Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στον τουρισμό Πηγή:www.capital.gr


Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος με τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Αρχής Τουρισμού της Κίνας και επικεφαλής κινεζικής αντιπροσωπίας, κ. Jiang Du, που αφορά στην αμοιβαία δράση σε σειρά πεδίων στον τουριστικό τομέα και ανταλλαγών τεχνογνωσίας στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν μεταξύ άλλων να ενθαρρύνουν την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δυο χωρών και να ενισχύσουν τις εκατέρωθεν συνεργασίες τουριστικών επιχειρηματιών, πολιτιστικών φορέων, δημοσιογραφικών αποστολών. Επίσης να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας τουριστικής αειφόρου ανάπτυξης μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των Ειδικών και των Εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η κινεζική αντιπροσωπία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετοχής στο «Σταυροδρόμι Πολιτισμών 2013» στη Θεσσαλονίκη όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα και δεσμεύτηκε να ενισχύσει το θεσμό με σημαντική παρουσία.

Ειδική αναφορά έγινε στις αξιόλογες προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας να διευκολύνει τους κινέζους επισκέπτες κατά τη διαδικασία έκδοσης visa.
Πηγή: www.athina984.gr


Πηγή:www.capital.gr

Απομακρύνονται σε βάθος χρόνου τα πρατήρια που λειτουργούν σε πολυκατοικίες

Εικόνα από την έκρηξη σε πρατήριο που λειτουργούσε σε πολυκατοικία με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο


Αθήνα
Το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια παρουσίασε το υπουργείο Υποδομών, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει μηχανισμό ελέγχου της λειτουργίας των ΚΤΕΟ, κίνητρα για τη δημιουργία πρατηρίων και συνεργείων αερίων καυσίμων και κατάργηση του περιορισμού των 200 μέτρων ως ελάχιστης απόστασης για τη λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Αναλυτικά, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται μηχανισμός που θα ελέγχει τη σωστή λειτουργία των ΚΤΕΟ.

Όπως δήλωσε, υπάρχουν ΚΤΕΟ που στο 90% των οχημάτων, δεν βρίσκουν καμία ατέλεια, γεγονός που όπως είπε, είναι αρκετά ύποπτο.

Βάσει εκτιμήσεων, το  35%-40% των οχημάτων δεν περνά καθόλου από ΚΤΕΟ, παρά το γεγονός, ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Στο εξής, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτη Ι.Χ. που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, να πάει για τεχνικό έλεγχο και μέσα σε δέκα μέρες να παρουσιάσει τη σχετική κάρτα. Έτσι θα πληρώσει μόνο το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη θέσπιση κάρτας θορύβου στα δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα.

Σε ό,τι αφορά για τα πρατήρια υγρών καυσίμων, καταργείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης των 200 μέτρων και ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι να λειτουργούν σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από χώρους όπου κατοικούν τουλάχιστον 50 άτομα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι βενζινάδικα που λειτουργούν σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και άλλους τέτοιους παρόμοιους χώρους θα πρέπει να απομακρυνθούν. Για το σκοπό αυτό, δίνεται 12ετής προθεσμία για τη μετακόμιση των πρατηρίων αυτών.

Για το θέμα της απόστασης υπάρχει ήδη αντίδραση από τους πρατηριούχους, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τρίτη.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη σύσταση εθνικού συμβουλίου οδικής ασφάλειας, τη δημιουργία γενικής διεύθυνσης οδικής ασφάλειας.

Στο εθνικό συμβούλιο οδικής ασφάλειας στο οποίο θα εκπροσωπούνται όλοι οι αρμόδιοι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, θα ασχολείται με το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν την οδική ασφάλεια και θα υποστηρίζει το έργο της αρμόδιας διϋπουργικής επιτροπής.


in.gr

Ακυρώνεται η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό
Αθήνα
Mαταιώνεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το έργο της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών αποδείχθηκε αγεφύρωτη, όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.

