Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

"Μαρτυριάρες" πολλές εφαρμογές του Facebook


Η Wall Street Journal ερεύνησε πρόσφατα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών στοFacebook, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Τα ευρήματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά και φέρνουν σε δύσκολη θέση την ηγεσία του Facebook, καθώς φαίνεται ότι πολλές εφαρμογές είναι ιδιαίτερα "μαρτυριάρες".

Όπως ισχυρίζεται η WSJ, οι δέκα δημοφιλέστερες εφαρμογές στο Facebook, μεταξύ άλλων το FarmVille και το Texas HoldEm Poker, ελέγχονται για διακίνηση του μοναδικού (unique) κωδικού που συνοδεύει κάθε λογαριασμό. Η έρευνα έδειξε ότι οι εφαρμογές αποθηκεύουν τα unique IDs και σε πολλές περιπτώσεις τα μεταβιβάζουν σε τρίτους για διαφημιστικούς, κυρίως, σκοπούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα δεδομένα έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 25 εταιρείες. Μία από αυτές, η RapLeaf, πήρε τα user IDs και τα συνέδεσε στη βάση δεδομένων της, την οποία πωλεί σε τρίτους. Η RapLeaf παραδέχτηκε ότι η καταγγελία έχει βάση, ωστόσο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για λάθος.

Η έρευνα της WSJ προσθέτει ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα όσων επιτίθεται στο Facebook, εγκαλώντας το γιαπλημμελή τήρηση των κανόνων προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Η διακίνηση του user ID μέσω τρίτων εφαρμογών συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση των όρων χρήσης του Facebook και οι υπεύθυνοι της υπηρεσία δεσμεύονται τώρα να λάβουν μέτρα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.
Πηγή: TG Daily

Το Walkman «σώπασε» για πάνταΕίδος υπό εξαφάνιση θα γίνει σε λίγο καιρό το θρυλικό Walkman, το κασετόφωνο που βρέθηκε στο απώγειο της δόξας του τη δεκαετία του 1980, καταφέροντας μέχρι σήμερα 220 εκατομμύρια πωλήσεις διεθνώς. Η Sony ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του φορητού κασετοφώνου, καθώς η ζήτησή του έχει μειωθεί, λόγω της επέλασης της ψηφιακής τεχνολογίας. 

Η θρυλική συσκευή, που ταυτίστηκε όσο ελάχιστες με τη μουσική των '80's, θα γίνει είδος υπό εξαφάνιση και από τα ιαπωνικά καταστήματα- ύστερα από την απόσυρσή της από την αμερικανική και την ευρωπαϊκή αγορά- μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα. Η Sony ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις που έκανε τον Απρίλιο ήταν οι τελευταίες. 

Πάντως γεγονός είναι ότι σε ορισμένες αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής υπάρχει ακόμη ζήτηση. Οι αγορές αυτές στο εξής θα ικανοποιούνται από κινεζικές εταιρίες, στις οποίες ανέθεσε η Sony να κατασκευάσουν συγκεκριμένο αριθμό. 

Το πρώτο κασετόφωνο Walkman εμφανίστηκε το 1979. Το κατασκεύασε ο Ναμπουτόσι Κιχάρα, μηχανικός στο τμήμα ήχου της Sony, ύστερα από εντολή του τότε προέδρου της εταιρίας Ακίο Μορίτα, να σχεδιάσει μια συσκευή, που θα μπορούσε να παίρνει μαζί του στα ταξίδια για να ακούει τις αγαπημένες του όπερες.

Πότε τα ζωηρά παιδιά θέλουν βοήθεια

Πότε τα ζωηρά παιδιά θέλουν βοήθεια


Η παρεξηγημένη διαταραχή

Αν έχει τον... ακάθιστο, αν «πετάγεται», «ξεφεύγει», χάνει τα πράγματά του ή τα ξεχνάει, μπορεί απλώς να μη φταίει! Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ένα στα δέκα ελληνόπουλα πάσχει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα. Δείτε πώς μπορεί να διαγνωστεί και να βοηθηθεί!

