Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

YouTube - Mixalis Xatzigiannis Το καλοκαίρι μου

YouTube - Mixalis Xatzigiannis Το καλοκαίρι μου

Newsbeast.gr | ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Όταν καρφώνουν οι κοντοί

Newsbeast.gr | ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Όταν καρφώνουν οι κοντοί

Newsbeast.gr | ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Μητσάρας και Σία «πρασίνισαν» την Ευρωλίγκα

Newsbeast.gr | ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Μητσάρας και Σία «πρασίνισαν» την Ευρωλίγκα

Newsbeast.gr | ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Καρφί για… τελικό!

Newsbeast.gr | ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Καρφί για… τελικό!

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ
ΕΠΕΙΔΗ
Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
 
ΕΠΕΙΔΗ
Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.

ΕΠΕΙΔΗ
Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
 
ΕΠΕΙΔΗ
Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά. 

Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας

Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή
αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος
εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Η Ελλάδα είναι  3η στην παγκόσµια παραγωγή  ελιάς και  λαδιού

Η Ελλάδα είναι  15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)

Η Ελλάδα είναι   σε παραγωγή κρόκου. (saffron)

Η Ελλάδα είναι   σε εξαγωγες σπαραγγιων

Η Ελλάδα είναι   παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού 
 
Η Ελλάδα είναι  11η σε παραγωγή ßαµßακιού

Η Ελλάδα είναι  14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ
Η Ελλάδα είναι  16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων
 
Η Ελλάδα είναι 1η  στην παγκόσµια ναυτιλία
 
Γιατί υποτιμόνται και αποσιοπούνται όλα αυτά;
 
Ποιοί τα έχουν πετύχει ;
 
 
Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης !
 
Το μόνο που προσφέρει, είναι να δείχνει άλλους "καλύτερους" και να μας κάνουν τελικά αυτοί κουμάντο.
 
 
Γιατί τελικά παρόλα τα αρνητικά, μπορούμε και μόνοι μας !

Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ)

TA NEA On-line - Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο

TA NEA On-line - Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Τροφές που αντικατοπτρίζουν το μέρος του σώματος που οφελούν | Otherside.gr

Τροφές που αντικατοπτρίζουν το μέρος του σώματος που οφελούν | Otherside.gr

Κοντόχοντρος ο άνθρωπος του μέλλοντος | Otherside.gr

Κοντόχοντρος ο άνθρωπος του μέλλοντος | Otherside.gr

Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου | Otherside.gr

Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου | Otherside.gr

YouTube - "Sinbad and the Minotaur" Movie Trailer

YouTube - "Sinbad and the Minotaur" Movie Trailer

Ο θόρυβος σκοτώνει
Η μελέτη εκτιμά ότι η ηχορύπανση είναι η δεύτερη σοβαρότερη περιβαλλοντική αιτία προβλημάτων υγείας μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση και επισημαίνει ότι το πρόβλημα του θορύβου δεν έχει συνειδητοποιηθεί ακόμα σε όλη την έκτασή του.
Η έρευνα, που έγινε από πλειάδα ερευνητών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το "New Scientist", υπολογίζει ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη χάνονται από τους κατοίκους της τουλάχιστον ένα εκατομμύριο έτη υγιούς ζωής λόγω του θορύβου, έναντι αντίστοιχης απώλειας 4,5 εκατ. ετών υγιούς ζωής από την μόλυνση του αέρα. Καμία άλλη πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος δεν πλησιάζει σε επικινδυνότητα τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Οι πιο δραματικές -και δυνητικά θανατηφόρες- συνέπειες για την υγεία από τον υπερβολικό θόρυβο αφορούν την καρδιά, καθώς η έκθεση σε συνεχή δυνατό θόρυβο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έμφραγμα. Εκτιμάται ότι περίπου 3.000 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από εμφράγματα οφείλονται στον θόρυβο, ο οποίος αυξάνει την πίεση του αίματος, τη συγκέντρωση των ορμονών του στρες στο αίμα και τα λιπίδια, ακόμα κι όταν οι άνθρωποι κοιμούνται και (υποτίθεται ότι) δεν ακούν τους θορύβους του περιβάλλοντος. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται σταδιακά και μπορεί να φράξουν τις αρτηρίες, οδηγώντας σε έμφραγμα.
Όμως, ακόμα κι όταν δεν σκοτώνει, ο θόρυβος προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες στον οργανισμό, με κυριότερη τη χρόνια διαταραχή του ύπνου. Ακολουθούν, σε σημασία, η ψυχική και νοητική ενόχληση που βιώνουν οι άνθρωποι λόγω των θορύβων (ακόμα κι αν δεν βλάπτεται η υγεία τους), η πρόκληση μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά, που είναι υποχρεωμένα να διαβάζουν εν μέσω θορύβων, καθώς και η πρόκληση βόμβου (βούισμα) στα αυτιά μικρών και μεγάλων.
Οι ειδικοί τονίζουν πλέον ότι ο θόρυβος πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη και οι κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν ότι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη τον κόσμο που έχει πάρει στα σοβαρά το ζήτημα του θορύβου, καθώς οι ΗΠΑ υστερούν τουλάχιστον μια δεκαετία σε αυτόν τον τομέα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη θέσει όριο 40 ντεσιμπέλ για τους θορύβους τη νύχτα (δηλαδή πάνω-κάτω όσο οι χαμηλοί θόρυβοι σε μια βιβλιοθήκη). Οι ερευνητές που ετοίμασαν την νέα μελέτη, συλλέγουν ήδη νέα στοιχεία για να καταλήξουν σε συγκεκριμένα όρια θορύβου καθ' όλο το 24ωρο. Εκτιμάται ότι αυτά θα είναι έτοιμα ως το 2013, όταν η ΕΕ θα αναθεωρήσει τον ισχύοντα από το 2002 ευρωπαϊκό κανονισμό περί θορύβου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ερευνητές, πρέπει να ληφθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα, όπως να γίνουν πιο αθόρυβα τα μέσα μεταφοράς (τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα), να τοποθετηθούν από τις αρμόδιες αρχές ηχοπετάσματα -φράγματα κατά των θορύβων- μεταξύ των οδών ταχείας κυκλοφορίας και των πέριξ σπιτιών, καθώς επίσης να φροντίζουν οι αρμόδιοι σχεδιαστές να χαράζουν τους νέους δρόμους όσο γίνεται μακρύτερα από κατοικημένες περιοχές. Ακόμα, είναι δυνατό να ενθαρρυνθεί η χρήση πιο αθόρυβων ελαστικών στους τροχούς των οχημάτων, να κατασκευάζονται οι νέοι ασφαλτοτάπητες με υλικά που μειώνουν τον θόρυβο της κυκλοφορίας, αλλά και να επιδοτείται από το κράτος η τοποθέτηση διπλών τζαμιών σε σπίτια και γραφεία.

