Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Μήπως δημιουργήσαμε τον καρκίνο μόνοι μας;

Μήπως δημιουργήσαμε τον καρκίνο μόνοι μας;


Διχάζει έρευνα για την προέλευση της νόσου

Ο καρκίνος ουσιαστικά δεν υπήρχε στον αρχαίο κόσμο και φαίνεται πως είναι μια ασθένεια που «δημιούργησε» ο άνθρωπος με τον καρκινογόνο σύγχρονο τρόπο ζωής του. 

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέα επιστημονική έρευνα ειδικών που εξέτασαν σχεδόν χίλιες αρχαίες μούμιες από την Αίγυπτο και τη Νότια Αμερική και διαπίστωσαν ότι ελάχιστοι άνθρωποι εκείνης της εποχής έπασχαν από καρκίνο, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, όταν σχεδόν ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε αυτή τη νόσο. 

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, η οποία αναμένεται να πυροδοτήσει νέες διαμάχες, το μοντέρνο στιλ ζωής και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι οι κύριες αιτίες του καρκίνου, ο οποίος δεν μπορεί να θεωρηθεί μια «φυσική» νόσος, με δεδομένο ότι γνωρίζει τρομακτική επέκταση μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση, ιδίως μεταξύ των παιδιών. Σήμερα πια ο καρκίνος είναι η κυριότερη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σύμφωνα με την Ντέηβιντ, «στην αρχαιότητα ο καρκίνος ήταν εξαιρετικά σπάνιος. Δεν υπάρχει τίποτε στο φυσικό περιβάλλον που να μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Συνεπώς πρόκειται για μια ανθρωπογενή νόσο, που οφείλεται στην μόλυνση και στις μεταβολές στο στιλ ζωής και τη διατροφή μας. Ο καρκίνος είναι μια μοντέρνα αρρώστια που προκαλείται από τη μοντέρνα ζωή».

Οι βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν μουμιοποιημένα σώματα που δημιουργήθηκαν μέχρι και πριν από 3.000 χρόνια, καθώς επίσης απολιθώματα και αρχαία ιατρικά κείμενα, κυρίως ελληνικά. Μόνο σε πέντε περιπτώσεις βρήκαν στα δείγματα των αρχαίων ιστών ίχνη όγκων και μάλιστα οι περισσότεροι ήσαν μάλλον καλοήθεις, ενώ σαφής περίπτωση καρκίνου εντοπίστηκε μόνο σε μια μούμια ενός αγνώστου ατόμου που έζησε περίπου το 200 μ.Χ. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, εξίσου σπάνια είναι τα ίχνη καρκίνου σε αρχαία απολιθώματα, ενώ κάποιες ενδείξεις σε οστά από Νεάντερταλ αμφισβητούνται έντονα αν όντως παραπέμπουν σε καρκίνο.

Οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι η μέση διάρκεια ζωής των ανθρώπων που μετέπειτα έγιναν μούμιες, ήταν μεταξύ των 25 και των 50 ετών, αρκετά για να εμφανιστεί στο μεταξύ ο καρκίνος. Όπως είπαν, δεν ισχύει συνεπώς το αντεπιχείρημα ότι οι αρχαίοι δεν ζούσαν αρκετά για να προλάβουν να πάθουν καρκίνο, ενώ απέρριψαν και τον ισχυρισμό ότι οι όγκοι μπορεί να έχουν εξαφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου, καθώς αντίθετα φαίνεται να διατηρούνται καλύτερα από τους υγιείς ιστούς.

«Χτενίζοντας» εξάλλου διαχρονικά την ιατρική φιλολογία, μόνο μετά τον 17ο αιώνα, όπως είπαν οι ερευνητές, άρχισαν να υπάρχουν περιγραφές καρκίνου του μαστού και άλλων μορφών της νόσου.

Από την άλλη όμως, έντονος είναι ο αντίλογος, καθώς υπάρχουν στη φύση πολλές αιτίες καρκινογένεσης, όπως η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία, η φυσική ραδιενέργεια του υπεδάφους, η μόλυνση από ιούς κ.α., ενώ επίσης έχει αποδειχτεί ότι πολλοί καρκίνοι προκαλούνται λόγω γενετικής κληρονομιάς. Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι οι άνθρωποι «πνίγονται» μέσα σε μια «θάλασσα» καρκινογόνων ουσιών, όσο ότι κάνουν λανθασμένες επιλογές σχετικά με τη ζωή τους (κάπνισμα, αλκοόλ, κακή διατροφή, έλλειψη σωματικής άσκησης κλπ).

Η Διεθνής Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο επισημαίνει άλλη μία ενδιαφέρουσα παράμετρο: το 90% των ανθρώπων πεθαίνουν σήμερα από καρκίνο μετά τα 90 τους. Αν λοιπόν κάποιος εξέταζε τα σώματα 1.000 συγχρόνων ανθρώπων που πέθαναν πριν τα 50 τους, δεν θα έβρισκε πολλά ίχνη καρκίνου.

Πρώτη μπήκε, πρώτη βγήκε!!!

Πρώτη μπήκε, πρώτη βγήκε!!!
Η πρώτη αποχώρηση είναι γεγονός


Πρώτη από το Σπίτι του Big Brother αποχώρησε η Ελίνα. Το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε και αποφάσισε ότι η Ελίνα είναι αυτή που δεν έχει πλέον θέση στο Σπίτι.

Όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η Νικολέτα άρχισε να κλαίει από χαρά που δεν έφυγε αυτή, αλλά και από λύπη γιατί θα της λείψει η Ελίνα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία ο παίκτης που θα αποχωρεί θα χαιρετάει τους συμπαίκτες που επιθυμεί.

Αυτό έκανε και η Ελίνα, μόνο που δεν τους χαιρέτησε όλους! Προσπέρασε τον Γιάννη Λ. και τη Βαλεντίνα όπως ήταν φυσικό, αλλά και οι ίδιοι από την πλευρά τους δεν έκαναν καμία κίνηση να την αποχαιρετήσουν.
Κατά την έξοδό της η Ελίνα δήλωσε χαρούμενη και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα αναμενόμενο.

