Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Εφτασε στην Αθήνα ο ΦερεϊραΟ Ζεσουάλδο Φερέϊρα έφτασε απόψε  στην Αθήνα, προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό. 

Στο αεροδρόμιο ήταν και ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Κάρλος Φρέϊτας, ο οποίος είχε επιστρέψει νωρίτερα από την Πορτογαλία. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Φερέϊρα θα συζητήσει με τον Νικόλα Πατέρα και αν όλα πάνε καλά  θα ανακοινωθεί η συνεργασία. Στη συνέχεια, θα παρακολουθήσει στο ΟΑΚΑ τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή.      

Η Τζένιφερ Άνιστον και η Νία Βαρντάλος σε Θεατρική Παράσταση στη Νέα Υόρκη

Aniston_Vardalos

Δύο Ελληνίδες ένωσαν τις δυνάμεις τους στο Μπρόντγουεϊ!  Η Τζένιφερ Άνιστον και η Νία Βαρντάλος ανέβηκαν στο θεατρικό σανίδι, σε μια παράσταση με μονόπρακτα και κατάφεραν να κατακτήσουν με το ταλέντο τους τις καρδιές και των θεατρόφιλων.
Η παράσταση με πρωταγωνίστριες τις δύο ηθοποιούς, παρουσιάστηκε την Δευτέρα στο «American Airlines Theater» της Νέας Υόρκης και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με την Άνιστον να κλέβει την παράσταση! Η συγκεκριμένη παράσταση ανέβηκε για μία και μοναδική βραδιά. Σε αυτό το είδος θεάτρου, που κάνει παράσταση κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη, εκτός από τις δύο πρωταγωνίστριες ελληνικής καταγωγής, πήραν μέρος ο Ελάιτζα Γουντ, η Τζούλια Στάιλς, η Αμέρικα Φερέρα, η Κλερ Ντέινς, η Αλίσια Γουίτ, ο Σαμ Ρόκγουελ και η Κίρα Σέντγουικ. Αμέσως μετά την παράσταση, ακολούθησε πάρτι για τους συντελεστές και τους διάσημους καλεσμένους τους. Όσον αφορά την Τζένιφερ Άνιστον και τη Νία Βαρντάλος, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται στο θέατρο, αφού σε ανάλογη παράσταση είχαν βρεθεί μαζί, τέσσερα χρόνια πριν. Τα έσοδα από την παράσταση θα πάνε στον οργανισμό Urban Arts Partnership, που ασχολείται με τη διάδοση των τεχνών στα σχολεία της Νέας Υόρκης.

Εργασίες στη Λεωφόρο Κηφισίας το Σαββατοκύριακο

Εργασίες στη Λεωφόρο Κηφισίας το Σαββατοκύριακο


Προσοχή σε όσους κινούνται στο ύψος του «Υγεία»

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που θα κινούνται το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του νοσοκομείου «Υγεία», λόγω εργασιών αποκατάστασης του κατεστραμμένου στηθαίου ασφαλείας που βρίσκεται στην κεντρική νησίδα.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 20-21 Νοεμβρίου, αλλά και το επόμενο Σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου, από τις 8:00 έως τις 15:00, θα γίνονται εργασίες θα στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας τόσο στο ρεύμα ανόδου όσο και στην κάθοδο.

Πλούσιο σε κοιτάσματα το Αιγαίο

Πλούσιο σε κοιτάσματα το Αιγαίο


Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα Συνεδρίου

Η περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι πλούσια σε πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σύμφωνα με τα πορίσματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειος, σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων ενεργειακών φυσικών πόρων», που πραγματοποιείται στην Ανάβυσσο Αττικής σήμερα 19 και αύριο 20 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και το Ινστιτούτο του Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και το Ναυτικό Δίκαιο.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, η γεωμορφολογία του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι προοπτικές εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των υποθαλασσίων φυσικών πόρων της περιοχής, οι οικονομικές προοπτικές εκμετάλλευσης καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Αύριο Σάββατο, θα παρουσιαστούν συνεδρίες που αφορούν στις θαλάσσιες ζώνες κυριαρχίας (αιγιαλίτιδα ζώνη, υφαλοκρηπίδα κ.α.) καθώς και οι προοπτικές διευθέτησης των θαλασσίων ζωνών στης περιοχής.

Η περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου χαρακτηρίστηκε πλούσια σε πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Ωστόσο, όπως τονίστηκε, είναι απαραίτητη η άμεση έναρξη ερευνών πεδίου για την πιστοποίηση της ύπαρξης τους.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των ομιλητών, η ανεπάρκεια της εθνικής νομοθεσίας, (κυρίως για το καθεστώς αδειοδότησης εξερεύνησης) έχει ως επακόλουθο την ανυπαρξία σαφών δεδομένων για τα ακριβή κοιτάσματα.

