Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μειώνεται το ενδιαφέρον για κάρτες γραφικών

Μειώνεται το ενδιαφέρον για κάρτες γραφικών


Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία Jon Peddie Research, οικάρτες γραφικών κινήθηκαν σε "ρηχά νερά" το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Οι αποστολές καρτών από τους κατασκευαστές στα κανάλια διανομής έφτασαν τα 16,1 εκατομμύρια κομμάτια.


Το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο είχαν διακινηθεί 19 εκατομμύρια κάρτες γραφικών, οπότε μιλάμε για μια ιδιαίτερα σημαντική μείωση. Οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν ότι οι πωλήσεις για όλο το 2011 θα ανέλθουν σε 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα νούμερο μειωμένο κατά 33% σε σχέση με το 2010.

Όσο για τους συσχετισμούς δυνάμεων, η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη. Η Nvidiaβρίσκεται στην κορυφή με 59% και η AMD ακολουθεί με 40,6%. Το υπόλοιπο 0,4% ανήκει σε μικρότερους κατασκευαστές, όπως η S3 και η Matrox.

Η μείωση της ζήτησης για κάρτες γραφικών αποδίδεται τόσο στους επεξεργαστές μεενσωματωμένη GPU, όσο και στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Με δεδομένη, μάλιστα, τη συνεχή εξάπλωση των tablets, δύσκολα οι κάρτες γραφικών θα ξαναζήσουν τα μεγαλεία των περασμένων ετών.


Πηγή: insidehw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...