Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

The AmericanΕίδος Ταινίας:
Θρίλερ
Επίσημη Πρεμιέρα:
1 Σεπτεμβρίου 2010
Ελληνική Πρεμιέρα:
14 Οκτωβρίου 2010
Σκηνοθέτης:
Anton Corbijn
Σεναριογράφος:
Rowan Joffe (σενάριο), Martin Booth (μυθιστόρημα)
Ηθοποιοί:
George Clooney, Thekla Reuten, Bruce Altman,
Paolo Bonacelli, Irina Bjorklund, Violante Placido, Υπόθεση:
Ο Τζακ είναι ένας μοναχικός εξπέρ επαγγελματίας δολοφόνος. Μια δουλειά στη Σουηδία δεν πηγαίνει και τόσο καλά κι ο Τζακ ανακοινώνει στον σύνδεσμό του, Πάβελ, ότι η επόμενη θα είναι η τελευταία του δουλειά. Αυτή είναι σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο Τζακ θα κάνει φίλους και θα βρει τον έρωτα. Όλα αυτά, όμως, ίσως προκαλούν τη μοίρα του.

Extra:
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ βρέθηκε πρώτος στην κορυφή του αμερικανικού μποξ όφις το τριήμερο από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώνοντας 13 εκατομμύρια δολάρια με τη νέα ταινία του «Ο Αμερικανός» («The American»).


best movie

Η Αθήνα χάνει τα σύμβολά της

Η Αθήνα χάνει τα σύμβολά της


Τοξικομανείς και ένα απέραντο παζάρι στους αρχαιολογικούς χώρους

Είναι η απόλυτη αυτοκαταστροφή για μια ιστορική πρωτεύουσα. Το πρώτο της μουσείο, το μουσείο με τη μεγαλύτερη συλλογή κλασικών αρχαιοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, περικυκλωμένο από εικόνες αποτρόπαιες, αδιανόητες για χιλιάδες Αθηναίους και τουρίστες, που δεν μπορούν να πιστέψουν όσα βλέπουν μέρα μεσημέρι στην οδό Πατησίων.

Όπως αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ της η Καθημερινή, ο πεζόδρομος της οδού Τοσίτσα, λίγα μέτρα από την είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, έχει μετατραπεί εδώ και μήνες σε στέκι τοξικομανών. Δεκάδες απελπισμένοι άνθρωποι περιμένουν τη δόση τους, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, κάνουν την ανάγκη τους ανάμεσα στους θάμνους, κοιμούνται στα παγκάκια.

Η οδός Τοσίτσα καταλήγει στην οδό Μπουμπουλίνας, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Θα περίμενε κανείς ότι η ακραία υποβάθμιση της οδού Τοσίτσα, σε σημείο τεράστιας τουριστικής σημασίας, θα κινητοποιούσε άμεσα το αρμόδιο υπουργείο και, φυσικά, την κυβέρνηση.

Αν η κλειστή Ακρόπολη για μία ή δύο ημέρες συνιστά (δικαίως) μείζον ζήτημα, γιατί δεν είναι ζήτημα η εγκατάλειψη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε ένα περιβάλλον ανθρώπινης εξαθλίωσης;