Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Bon Jovi: o Steve Jobs σκότωσε τη μουσική...


Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη της Πράγας χωρίς να είστε εκεί...

Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη της Πράγας χωρίς να είστε εκεί


ΔΕΙΤΕ: Περιηγηθείτε στους χώρους μέσα από τον υπολογιστή σας

Τη διάσημη βιβλιοθήκη Strahov Philosophical Library της Πράγας μπορούν πλέον να επισκέπτονται όλοι, ακόμη κι αν δε βρίσκονται εκεί!

Με τη βοήθεια του ποντικιού κάντε zoom in και zoom out... θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να διαβάσετε μέχρι και τους τίτλους των βιβλίων!!!

Οι πανοραμικές φωτογραφίες 360 μοιρών τραβήχτηκαν από τον Jeffrey Martin, τον ιδρυτή του 360cities.net.


newsbeast

Τεχνητό σύννεφο για την αντιμετώπιση της ζέστης

Τεχνητό σύννεφο για την αντιμετώπιση της ζέστης


ΔΕΙΤΕ: Το Κατάρ ετοιμάζεται για το Μουντιάλ του 2022

Το πανεπιστήμιο στο Κατάρ σχεδιάζει την κατασκευή ενός τεχνητού σύννεφου πάνω από τα γήπεδα του Μουντιάλ του 2022, προκειμένου να δημιουργηθεί σκιά για να μειωθεί η ζέστη κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

O επικεφαλής του μηχανολογικού και βιομηχανικού τμήματος προανήγγειλε συγκεκριμένο πλάνο το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα δελτία ειδήσεων σε όλο τον κόσμο με πολλούς να αναρωτιούνται πώς το πανεπιστήμιο του Κατάρ κατάφερε να εκπονήσει ένα τόσο φανταστικό κόνσεπτ.

Όπως επισημαίνουν διεθνή μέσα, το τεχνητό σύννεφο θα είναι τηλεκατευθυνόμενο, ενώ θα είναι κατασκευασμένο από ελαφρά καρβονικά υλικά και γεμισμένο με το αέριο ήλιο. Ενέργεια θα παίρνει από τέσσερις μηχανές που θα τροφοδοτούνται από τον ήλιο, ενώ το κόστος του έχει υπολογιστεί σε 500.000 δολάρια.

Η έγκριση για την κατασκευή του δεν έχει δοθεί ακόμη από τη Fifa. 

Ο «Τιτάν» στοχεύει την κορυφή

Ο «Τιτάν» στοχεύει την κορυφή


Ο νέος αμερικανικός σούπερ-υπολογιστής ετοιμάζεται να πάρει το αίμα του πίσωΜε 20.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο (20 petaflops) ο αμερικανικός σούπερ-υπολογιστής «Τιτάν» έχει στόχο να γκρεμίσει από την κορυφή τον σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή «Τιανχέ-1 Α» του Εθνικού Πανεπιστημίου Άμυνας της Κίνας, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2010 είχε κατακτήσει την πρωτιά με την ταχύτητα των 2,5 petaflops. 

Ο «Τιτάν» ετοιμάζεται πυρετωδώς στο Εθνικό Εργαστήριο Όουκ Ριτζ του πανεπιστημίου του Τενεσί και θα δουλεύει για λογαριασμό του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Κατασκευάζεται από την εταιρία Cray Computer και θα προστεθεί σε μερικούς από τους πιο γρήγορους υπολογιστές του κόσμου, που επίσης βρίσκονται εγκαταστημένοι στο Τενεσί: τη «Γαία» της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, τον «Τζάγκουαρ» του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας και τον «Κράκεν» του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών. 

Ο «Τιτάν» -με κόστος περίπου 100 εκατ. δολάρια- αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνισή του σε μερική λειτουργία έως το τέλος του 2011 σε πλήρη λειτουργία εντός του 2012.
newsbeast