Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Κρυπτογράφηση δεδομένων σύντομα στο FacebookΠριν από λίγες ημέρες, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι οι πλέον δημοφιλείς εφαρμογές του Facebook δεσμεύουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύουν σε διαφημιστικές και άλλες εταιρείες. Το θέμα έφτασε μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο, με δύο μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων να ζητούν εξηγήσεις από το Mark Zuckerberg για το θέμα. Τελικά, το Facebook φαίνεται -έστω και καθυστερημένα- να αναλαμβάνει δράση.

Ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς της εταιρείας αποκάλυψε ότι σε λίγο καιρό θα κρυπτογραφηθούν οι μοναδικοί (unique) κωδικοί των χρηστών. Με αυτό τον τρόπο, οι iframe-based εφαρμογές τους Facebook θα μπορούν να διαβάζουν το ID του εκάστοτε χρήστη, αλλά δε θα μπορούν να τον αποστείλουν "κατά λάθος" μέσω HTTP header. Σύμφωνα με το Facebook, η κρυπτογράφηση θα κάνει ντεμπούτο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο της υπηρεσίας.

Βέβαια, η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να πείσει τους Facebook-σκεπτικιστές, οι οποίοι καταγγέλλουν την υπηρεσία για παραβιάσεις στο θέμα των προσωπικών δεδομένων. Είναι δεδομένο ότι δε θα αργήσει η στιγμή που θα ανακύψει εκ νέου ένα παρόμοιο ζήτημα - αν υποθέσουμε, βέβαια, ότι το παρόν θέμα θεωρείται λήξαν.

Πηγή: pcmag.com

Αλλάζει το σύστημα σχολιασμού στο Facebook;Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα, το Facebook ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα φέρουν τα πάνω-κάτω στο σύστημα σχολιασμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μεταξύ άλλων, φαίνεται να εγκαταλείπεται ο επίπεδος σχολιασμός (flat commenting) και να δίνει τη θέση του στο thread commenting που υπάρχει σε πολλά blogs.
Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει αν θα απαντήσει στην αρχική δημοσίευση ή σε ένα από τα σχόλια που ήδη έχουν αναρτηθεί. Το αποτέλεσμα είναι μια δενδροειδής διάταξη, η οποία καθιστά αμέσως σαφές ποιο comment ανήκει πού. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορεί να κάνει ο χρήστης στα επιμέρους comments είναι να ξεχωρίσει αυτά που θέλει πατώντας Like.
Άλλες αλλαγές είναι η αναφορά των δικτύων στα οποία συμμετέχει ο κάθε χρήστης, καθώς και ο αριθμός των σχολίων που έχει συνεισφέρει στη συγκεκριμένη συζήτηση. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα για βαθμολόγηση του κάθε comment. Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο μέλλον, αν το Facebook επιλέξει να εφαρμόσει ένα σύστημα comment moderation.
Βέβαια, όλα αυτά μεταφέρονται με πάσα επιφύλαξη, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο αν πρόκειται για σχεδιαζόμενες αλλαγές ή για ευσεβείς πόθους κάποιου χρήστη.