Το θέμα έγινε γνωστό στην ελληνική πλευρά ύστερα από επιστολή που εστάλη από την πλευρά του Κατάρ στον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, με την οποία το Εμιράτο απέσυρε το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο κονσόρτσιουμ για την επένδυση στον Αστακό.

Όπως γνωστοποίησε ο Σπ.Κουβέλης σε απαντητική επιστολή ο υφυπουργός Ενέργειας του Κατάρ τον ενημερώνει ότι «οι δύο καταρινές εταιρίες που συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ για την υλοποίηση του ενεργειακού κέντρου στον Αστακό, αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, κρίνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο το εν λόγω πρότζεκτ».

Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η καταρινή πλευρά αναγνωρίζει ότι από την πλευρά της Ελλάδας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, ο κ. Κουβέλης είχε στείλει στον υφυπουργό Ενέργειας του Κατάρ Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Σάντα επιστολή με την οποία τον ενημέρωνε για την πρόοδο που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς για την αδειοδότηση και το επενδυτικό περιβάλλον του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

«Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το επιχειρηματικό μέρος της επένδυσης. Δεν τα βρήκαν οι επιχειρηματίες», τονίζει ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι δεν επηρεάζεται κατά κανένα τρόπο η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης στη Νέα Υόρκη, για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με καλά πληροφορημένες πηγές η Επιτροπή που συστάθηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών, θα συνεδριάσει σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Όπως άλλωστε, συμπληρώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «μέσα στην επιστολή τονίζεται ότι η καταρινή πλευρά είναι ανοιχτή σε άλλες προτάσεις συνεργασίας σε ενεργειακά θέματα».

Σημειώνεται ότι η επένδυση ήταν μια ιδιωτική συμφωνία, μεταξύ εταιριών, στην οποία το ελληνικό δημόσιο δεν είχε καμία εμπλοκή, πέραν εκείνης που αφορούσε στη διευκόλυνση της αδειοδότησης για να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση, η οποία θα ανερχόταν περίπου στο ύψος των 2,5 δισ. ευρώ.

Στην κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου του Αστακού μετείχαν εκτός από τις δύο κρατικές καταρινές εταιρίες, η CCC και η Rosebud.

Μεξικανός αμυντικός απέκρουσε πέναλτι!Ένα σπάνιο κατόρθωμα πέτυχε ο Μεξικανός ακραίος αμυντικός Juan Carlos Rojas, που απέκρουσε θεαματικά πέναλτι ως τερματοφύλακας...
στον αγώνα της Pachuca με τη Monarcas Morelia για το πρωτάθλημα Μεξικού.
Στο 88′, με το σκορ να είναι 1-1, η Morelia κέρδισε πέναλτι και αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα Miguel Calero, ο οποίος ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Luis Rey. Με δεδομένο ότι η Pachuca είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές της, τη φανέλα του γκολκίπερ φόρεσε αναγκαστικά ο αμυντικός Rojas, χωρίς κανείς να περιμένει ότι θα έπιανε το πέναλτι.
Ωστόσο, ο κατά συνθήκη τερματοφύλακας εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση του διεθνή Μεξικανού επιθετικού Miguel Sabah, δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του!Στο Google τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=541513&v=0&q=80&w=300&h=225

Η ισραηλινή εφορία Αρχαιοτήτων και το Google ανακοίνωσαν πως δρομολογούν πρόγραμμα για την δημοσίευση στο διαδίκτυο των Χειρογράφων της Νεκρής Θάλασσας...

τα οποία περιέχουν ορισμένα από τα παλαιότερα βιβλικά κείμενα.