Όταν ένα παιδί παρουσιάζει «ενοχλητικά» για τους γύρω του συμπτώματα εξαιτίας της ελλειμματικής προσοχής, της υπερκινητικότητας ή της παρορμητικότητάς του η λύση δεν είναι η αποβολή του (από το σχολείο, από την παρέα, από την κοινωνία) αλλά η στήριξή του. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί όλο και περισσότεροι γονείς αλλά και δάσκαλοι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν. Η πολιτεία πάλι, μάλλον... παίρνει κάτω από τη βάση (και) σε αυτό το πεδίο. Πρόκειται για μια τακτική ολιγωρίας που πρέπει να «αποβληθεί» το συντομότερο δυνατόν, αφού όπως αποκαλύπτει η νέα μελέτη η ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) αποτελεί ένα όχι μόνο υπαρκτό αλλά και έντονο ζήτημα για πολλές ελληνικές οικογένειες.

Η μελέτη
Η μελέτη που αποτελεί την πρώτη διαχρονική ερευνητική εργασία σχετικά με τη ΔΕΠΥ που έχει διεξαχθεί στη χώρα μας ανήκει σε ειδικούς της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (επικεφαλής της μελέτης ήταν η καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Χρύσα Μπακούλα ενώ συμμετείχαν επίσης οι Αλεξάνδρα Παλίλη, Γερ.Κολαΐτης, Ιππολύτη Βάσση, Αλεξάνδρα Βελτσίστα και Αρτεμις Γκίκα ). Η δικτυακή δημοσίευσή της έγινε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Child Νeurology» στις 4 Οκτωβρίου.

Όπως εξηγεί στο Βήμα η παιδονευρολόγος της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιστημονικής ομάδας που διεξήγαγε τη μελέτη κυρία Γκίκα το σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της ερευνητικής δουλειάς είναι το εύρος και η διαχρονικότητά της. «Παρακολουθήθηκαν από τη γέννησή τους έως και το 18ο έτος τους 2.695 παιδιά τα οποία γεννήθηκαν το 1983 σε διαφορετικά μαιευτήρια της Ελλάδας». Η παρακολούθηση έγινε μέσω ειδικών ερωτηματολογίων που δόθηκαν σε γονείς και δασκάλους το 1983 και το 1990 καθώς και στους γονείς αλλά και στους ίδιους τους 18χρονους πλέον νέους το 2001. Οι ειδικοί κατέγραψαν την επίπτωση της ΔΕΠΥ με βάση τους τρεις βασικούς άξονες συμπτωμάτων με τους οποίους εκφράζεται η συγκεκριμένη διαταραχή: ελλειμματική προσοχή, υπερκινητικότητα και παρορμητικότητα.

Και μπορεί η ΔΕΠΥ να χαρακτηρίζεται από απροσεξία, ωστόσο τα αποτελέσματα της μελέτης που την αφορούν μάλλον αξίζουν την προσοχή μας. Στην ηλικία των επτά ετών η συχνότητα υπερκινητικότητας ήταν της τάξεως του 7% (10% στα αγόρια και 3,5% στα κορίτσια), εκείνη της διάσπασης της προσοχής 9,5% (12% στα αγόρια και 7% στα κορίτσια) ενώ της παρορμητικότητας 7% (10,5% στα αγόρια και 3,5% στα κορίτσια). Στα 18 έτη δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά της διαταραχής, η υπερκινητικότητα και η παρορμητικότητα, φάνηκε να «κατευνάζονται»: συγκεκριμένα το ποσοστό της υπερκινητικότητας ήταν στο 3% (το 40% των περιπτώσεων αφορούσε αγόρια και το 60% κορίτσια) ενώ της παρορμητικότητας μόλις που έφθανε στο 0,3%.