Πηγή: yahoo

Διατροφή για να μη σας... πέσουν τα μαλλιά

Διατροφή για να μη σας... πέσουν τα μαλλιά
Οι βιταμίνες που χαρίζουν... πόντους αυτοπεποίθησης
Κανείς δε θα σας πει ότι αν τρώτε κάθε μέρα μπρόκολο, τα μαλλιά σας θα μείνουν στη θέση τους μέχρι τα βαθιά σας γεράματα. Ούτε ότι αν προσέχετε τη διατροφή σας, θα αποφύγουν το γκριζάρισμα και θα μείνουν σκούρα!Ασφαλώς κληρονομικοί λόγοι παίζουν καθοριστικό ρόλο για την… καραφλίτσα που σχηματίζεται στους άνδρες. Εννοείται ότι κανείς δεν «ποινικοποιεί» τη φαλάκρα. Αντίθετα, υπάρχουν άνδρες που τους βλέπουμε καθημερινά, με «μεγάλη χωρίστρα», που όμως είναι τόσο προσεγμένη, που δείχνουν και είναι κομψοί και στιλάτοι.Όμως άλλο αυτό και άλλο να πηγαίνετε γυρεύοντας. Γιατί να μη χαρείτε ένα υγιές και πλούσιο μαλλί, που θα σας δώσει πόντους αυτοπεποίθησης και να κινδυνεύετε να το χάσετε, επειδή δε μάθατε ότι υπάρχει μεγάλος συσχετισμός ανάμεσα στην καλή διατροφή και στις… τρίχες;Η έλλειψη βιταμινών, για παράδειγμα, φαίνεται από τα θαμπά, αδύναμα ή ακόμα και κατεστραμμένα μαλλιά. Καλό είναι λοιπόν να προσέχετε για να… έχετε.Διαβάστε παρακάτω τις βιταμίνες που χρειάζεστε...
• Βιταμίνη Β9 ή φυλλικό οξύ: Όπως και οι βιταμίνες Β6 και Β12, βοηθούν στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Εάν παρατηρηθεί έλλειψη, τότε δεν πηγαίνει η απαραίτητη ποσότητα αίματος και οξυγόνου στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να γίνονται τα μαλλιά θαμπά και να εμφανίζονται φαινόμενα τριχόπτωσης. Φασόλια και πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι και σπανάκι, μπορούν να δώσουν πάλι στον οργανισμό τη βιταμίνη Β9 που του λείπει και να επαναφέρουν στα μαλλιά τη χαμένη τους ζωντάνια
• Βιταμίνη Ε: Παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας δείχνουν ταλαιπωρημένα, λες και έχουν γεράσει, έτοιμα να παραδώσουν πνεύμα. Μάλλον έχετε έλλειψη σε βιταμίνη Ε. Ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα και φιστίκια και ελαιόλαδο, θα σας βοηθήσουν για να δώσετε στα μαλλιά σας αέρα ανανέωσης. Πολύτιμη συνδρομή θα δώσουν και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως ψάρι, σπανάκι και αυγά.
• Βιταμίνη Α: Εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας της ρίζας των μαλλιών. Πιθανή ξηρότητα δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για να προσθέσετε και άλλη βιταμίνη Α στην καθημερινή σας διατροφή. Τα αυγά, το βούτυρο, το συκώτι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, γάλα, τυρί), πρέπει να προστεθούν στις διατροφικές σας συνήθειες και έτσι θα περιοριστεί πολύ η τριχόπτωση και θα προλάβετε τα χειρότερα.

 Σίδηρος: Τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά συνήθως υποδηλώνουν έλλειψη σιδήρου. Οι εξαντλητικές δίαιτες, πολλές φορές οδηγούν σε ανάλογο πρόβλημα. Πορτοκαλάδες, σπανάκι και συκωτάκι, μπορούν να μπουν σιγά – σιγά στις διατροφικές σας συνήθειες. Για να επανακτήσει ο οργανισμός την ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται μπορεί να περάσει κάποιος καιρός. Τα αποτελέσματα όμως θα είναι ορατά.
• Πρωτεϊνες: Βασική αιτία για την τριχόπτωση, που μπορεί να καταπολεμηθεί σχετικά εύκολα με αυξημένες ποσότητες κρέατος και ψαριού. Μάλιστα, ο οργανισμός θα εφοδιαστεί επίσης, με ψευδάργυρο και με χαλκό, που του είναι απαραίτητα στοιχεία για να νικήσει την τριχόπτωση οριστικά και αμετάκλητα.

