Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Προσπέρασμα AntiVirus και συνέπειες
Σύστημα Windows χωρίς antivirus φωνάζει ότι ο κάτοχός του ζητάει αφορμές για μπελάδες κι επεισόδια! Αλλά μη νομίζετε, η πρώτη άμυνα κατά του malware *δεν* είναι το όποιο antivirus…
Ακόμα κι ένα διαρκώς ενημερωμένο antivirus που ταυτόχρονα διαθέτει άριστα heuristics και δυνατότητες sandboxing, είναι ανύμπορο να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη του από την ίδια του την αφέλεια. Γι’ αυτό και δεν χάνουμε ευκαιρία να επαναλαμβάνουμε ότι πρώτη γραμμή άμυνας είναι η συμπεριφορά μας, όχι το όποιο software προστασίας -καλώς- χρησιμοποιούμε.
Επειδή όμως οι γενικές συμβουλές δεν έχουν την ίδια αξία με τα πρακτικά παραδείγματα, στο παρόν άρθρο θα δούμε τι μπορεί να συμβεί αν δεν είμαστε σόφρωνες κι εγκαθιστούμε ό,τι μας κατέβει, μένοντας εφησυχασμένοι στη σκέψη ότι έχουμε ενεργοποιημένο antivirus, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι και πλήρως ενημερωμένο με τα πλέον πρόσφατα virus definitions.
Για τη συνέχεια θα δουλέψουμε με το Metasploit μέσα από ένα BackTrack VM. Για τις ανάγκες της επίδειξής μας θα χρησιμοποιήσουμε κι ένα Windows 7 Ultimate 32bit VM. Πιο συγκεκριμένα, αρχικός μας στόχος στο παρόν άρθρο είναι να φτιάξουμε ένα backdoor, το οποίο όταν τρέχει σε κάποιο Windows host θα δίνει στον επιτιθέμενο πλήρη πρόσβαση στο σύστημα. Αλλά δεν θα περιοριστούμε σ’ αυτό. Το backdoor θα το κωδικοποιήσουμε ώστε ναι μεν να εξακολουθεί να ‘ναι εκτελέσιμο και να κάνει τη δουλειά του, αλλά να ‘ναι κι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί από αρκετά antivirus! Και σαν να μην έφτανε αυτό, θα δείξουμε πώς είναι δυνατόν το backdoor να ενσωματωθεί μέσα σ’ ένα άλλο, εντελώς αθώο πρόγραμμα. Φυσικά, η ενεργοποίηση του αθώου προγράμματος θα συνεπάγεται και την ταυτόχρονη ενεργοποίηση του backdoor. Και κάπου εδώ νομίζουμε ότι έχουμε την προσοχή σας, οπότε μπορούμε να περάσουμε στη δράση ;)
total xaker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...