Το σχέδιο, συνολικού κόστους 3,5 εκατ,. δολαρίων (2,5 εκατ. ευρώ) έχει στόχο να φέρει δωρεάν εγγύτερα στο ευρύ κοινό τα κείμενα αυτά, που πρέπει να γράφτηκαν πριν από περίπου 2.000 χρόνια. «Είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη του 20ου αιώνα και πρόκειται να τη μοιραστούμε όλοι μας χάρις στην πιο προηγμένη τεχνολογία του 21ου αιώνα», τόνισε έμπλεα χαράς η υπεύθυνη του προγράμματος της ισραηλινής εφορίας Αρχαιοτήτων 
Πνίνα Σορ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Εικόνες υψηλής ανάλυσης 
θα ληφθούν από την Εφορία Αρχαιοτήτων χάρις σε μία τεχνολογία πολυφασματικών εικόνων που έχει αναπτύξει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA, η οποία ενδέχεται να αποκαλύψει και νέα γράμματα και φράσεις στους παπύρους των Χειρογράφων. Εν συνεχεία, οι εικόνες θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο από το Google σε μία βάση δεδομένων, πλαισιωμένες με μεταφράσεις.

«Όσοι θα διαθέτουν μία σύνδεση Ιντερνέτ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της ανθρωπότητας», τόνισε από την πλευρά του ο διευθυντής του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης του Google στο Ισραήλ 
Γιόσι Ματίας. Η κα. Σορ πρόσθεσε πως οι πρώτες εικόνες θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο μέσα στους επόμενους μήνες και το όλο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε μία 5ετία.

«Από τη στιγμή που το σύνολο θα προσφέρεται στο Διαδίκτυο δεν θα υφίσταται λόγος να εκθέτουμε πλέον τους κυλίνδρους και όλοι θα μπορούν να τους χαίρονται από το γραφείο, ή τον καναπέ τους», πρόσθεσε η ίδια.


Τα 
900 χειρόγραφα, που ανακαλύφθηκαν μεταξύ 1947 και 1956 στα σπήλαια του Κουμράν, πάνω από τη Νεκρά Θάλασσα, θεωρούνται ως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών. Το σώμα των παπύρων και περγαμηνών περιλαμβάνουν κείμενα στα αρχαία εβραϊκά, στα ελληνικά και στα αραμαϊκά, καθώς και την παλαιότερη γνωστή Παλαιά Διαθήκη.

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης


Έκθεση με ψηφιοποιημένα αρχεία από το 1945 μέχρι σήμερα
Με μια ξενάγηση - πλοήγηση στα ψηφιοποιημένα αρχεία της ελληνικής τέχνης από το 1945 έως τις μέρες μας, εγκαινιάζει την Πέμπτη τους χώρους του, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, στην οδό Βαλαωρίτου 9, στην πρώην ιστορική αίθουσα τέχνης, «Νέες Μορφές».

Το Ινστιτούτο, ιδρύθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, το Φεβρουάριο 2009 από στελέχη των «Νέων Μορφών», πλαισιώνεται από ιστορικούς τέχνης και καλλιτέχνες, με σκοπό να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για έγκυρη και διευρυμένη προσέγγιση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, από θεωρητικούς της τέχνης, φοιτητές, καλλιτέχνες και φιλότεχνους. 

Το αρχειακό υλικό που έχει ήδη καταγραφεί και συνεχίζεται η τεκμηρίωσή του, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών γεγονότων που αφορούν στην πορεία εκατοντάδων καλλιτεχνών.

Παραχωρήθηκε από καλλιτέχνες, καθώς και από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που η λειτουργία τους κάλυψε, επί δεκαετίες, τα εικαστικά δρώμενα της χώρας.

Με αφορμή τα εγκαίνια του, το Ινστιτούτο διοργανώνει ημερίδα στις 23 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Μπενάκη της Πειραιώς , με τίτλο «Σύγχρονη Τέχνη και Αρχείο» και ομιλητές ιστορικούς της τέχνης και καλλιτέχνες. 

Εύκολη νίκη για την Ρεάλ 2 - 0

Χάρη σε δύο γρήγορα γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Μεσούτ Εζίλ η Ρεάλ κέρδισε εύκολα με 2-0 την Μίλαν, η οποία έκανε κακή εμφάνιση στην Μαδρίτη (videos).