Πηγή: www.alphatv.gr

Μακριά κι αγαπημένοι

Μακριά κι αγαπημένοι


Σχέσεις εξ αποστάσεως

Χρησιμοποίησε τα παρακάτω tips κι απόλαυσε μόνο τα καλά της σχέσης από απόσταση. Δείτε τι γράφει ένα ανδρικό περιοδικό για αυτή την συναισθηματική ταλαιπωρία -για άλλους σωτηρία- για αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση...

Πες το καθαρά 
Μπορεί από τη φύση σου να απεχθάνεσαι τις εκδηλώσεις αγάπης. Τώρα, όμως, είτε το διάλεξες είτε σου έτυχε, εκείνη βρίσκεται μακριά και θα πρέπει να γίνεις φίλος με τις λέξεις. Η έλλειψη καθημερινής επαφής δημιουργεί ανασφάλειες και πρέπει να προσπαθείτε από κοινού να τις εξαφανίσετε. Αν δεν σου βγαίνουν τα λόγια, δοκίμασε το γράψιμο. Πες τι νιώθεις σε ένα e-mail ή σε ένα μήνυμα. Πες το ακόμα κι αν δεν είναι αυτό ακριβώς που θέλει να ακούσει. 

Πίστευε και μη ερεύνα 
Σχέση από απόσταση χωρίς αμοιβαία εμπιστοσύνη ίσον σχέση καταδικασμένη σε διάλυση. Αυτή είναι η πρώτη αρχή που θα πρέπει να αποδεχτείς -όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη- αν θες να λειτουργήσει η σχέση σου. Το ότι δεν σηκώνει το τηλέφωνο δεν σημαίνει ότι είναι με κάποιον άλλο κι εννοείται πως θα βγαίνει με την παρέα της όταν λείπεις. Καλές οι άμυνες και οι επιφυλάξεις, αλλά όταν εκδηλώνονται με σκηνές ζηλοτυπίας και μεσολαβούν αρκετά χιλιόμετρα, το μόνο που φέρνουν είναι φθορά. Σου το προσυπογράφει και η ψυχολόγος Νέλλυ Θεοδοσίου. 

Βρες την ώρα 
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να την αγγίζεις ή να τη φιλάς όποτε θες δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να περνάς και χρόνο μαζί της. Αντιθέτως, πρέπει να το επιδιώκεις με κάθε τρόπο. Μία καλή ιδέα είναι να της δίνεις ραντεβού στην TV -όταν έχει μια εκπομπή που ενδιαφέρει και τους δύο- ή στον κινηματογράφο, για να παρακολουθήσετε την ίδια ταινία. Μετά το τέλος θα της τηλεφωνείς για να ανταλλάσσετε απόψεις και σχόλια και σίγουρα θα νιώθεις νικητής στη μάχη με την απόσταση. 

Κάν' της κλικ 
Το τηλεφωνικό ή ιντερνετικό σεξ χρειάζεται κάποια οικειότητα για να πετύχει. Οταν όμως λειτουργεί, δίνει στη σχέση σου τόσες πιθανότητες να κρατήσει όσες και μία σχέση, στην οποία δεν υπάρχει απόσταση. Αυτό υποστηρίζει ο Greg Guldner, συγγραφέας του Long Distance Relation-ships. Για μεγαλύτερη απόλαυση, βάλε στο παιχνίδι αποκαλυπτικές φωτογραφίες κι ερωτικά βίντεο. «Βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής επαφής, που εκ των πραγμάτων απουσιάζει» επισημαίνει ο Guldner. Εκπαίδευσέ τη βαθμιαία κλιμακώνοντας την ένταση αργά και σταθερά και μην ξεχνάς τη συμβουλή του ουρολόγου-ανδρολόγου Κωνσταντίνου Ρόκκα να επιδιώκεις φυσική σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά το μήνα. «Ο εθισμός στο τηλεφωνικό σεξ ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και δυσκολία προσαρμογής στη φυσική επαφή» εξηγεί ο Ρόκκας. 

Φύγε εσύ, έλα εσύ 
Αν βαριέσαι την οδήγηση, βγάλε εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών και σχεδίασε μαζί της το πλάνο των πηγαινέλα σας. Ετσι, δύσκολα θα βρεθείς στην ευχάριστη θέση να τη δεις φάντη-μπαστούνι στην πόρτα σου το ξημέρωμα και στη δυσάρεστη θέση να πρέπει γι' αυτόν το λόγο να ακυρώσεις το Σαββατοκύριακο στο βουνό με τους κολλητούς σου. Σύμφωνα με τον Ρόκκα: «Το παν σε μια σχέση από απόσταση είναι η διάθεση για φυσική επαφή με την πρώτη ευκαιρία». Γι' αυτό ένα ταξίδι-αστραπή είναι ό,τι πρέπει αν έχει περάσει μεγάλο διάστημα που δεν έχετε βρεθεί.

Πηγή: www.menshealth.gr

Παλικάρι ο «cowboy» της ελληνικής σκηνής

Παλικάρι ο «cowboy» της ελληνικής σκηνής

Δύναμη ψυχής από τον Νίκο Παπάζογλου στην περιπέτεια της υγείας του


«Μα γιατί το τραγούδι να ’ναι λυπητερό…». Είναι από τις στιγμές που ο καλλιτέχνης μουτζουρώνει τις παρτιτούρες και ακουμπά το μπαγλαμαδάκι στην καρέκλα για ένα διάλειμμα. Έτσι συνέβη και με τον Νίκο Παπάζογλου.

Ο μεγάλος τραγουδοποιός και ερμηνευτής βρέθηκε αντιμέτωπος με τη ζωή και ό,τι αυτή μπορεί να επιφυλάσσει.

Πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια, αλλά πάλεψε με δύναμη ψυχής, επιβεβαιώνοντας το προσωνύμιό του «ένας γνήσιος καουμπόης της μουσικής σκηνής».

Ένα πρόβλημα υγείας, όπως αναφέρει σήμερα η Espresso, τον ανάγκασε να αποτραβηχτεί προσωρινά από αυτό που τόσο αγαπάει: το τραγούδι. Προσωρινά; Ο ίδιος πιστεύει πως ναι.