Βότανα

Η υγεία των μαλλιών μπορεί να προέλθει και από τα κατάλληλα βότανα. Το γεγονός ότι προέρχονται αποκλειστικά από το φυτικό και ζωικό κόσμο, χωρίς τροποποίηση ή ανθρώπινη παρέμβαση, τους δίνει σαφές πλεονέκτημα. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βότανα που κάνουν καλό στα μαλλιά και όχι όλα. Αυτά είναι


• Το μαύρο πιπέρι

• Η γύρη από τις μέλισσες, ειδικά για όσους έχουν πρόβλημα με απορρόφηση σιδήρου από άλλες τροφές

• Τα φύλλα δάφνης, όπως και το δαφνέλαιο

• Το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο

Πηγή: menslounge.gr

Τί ενοούμε με τη λέξη ευτυχία...


Χιλιάδες καταγγελίες για φοροδιαφυγή από συγγενείς και φίλους

Οι περισσότερες καταγγελίες σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία και κληρονομικά ζητήματα
Aθήνα


Την ενεργοποίηση της φορολογικής... συνείδησης των πολιτών έχει πετύχει το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από το πλήθος των καταγγελιών για φοροδιαφυγή.

Όπως απεκάλυψε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γ.Καπελέρης ως σήμερα έχουν καταγραφεί στις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα 17.948 καταγγελίες για φοροδιαφυγή. Το εντυπωσιακό στις καταγγελίες αυτές είναι ότι ορισμένες συνοδεύονται από έγγραφα στοιχεία, όπως από αριθμούς συμβολαίων, αριθμούς πινακίδων πολυτελών αυτοκινήτων κτλ., που άφησαν έκπληκτους τους ελεγκτές.
«Όλες οι καταγγελίες, επώνυμες ή μη, εξετάζονται προσεκτικά» βεβαιώνει ο κ. Καπελέρης, ο οποίος αναφέρει ότι ήδη το 20% των καταγγελιών αυτών έχει βάση και έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Υπάρχουν βεβαίως περιπτώσεις καταγγελιών που γίνονται από αντεκδίκηση, από φθόνο ή για επίλυση οικογενειακών διαφορών, αλλά οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών είναι υποχρεωμένες να τις εξετάσουν όλες δίνοντας προτεραιότητα στις επώνυμες καταγγελίες.
Ο κ. Καπελέρης αναφέρει και την αποτελεσματικότητα των ειδικών φορολογικών ελέγχων που διενεργούνται σε όλη τη χώρα σημειώνοντας ότι εφέτος τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για φοροδιαφυγή ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν μόλις 1,5 δισ. ευρώ.

Ένας μεγάλος αριθμός καταγγελιών για φοροδιαφυγή ή για παράνομο πλουτισμό που γίνονται από πολίτες προέρχεται, όπως αποκαλύπτεται, από συγγενείς. Είτε από τα κληρονομικά, είτε από το μοίρασμα της οικογενειακής περιουσίας, είτε ακόμη από φθόνο, συγγενείς καταγγέλλουν τους συγγενείς τους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό» βεβαιώνουν οι ελεγκτές και αποκαλύπτουν μια καταγγελία που τους έγινε μόλις την Τρίτη από συγγενή εναντίον συγγενούς. Αφού περιγράφει εγγράφως τη φοροδιαφυγή που φέρεται ότι έκανε ο συγγενής του σημειώνει στο τέλος της καταγγελίας του: «Αν δεν επιληφθείτε της υποθέσεως και αν δεν διενεργήσετε αμέσως έλεγχο, τότε θα το πληροφορηθώ από το συγγενικό μου περιβάλλον»! Συνήθως οι λεγόμενες ενδοοικογενειακές καταγγελίες για φοροδιαφυγή και για παράνομο πλουτισμό αναφέρονται σε ακίνητα.

Από τις πλέον ιδιόμορφες καταγγελίες που έγιναν (μόλις την περασμένη εβδομάδα) ήταν ενός επιχειρηματία ο οποίος κατήγγειλε την ίδια του την... εταιρεία. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας απουσίαζε στο εξωτερικό και ζήτησε από το ΣΔΟΕ να διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος στην εταιρεία του για να ελεγχτούν οι πράξεις (ή οι παραλείψεις) αυτών που άφησε πίσω του να τον αντικαταστήσουν.