Η διάσπαση της προσοχής όμως στους 18χρονους παρέμενε σε υψηλά επίπεδα της τάξεως του 7,3% (το 54% των περιπτώσεων αφορούσε αγόρια και το 46% κορίτσια). Για ποιον λόγο; Η κυρία Γκίκα εξηγεί ότι «είναι επόμενο όταν ένα άτομο πλέον ενηλικιώνεται να αποκτά καλύτερο έλεγχο του εαυτού του, με αποτέλεσμα να υποχωρούν τα συμπτώματα που αφορούν την έντονη κινητικότητα ή την παρορμητικότητα. Το γεγονός όμως ότι η ελλειμματική προσοχή παραμένει σε υψηλά επίπεδα με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον του νέου ανθρώπου, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να γίνεται εγκαίρως σωστή διάγνωση και θεραπεία της διαταραχής». Τα άτομα με ΔΕΠΥ μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, συμπληρώνει η παιδονευρολόγος, αφού η ελλειμματική προσοχή που τα χαρακτηρίζει τα κάνει άκρως επιρρεπή σε ατυχήματα.

Προτιμά τα αγόρια
Θα προσέξατε από τα ποσοστά της μελέτης ότι η ΔΕΠΥ φαίνεται να αποτελεί «αγορίστικο» προνόμιο- πράγματι και άλλες μελέτες συνηγορούν στο ότι η αναλογία εμφάνισης της διαταραχής μεταξύ αγοριών και κοριτσιών είναι περίπου 3 προς 1. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μπορεί και όχι, σύμφωνα με την κυρία Γκίκα. «Αν και δεν υπάρχει σαφής επιστημονική απάντηση, μια εξήγηση είναι ότι από τη φύση τους τα αγόρια εμφανίζουν μεγαλύτερη κινητικότητα, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό το ενδεχόμενο να παρουσιάζουν τη διαταραχή. Είναι πιο δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι έχει ΔΕΠΥ ένα ήρεμο κοριτσάκι το οποίο απλώς φαίνεται ότι χαζεύει την ώρα του μαθήματος. Έτσι πιστεύεται γενικώς ότι η διαταραχή υποδιαγιγνώσκεται στα κορίτσια».
newsbeast

Η γονιμότητα εξαρτάται από την ομάδα αίματος

Η γονιμότητα εξαρτάται από την ομάδα αίματος


Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται στο φως

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στις ΗΠΑ, έδειξε ότι η ικανότητα μιας γυναίκας να μείνει έγκυος, κατά την τέταρτη δεκαετία της ζωής της, μπορεί να επηρεαστεί από την ομάδα του αίματός της.

Η μελέτη των ερευνητών του Ιατρικού Κολεγίου Άλμπερτ Αϊνστάιν της Νέας Υόρκης και του πανεπιστημίου Γέηλ, υπό τον δρα Έντουαρντ Νέτζατ, για πρώτη φορά ανακάλυψε ότι υπάρχει μια τέτοια συσχέτιση, αφού ανέλυσε τις περιπτώσεις 560 γυναικών με μέση ηλικία 35 ετών, οι οποίες βρίσκονταν σε διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες είχαν ομάδα αίματος «0», είχαν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης FSH, τα οποία παραπέμπουν σε λιγότερα ωάρια και άρα σε μικρότερη πιθανότητα γονιμοποίησης.

Κάθε γυναίκα έχει ένα ορισμένο αριθμό ωαρίων ως «απόθεμα» στις ωοθήκες της, τα οποία απελευθερώνονται σταδιακά στη διάρκεια της γόνιμης ζωής της.

Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης FSH αποτελούν βιοχημικό δείκτη ότι το απόθεμα ωαρίων ελαττώνεται πιο γρήγορα, πράγμα που μειώνει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος μετά την ηλικία των 30 ετών.

Η ανάλυση των δειγμάτων αίματος, στο πλαίσιο της νέας έρευνας, έδειξε ότι οι γυναίκες με ομάδα αίματος «0» έχουν συνήθως υψηλότερο επίπεδο ορμόνης FSH, ενώ αντίθετα όσες έχουν ομάδα αίματος «Α», έχουν κατά μέσο όρο χαμηλότερο επίπεδο FSH, άρα και αυξημένες πιθανότητες σύλληψης.