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε μέρες αγωνίας, όπως και η οικογένειά του και οι φίλοι του. Απομονώθηκε στη Νίσυρο για να βρει την ψυχική του ηρεμία και να βγει όρθιος από αυτή τη μάχη.

«Τώρα είμαι καλά. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας», λέει ο Νίκος Παπάζογλου.

«Σε λίγο θα πληρώνουμε για να παίζουμε»

«Σε λίγο θα πληρώνουμε για να παίζουμε»


Η Σολωμού μιλάει για την κρίση που έχει χτυπήσει και τους ηθοποιούς

Ηθοποιός μπορεί να σημαίνει φως, η οικονομική κρίση όμως δεν κάνει διακρίσεις και πλήττει το επάγγελμά του, με την ίδια σφοδρότητα που πλήττει όλους μας.

Η εκκωφαντική έλλειψη τηλεοπτικών παραγωγών, οι θεατρικές παραστάσεις που μειώνονται συνεχώς, τα χρέη των επιχειρηματιών που διογκώνονται δεν προοιωνίζονται μία ευχάριστη χειμερινή σεζόν για τους Έλληνες ηθοποιούς.

«Σε λίγο θα πληρώνουμε για να παίζουμε σε σίριαλ», λέει η Μαρία Σολωμού, μιλώντας στο VETO, αφού, μολονότι δεν έχει ακόμη εισπράξει την αμοιβή της για τα περσινά επεισόδια της «Ονειροπαγίδας», ξαναγυρίζει στα πλατό.

«Στην αρχή δεν ήθελα να το κάνω. Η αδικία είναι τόσο μεγάλη, που σε κάνει να λες: δεν θέλω ρε αδελφέ! Προτιμάω να μείνω δύο σεζόν εκτός... Επέστρεψα όμως και από συναδελφική αλληλεγγύη... Σήμερα όσοι έχουμε δουλειά να κάνουμε τον σταυρό μας. Αυτό που με παρηγορεί είναι πως η κρίση δεν χτύπησε μόνο τους ηθοποιούς. Όλοι... βράζουμε στο ίδιο καζάνι...», συνεχίζει η Μαρία Σολωμού.

Και αν αυτά αφορούν στην πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά της περσινής χρονιάς, τι γίνεται, άραγε, με άλλα τηλεοπτικά σίριαλ που δεν έχουν την ίδια εμπορική επιτυχία και εφέτος μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, ή με τις θεατρικές παραγωγές;

Ένα μεγάλο θέαμα με ελεύθερη είσοδο

Ένα μεγάλο θέαμα με ελεύθερη είσοδο


Ιλιάδα στο Εθνικό Θέατρο

Πολλά τα μεγάλα ονόματα που παίρνουν μέρος σε αυτό το υπερθέαμα με 24 μεγάλες κυρίες του ελληνικού θεάτρου να διαβάζουν τις 24 ραψωδίες του ομηρικού έπους στην καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.

Περισσότερες πληροφορίες στο σπίρτο

Σε συναγερμό οι Φιλιππίνες για τον τυφώνα Μέγκι

Σε συναγερμό οι Φιλιππίνες για τον τυφώνα Μέγκι


Βρίσκεται στην κατηγορία 5, την υψηλότερη βαθμίδα έντασης

Ραγδαίες βροχοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι σαρώνουν τις βόρειες Φιλιππίνες από την επέλαση του εκτεταμένου σε ένταση και μήκος τυφώνα Μέγκι και οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν.

Ο Μέγκι ο 10ος σε σειρά τυφώνας που πλήττει φέτος τις Φιλιππίνες, επιβράδυνε την πορεία του και πήρε κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά, παρατείνοντας την άφιξή του στη βόρεια Λουζόν, τη μεγαλύτερη νήσο του αρχιπελάγους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία για τους Κινδύνους Τροπικών Καταιγίδων Τropical Storm Risk , ο Μέγκι περιλαμβάνεται στους ισχυρούς ανέμους που φτάνουν σε ένταση τα 250 χλμ/ώρα και θα διατηρήσει την ίδια σφοδρότητα και κατά το πέρασμά του από τη Λουζόν. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για ανέμους 225 χλμ/ώρα στο κέντρο και 260 χλμ/ ώρα στην περιφέρειά του.

Ο κυβερνήτης της βόρειας επαρχίας Καγκαγιάν δήλωσε χθες πως ο τυφώνας απειλεί να καταστρέψει έως το 60% της σοδειάς ρυζιού-στην επαρχία παράγεται περίπου το ένα τρίτο του ρυζιού της χώρας.

Πάνω από 1000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, ενώ οι υπεύθυνοι προειδοποιούν για τρικυμίες στις θαλάσσιες περιοχές και για τον κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων λόγω της βροχόπτωσης.

Οι αρκούδες «ξύπνησαν» πεινασμένες

Οι αρκούδες «ξύπνησαν» πεινασμένες


Προκάλεσαν ζημιές στο φράγμα της Καστοριάς αναζητώντας τροφή

Ζημιές στο φράγμα Μελισσοτόπου Καστοριάς προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες αρκούδες, σε μία προσπάθεια να βρουν τροφή. 

Οι αρκούδες έσπασαν περίπου 20 τσιμεντένιους πασσάλους στην περίφραξη του φράγματος και… έπεσαν με τα μούτρα στο νερό, γεμίζοντας το στομάχι τους με πέστροφες.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων επικοινώνησε με τον νομάρχη Καστοριάς και τον «Αρκτούρο», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την άμεση λήψη μέτρων.
newsbeast.gr

Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια στην Αττική

Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια στην Αττική


Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης

Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι το βράδυ στην Αττική, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. 

Η πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια, ενώ χρειάστηκε να προβεί στην κοπή έξι δέντρων στη Γλυφάδα και το Κορωπί.

Στην οδό Σολωμονίδου στην Καισαριανή, το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση μισού έργου, καθώς στο σημείο γίνονταν εργασίες για την εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου.

