Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Το μπάτζετ και η λογική


Ο Ολυμπιακός, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο κι ενώ τα υπόλοιπα πρωταθλήματα βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, έχει τη δυνατότητα ν' αξιολογήσει ποδοσφαιριστές από διάφορες ομάδες, να τους δει ν' αγωνίζονται και ν' αποφασίσει.
Οι δύο ποδοσφαιριστές της Φέγενορντ αποτέλεσαν τέτοιες περιπτώσεις, ενώ ο Θρύλος θα πρέπει ν' αναζητήσει και ένα «δεκάρι» που θα του κάνει τη διαφορά.
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός μπορεί να γίνει με μεγάλη προσοχή και με τον Ολυμπιακό να είναι ικανός, εφόσον δεν υπάρχει πίεση, να κάνει τις σωστές κινήσεις. Αυτές δεν προϋποθέτουν απαραίτητα μεγάλο κόστος για να έχουν πολλές πιθανότητες να βγουν σωστές για τον Θρύλο.
Ωστόσο, έχοντας αρχίσει νωρίς τη μεταγραφική του αναζήτηση, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να μελετήσει καλά όλες τις περιπτώσεις και να βρει αυτές που συμφέρουν περισσότερο. Οι προσθήκες είναι απαραίτητο να πιάσουν όλες τόπο και να προορίζονται για θέσεις που υπάρχει πρόβλημα.
Από την ευστοχία του Ολυμπιακού στις μεταγραφές εξαρτάται και το πόσο ανταγωνιστικός θα μπορεί να είναι στην Ευρώπη, μια και για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν πιστεύω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες υπάρχει αντίπαλος για να κοντράρει τους «ερυθρόλευκους».
Το μπάτζετ πρέπει κάπως να μαζευτεί. Το κυριότερο είναι πως σε αυτή τη δύσκολη εποχή ο καθένας πρέπει ν' αμείβεται με βάση τι προσφέρει κι όχι με γνώμονα τι όνομα κουβαλάει.
Αν καταφέρει ο Θρύλος να το πετύχει αυτό, θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο ρόστερ από κάθε άποψη και βέβαια εξαιρετικά ανταγωνιστικό κι εκτός συνόρων.
Μπάμπης Χριστόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...