Παράλληλα, οι εισηγητές πρόσθεσαν ότι υπάρχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των μελετών από πλευράς πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και ερευνητικών φορέων (ΕΛΚΕΘΕ, ΕΚεΠΕΚ).

Επίσης, υπογραμμίστηκε η οικονομική δυναμική της εκμετάλλευσης των διαθέσιμων πόρων, αναλύθηκαν οι περιβαλλοντικές παράμετροι και τα πιθανά περιβαλλοντικά προβλήματα ενώ αναδείχθηκαν οι έντονες αδυναμίες θέσπισης ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Αντιθέτως, τεκμηριώθηκε η επιλογή της υιοθέτησης Ηπειρωτικής Υφαλοκρηπίδας στις ελληνικές θάλασσες.

Ο «κρυμμένος» πολιτιστικός θησαυρός της Ελλάδας

Ο «κρυμμένος» πολιτιστικός θησαυρός της Ελλάδας


Μπορεί να «μαγέψει» εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο

Η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού που «βαρυγκωμεί» μπορεί να προέλθει μέσα από τις παραδόσεις, τους θρύλους, τους μύθους και τις διηγήσεις, με νεράιδες, βασιλιάδες και μούσες της αρχαιότητας, που χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Ο άγνωστος αυτός πολιτιστικός πλούτος, που συναντάται σε κάθε περιοχή της ελληνικής επικράτειας, σε περίπτωση που αξιοποιηθεί κατάλληλα, μπορεί να συναρπάσει και να «μαγέψει» εκατομμύρια ξένους τουρίστες και να τους οδηγήσει στη χώρα μας.

Και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, για να αναδειχθεί ο ανεξάντλητος αυτός πολιτιστικός θησαυρός, δε χρειάζονται υποδομές, δανειοδοτήσεις από τράπεζες και νομοθετήματα.
Βρίσκεται «κρυμμένος» μέσα σε σπηλιές, σε άγρια φαράγγια, σε δάση και πηγές και τον γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι κάθε περιοχής. Αρκεί να αναζητηθεί από τους ειδικούς.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, οικονομολόγος Θόδωρος Βλασσόπουλος, μιλώντας από το βήμα του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 26ης έκθεσης «Philoxenia» παρότρυνε τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό στην Ελλάδα να αναδείξουν τη μοναδική αυτή διάσταση που διαθέτει η Ελλάδα και να τη διαδώσουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Βλασσόπουλος είπε ότι σε κάθε νομό, σε κάθε περιφέρεια της χώρας θα πρέπει να ερευνηθούν, σε επιστημονικό επίπεδο και να καταγραφούν οι θρύλοι, οι παραδόσεις και τα μνημεία.

Σε κάθε περιοχή, που υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά να τοποθετηθούν καλαίσθητες επιγραφές, ενώ ταυτόχρονα να αναγραφούν αυτές οι ιστορίες στις ετικέτες των επώνυμων προϊόντων κάθε περιοχής.

Όπως εξήγησε, για παράδειγμα, στις μοναδικές σε ποιότητα ελιές «θρούμπες» της Θάσου, που εξάγονται και στο εξωτερικό, θα μπορούσε να αναγραφεί μια διήγηση, ένας θρύλος από το νησί του Βορείου Αιγαίου.

Αντίστοιχα, ο μύθος του Μινόταυρου στη συσκευασμένη ξυνομυζήθρα ή στο δοχείο ελαιολάδου Κρήτης, ή στα μοναδικά προϊόντα της Ηλείας ο μύθος με τον «ερωτευμένο» ποταμό Αλφειό, κ.ο.κ.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο γενικός γραμματέας στη γραμματεία Μακεδονία - Θράκης Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου επισήμανε ότι ο όρος ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία δε θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στην αύξηση του ΑΕΠ, αλλά μεταξύ άλλων και στην κοινωνική προστασία, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό νόμο, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών θα μπορούσε να κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς με την υποδοχή τουριστών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Εξάλλου, ο ερευνητής στο ΚΕΠΕ, επιστημονικός συνεργάτης στο NYU Stern Business School των ΗΠΑ και παρατηρητής στην επιτροπή χρηματοπιστωτικών αγορών ΟΟΣΑ, Νίκος Γεωργικόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, λόγω των δυσμενών όρων στις δανειοδοτήσεις από τις τράπεζες.

Είπε ότι σε περίπτωση που τράπεζες συνέχιζαν να δανείζουν στους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων, με το ρυθμό που δάνειζαν πριν ξεσπάσει η κρίση, τότε θα έπρεπε να διαθέσουν 2,2 δισ. ευρώ επιπλέον.
Για να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες που δανειοδοτήθηκαν ήδη τα προηγούμενα χρόνια και δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το χρέος οι τράπεζες θα μπορούσαν να μειώσουν τις δόσεις των δανείων τους μήνες που η τουριστική κίνηση είναι περιορισμένη.