Στις 15:00 το τελευταίο «αντίο» στο Γ. Δαλιανίδη

Στις 15:00 το τελευταίο «αντίο» στο Γ. Δαλιανίδη


ΔΕΙΤΕ: Απόσπασμα από την ταινία «Γοργόνες και μάγκες»

Σήμερα αγαπημένοι φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετίσουν στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας το Γιάννη Δαλιανίδη, που είχε βάλει τη δική του ξεχωριστή πινελιά στον ελληνικό κινηματογράφο.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική, μια επιθυμία που είχε εκφράσει πριν φύγει από τη ζωή σε ηλικία 87 χρονών. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα και ανεπάρκεια σε πολλά όργανά του στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο Γιάννης Δαλιανίδης άφησε πίσω του μια σημαντική κληρονομιά από ταινίες που θα μείνουν επίκαιρες όσα χρόνια και αν περάσουν με ηθοποιούς που έλαμψαν στο κινηματογραφικό στερέωμα. Ορισμένες από τις χαρακτηριστικότερες ταινίες είναι «Η μουσίτσα» (1959), «Ένας βλάκας και μισός» (1959), «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας» (1960), «Ο κατήφορος» (1961), «Γοργόνες και μάγκες» (1968), «Έλα ν' αγαπηθούμε ντάρλινγκ» (1984) κ.ά]

Τροχαίο με 5 νεκρούς, ανάμεσά τους 3 παιδιά

Τραγωδία στην Κρήτη

Την τελευταία τους πνοή άφησαν τα ξημερώματα στην άσφαλτο 5 άνθρωποι στο δρόμο Ηρακλείου-Ρεθύμνου. 

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένα ΙΧ συγκρούστηκε με νταλίκα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο όχημα πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, το μεγαλύτερο 15 χρονών και το μικρότερο μόλις 4.

Μόλις απεγκλωβίστηκαν μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε την Ευρώπη για τρομοκρατική απειλή
Οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησαν πριν από μερικές ημέρες τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες για τρομοκρατική απειλή στη γηραιά "ήπειρο, κυρίως στη Γαλλία".


"Πριν από μερικές ώρες ή μόλις μερικές ημέρες", οι Ευρωπαίοι έλαβαν ένα νέο μήνυμα των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών που μας ανέφερε ότι η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο αναμφίβολα είναι ενεργή ή σκοπεύει να ενεργοποιηθεί", είπε ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Ο Μπρις Ορτεφέ διευκρίνισε ότι η απειλή αφορούσε "την ευρωπαϊκή ήπειρο και κυρίως τη Γαλλία. Η απειλή είναι πραγματική και η επαγρύπνησή μας παραμένει εξαιρετικά αυξημένη", πρόσθεσε ο υπουργός που διευκρίνισε ότι το σχέδιο ασφαλείας Vigipirate συνεχίζει να έχει τους δείκτες στο κόκκινο, τελευταίο επίπεδο πριν οι δείκτες γίνουν κατακόκκινοι που σημαίνει κίνδυνος άμεσης τρομοκρατικής επίθεσης.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου οι γαλλικές αρχές έκαναν λόγο για "πραγματική" απειλή μέσα στη χώρα και κάλεσαν σε αυξημένη επαγρύπνηση. Και οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για "εν δυνάμει κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων" κυρίως στο Παρίσι.

newsit.gr

Γιάννενα: Ατρόμητη γυναίκα έβαλε τα γυαλιά σε επίδοξο ληστή!
Ο Αλβανός κακοποιός τα έχασε και αυτοτραυματίστηκε με το όπλο που κρατούσε...


Όλα έγιναν το βράδυ στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Τρεις Αλβανοί σταμάτησαν με το αυτοκίνητό τους σε περίπτερο. Οι δύο παρέμειναν μέσα και ο τρίτος με πιστόλι απείλησε την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου για να του δώσει τα χρήματα του ταμείου.

Εκείνη όμως ψύχραιμη πάτησε το κουμπί του συναγερμού. Ο ληστής πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, αλλά στην προσπάθειά του να κρύψει το πιστόλι στην ζώνη του, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην μέση.

Λίγο αργότερα οι φίλοι του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι δύο συνεργάτες του που κατάφεραν να διαφύγουν, αναζητούνται.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στο νομό Ιωαννίνων. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:55 με επίκεντρο 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων, κοντά στην Παραμυθιά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

8 από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου.

r1


Πρόσφατα σας παρουσιάσαμε φωτογραφίες από καταπληκτικούς δρόμους ή καταπληκτικές φωτογραφίες δρόμων, αν θέλετε. Σε αυτό το αφιέρωμα, θα σας παρουσίασουμε 8 από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο, δρόμους που πρέπει κανείς να σκεφτεί καλά πριν διασχίσει. Δρόμους από όλο το κόσμο, που είναι ξακουστοί για την επικινδυνότητά τους αλλά ταυτόχρονα και την ομορφιά τους. Δρόμους σκαρφαλωμένους σε απόκρημνες πλαγιές, χωμένους μέσα σε βράχους, δρόμους με ατελείωτες φουρκέτες , δρόμους που κόβουν την ανάσα.

1. The Death Road(Βολιβία)
a432_death
Ισως ο πιο επικύνδυνος δρόμος του κόσμου, έχει μήκος 61-69 χιλιόμετρα και οδηγεί από τη πρωτεύουσα της Βολιβίας, La Paz στη πόλη Coroico στην επαρχία Yungas. Εκτιμάται ότι περίπου 200-300 άνθρωποι έχαναν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε αυτό το δρόμο, μέχρι το 2006, οπότε ένας νέος σύγχρονος δρόμος προς το Coroico κατασκευάστηκε, οπότε και μειώθηκε κατά πολύ η κίνηση στο “δρόμο του θανάτου”.