Καταγγελίες για φοροδιαφυγή ή για παράνομο πλουτισμό γίνονται επίσης από συνεταίρους σε μια επιχείρηση. Ο ένας συνεταίρος καταγγέλλει τον άλλον συνέταιρο. Με μία μόνο διαφορά: οι καταγγελίες γίνονται αφού οι δύο συνεταίροι τα «σπάσουν».

Πολλές καταγγελίες έχουν γίνει επίσης από ασθενείς προς τους γιατρούς. Οι καταγγελίες αυτές ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στο ότι ο γιατρός τούς ζήτησε «φακελάκι» αλλά επεκτείνονται και στην οικονομική κατάσταση του γιατρού ζητώντας να ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Newsroom ΔΟΛ

Επίδομα σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχουςΤο Περιστέρι, μια από τις λαϊκές γειτονιές της δυτικής Αθήνας, επέλεξε ο Γ. Παπανδρέου για να ανακοινώσει τη χορήγηση επιδόματος ενίσχυσης σε 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα που έρχονται. Το ύψος και οι δικαιούχοι θα καθοριστούν με απόφαση του οικονομικού επιτελείου, απόφαση που θα ληφθεί στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2011.


Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες των τοπικών εκλογών ο πρωθυπουργός επιχειρεί, με αυτόν τον τρόπο, να ενισχύσει το κοινωνικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ και να δείξει ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της. Γι' αυτό, χαρακτήρισε τη χειρονομία συμβολική, προς τα στρώματα που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Από το Περιστέρι, ο Γ. Παπανδρέου, θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη (αφού πρώτα συνομιλήσει με τον Τ. Ερντογάν που βρίσκεται στην Αθήνα) και τη Δευτέρα θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη. Η εμπλοκή του πρωθυπουργού στον προεκλογικό αγώνα συζητήθηκε χθες αναλυτικά στην επιτελική ομάδα σχεδιασμού, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του στο γραφείο του στη Βουλή.

Κλίμακια βουλευτών

Αμέσως μετά, ανακοινώθηκαν και τα κλιμάκια των βουλευτών που θα περιοδεύσουν το Σαββατοκύριακο στους δήμους της Αττικής, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και, κυρίως, το ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού. Σε κάθε περίπτωση, μιλώντας στο Περιστέρι, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να περάσει τρία μηνύματα:

Πρώτον, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για τα εισοδήματα.

Δεύτερον, πως οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τις αγορές θα συνεχιστούν.

Και, τρίτον, ότι οι εκλογές θα δώσουν το μήνυμα αν η Ελλάδα προχωρά μπροστά ή πίσω.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη γραμμή της πόλωσης με τη Ν.Δ. και γι' αυτό ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι άφησε στα χέρια του μια βόμβα έτοιμη να σκάσει. «Εβαλαν φωτιά και τώρα μας κατηγορούν για τον τρόπο που τη σβήνουμε» τόνισε. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους λέγοντας πως πρέπει να πάρουν την υπόθεση του μέλλοντός τους στα χέρια τους.

Επίθεση στον Αλ.Αλαβάνο


Φραστική επίθεση (και όχι μόνο…) δέχθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέκος Αλαβάνος την Παρασκευή, κατά την επίσκεψή του στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Λίγο αργότερα, μέλη του συνδυασμού ‘Ελεύθερη Αττική’ απέδιδαν το συμβάν σε ομάδα «χρυσαυγιτών», ενώ ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος για να αναπτυχθεί η βία, τονίζοντας ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην πλατεία είχε τον ρόλο της συγκάληψης.
«Πριν από λίγη ώρα, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η περιοδεία της Ελεύθερης Αττικής με τον Αλέκο Αλαβάνο στον Άγιο Παντελεήμονα, ομάδα χρυσαυγιτών τους επιτέθηκε με αυγά και ντομάτες, παρούσης και της αδιάφορης αστυνομικής δύναμης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον δικτυακό τόπο του συνδυασμού. Ο κ.Αλαβάνος πάντως, σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι «η Ελεύθερη Αττική δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο, ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά αλλού».

«Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα» που είσαι Θεόδωρε άδικα πολεμούσες...

 
Όλα τα ανοιχτά διμερή ζητήματα τέθηκαν στο τραπέζι της δίωρης συνάντησης που είχαν Παπανδρέου και Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο. Οι δύο πρωθυπουργοί επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εργαστούν από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι δεν τίθεται κανένα χρονοδιάγραμμα για την ευόδωση των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω των διερευνητικών επαφών.
«Ο στόχος είναι να φτάσουμε το συντομότερο σε αποτελέσματα. Αλλά κάνουμε βήματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν έχουμε βάλει ημερομηνία λήξης. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τις δύο χώρες και για την περιοχή», δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά δεν πρέπει να αναμένεται σύντομα κατάληξη.
Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε με 50μελή συνοδεία, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής των διερευνητικών επαφών Φεριντούν Σινιρλίογλου και όλη η ομάδα του τουρκικού ΥΠΕΞ που ασχολείται με τα θέματα του Αιγαίου, αλλά και με τα μειονοτικά. Μαζί του και η σύζυγός του Εμινέ που παρακολούθησε μαζί με την Αντα Παπανδρέου τις εργασίες στη διάσκεψη με θέμα «Πρωτοβουλία για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο».
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει πρόοδος στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της θεολογικής σχολής της Χάλκης και της απόδοσης της τουρκικής υποκοότητας στους μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
«Θέλουμε να φύγουμε μπροστά λύνοντας σημαντικά ζητήματα που μας έχουν ταλαιπωρήσει. Η Ελλάδα υποστηρίζει το πλαίσιο των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο γίνονται οι διερευνητικές επαφές με συστηματικό τρόπο», τόνισε από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου.«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε εύκαιροι να συζητάμε είτε την υφαλοκρηπίδα είτε θέματα που αφορούν θρησκευτικές ελευθερίες και μειονότητες και είχαμε μια καλή συζήτηση και για αυτά τα θέματα, είπε, επανλαμβάνοντας ότι η συνεργασία με την Τουρκία, είπε, προχωρά σε μία ευρεία ατζέντα, που περιλαμβάνει την από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του μεταναστευτικού αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Το πρωτάθλημα δεν …είναι πρωτάθλημαΠάει κι αυτό. Ένα ρητό είχαμε τόσα χρόνια και το ελληνικό μπάσκετ το ανέτρεψε πλήρως. Το Sport24.gr παρουσιάζει το μπάχαλο της πολύπαθης πρεμιέρας της Α1 με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια ιστορική ρήση που είχε πει πριν από χρόνια ο Φαίδων Ματθαίου, κινδυνεύει με… άμεση ανατροπή. Τα φέραμε από δω, τα φέραμε από κει και το «πρωτάθλημα είναι πρωτάθλημα» που είχε πει σε μια πρεμιέρα άλλων εποχών (πριν από 26 χρόνια αν δεν κάνουμε λάθος) και, βεβαίως, άλλων συνθηκών δεν ισχύει. Το πρωτάθλημα, πλέον, δεν είναι πρωτάθλημα αλλά κάτι άλλο!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ομάδες που δεν θα κατέβουν στα ματς του Σαββατοκύριακου κινδυνεύουν με μηδενισμό αλλά και αφαίρεσ...

Ο ΠΣΑΚ καταγγέλλει τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΟΚ ότι πήραν πίσω ακόμα κι αυτά που είχαν υποσχ...

Η απεργία του ΠΣΑΚ, έχει ταράξει τα νερά και η τρικυμία που έχει ξεσπάσει απειλεί με … κατακλυσμό ολόκληρο το οικοδόμημα. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα κανένας Νώε, να φτιάξει την Κιβωτό παίρνοντας μαζί τα απαραίτητα (έστω μια πορτοκαλί μπάλα) για να ελπίζουμε σε μελλοντική αναγέννηση.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο «Θεός του μπάσκετ» που κάποτε όπως έλεγε ο Βασίλης Γεωργίου ήταν Έλληνας, μάλλον δεν είναι σε φόρμα τώρα τελευταία.