Σκόρερς: 13' Κρ. Ρονάλντο, 14' Μεσούτ Εζίλ
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πόρτογαλία)

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν ιδανικό για την Ρεάλ Μαδρίτης και... τρικυμιώδες για την άμυνα της Μίλαν.

Στο 13' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με την εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Μάρκο Αμέλια, περνώντας την μέσα από το τοίχο το οποίο ήταν απλά... απαράδεκτο.

Αμέσως με την σέντρα η Ρεάλ πήρε την μπάλα, βγήκε στην επίθεση από δεξιά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έκανε το γύρισμα στο ύψος της περιοχής, ο Μεσούτ Εζίλ έκανε το πλασέ και η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ντανιέλε Μπονέρα και κατέληξε στα δίχτυα του Αμέλια, ο οποίος και πάλι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς προδόθηκε από την άμυνά του.

Η πρώτη πραγματική ευκαιρία για την Μίλαν ήρθε στο 30', όταν ο Αντρέα Πίρλο εκτέλεσε απευθείας φάουλ και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ίκερ Κασίγιας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ροναλντίνιο έκανε εξαιρετική πάσα στον Κλάρενς Ζέεντορφ, ο Ολλανδός βρέθηκε μόνος στην περιοχή από αριστερά, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Στο 37' ο Αμέλια απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στο 52' μπλόκαρε κοντινή κεφαλιά του Ιγκουαΐν.

Από εντυπωσιακή προσπάθεια του Μαρσέλο ο Κριστιάνο Ρονάλντο από πλεονεκτική θέση έκανε τραγικό πλασέ στο 72', ενώ εν συνεχεία ο Ρομπίνιο πέρασε στο ματς και αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την είσοδό του, καθώς δεν είχε με τον καλύτερο τρόπο από την "βασίλισσα".

Πάντως ο Βραζιλιάνος ήταν αρκετά καλός αυτό το 20άλεπτο που αγωνίστηκε, για την ακρίβεια ήταν ο μόνος που κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μικρά προβλήματα στην άμυνα της Ρεάλ.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ (83' Λασανά Ντιαρά), Ντι Μαρία (87' Γκρανέρο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (89' Μπενζεμά).
ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Τζαμπρότα, Νέστα, Μπονέρα, Αντονίνι, Πίρλο, Γκατούζο (59' Κέβιν Πρινς-Μπόατενγκ), Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο (72' Ρομπίνιο), Πάτο (78' Ιντζάγκι), Ιμπραχίμοβιτς.

Τα 10 μεγάλα «όχι» στη διατροφή

Τα 10 μεγάλα «όχι» στη διατροφή


Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε

Όλοι κάνουμε λάθη στη διατροφή, ωστόσο αν γνωρίζουμε ποια είναι μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, να τα αποφύγουμε και να προλάβουμε τις… δυσάρεστες συνέπειες!

Τα 10 μεγάλα ΟΧΙ

1) Μην τρώτε μεγάλα γεύματα. Τα μεγάλα γεύματα επιβαρύνουν τις πεπτικές λειτουργίες, μειώνουν την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών, προκαλούν υπνηλία και μείωση της ενεργητικότητας κι αυξάνουν τα αποθέματα λίπους του σώματος. 

2) Μην αποφεύγετε το πρωινό γεύμα. Ένα σωστό πρωινό συμβάλλει στην αύξηση της ενεργητικότητας και εφοδιάζει τον οργανισμό με τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για το ξεκίνημα της ημέρας. 

3) Μην υπερφορτώνετε το στομάχι σας το βράδυ. Το βραδινό φαγητό που τρώγεται σε μεγάλες ποσότητες, λάθος ώρα ή έχει ακατάλληλη σύνθεση ή τρόπο μαγειρέματος, επιβαρύνει σημαντικά το στομάχι, προκαλεί προβλήματα στον ύπνο και αυξάνει την λιποεναπόθεση. 