2. Guoliang Tunnel Road(China)
a432_guoliang
Ο δρόμος στο βουνό Taihang κατασκευάστηκε από τους χωρικούς. Χρειάστηκε 5 χρόνια για να σκαφτεί το μήκους 1.200 μέτρων τούνελ στο βράχο και πολλοί εργάτες πέθαναν σε ατυχήματα σε αυτή τη περίοδο. Ομως τα έργα συνεχίστηκαν και ο δρόμος δόθηκε στη κυκλοφορία τη 1η Μαίου του 1977. Εχει ύψος 5 μέτρα και πλάτος 4.
3. Ruta 5: από την Arica στο Iquique.
a432_iquique
Η διαδρομή του Ruta 5, από την πόλη Arica στο Iquique περνάει μέσα την έρημο Atacama. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
4. Ο δρόμος για το Yakutsk στη Σιβηρία.
a432_Yakutsk
Το Yakutsk είναι το μέρος που έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία εκτός της Ανταρκτικής. Το χειμώνα-που εδώ διαρκεί 10 μήνες-ο δρόμος η διαδρομή για ή από το Yakutsk γίνεται δύσκολα λόγω του χιονιού, του πάγου και της χαμηλής ορατότητας. Ομως ακόμα χειρότερα είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Λόγω του ψύχους ο δρόμος δεν είναι από άσφαλτο και με το λιώσιμο των πάγων γίνεται μια τεράστια παγίδα λάσπης. Μποτιλιαρίσματα έτσι 1000 αυτοκινήτων δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο, ενώ στις δύσκολες συνθήκες έρχονται να προστεθούν και ληστές που πολύ συχνά επιτίθενται στους άτυχους οδηγούς που κόλλησαν στη λάσπη.
5. Sitchuan προς Θιβέτ. Κίνα.
a432_tibet
O δρόμος από το Sichuan στο Θιβέτ περνάει μέσα από 14 βουνά με ύψος από 4-5.000 μέτρα, πάνω από δεκάδες ξακουστούς ποταμούς, πυκνά δάση και τοπία μοναδικής ομορφιάς. Πέρα όμως από τη φυσική ομορφιά, ο δρόμος είναι επίσης ξακουστός για τις κατολισθήσεις και αποκολλήσεις βράχων που συμβαίνουν με πολλά θύματα.
6. James Dalton Highway, Alaska.
a432_daltonHW
414 μίλια οδηγούν στα βορειότερα μέρη της Αλάσκα. James Dalton Highway. Ενας δρόμος που φτιάχτηκε για τη τροφοδοσία των εγκαταστάσεων πετρελαίου και δεν συνιστάται για ταξιδάκια αναψυχής.
7. Trollstigen(Νορβηγία)
a432_Trolls
Στενός δρόμος που δεν χωράει προσπεράσεις, με ατελείωτες στροφές και σχεδόν κάθετη κλίση, παρ’όλα αυτά, δημοφιλής τουριστικός προορισμός, λόγω των καταρακτών και της μαγευτικής θέας που απολαμβάνει κανείς στη κορυφή.
8. Stelvio Pass Road Trollstigen(Ιταλία)
a432_Stelvio
Στις Ιταλικές Αλπεις, σε υψόμετρο 2757 μέτρων, κοντά στα ελβετικά σύνορα, με 48 φουρκέτες και καταπληκτική θέα, πρόκειται για ίσως τον ωραιότερο δρόμο με συνεχόμενες φουρκέτες στις Αλπεις. Ισως όχι τόσο επικίνδυνος όσο άλλοι δρόμοι που σας δείξαμε, αν και συνιστάται σε πεπειραμένους οδηγούς, παρ’όλα αυτά κόβει εξίσου την ανάσα όσων των ανεβαίνουν.

Η American Apparel βρήκε τα καλύτερα οπίσθια του κόσμου.

2010-03-02-ViewImage2


Εψαξαν πολύ. Σε όλο το κόσμο. Στη θάλασσα και σε βουνά. Κυρίως όμως μέσα από το internet. Η American Apparel, γνωστή για τις προκλητικές τις διαφημίσεις, ζήτησε από τις πελάτισσές της-και όχι μόνο-να ποζάρουν φορώντας το αγαπημένο τους Αmerican Apparel εσώρουχο ή σορτσάκι δείχνοντας τα οπίσθιά τους. Στόχος τους, να βραβεύσουν τα καλύτερα!
Ο διαγωνισμός είχε 1368 υποψήφιες και τελείωσε πριν μία εβδομάδα. Τα εντυπωσιακά ομολογουμένως αποτελέσματα μπορείτε συνολικά να απολαύσετε στο site της . Εμείς σας δίνουμε μόνο μία πρόγευση, από τις 10 κορυφαίες υποψήφιες.

ministryofmen

10 μηχανές από το μέλλον.

icare

Δεν ξέρουμε αν αυτές οι concept μηχανές θα φτάσουν ποτέ στην παραγωγή, αν και δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο, όμως σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σαν concept μόνο αξίζει να χειροκροτήσουμε τους σχεδιαστές τους.
Χωρίς λεωφορεία το απόγευμα της Δευτέρας

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει τουλάχιστον για έξι ώρες η Αθήνα, την προσεχή Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, λόγω της στάσεως εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση.

Χωρίς λεωφορεία το απόγευμα της Δευτέρας

Η Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, στα Πατήσια, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους, καθώς συνέρχεται στη σκιά των νέων μέτρων που αναμένονται στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση για μείωση των δαπανών, όπως προβλέπει η συμφωνία για το μνημόνιο. 