Επειδή όμως όλες οι γυναίκες της μελέτης έκαναν θεραπεία γονιμότητας, δεν είναι ακόμα σαφές αν το εύρημα της έρευνας σχετικά με την επίδραση της ομάδας αίματος στη γονιμότητα έχει γενικότερη σημασία για το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού.

Ο πρόεδρος της βρετανικής εταιρίας γονιμότητας, Τόνι Ράδερφορντ, δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν νέες μεγαλύτερου εύρους μελέτες, ώστε αφενός να επιβεβαιωθεί η νέα ανακάλυψη και, αφετέρου, να διαπιστωθεί αν ισχύει ακόμα και για γυναίκες που δεν έχουν εμφανίσει προβλήματα γονιμότητας.

Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα (επιτέλους γλυτώσαμε)

Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα


Προαιρετικό μάθημα στα σχολεία είχε προτείνει να γίνει η Ιστορία

Την παραίτησή της υπέβαλε στην Άννα Διαμαντοπουλου η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα μετά και τις τελευταίες αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της πρότασής της να γίνει προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία. 

Παλαιότερα, η Θάλεια Δραγώνα είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων για την «προσέγγιση» και άλλων σημαντικών ζητημάτων. Η δε φράση «παρατηρήθηκε συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης» στο περίφημο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού άφησε εποχή. Πολλές αντιδράσεις είχε επίσης ξεσηκώσει πρόγραμμα για την αφομοίωση του μουσουλμανικού πληθυσμού στη Θράκη, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στα μειονοτικά σχολεία πριν από περίπου 8 χρόνια.

Σε αναζήτηση αντικαταστάτη της βρίσκεται πλέον το υπουργείο Παιδείας αν και ακόμη δεν υπάρχει σχετική απόφαση για το πρόσωπο αυτό.

Καθυστερημένα θα καταβληθούν τα μερίσματα του Μ.Τ.Σ

Καθυστερημένα θα καταβληθούν τα μερίσματα του Μ.Τ.Σ


Το βοήθημα ανέρχεται σε 1.035 ευρώ και αφορά 55.000 δικαιούχους

Το πολύ μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα καταβληθεί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το βοήθημα του τετάρτου τριμήνου, στους 55.000 περίπου μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Στρατού Ξηράς, ελληνικής αστυνομίας και Χωροφυλακής).
Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τη λήψη νέου δανείου ύψους 34,5 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή του βοηθήματος, το οποίο θα δοθεί ολόκληρο. Το βοήθημα ανέρχεται σε 1.035 ευρώ, περίπου, κατά μέσο όρο, είναι ανάλογο του καταληκτικού βαθμού του δικαιούχου, χωρίς όμως μεγάλες διαφορές, και έπρεπε να είχε καταβληθεί στις 5 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι το πρωί οι μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ταμείου, λόγω της μη καταβολής του εν λόγω βοηθήματος προς αυτούς.

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου για το θέμα και υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ των ενώσεων των δικαιούχων και τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου.

 Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια και μισή το μεσημέρι όταν έγιναν γνωστές σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η Μίλαν είδε Φετφατζίδη
Όπως έγινε γνωστό,άνθρωπος της Μίλανβρέθηκε χθες στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει τονΓιάννη Φετφατζίδη για τον οποίο οι ροσονέρι έχουν πάρα πολύ καλή άποψη. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν την έναρξη του αγώνα ο εν λόγω «κατάσκοπος» ζήτησε τη σύνθεση των δυο ομάδων, προφανώς για να δει τον αριθμό του «Φέτφα».
Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα παρακολουθεί τον Φετφατζίδη, αφού ο αθλητικός διευθυντής της Μίλαν, Αριέντο Μπράιντα, είχε έρθει ο ίδιος στον αγώνα της Ελλάδας με τον Ισραήλ για να τον δει. Επιπλέον ακούστηκε, ότι στο μάτι του Ιταλού σκάουτερ βρέθηκε και ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος είναι από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες και διάγει εξαιρετική σεζόν, οπότε είναι λογικό.