4) Μην κάνετε μονομερή διατροφή. Η μονομερής διατροφή είναι επικίνδυνη γιατί στερεί τον οργανισμό από θρεπτικά συστατικά (ειδικά βιταμίνες και μέταλλα) κι αυξάνει τον κίνδυνο τροφικής ανεπάρκειας και βιταμινικής ένδειας. Μονομερή διατροφή «ειδικού τύπου» (π.χ. ολική ή μερική «χορτοφαγία»), μπορούν να κάνουν μόνον τα άτομα που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις γύρω από τους εναλλακτικούς συνδυασμούς των τροφών, ή όσοι που παρακολουθούνται στενά από προσωπικό διαιτολόγο. 

5) Μην κόβετε εντελώς το λίπος από τη διατροφή σας. Το λίπος είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό γιατί χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για την κατασκευή σημαντικών ουσιών όπως είναι οι ορμόνες. Η πλήρης αποφυγή του λίπους καταλήγει σε σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα στην επιδερμίδα, προβλήματα στην παραγωγή των ορμονών, αύξηση του σωματικού λίπους (!), μείωση της πρόσληψης λιποδιαλυτών βιταμινών, προβλήματα στο έντερο, αύξηση φλεγμονωδών καταστάσεων και μυϊκών πόνων, μείωση της γονιμοποιητικής ικανότητας, μείωση μυϊκής ανάπτυξης (!) και προβλήματα στον γυναικείο περιοδικό κύκλο (αμηνόρροια, δυσμηνόρροια, κ.λπ). 

6) Πείτε όχι στις εξτρεμιστικές δίαιτες αδυνατίσματος. Οι εξτρεμιστικές δίαιτες αδυνατίσματος καταπονούν τον οργανισμό, μειώνουν τη ταχύτητα του μεταβολισμού, μειώνουν το μυϊκό ιστό, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας και, τελικά, τα αποτελέσματά τους είναι προσωρινά κι όχι «μόνιμα» γιατί δεν σας εκπαιδεύουν διατροφικά. 

7) Αποφύγετε τα αναψυκτικά. Τα κοινά αναψυκτικά είναι «βόμβες» θερμίδων επειδή περιέχουν πολλή ζάχαρη. Σε τελική ανάλυση ούτε ξεδιψούν, ούτε βοηθούν στην χώνευση, ούτε προσφέρουν τίποτα περισσότερο από άχρηστες θερμίδες, ενώ, αντίθετα, μπορούν να αυξήσουν το σωματικό σας βάρος, να προκαλέσουν αυξομειώσεις στην ενεργητικότητά σας, να επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα και, ίσως, να προκαλέσουν προβλήματα (σε κατάχρηση) στα οστά, στα δόντια και στο στομάχι. Μην ξεχνάτε ότι και τα light αναψυκτικά μπορεί να περιέχουν πολλά άχρηστα χημικά για να έχουν αυτήν την έντονα γλυκιά γεύση. 

8) Πείτε όχι στην κατάχρηση αλκοολούχων ποτών. Το αλκοόλ σκοτώνει, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ένα ποτηράκι ελαφρύ αλκοολούχο ποτό μαζί με το φαγητό μπορεί να μην προκαλεί προβλήματα, αλλά η συχνή και η υπερβολική του χρήση αυξάνει τις πιθανότητες μέθης, προβλημάτων στο συκώτι και στα νεφρά, εξάρτησης, αύξησης σωματικού βάρους και λίπους. 

9) Μην βασίζεστε στα light προϊόντα για να αδυνατίσετε. Τα light προϊόντα δεν αποτελούν υποκατάστατο των φυσικών προϊόντων. Θεωρητικά μπορεί να περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τα κανονικά αλλά, αν τα φάτε σε μεγάλες ποσότητες ή επιπρόσθετα των κανονικών, θα σας παχύνουν προσφέροντάς σας, κι αυτά, παραπανίσιες θερμίδες. 

