Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Τέλος στο BIOS το 2011. Καλώς ήρθες UEFI!Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε το BIOS, το θρυλικό λογισμικό έναρξης των PC το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για το λειτουργικό σύστημα. Αν βγουν αληθινοί οι ισχυρισμοί του BBC, το 2011 θα φέρει το τέλος του, μετά από 25 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας σε όλα τα PC!Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθεί από το UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στα καινούργια PCs, με τους δημιουργούς του να υπόσχονται πολύ γρηγορότερο άνοιγμα του υπολογιστή, οπότε ξεχάστε το ντουζ μέχρι να δείτε το λογότυπο τωνWindows
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δημιουργοί του BIOS υπολόγιζαν ότι θα χρησιμοποιηθεί από περίπου250.000 υπολογιστές, αλλά φυσικά αυτός ο αριθμός ξεπεράστηκε κατά πολύ μέσα σε αυτά τα χρόνια. Η αντικατάσταση είναι αναπόφευκτη, καθώς οι ανάγκες του νέου hardware (μεγάλοι HDDs, ταχύτατοι επεξεργαστές), αλλά και των νέων μορφών υπολογιστών (tablets, smartphones), δεν μπορούν να καλυφθούν από ένα τόσο αρχέγονο λογισμικό.
Τέλος, να τονίσουμε ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές επιλογές, όπως τα Open Firmware καιCoreboot, αλλά το UEFI μπορεί να διαφοροποιηθεί από οποιαδήποτε εταιρία με οποιονδήποτε τρόπο.
[πηγή BBC]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...