Ξεκινάει η δεύτερη διαστημική εποχή


Έτοιμος ο διάδρομος για το πρώτο ιδιωτικό διαστημοδρόμιο
Ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού και ο περιπετειώδης Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον παρουσίασαν τον διάδρομο τροχοδρόμησης του Spaceport America, από το οποίο θα απογειώνονται σε λίγα χρόνια τα τουριστικά διαστημόπλοια της Virgin Galactic.

«Αυτή είναι η αρχή μιας δεύτερης διαστημικής εποχής, και είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στήριξη σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας. Από εδώ θα βλέπουμε να αναχωρούν ακόμα και καθημερινές πτήσεις στο Διάστημα» είπε ο Μπράνσον, πρόεδρος του ομίλου Virgin.

H ολοκλήρωση του διαδρόμου, μήκους 3,2 χιλιομέτρων, γιορτάστηκε με υπερπτήση του SpaceShip Two, του σκάφους που θα μεταφέρει τουρίστες σε σύντομες αποδράσεις από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Το εξαθέσιο σκάφος, σε μέγεθος ιδιωτικού τζετ, πέταξε πάνω από το διαστημοδρόμιο συνδεδεμένο στο κάτω μέρος του μητρικού του αεροσκάφους, WhiteKnight Twο.

Όταν οι πρώτες πτήσεις αρχίσουν γύρω στο 2013, το WhiteKnight Twο θα μεταφέρει το SpaceShip Two σε ύψος 15 χιλιομέτρων. Εκεί το διαστημόπλοιο θα αποδεσμεύεται και θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του για να ανέβει στο ύψος των 100 χιλιομέτρων, το επίσημο όριο του Διαστήματος.

Οι τουρίστες θα μπορούν εκεί να θαυμάσουν τη στρογγυλή Γη από τα φινιστρίνια των καθισμάτων τους, ή να λύσουν τη ζώνη και να απολαύσουν για μερικά λεπτά την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας.

Το εισιτήριο είναι μάλλον ακριβό στα 200.000 δολάρια, ωστόσο η Virgin Galactic έχει ήδη συγκεντρώσει 50 εκατ. δολάρια προκαταβολές από τα 300 άτομα που έχουν ήδη κλείσει θέση. Οι 30 από αυτούς παρακολούθησαν την εκδήλωση στο Spaceport America.

«Φυσικά και θα ήθελα να είμαι ένας από τους επιβάτες» είπε στο AFP ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη.

To Spaceport America, κοντά στην έδρα της Virgin Galactic, θα είναι πιθανότατα το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό κέντρο, δεν θα είναι όμως το μόνο. Σχέδια για την κατασκευή ενός ανάλογου διαστημοδρόμιου έχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στη Ρωσία μέσω Διαστήματος

Το Spaceship Two σχεδιάστηκε για τις λεγόμενες υποτροχιακές πτήσεις, κατά τις οποίες το σκάφος βγαίνει εκτός ατμόσφαιρας, δεν έχει όμως αρκετό ύψος και ταχύτητα για να μπει σε τροχιά.

«Με τον καιρό όμως θα προχωρήσουμε σε τροχιακές πτήσεις. Και μια μέρα [...] θα θέλαμε να κατασκευάσουμε ένα ξενοδοχείο σε τροχιά» είπε ο Μπράνσον.

Επιπλέον, η Virgin «εξετάζει επίσης τη δυνατότητα διηπειρωτικών ταξιδιών σε πολύ λιγότερο χρόνο από ό,τι σήμερα».

Όπως πρόσθεσε ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον, «σε περίπου δέκα χρόνια θα μπορούμε πιθανότατα να πραγματοποιούμε διηπειρωτικές πτήσεις σε απίστευτα σύντομο χρόνο, όπως το να φτάνουμε στη Ρωσία σε λιγότερο από δύο ώρες».