Από τη Ρωσία με αγάπη... - Α1 Γυναικών - SPORT 24

Από τη Ρωσία με αγάπη... - Α1 Γυναικών - SPORT 24

Πιο έξυπνη και από τον Αϊνστάιν - NEWS247

Πιο έξυπνη και από τον Αϊνστάιν - NEWS247

Δωδεκάχρονος αντικρούει τον Αϊνστάιν - NEWS247

Δωδεκάχρονος αντικρούει τον Αϊνστάιν - NEWS247

Κρήτη: Σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ - NEWS247

Κρήτη: Σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ - NEWS247

Newsbeast.gr | ΕΛΛΑΔΑ : Η 1η κλήρωση του SUPER 3

Newsbeast.gr | ΕΛΛΑΔΑ : Η 1η κλήρωση του SUPER 3

Η Jennifer Aniston σε «Sexy» διαφήμιση εμφιαλωμένου νερού

Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια καινούργια διαφήμιση της Smartwater στο διαδίκτυο. Η Jennifer Aniston προσπάθησε να προωθήσει τη συγκεκριμένη μάρκα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ώστε η διαφήμιση να κυκλοφορήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Μάλλον τα κατάφερε, αν παρατηρήσει κανείς στο you tube τα 8.302.607 views που έχουν κάνει οι χρήστες του διαδικτύου στο βίντεο, στο οποίο η ίδια δίνει τον τίτλο «Jen Aniston’s Sex Tape».


Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στο TAXIS NET

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στο TAXIS NET


Οι πρώτες προθεσμίες υποβολής λήγουν στις 18 Απριλίου

Πρεμιέρα έκανε σήμερα η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2011, στο σύστημα TAXIS NΕΤ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, κατά την πρώτη ώρα λειτουργίας της υπηρεσίας, τη χρησιμοποίησαν για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους 538 φορολογούμενοι, ενώ 104 ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και υπέβαλλαν την οριστική δήλωσή τους.

Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών και οι πρώτες προθεσμίες υποβολής αρχίζουν να λήγουν από τις 18 Απριλίου.  Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημώτων, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.

Για το οικονομικό έτος 2011 έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι ακόλουθες καινοτομίες:

-Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής του φορολογούμενου από το σύνολο των ακινήτων του, βάσει των δηλώσεων Ε9.

-Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην Κεντρική Βάση Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. μαζί με την αντίστοιχη ετήσια αντικειμενική δαπάνη.

-Εκτύπωση των ειδοποιήσεων για την πληρωμή ή επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.

-Ειδοποίηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές του υποχρέου και της συζύγου (αν υπάρχουν).

-Εμφάνιση αναλυτικού πίνακα κατανομής στις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού του φόρου που έχει υπολογιστεί.

-Δυνατότητα εκτύπωσης κενών εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 καθώς και των οδηγιών για την συμπλήρωση της Δήλωσης Φ.Π. Οικονομικού Έτους 2011, προκειμένου να διευκολυνθεί η ηλεκτρονική υποβολή.