Γελοιογραφίες

Το τάπερ της µαµάς ταξιδεύει µε το ΚΤΕΛ

 Τα δέµατα που παραλαµβάνει η Δήµητρα Παπαναστασίου από τη µητέρα της περιέχουν  τάπερ που δεν της εξασφαλίζουν µόνο χρήµατα αλλά και ποιότητα στη διατροφή της

Δέµατα µε σπιτικό φαγητό είναι τα περισσότερα χαρτόκουτα στις µπαγκαζιέρες των λεωφορείων των ΚΤΕΛ. Παραλήπτες, οι φοιτητές που βρίσκονται µακριά από την οικογενειακή εστία. Ετσι, όχι µόνο δεν αποχωρίζονται τις γεύσεις από τη µαγειρική της µαµάς αλλά βοηθούν και στον οικογενειακό προϋπολογισµό που στα περισσότερα ελληνικά σπίτια είναι ήδη βεβαρηµένος.
Τεταρτοετής φοιτητής στο Φυσικό Ιωαννίνων ο Χρήστος Πολύδωρας, προτού ακόµη αρχίσει τις σπουδές του προβληµατιζόταν για τη διατροφή του. «Η µετακόµισή µου λόγω σπουδών από τον Πύργο Ηλείας στα Γιάννινα ήταν ένα νέο πεδίο δοκιµασίας για µένα αφού ήµουν υποχρεωµένος να αφήσω πίσω µου ένα µέρος της καθηµερινότητας µου που µέχρι εκείνη τη στιγµή δεν είχα αντιληφθεί τη σοβαρότητά του: το φαγητό». Ο Χρήστος, όπως και οι περισσότεροι έφηβοι, δεν είχε αποκτήσει ποτέ άµεση σχέση µε την κουζίνα και το µαγείρεµα ήταν µια καθαρά γυναικεία υπόθεση. «Τελικά δεν αποχωρίστηκα το σπιτικό φαγητό χάρη στα δέµατα που φτάνουν από το πατρικό µου σπίτι µε το ΚΤΕΛ στα Γιάννινα. Ετσι έλυσα το θέµα της διατροφής, αφού όταν είσαι φοιτητής πρέπει να σκέφτεσαι και το παραµικρό ποσό που ξοδεύεις». Η κουζίνα του Χρήστου Πολύδωρα στο φοιτητικό του σπίτι ανάβει µόνο για να ετοιµάσει ό,τι θα συνοδεύσει το έτοιµο από τη µητέρα του φαγητό. «Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές, ιδιαίτερα προς το τέλος του µήνα οπότε και αρχίζουν να αδειάζουν τα τάπερ, δεν αποφεύγω το τηλέφωνο στην πιτσαρία της γειτονιάς µου».

Οικονοµικοί είναι κυρίως οι λόγοι για τους οποίους οι φοιτητές δεν αποχωρίζονται το φαγητό της µαµάς τους ακόµη και όταν µετακοµίζουν εκατοντάδες χιλιόµετρα µακριά από το πατρικό τους σπίτι.

Η Δήµητρα Παπαναστασίου, τριτοετής φοιτήτρια στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, κατάγεται από το Σουφλί Εβρου και πολύ συχνά παίρνει δέµατα από τη µητέρα, τη γιαγιά και τον θείο της. Τα δέµατα περιέχουν φαγητά, γλυκά, σνακς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Χάρη δε στην Εγνατία Οδό φθάνουν µέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη, στον σταθµό λεωφορείων του ΚΤΕΛ απ’ όπου τα παραλαµβάνει.

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, Έντονα καιρικά φαινόμεναΕπιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες παρουσιάζει ο καιρός σε όλη τη χώρα. Η κακοκαιρία έχει αρχίσει από τη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά τη Δευτέρα θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ισχυρή καταιγίδα το βράδυ της Κυριακής στην Αττική. Άνεμοι έως και οκτώ μποφόρ από αύριο στο Αιγαίο. Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενώ βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Τετάρτη.

Στο Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναφέρεται ότι τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το βράδυ της Κυριακής έως και την Τρίτη.

Η κακοκαιρία έχει αρχίσει από τη Δυτική Ελλάδα (κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο) και επεκτείνεται στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα.

Ζημιές από μπουρίνι υπέστησαν το βράδυ της Κυριακής σκάφη στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ ανεμοστρόβιλος από τον Βασιλικό Ζακύνθου, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια και ελαιοκαλλιέργειες, καθώς και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν σχεδόν όλη τη χώρα.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη. Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Βάσει των ανωτέρω προβλέψεων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία συστήνει στους πολίτες τα εξής:


  • Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
  • Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
  • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
Αναλυτικά ο καιρός

Τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα φθάσουν το βράδυ τοπικά στο Αιγαίο τα οκτώ μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Την Τρίτη, στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο, τη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο θα φθάνουν τα επτά μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.

Για την Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα
δυτικά και το ανατολικό αιγαίο, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Και για την Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα βροχών στα βορειοδυτικά.

Σπάνε τιμές τα e-μαγαζιά


Αγορές με έκπτωση που ξεπερνά το 20% απολαμβάνουν όσοι κάνουν e-αγορές, καθώς τα ψηφιακά καταστήματα σπάνε τις τιμές στο λιανεμπόριο. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να αγοράσουν σχεδόν τα πάντα: από βιβλία, CD και DVD μέχρι ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα και όργανα γυμναστικής.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Τα γονίδια είναι αριστερά

Το ανθρώπινο γονιδίωµα  απογοήτευσε τόσο τους  ψυχιάτρους όσο και τις  φαρµακευτικές εταιρείες

Ο Κρεγκ Βέντερ το είχε πει από την αρχή: ας µην περιµένουν οι φαρµακευτικές εταιρείες να βγάλουν λεφτά από το ανθρώπινο γονιδίωµα. Τα γονίδιά µας είναι όλα κι όλα 25.000 κι έτσι οι ψυχολογικές διαφορές ανάµεσά µας δεν µπορεί παρά σε µικρό βαθµό να προσδιορίζονται από αυτά. «Αυτό που έχει αποφασιστική σηµασία είναι το περιβάλλον», είχε τονίσει.

Δέκα χρόνια µετά την παρουσίαση του χάρτη του ανθρωπίνου γονιδιώµατος, ο αµερικανός γενετιστής δικαιώνεται. Αντίθετα µε τις προσδοκίες πολλών ψυχιάτρων, σήµερα γνωρίζουµε ότι τα γονίδια παίζουν µικρό ρόλο στο κατά πόσον ένα µέλος µιας οικογένειας, µιας εθνότητας ή µιας κοινωνικής τάξης έχει περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει διανοητικά προβλήµατα από ένα άλλο. Ακόµη και οι πιο φανατικοί γενετιστές αρχίζουν να παραδέχονται ότι για τα περισσότερα προβλήµατα πνευµατικής υγείας δεν υπάρχουν µεµονωµένα γονίδια.