Τι συμβαίνει λοιπόν και ενώ κανονικά στη θέση αυτού του άρθρου, έπρεπε να φιγουράρει ένα αφιέρωμα στην Α1, φτάσαμε σε τραγικά αδιέξοδα;

Είναι υπαίτιοι οι συνδικαλιστές μπασκετμπολίστες, που σαν άλλοι Δον Κιχώτες κυνηγάνε ανεμόμυλους, ή μήπως είναι οι μόνοι που δεν φταίνε, καθώς ζητάνε τα αυτονόητα και τα συμφωνημένα από πέρσι στις απανωτές συσκέψεις με ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και Πολιτεία;

Φταίνε οι ομάδες που πήγαν την Δευτέρα να ακούσουν τον «πατερούλη» Βασιλακόπουλο να λέει ότι το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι αλλά μπασκετάρα (μήπως τελικά είναι μπασκετίδιο;) και βιάστηκαν εν συνεχεία να αναγγείλουν πως κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα ενώ οι παίκτες (τους) δεν είχαν λύσει την απεργία τους;

Φταίει η Πολιτεία που πέρσι με τον ΓΓΑ κ.Μπιτσαξή υποτίθεται ότι υπέγραφε τη συμφωνία, αλλά φέτος με τον κ.΄Νικητιάδη συνειδητοποιεί ότι πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος;

Μπορεί να φταίει, εν τέλει, και ο …γνωστός Χατζηπετρής, το σίγουρο είναι πάντως ότι τέτοιο μπάχαλο σα το φετινό είχαμε καιρό να δούμε και αμφιβάλλουμε αν θα το ξαναζήσουμε.

Την ώρα που οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μια την άλλη, παίκτες στηρίζουν την απεργία, άλλοι φαίνεται πως όχι, ο ΕΣΑΚΕ συμπεριφέρεται σα να μη συμβαίνει τίποτε και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του δηλώσεις για την πρεμιέρα (αυτό μας μάρανε)!

Το τοπίο έχει αρχίζει και ξεκαθαρίζει, πάντως, σιγά-σιγά αλλά επειδή όλα είναι ρευστά όσα διαβάσετε μη τα λάβετε και ως δεδομένα. Το πρωτάθλημα μπορεί να μη ξεκινήσει. Μπορεί και να ξεκινήσει. Μπορεί ακόμη και να μισοξεκινήσει.

Ας πάρουμε τα ματς της 1 αγωνιστικής με τη σειρά:

Σάββατο 23/10:

Άρης-Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός θα κατέβει κανονικά, καθώς η αποστολή αναχώρησε κανονικά για τη Θεσσαλονίκη με μοναδικό απόντα τον Τεόντοσιτς που δεν απεργεί, αλλά πονάει στη μέση. Ο Άρης δεν … ξέρει ακόμη. Οι Έλληνες παίκτες θα απεργήσουν, οι ξένοι όχι, ο Γιάννης Δαμιανίδης βρίσκεται στη μέση και προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση. Λίγο δύσκολο. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 60-40 να μη διεξαχθεί…

Καβάλα-Ηλυσιακός: Η Καβάλα θα παραταχθεί με ξένους και εφήβους, για να πάρει το ματς στα χαρτιά, αφού ο Ηλυσιακός μάλλον θα απεργήσει. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 90-10 να μη διεξαχθεί

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που δεν έβγαλε ανακοίνωση (ωραία συμπαραστάθηκε στον …Θεό του μπάσκετ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος), αλλά είναι έτοιμος να παίξει. Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr με τους παίκτες του να μην έχουν πάρει μαζί τους τα παπούτσια τους! Θα φοράνε τουλάχιστον κάλτσες; ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 90-10 να μη διεξαχθεί