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, τέλος, αποκάλυψε ότι η Virgin Galactic εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της NASA για την ανάπτυξη των ιδιωτικών διαστημικών σκαφών που θα μεταφέρουν στο μέλλον τους Αμερικανούς αστροναύτες.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία στο Διάστημα είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής που παρουσίασε ο Μπαράκ Ομπάμα για τη NASA του μέλλοντος.

Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα για την ανάπτυξη νέων σκαφών χρηματοδοτεί μέχρι στιγμής τέσσερις εταιρείες: Sierra Nevada, Boeing, United Launch Alliance, Blue Origin και Paragon Space Development.

Πηγή: in.gr

Το 10-0 της Αϊντχόβεν επί της Φέγενορντ

''στο ολλανδικό πρωτάθλημα, δεν είναι και μικρό πράγμα και συζητιέται σε όλη την Ευρώπη. Οι δυο ομάδες έχουν μικρή διαφορά και η Φέγενορντ έχει μεγαλύτερη ιστορία από την αντιπαλό της στην Ολλανδία και στον ευρωπαικό χώρο.

Είναι ένα αποτέλεσμα , για να σας δώσουμε να καταλάβετε, σαν να κερδίσει απόψε η ΑΕΚ  τον Παναθηναϊκό 10-0 ( φτου,φτου, μην το μελετάμε). 


Οι παίκτες της Φέγενορντ τα είχαν χάσει και πήγαν συνολικά 18 φορές στην σέντρα, αφού πήγαιναν να κάνουν σέντρα ακόμα και μετά από τα σουτ άουτ της Αϊντχόβεν.

Οι παίκτες της ομάδας του Ρότερνταμ, διαμαρτύρονται και δίκαια πάντως, ότι..


Το 9ο γκολ ήταν φανερό οφσάιντ.

ΗΣΑΠ: Τέλος στην ταλαιπωρία… κατά το ήμισυ

ΗΣΑΠ: Τέλος στην ταλαιπωρία… κατά το ήμισυ\


Παραδίδεται η κάθοδος στο ΚΑΤ

Παραδίδεται για χρήση στο κοινό την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο ΚΑΤ… κατά το ήμισυ. Πρόκειται για την αποβάθρα στο ρεύμα καθόδου, όπου από μεθαύριο θα γίνεται η επιβίβαση και η αποβίβαση των επιβατών που χρησιμοποιούν ακόμη τον ηλεκτρικό για τις μετακινήσεις τους.

Το καφενείο ήταν η «βιτρίνα»

Το καφενείο ήταν η «βιτρίνα»


Σύλληψη για παράνομο στοίχημα

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη ενός καφενείου που βρίσκεται επί της οδού Μαρίνα Αντύπα, στο Αιγάλεω, προχώρησαν χθες βράδυ αστυνομικοί της ΓΑΔΑ και του Τμήματος Παιγνίων και Λεσχών.

Όπως προέκυψε σε έφοδο των αστυνομικών, οι θαμώνες του καφενείου προέβαιναν σε παράνομο στοιχηματισμό. Ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

«Δεν ξέραμε τι θέλαμε»

«Δεν ξέραμε τι θέλαμε»


Βαρύ κλίμα στη Παιανία

Ο Νίκος Νιόπλιας, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν μίλησε ονομαστικά στους παίκτες του. Ο Κοζανίτης τεχνικός στάθηκε στο λάθος της άμυνας στο πρώτο πεντάλεπτο: «Δεν είχαμε στόχο στο παιχνίδι μας. Δεν ξέραμε αν θέλουμε τη νίκη ή την ισοπαλία. Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Βρεθήκαμε πίσω νωρίς στο σκορ από ένα λάθος που δεν επιτρέπεται. Κάναμε πολλά λάθη σε όλους τους τομείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νιόπλιας, πάντως, επικεντρώνεται στην αναμέτρηση του κυπέλλου και έπειτα στον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, αφήνουμε στην άκρη το ματς με την ΑΕΚ και κοιτάμε αυτό για το κύπελλο, όπου θέλουμε την πρόκριση. Μετά θα δούμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό». Αξιοσημείωτο είναι πως ο Νιόπλιας δεν έκανε αυτοκριτική.