10) Αποφύγετε τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα εμπεριέχουν πολλούς αλλά ασαφείς κινδύνους (λόγω έλλειψης γνώσεων) για την υγεία μας. Για παράδειγμα οι μεταλλαγμένες ντομάτες φαίνεται ότι μπορούν να αυξήσουν την αντοχή των μικροβίων απέναντι στα αντιβιοτικά, ενώ η τροποποιημένη σόγια μπορεί να εξασθενίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Πηγή: yourtrainer.gr

Κερδίστε δωρεάν τηλέφωνο και internet για ένα χρόνο!

Κερδίστε δωρεάν τηλέφωνο και internet για ένα χρόνο!


Απεριόριστο ADSL και απεριόριστες αστικές, υπεραστικές και διεθνείς κλήσεις

Το newsbeast.gr σε συνεργασία με τη Wind χαρίζει 10 συνδέσεις WIND Double Play L, με πληρωμένο το πάγιο για έναν ολόκληρο χρόνο. Το πρόγραμμα παρέχει απεριόριστο ADSL Internet έως 24 Mbps/1Mbps, απεριόριστες αστικές & υπεραστικές κλήσεις, απεριόριστες διεθνείς κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα 48 χωρώνκαι 60 λεπτά δωρεάν το μήνα προς όλα τα ελληνικά κινητά.

Για να λάβετε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό αρκεί να κάνετε share στο facebook τη συγκεκριμένη σελίδα (από το κουμπί που βρίσκεται κάτω από τη φωτογραφία στα αριστερά) και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν κάνει like στη σελίδα του newsbeast.gr στο facebook (http://www.facebook.com/newsbeast.gr).

Οριακές πλέον οι σχέσεις Καρατζαφέρη-Βορίδη

Οριακές πλέον οι σχέσεις Καρατζαφέρη-Βορίδη


Εκτός της επιτροπής θεσμών ο τελευταίος με προεδρική εντολή

Πρώτα, του «έκοψε τα φτερά» από την εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Αττικής. Σήμερα, τον «τρώει» από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο λόγος για τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος με προεδρική εντολή όχι μόνο μένει εκτός της επιτροπής Θεσμών, αλλά αντικαθίσταται από τον ίδιο το Γιώργο Καρατζαφέρη!

Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι άραγε; Να τον στείλει στην αγκαλιά άλλου ενοίκου της γαλάζιας πολυκατοικίας;
newsbeast


5.000 βουβουζέλες πλημμύρισαν το Σύνταγμα

5.000 βουβουζέλες πλημμύρισαν το Σύνταγμα


Από το newsbeast.gr δώρο στους αναγνώστες του

Σήμερα το πρωί ένα ευχάριστο δώρο περίμενε τους εργαζόμενους και όχι μόνο που αποβιβάστηκαν στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Η ομάδα του newsbeast.gr βρέθηκε εκεί από τις 07:00 μέχρι τις 09:00 και μοίρασε σε όσους αποβιβάζονταν 5.000 βουβουζέλες, το απόλυτο αξεσουάρ για τους ποδοσφαιρόφιλους και μη, όπως επίσης και 3.500 αναπτήρες με το λογότυπο του newsbeast.gr.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ανθρώπων ότι όλο το Σύνταγμα γέμισε βουβουζέλες που συνόδευαν τους εργαζόμενους στο γραφεία τους. Μάλιστα, πολλοί, που είχαν ήδη φτάσει στα γραφεία τους είτε με άλλο μέσο είτε νωρίτερα, κατέβαιναν προκειμένου να πάρουν και αυτοί ένα ενθύμιο.

Λόγω της επιθυμίας πολλών ακόμη να πάρουν ένα αναμνηστικό, το newsbeast.gr εξασφάλισε και άλλες βουβουζέλες που θα μοιράσει πολύ σύντομα σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.