Κυριακή 24/10:

ΑΕΚ-Ικαρος Καλλιθέας: Οι νεοφώτιστοι είναι αποφασισμένοι να παίξουν. Θα κατέβουν κανονικά στο Ελληνικό. Οι παίκτες της ΑΕΚ απεργούν…παίζοντας, γιατί φοβούνται μη χάσουν τον αγώνα στα χαρτιά (όχι στην ξερή) ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 100-0 να διεξαχθεί

Ηρακλής-Πανελλήνιος: Ο Πανελλήνιος θα παίξει, όπως έχει αποφασίσει η πλειοψηφία των παικτών. Για τον Ηρακλή ισχύει το αντίθετο. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 90-10 να μη διεξαχθεί

Κολοσσός-Περιστέρι: Οι παίκτες του Περιστερίου είναι έτοιμοι να παίξουν (διαφωνούν με την άμεση εφαρμογή της απεργίας) ενώ εκείνοι του Κολοσσού δήλωναν ότι θα πράξουν ανάλογα με τις προθέσεις των αντιπάλων τους. Άρα θα έχουμε τζάμπολ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 100-0 να διεξαχθεί

Πανιώνιος-Μαρούσι: Περιμένουν να δουν τι θα γίνει στα προηγούμενα ματς, καθώς αυτό το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή στις 7μμ. Μέχρι τότε… υπάρχει χρόνος να το (ξανα)σκεφτούν ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 50-50 να διεξαχθεί (πάρτε τη βοήθεια του κοινού)

Πάμε και σε πιο πρακτικά ζητήματα. Τι θα κάνουν οι διαιτητές; Πρώτα απ’ όλα θα πάνε κανονικά στο γήπεδο (όπως και η Γραμματεία και οι άλλοι υπεύθυνοι της διεξαγωγής των αγώνων). Θα ανοίξουν κανονικά Φύλλο Αγώνα (μπορούν να ανοίξουν και φύλλο για τυρόπιτα, λέμε τώρα) και:

Εφόσον μια ομάδα παρουσιαστεί με λιγότερους από πέντε παίκτες θα τη μηδενίσουν, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Αν δεν παρουσιαστεί μια από τις δυο ομάδες θα κλείσουν το Φ.Α

Κι αν δεν εμφανιστούν κι οι δυο θα …παίξουν αυτοί. Όχι, λάθος. Θα κλείσουν πάλι το Φ.Α και θα παραπέμψουν την τύχη του αγώνα στον Αθλητικό Δικαστή.

Για την ιστορία (sic) ιδού το πρόγραμμα της 1 αγωνιστικής με τις τηλεοπτικές (ναι,ναι) μεταδόσεις:

Σάββατο 23/10:

Αλεξάνδρειο (5μμ): Άρης-Ολυμπιακός (Novasports 3)

Καλαμίτσα (5μμ): Καβάλα-Ηλυσιακός

ΟΑΚΑ (7μμ): Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (ΕΤ-1)

Κυριακή 24/10:

Ελληνικό (4.30μμ): ΑΕΚ-Ικαρος Καλλιθέας (Novasports3)

Ιβανώφειο (5μμ): Ηρακλής-Πανελλήνιος

Βενετόκλειο (5μμ): Κολοσσός-Περιστέρι (ΕΤ-1)