Βαρύ κλίμα στη Παιανία

Πολύ βαρύ ήταν το κλίμα στην Παιανία και οι παίκτες στην κυριολεξία... δεν μιλιόντουσαν. Μάλιστα, δεν ήθελε και πολύ για να ανάψουν τα πράγματα, αφού ένα... σπίρτο θα ήταν αρκετό για να πάρουν φωτιά οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού. Η κατάσταση είναι τεταμένη και είναι απορίας άξιον πως ο Νίκος Νιόπλιας δεν έκανε αυτοκριτική μετά από ακόμα ένα ανεπιτυχές ντέρμπι.

Μέσα ο Γκοβού
Ο Παναθηναϊκός κοιτάει πλέον το παιχνίδι με την Κοζάνη για το κύπελλο αλλά και με τον Ολυμπιακό το Σάββατο. Στη σημερινή προπόνηση ο Γκοβού προπονήθηκε κανονικά, ενώ Νίνης και Λέτο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.
Οι δύο παίκτες δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν. Αντίθετα, ο Σίντνεϊ Γκοβού πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα και ο Νίκος Νιόπλιας τον υπολογίζει για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Στη σημερινή προπόνηση του «τριφυλλιού», όσοι αγωνίστηκαν βασικοί στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκλήρωσαν με δίτερμα. Στη προπόνηση συμμετείχε και ο Μαχλελής από την ομάδα U-20.


Πηγή: gazzetta.gr

Δείτε πού βάζουν τους καπνιστές... οι Κινέζοι!

Δείτε πού βάζουν τους καπνιστές... οι Κινέζοι!


Ασύλληπτη ιδέα!!!

Όταν πήραμε αυτή τη φωτογραφία δεν ξέραμε πραγματικά αν πρόκειται για αστείο ή αν όντως συμβαίνει. Την ώρα που στην Ελλάδα το έχουμε κάνει μείζον ζήτημα και έχουμε φθάσει στο σημείο να κατηγορούμε την κυβέρνηση που απαγόρευσε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, δείτε τι κάνουν οι Κινέζοι:Απομονώνουν τους καπνιστές - δείτε που -  για να αναπνέουν εκείνοι όλο το ντουμάνι! Άδικο έχουν;


Πηγή: markostv

Τρόμος στην Ινδονησία για το ηφαίστειο Μεράπι

Τρόμος στην Ινδονησία για το ηφαίστειο Μεράπι


Τουλάχιστον 500 δονήσεις καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο

Στο υψηλότερο επίπεδο έφτασε σήμερα το επίπεδο του συναγερμού γύρω από το ηφαίστειο Μεράπι στην Ιάβα καθώς οι αρχές αναμένουν έκρηξή του και ζητούν από τους κατοίκους που ζουν σε κοντινές περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν περίπου 500 σεισμικές δονήσεις και ποτάμια λάβας κυλούν στις πλευρές του ηφαιστείου.

Οι αρχές διέταξαν της εκκένωση όλων των κατοικιών σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων από το Μεράπι που έχει ύψος 2.914 μέτρα και είναι το πλέον ενεργό από τα 69 ηφαίστεια της Ινδονησίας.

Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου καταγράφηκε το 2006 και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

«Η ενέργεια του ηφαιστείου είναι ισχυρότερη από αυτήν πριν την έκρηξη του 2006. Δεν έχουμε ενδείξεις που να μας επιτρέπουν να πούμε ότι η έκρηξη θα είναι ανάλογη με αυτή του 1930, αλλά κάτι τέτοιο είναι πιθανό», τόνισε σεισμολόγος, αναφερόμενος στην έκρηξη του Μεράπι τη χρονιά εκείνη που προκάλεσε το θάνατο 1.300 ανθρώπων.

«Δεν θα ακουμπήσει μπάλα ο Σισέ!»

«Δεν θα ακουμπήσει μπάλα ο Σισέ!»


