Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΣΙΕΝΑ – Ιταλικός Τύπος: «Καταστροφή, εφιάλτης, ταπείνωση»
Η έκταση της ήττας της Σιένα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και η τραγική εικόνα της ιταλικής ομάδας, έκαναν τις εφημερίδες της γειτονικής χώρας να χρησιμοποιήσουν σκληρές εκφράσεις και με αρκετή δόση ειρωνείας.

Πιο συγκεκριμένα η Corriere έχει τίτλο «η Σιένα σαρώθηκε στην Αθήνα», ενώ ηCorriere dello Sport κάνει λόγο για κατάρρευση και στο σχετικό κείμενο αναφέρει: «H Σιένα ξεκινά τα προημιτελικά με το αριστερό: 19-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα, η ομάδα του Πιανιτζάνι φτάνει να βρίσκεται και 52 πόντους πίσω κάποια στιγμή ενώ δεν ξαναμπαίνει ποτέ στο ματς. Δύο νούμερα της Σιένα είναι χαρακτηριστικά: 1/34 δίποντα στο 28ο λεπτό και αρνητικός ο δείκτης index σε όλο το παιχνίδι (-2 στο παιχνίδι). Ελπίζουμε στον αγώνα Νο 2 της σειράς, μέσα σε 48 ώρες, να δούμε μία άλλη Σιένα, την πραγματική».

Από την πλευρά της η Gazzetta dello Sport χτυπά τη λέξη «καταστροφή» στον τίτλο της και γράφει: «Καταστροφή για τη Σιένα σε ελληνικό έδαφος, διαλύθηκε με 48 πόντους από τον Ολυμπιακό. Η Μοντεπάσκι εγκαινιάζει τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα με ένα καταστροφικό 89-41. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους Έλληνες να νικούν 47-9.Την Πέμπτη υπάρχει το δεύτερο παιχνίδι, πάντα στον Πειραιά. Το ευτύχημα είναι ότι ξαναρχίζει από το 0-0 αλλά ο Πιανιτζάνι, που τέτοια συντριβή δεν είχε γνωρίσει ούτε όταν προπονούσε τους Νέους, θα πρέπει να δουλέψει κυρίως με το μυαλό των παικτών του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ιστοσελίδα Sportmediaset: «Διάσωση του στρατιώτη Πιανιτζιάνι. Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για τη Σιένα ο πρώτος προημιτελικός της Ευρωλίγκα. Η Μοντεπάσκι διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό, στο χειρότερο παιχνίδι της πρόσφατης ιστορίας της ομάδας της Τσοκάνης.

Το σάιτ Sport.it έχει τίτλο: «Σιένα, το πρώτο ήταν εφιάλτης, -48 στην Αθήνα» και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μοναδική ιταλική ομάδα που έμεινε στην Ευρωλίγκα είχε την υποστήριξη όλης της χώρας. Δεν ήταν αρκετή όμως για να ανατρέψει τα προγνωστικά. Υπήρξε πολύ πίεση στη Σιένα, η οποία τελικά κατέρρευσε».

Για «εφιάλτη» κάνει λόγο και το Solobasket.it: «Εφιαλτική νύχτα στον Πειραιά», είναι ο τίτλος. Επίσης, στο sport.libero.it μιλούν γι «ταπείνωση» της πρωταθλήτριας Ιταλίας στην Ελλάδα.
Corriere dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...