Θετικό το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στα φάρμακα

Θετικό το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στα φάρμακα


«Θα μειωθεί το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης»

Θετικό θεωρεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στα φάρμακα.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ, «με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης και θα μειωθούν τα κόστη των ασφαλιστικών ταμείων .

Παράλληλα θα έχει θετικές συνέπειες και για την τσέπη του ασθενή ασφαλισμένου γιατί θα μειώσει το κόστος των φαρμάκων που αγοράζει και το ποσό της συμμετοχής του σε αυτά».

Κλειστό το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά

Κλειστό το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά


Αλλαγές στα δρομολόγια του ηλεκτρικού

Έργα στον ΗΣΑΠ κρατούν κλειστό σήμερα και αύριο το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά και ο κόσμος θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ5 ενώ συνεχίζει να είναι εκτός λειτουργίας το τμήμα Μοναστηράκι-Αττική.

Προσοχή στις μετακινήσεις μας λοιπόν…

Θα παραμείνουν μόνον οι νόμιμοι
Η επερώτηση του ΛΑΟΣ για την εγκληματικότητα, έδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσή την ευκαιρία να δημοσιοποιήσει την έναρξη της εκστρατείας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των νομίμων μεταναστών.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ο υπουργός διεμήνυσε ότι "στην Ελλάδα, θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια, εκστρατεία, από τις αρχές, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους ενεργούς πολίτες, ώστε να εξασφαλίσουμε το απόλυτο δικαίωμα στην ασφάλεια, όχι μόνον των Ελλήνων πολιτών, αλλά και όσων έχουν το νόμιμο δικαίωμα να βρίσκονται στη χώρα μας. Οι υπόλοιποι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα βρουν το δρόμο της επιστροφής".
Και συνέχισε:
"Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε τους νόμους του ελληνικού κράτους, τις διεθνείς συνθήκες που έχει προσχωρήσει η χώρα μας, να εκδηλώσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αξιακό μας πλαίσιο, αυτό που βασίζεται στην παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είμαστε, παρόλα αυτά, βέβαιοι, πως όλος ο πολιτικός κόσμος αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της εποχής μας, αλλά την ίδια στιγμή το μήνυμα που στέλνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι ότι τα σύνορα φυλάσσονται και θα φυλάσσονται με τον πλέον απόλυτο τρόπο. Θα είμαστε απόλυτα συνεπείς, όσον αφορά τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της Συνθήκης του Σένγκεν και θα εγγυηθούμε το δικαίωμα του έλληνα πολίτη στην ασφάλεια και στη ζωή του", τόνισε.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Χ. Παπουτσής υπενθύμισε την νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου του, για αναβάθμιση του συστήματος εξέτασης των αιτημάτων ασύλου στην Ελλάδα.
"Ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους αυτή την στιγμή, ή διαβιούν σε συνθήκες άθλιες και γίνονται σε πολλές περιπτώσεις αντικείμενο πολλαπλής εκμετάλλευσης, καλύπτονται από διεθνείς συμβάσεις. Ο ΟΗΕ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις αυτές - και πιέζουν ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δήθεν, όπως λένε, δεν σεβόμαστε τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συνθήκες", σημείωσε.
Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και την Νέα Δημοκρατία πως έκαναν την Ελλάδα Σικάγο.
"Πήρατε την Ελλάδα και την κάνατε Μοζαμβίκη και Σικάγο του Μεσοπολέμου" ενώ υποστήριξε πως "σήμερα υπάρχουν γκετοποιημένες περιοχές. Οι γυναίκες δεν μπορούν να περπατήσουν στους δρόμους της Αθήνας με ιστορικά ονόματα, όπως η Σοφοκλέους, η Μενάνδρου, η Ευριπίδου.
Δείτε τα σπίτια. Έχουν μεταμορφωθεί σε κελιά. Παράθυρα μεγάλα και φεγγίτες, όλα έχουν κάγκελα. Ο Έλληνας δεν ζει καλά, όχι γιατί ο τόπος του είναι πάνω στη Σαχάρα και δεν παράγει τίποτα, αλλά λόγω του αποπνικτικού περιβάλλοντος που, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν από κοινού επιβάλλει. Όποιος σηκώνει ανάστημα και λέει ''όχι'' σε αυτό το κατεστημένο, την καθεστηκυία τάξη της μίζας και της λωποδυσίας, τον λένε φασίστα, ρατσιστή και ξενοφοβικό".
Για μία ακόμα φορά ήταν αντίθετος στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, αντιπροτείνοντας τη λειτουργία πολλών μικρότερων ευκτήριων οίκων για να απαντήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι "ο μακαριστός Χριστόδουλος διαφωνούσε με το τζαμί στα Σπάτα, αλλά υπερασπίστηκε με θέρμη το λατρευτικό δικαίωμα των μεταναστών στην Αθήνα και ήταν εκείνος που υπέδειξε το σημερινό λατρευτικό χώρο".
Στέλιος Μπαμιατζής