«Είναι το περιβάλλον, βλάκα!» έγραψε τον Φεβρουάριο στο κύριο άρθρο της η Επιθεώρηση Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής του Παιδιού.

Σύµφωνα µε µια ιδιαίτερα δηµοφιλή θεωρία, ορισµένα γονίδια µας κάνουν πιο ευάλωτους σε διάφορες διαταραχές. Μέχρι πρόσφατα, για παράδειγµα, οι επιστήµονες πίστευαν ότι οι άνθρωποι µε ένα συγκεκριµένο γονίδιο είναι πιθανότερο να πάθουν κατάθλιψη αν στην παιδική τους ηλικία είχαν πέσει θύµατα κακοποίησης. Μια ανάλυση όµως που έγινε σε 14.250 ανθρώπους έδειξε ότι όσοι είχαν το γονίδιο δεν κινδύνευαν περισσότερο από κατάθλιψη. Και αυτός ο κίνδυνος δεν υπήρχε ούτε όταν το γονίδιο συνδυαζόταν µε κακοποίηση στην παιδική ηλικία.

Οι λόγοι για τους οποίους εξακολουθούµε να διογκώνουµε τον ρόλο των γονιδίων είναι πολιτικοί, γράφει ο βρετανός συγγραφέας Ολιβερ Τζέιµς στην «Γκάρντιαν». Η Δεξιά επιµένει ότι στα γονίδια οφείλεται το ότι οι φτωχοί είναι φτωχοί και το ότι κινδυνεύουν δύο φορές περισσότερο από τους πλούσιους να υποστούν διανοητικές διαταραχές. Οµως η επιστήµη τούς διαψεύδει. Οι έρευνες για το ανθρώπινο γονιδίωµα προσφέρουν µια επιστηµονική βάση στην Αριστερά. Ο βασικός παράγων που καθορίζει τις διανοητικές ασθένειες είναι οι οικονοµικές ανισότητες. Και η µόνη θεραπεία είναι η κρατική παρέµβαση για τη µείωσή τους.

Δικαιώθηκε μετά απο 90 χρόνια άνθρωπος που απαγχονίστηκε για τον φόνο 12χρονηςΈπειτα από 90 χρόνια αγώνων, δικαστικών διαμαχών και επιστημονικών εξετάσεων, ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε και απαγχονίστηκε, δικαιώθηκε στην Αυστραλία.

Aυριο το πρωί ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Ρομπ Χολς, θα παραδώσει τα οστά του Κόλιν Κάμπελ Ρος στους απογόνους του για να τα θάψουν δίπλα στον τάφο της μητέρας του.

Ο Ρος απαγχονίστηκε τον Απρίλιο του 1922, όταν βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία
της 12χρονης Αλμα Τρίσκε, που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 1921.

Ο Ρος ισχυριζόταν τότε ότι ήταν αθώος, χωρίς, ωστόσο, να πείθει.

Από πολύχρονες έρευνες, που ακολούθησαν τον απαγχονισμό του (σσ. η τελευταία έρευνα έγινε το 2007) διαπιστώθηκε ότι οι τρίχες, που βρέθηκαν στον Ρος, δεν ανήκαν -τελικά- στο θύμα και το στοιχείο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίκη και η καταδίκη του, αποδομήθηκε.

Η μητέρα του Ρος είχε ζητήσει να της επιτραπεί να κάνει χριστιανική ταφή στο γιο της, αλλά οι αρχές τότε τής αρνήθηκαν.

«Με την παράδοση των οστών διορθώνουμε ένα λάθος, που διαπράχθηκε.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω στον Ρος τη ζωή που δεν έζησε», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Διαβάστε αύριο στα «ΝΕΑ»

Διαβάστε στα ΝΕΑ της Δευτέρας: Σε ποια υπουργεία και Φορείς του Δημοσίου θα προσληφθούν 5.384 υπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ποιες ειδικότητες ζητούνται. Η κατανομή των θέσεων για 700 συμβασιούχους στην ΕΡΤ. Τα προσόντα διορισμού. Πώς θα καλυφθούν 740 θέσεις εποχικών στα νοσοκομεία. Από τον Οκτώβριο οι προκηρύξεις των θέσεων.

Μισό λεπτό γιατί το κεφάλι μου πάει να σπάσει από τον σίφουνα των σκέψεων και των αποριών... Καθημερινά δεν μας λένε ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να μειωθεί;! Και γιατί αναζητούν νέους; Γιατί δεν κάνουν μετατάξεις με τους υπεράριθμους; Ή μήπως ως υπεράριθμος νοείται όποιος προσλήφθηκε εντός της πενταετίας της ΝΔ; Φυσικά είμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν είχαμε ποτέ αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθούσε την προσφιλή του συνταγή επιτυχίας (προσλήψεις στο Δημόσιο). Απλά μας εκπλήσσει η αναίδεια και η υποκρισία τους.

Άρης - ΑΕΚ 0-4

Σε ένα ονειρεμένο ντεμπούτο, ο Μανόλο Χιμένεθ, είδε την ομάδα του να παίρνει το πρώτο διπλό στη φετινή χρονιά απέναντι στον Άρη, με τελικό σκορ 0-4.