Δηλώσεις Αλέφαντου

Το ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου πλησιάζει και ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει τις κυριακάτικες εμφανίσεις του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με τον δικό του μοναδικό τρόπο:

«Τα χάλια του Παναθηναϊκού τα έλεγα και ίσως νόμιζαν ότι είχα εμπάθεια. Μάθετε μπαλίτσα ρε, αυτή η ομάδα παίζει σε αργό ρυθμό, πονάει στα χαφ, δεν πατάνε περιοχή, είναι όλοι μακριά από το γκολ και ψάχνουν τον Σισέ που είναι αποκομμένος αφού οι αντίπαλοι ξέρουν τι κάνει ο Παναθηναϊκός, είναι προβλέψιμος. Ή έχει κανέναν προπονηταρά ο Παναθηναϊκός που να τον φτιάξει ομάδα. Είναι αργή ομάδα και προβλέψιμη.», αναφέρει ενδεικτικά ο «Αλέ» και λέει για το ντέρμπι των «αιωνίων»: Γράψε το: Με Αβραάμ- Μέλμπεργκ και έτσι όπως είναι φέτος ο Παναθηναϊκός, ο Σισέ δεν θα ακουμπήσει μπάλα! Αρκεί βέβαια να παρουσιαστεί στο γήπεδο ένας καλός Ολυμπιακός, μην δούμε τίποτα τρελά, διότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Για τον Ολυμπιακό είπε μεταξύ άλλων:

Λείπει ο εκτελεστής στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, είναι κάτι που το έχω πει επανειλημμένως. Οπωσδήποτε πρέπει να περάσει δίπλα στον Μιραλάς ο Πάντελιτς. Είναι το μεγάλο κενό που βλέπω σε αυτόν τον Ολυμπιακό, δεν έχει στράικερ γκολτζή η 11άδα. Αν έπαιζε ο Πάντελιτς φέτος, με τα εξτρέμ που έχει ο Ολυμπιακός και με τον Μιραλάς να κάνει φοβερές κινήσεις, πιστεύω ότι θα ήταν τώρα πρώτος σκόρερ ο Σέρβος. Μπορούν να κάνουν αγγέλους οι δυο τους, θα τα εξουθενώσουν τα σέντερ μπακ. Ο Φουστέρ είναι καλός εργάτης, αλλά δεν είναι ούτε κυνηγός, ούτε δημιουργός χαφ. Θέλει παρτενέρ γκολτζή ο Μιραλάς, αυτός να κάνει τη μεγάλη κίνηση και ο Πάντελιτς να κάνει τη μικρή κίνηση μέσα στην περιοχή που την ξέρει σαν την παλάμη του.»

Διαβάστε με κάθε λεπτομέρεια την άποψη του έμπειρου προπονητή στο katimagiko.gr!


Πηγή: gazzetta.gr

Κινηματογραφική καταδίωξη στο Μενίδι

Κινηματογραφική καταδίωξη στο Μενίδι


Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πριν από λίγη ώρα έπεσαν πυροβολισμοί στην περιοχή του Μενιδίου. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr, δύο άγνωστοι άνδρες που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, μόλις είδαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Μέχρι αυτή την ώρα, οι δύο άνδρες δεν έχουν συλληφθεί ενώ οι αστυνομικοί τους αναζητούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό αυτό ενδέχεται να μην σχετίζεται με τη ληστεία που έγινε στην Εθνική Τράπεζα στην Πεύκη λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης


Σε βάθος 10 χιλιομέτρων το επίκεντρο

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στην Κρήτη, στη θαλάσσια περιοχή νότια του δυτικού άκρου του νησιού. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε βάθος 10 χιλιομέτρων. 

Το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο προσδιορίζει το μέγεθος της δόνησης στα 4,8 Ρίχτερ. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ


πηγή: derby news

ΜΑΝ ΟΛΟ ΜΕΣΑ (και χωρίς βαζελίνη)    ήταν καλύτερη με διαφορά...(που ήταν ο Σισέ;)

    πηγή: η ώρα των ΣΠΟΡ