Τρίτη και φαρµακερή για το καλάθι της νοικοκυράςΦωτιά στο καλάθι της νοικοκυράς βάζει η νέα αύξηση του χαµηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13% που προκαλεί νέο κύµα ανατιµήσεων για όλα τα βασικά είδη διατροφής από τις αρχές του 2011. 
Το υπουργείο Οικονοµικών προσδοκά αύξηση εσόδων ΦΠΑ κατά 800 εκατ. 

ευρώ από την τρίτη κατά σειρά αύξηση του συντελεστή. Ακριβώς αυτό είναι το επιπλέον ποσό που θα βγει το επόµενο έτος από τις τσέπες των καταναλωτών για να κατευθυνθεί προς τα ταµεία του ∆ηµοσίου. 

Η αύξηση του χαµηλού συντελεστή 11% σε 13% αφορά όλα τα είδη διατροφής, λογαριασµούς ∆ΕΗ, φυσικού αερίου, σερβιριζόµενα προϊόντα σε καφέ και εστιατόρια, εισιτήρια µέσων µαζικής µεταφοράς όπως και εισιτήρια σε σινεµά και συναυλίες, αλλά και το κόστος για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ελαιοχρωµατιστές και γενικώς ελεύθερους επαγγελµατίες που παρέχουν υπηρεσίες ανακαίνισης παλαιών ακινήτων, κόµιστρα ταξί, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. 

Το πρώτο σοκ µε περιορισµένες δυνατότητες ελέγχου των επιβαρύνσεων από πλευράς των καταναλωτών θα έρθει από το σούπερ µάρκετ. Από την 1η Ιανουαρίου όλα τα τρόφιµα θα επιβαρύνονται µε συντελεστή ΦΠΑ 13%, που σηµαίνει ότι η τιµή για δύο κιλά µοσχάρι αυξάνεται από 18,5 σε 18,83 ευρώ, ένα λίτρο λάδι θα κοστίζει 5,24 ευρώ από 5,15 ευρώ και ένα κιλό αλεύρι θα κοστίζει 1,46 ευρώ από 1,43 ευρώ. 

Ετσι, ένα ενδεικτικό καλάθι νοικοκυράς για την κάλυψη των αναγκών διατροφής µιας τετραµελούς οικογένειας θα απαιτεί κάθε εβδοµάδα περίπου 2 ευρώ επιπλέον, καθώς το κόστος του αυξάνεται από 86,87 ευρώ σε 88,44 ευρώ. 

Σε έναν λογαριασµό ∆ΕΗ 150 ευρώ το τετράµηνο η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 2,75 ευρώ, ενώ αν υποθέσουµε ότι για ηλεκτρολογικές εργασίες επισκευής κατοικίας ο ηλεκτρολόγος χρεώνει µε απόδειξη 2.500 ευρώ, οι ίδιες εργασίες από την 1η Ιανουαρίου µε την αύξηση του ΦΠΑ θα στοιχίζουν 2.545 ευρώ (ασχέτως, βέβαια, αν συνήθως επαγγελµατίες και καταναλωτές τα… βρίσκουν στην τιµή για να µην εκδοθεί απόδειξη και να µην πληρωθεί ο ΦΠΑ). 

Με την αύξηση του χαµηλού συντελεστή στο 13%, το κόστος 60 ευρώ για ένα γεύµα τεσσάρων ατόµων αυξάνεται κατά 1 ευρώ, ενώ µια διαδροµή αξίας 7 ευρώ µε ταξί αυξάνεται σε 7,12 ευρώ. 

Η αύξηση του χαµηλού συντελεστή από 11% σε 13% συµπαρασύρει ανοδικά τον µειωµένο συντελεστή που αυξάνεται από 5,5% σε 6,5%, δεδοµένου ότι αυτός πρέπει να είναι ίσος µε το µισό του χαµηλού (13%). Στον µειωµένο συντελεστή υπάγονται εφηµερίδες, περιοδικά, βιβλία και εισιτήρια θεάτρων, ενώ µετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονοµικών από την 1η Ιανουαρίου στον µειωµένο συντελεστή µετατάσσονται φάρµακα και διαµονή σε ξενοδοχεία. 

Αµετάβλητος στο 23%
Αντίθετα, αµετάβλητος παραµένει ο υψηλός συντελεστής 23%. Συνολικά, οι τρεις διαδοχικές αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ οδηγούν σε επιβάρυνση 2,450 δισ. ευρώ τους καταναλωτές, ενισχύοντας ισόποσα τα έσοδα του προϋπολογισµού τη διετία 2010-2011.