Για εκείνους, βέβαια, που δεν ξέρουν πώς ακριβώς να τη χρησιμοποιήσουν, διαβάστε παρακάτω τις οδηγίες:

Για να γίνει χρήση της βουβουζέλας απαιτούνται γερά πνευμόνια σε συνδυασμό με μία απλή τεχνική. 
1. Φυσάτε με όλη σας την δύναμη έχοντας τα χείλη σας όσο το δυνατόν πιο κλειστά. 
2. Ο αέρας πρέπει να βγαίνει από μια μικρή οπή με πίεση και σταθερό ρυθμό.
3. Απομακρύνετε από γύρω σας όποιον έχει πρόβλημα με τους δυνατούς ήχους.

Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στον Αναστόπουλο

Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στον Αναστόπουλο


Γυναίκα η ηθικός αυτουργός

Τελικά η φημολογία επιβεβαιώθηκε, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πίσω από την επίθεση στον Νίκο Αναστόπουλο στο Κολωνάκι, κρυβόταν μια γυναίκα, η οποία μάλιστα αποκαλύφθηκε.

Πριν από δύο εβδομάδες ο νυν προπονητής του ΟΦΗ δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα στο Κολωνάκι, την ώρα που έπινε τον πρωϊνό του καφέ και τα οποία τον ξυλοκόπησαν. Τελικά μετά από την καταγγελία και αφού έγιναν οι σχετικές έρευνες, οι δύο δράστες συνελήφθησαν ως φυσικοί αυτουργοί, μαζί με μία γυναίκα η οποία φέρεται να είναι η ηθική αυτουργός...

Τελικά και οι τρεις αφού φωτογραφήθηκαν και έδωσαν καταθέσεις, αφέθησαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Η χρυσή διαθήκη του Αλέκου Τζανετάκου

Η χρυσή διαθήκη του Αλέκου Τζανετάκου


Ποιοι είναι οι κληρονόμοι και τι περιλαμβάνει η περιουσία του;

Έξι μήνες μετά τον χαμό του Αλέκου Τζανετάκου και η οικογένειά του περιμένει πώς και πώς να ανοίξει η «χρυσή διαθήκη» του αξέχαστου ηθοποιού. Το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί από στιγμή σε στιγμή και οι αδελφές του, που είναι και οι φυσικοί κληρονόμοι, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να πάρουν στα χέρια τους όλα όσα δημιούργησε ο δικός τους άνθρωπος.

«Προς το παρόν έχουμε εμπλακεί σε έναν λαβύρινθο που θέλουμε να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερο», λέει στην Espresso η μία από τις αδελφές του ηθοποιού, η Κάσυ Τζανετάκου.

Ο Αλέκος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, χωρίς να προλάβει να αφήσει διαθήκη. Στην περιουσία του περιλαμβάνεται ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο και ένα μεγάλο κτήμα στο Διμηνιό Κορινθίας με μια μεγάλη κύρια κατοικία, όπως και τρία πανάκριβα αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων αντίκα.

Και φυσικά τα πνευματικά δικαιώματα από τη συμμετοχή του στις αμέτρητες ελληνικές ταινίες.

ΠΑΟΚ: Χωρίς Γκαρσία και «Σάλπι» στην Ισπανία

ΠΑΟΚ: Χωρίς Γκαρσία και «Σάλπι» στην Ισπανία

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν ξεπέρασε τελικά το πρόβλημα που είχε στο ισχίο και έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ. Παράλληλα εκτός έμεινε και ο Πάμπλο Γκαρσία «πληρώνοντας» προφανώς το πειθαρχικό παράπτωμα στην χθεσινή προπόνηση. Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους εξής: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Μπαλάφας, Κοντρέρας, Ζουέλα, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Βιτόλο, Μαλεζάς, Ίβιτς, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου, Mουσλίμοβιτς, Αθανασιάδης και Ελ Ζαρ.