Νέα Σμύρνη (7μμ): Πανιώνιος-Μαρούσι

Νερό - Γράμμα από το 2070Facebook: Εφαρμογές «κλέβουν» τα στοιχεία των χρηστών

Facebook


Στον «αέρα» βρίσκονται τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα στοιχεία των οποίων έχουν περιέλθει εν αγνοία τους σε διαφημιστικές εταιρείες και χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.
Η διαρροή των πληροφοριών των χρηστών γίνεται μέσω εφαρμογών (apps) που χρησιμοποιούν τα μέλη του Facebook για να παίξουν παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε άλλες δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης (ανταλλαγή φωτογραφιών, συμπλήρωση κουίζ κ.λπ.).
  • «Δούρειος ίππος» οι εφαρμογές
Πολλές από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές αποτελούν «δούρειο ίππο» για τη μεταφορά πληροφοριών των χρηστών, δίνοντας σε εταιρείες πρόσβαση στην online «ταυτότητα» των χρηστών, χωρίς την άδεια των τελευταίων.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις κοινοποιούνται και τα ονόματα των «φίλων» των χρηστών. Έτσι, αν μια εταιρεία αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία ενός χρήστη, ενδέχεται να περιέλθουν στην κατοχή της και τα ονόματα όλων των ανθρώπων που εκείνος έχει προσθέσει στη λίστα των online «φίλων» του.
Την υπόθεση αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «The Wall Street Journal» και ήδη αποτελεί θέμα συζήτησης πολλών χρηστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, που αριθμεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο.
  • Φτιάχνουν βάσεις δεδομένων
Τα στοιχεία καταλήγουν σε δεκάδες διαφημιστικές εταιρείες, καθώς επίσης και σε εταιρείες εντοπισμού στοιχείων στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δημιουργούν λεπτομερείς βάσεις δεδομένων ανθρώπων, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, παρακολουθώντας τις online δραστηριότητές τους.
Οι εφαρμογές έχουν μέχρι τώρα στείλει σε τουλάχιστον 25 εταιρείες τις «ταυτότητες» δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ακόμη και εκείνοι που έχουν επιλέξει τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου στο προφίλ τους, νομίζοντας ότι είναι απόλυτα προστατευμένοι.
Η πρακτική αυτή παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας του Facebook και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά της ιστοσελίδας να κρατήσει ασφαλείς τις πληροφορίες των χρηστών της.
  • Εμπλέκονται οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, μεταξύ των εφαρμογών που μεταβιβάζουν δεδομένα εν αγνοία των χρηστών βρίσκονται και οι δέκα δημοφιλέστερες. Σε αυτές συγκαταλέγονται το FarmVille -που αριθμεί 59 εκατομμύρια χρήστες-, το Texas Holdem Poker και το FrontierVille. Τρεις από αυτές -συμπεριλαμβανομένου του FarmVille- έχουν επίσης μεταβιβάσει τα δεδομένα των «φίλων» των χρηστών.
  • Τι λέει το Facebook
Εκπρόσωπος του Facebook, μιλώντας στην στην εφημερίδα «The Wall Street Journal», παραδέχτηκε ότι «η ταυτότητα ενός χρήστη του Facebook μπορεί ακούσια να κοινοποιείται από το πρόγραμμα περιήγησης (browser) του χρήστη ή από μια εφαρμογή που εκείνος χρησιμοποιεί».
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι λαμβάνονται μέτρα για «να περιοριστεί δραστικά» η έκθεση των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών και ισχυρίστηκε ότι το να γνωρίζει κάποιος την ταυτότητα ενός χρήστη, «δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες κανενός στο Facebook».
Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε ότι το Facebook θα εφαρμόσει μια νέα τεχνολογία που στο εξής θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα που αποκάλυψε η εφημερίδα.
Πηγή: Τα Νέα

Οκτ 2010 Όταν μια θάλασσα εξαφανίζεταιΗ Αράλη θάλασσα (Aral Sea) ήταν κάποτε η 3η μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, μια εσωτερική θάλασσα με έκταση αντίστοιχη με την μισή Ελλάδα. Από τη δεκαετία του ’60 και μετά συρρικνώνεται με σταθερούς ρυθμούς, ύστερα από την εκτροπή των ποταμών που την τροφοδοτούσαν από τα προγράμματα άρδευσης της Σοβιετικής Ένωσης. Πλέον, έχει εξατμισθεί σχεδόν πλήρως, αφήνοντας μια έρημο γεμάτη με παλιά ναυάγια.

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/category/environment/#ixzz134OvR0TD