Φυσικά ο σεβιγιάνος τεχνικός, όχι μόνο κέρδισε το πρώτο του ντέρμπι που είναι πολύ νωρίς για να το καταλάβει, αλλά για τον ίδιο έχει σημασία ότι πήρε την πρώτη του νίκη απέναντι ίσως στον καλύτερο τεχνικό του πρωταθλήματος, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Γήπεδο: Κλ. ΒικελίδηςΔιαιτητής: Α.Κακός,Βοηθοί: Χ.Ακριβός, Δ.ΓούκοςΚίτρινες κάρτες: Φατί 4', Λαγός 8', Καφές 11', Μανωλάς 27', Νέτο 28', Μπερνς 81', Ρονάλντο 90'Κόκκινες κάρτες:Γκολ: Καφές 41', Σκόκο 58', 68', Τζεμπούρ 91'Οι συνθέσεις των ομάδωνΆρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Κάλβο (71'), Τσέζαρεκ (Πορτίγια 74'), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Τόχα (Μενδρίνος 62').ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς (Νασούτι 61'), Λεονάρντο (Μπερνς 64'), Τζεμπούρ, Μάκος, Λαγός, Ντιόπ(Γκερέιρο 81'), Σκόκο.Ο αγώναςΣτα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες περιμέναν να διαβάσουν τις κινήσεις των αντιπάλων τους, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μετά το πρώτο 10λεπτο, η Ένωση βρήκε τα πατήματα της μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ανέβασε την κατοχή της.Παρόλα αυτά, καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε κάποια σημαντική φάση. Οι δύο ομάδες ήταν καλά διαβασμένες στην άμυνα τους. Ο Μανόλο Χιμένεθ στην πρώτη του στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν έκανε κάποια σημαντική αλλαγή ούτε στην ενδεκάδα ούτε στο σύστημα της ομάδας. Με 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2.Μίλησε ο αρχηγόςΜέχρι και το 40ο λεπτό δεν είχε γίνει ούτε μια αξιόλογη φάση αλλά... Στο 41', η πρώτη φάση έγινε και γκολ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Ο Τζεμπούρ από τα δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Σηφάκης απέκρουσε αλλά ο Καφές από κοντά έστειλε την μπάλα στην κορυφή των διχτύων, κάνοντας το 0-1 για την ΑΕΚ.Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Άρης προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση, αλλά χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση, με τον Κάκο, να σφυρίζει την λήξη του πρώτου 45λέπτου.Με την έναρξη της επανάληψης ο Άρης μπήκε δυνατά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 52ο λεπτό όταν μετά από σεντρα του Νέτο, ο Κόκε στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά στην αντίθετη κατεύθυνση εξουδετερώνοντας τον Σάχα, αλλά ο Δέλλας έδιωξε πάνω στην γραμμή.Γκολ... ενός εκατομμυρίου ευρώ το χρόνοΟ Άρης πίεζε την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά τελικά το γκολ ήρθε και πάλι από τον δικέφαλο, ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σκόκο περίπου στο ύψος της σέντρας, έσπασε λίγο την μπάλα δεξιά και με ένα "δαιμονισμένο" σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη. Ένα γκολ που βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο της χρονιάς.Μέχρι να προσπαθήσει ο Άρης να καταλάβει τι έχει γίνει και να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες του για να τουμπάρει το ματς, ο κύριος "1 εκ. ευρώ το χρόνο" μίλησε και πάλι. Η Ένωση βγήκε από τα αριστερά με τον Λαγό ο οποίος έβγαλε την σέντρα, η μπάλα πέρασε όλη την άμυνα και στο δεύτερο δοκάρι ο Σκόκο έπιασε το σουτ και νίκησε για δεύτερη φορά τον Σηφάκη, γράφοντας το 3-0 στο 68'.Το τελείωσε ο "τρομοκράτης"Μετά το 70ο λεπτό, ο Άρης παρότι δεν είχε ελπίδες για να ανατρέψει το αποτέλεσμα κυνήγησε το γκολ, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος μπροστά την εστία του Σάχα. Ο Κούπερ γνωρίζοντας πως την Πέμπτη η ομάδα του έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι, έδωσε εντολή να πέσει ο ρυθμός.Από την άλλη μεριά, ο Χιμένεθ έκανε αλλαγές ρίχνοντας και αυτός λίγο τον ρυθμό, με την ΑΕΚ να ψάχνει να βγάλει αντεπίθεση πότε με τον Μπερνς που πέρασε στη θέση του Λεονάρντο κι πότε με τον MVP Νάτσο Σκόκο.Τελικά την χαλαρότητα του Άρη, την εκμεταλλεύτηκε ο Τζεμπούρ που στο 92ο λεπτό πήρε την μπάλα από τα αριστερά, την κουβάλησε μέσα στην περιοχή με δύο αμυντικούς πάνω του, αλλά βρήκε το χώρο πλάσαρε και έγραψε το τελικό σκορ, 0-4.* Στο ντεμπούτο του στην Σεβίλλη, ο Χιμένεθ φιλοδώρησε την Βαλένθια με 3 γκολ και στο ντεμπούτο του στην ΑΕΚ, νίκησε με 4-0 τον Άρη.* Σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι, αλλά η πραγματικότητα είναι μια. Με την εμφάνιση του αυτή ο Νάτσο Σκόκο πρέπει να πάρει το συμβόλαιο που ζητάει, πρέπει να πάρει το 1 εκ. ευρώ. Εδώ έπαιρνε 800 χιλ. ο Μαϊστόροβιτς...

Κρίση - ανεργία - πείναΌταν σε μια χώρα ένας στους πέντε πολίτες είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας σε καιρούς οικονομικής ανάκαμψης, πριν δηλαδή έρθουν τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, είναι σαφές ότι η χώρα αυτή παραλύει.

Όταν η χώρα ήδη βρίσκεται στη δίνη μια κολοσσιαίας οικονομικής κρίσης που ρίχνει και άλλο το βιοτικό επίπεδο του λαού, μπορεί να φανταστεί κάποιος πόσο αλλάζουν τα δεδομένα.

Για να γίνει κατανοητό, το 2007, όταν η Ελλάδα δεν περνούσε από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έδιναν το 21% των Ελλήνων κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ τα ανεπίσημα στοιχεία ανέβαζαν το ποσοστό στο 25% .

Από έρευνα στα εισοδήματα και τις συνθήκες διαβίωσης των ελληνικών νοικοκυριών για το 2008 που έκανε η τότε Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και σημερινή Ελληνική Στατιστική Αρχή, με στοιχεία που συνελέγησαν το 2007, το ποσοστό των φτωχών έμεινε αμετάβλητο, παρά την οικονομική ανάπτυξη που γνώριζε τότε η χώρα.

Ένας στους πέντε Έλληνες, δηλαδή 2.186.869 άνθρωποι βίωναν εκείνη την περίοδο τη φτώχεια και συγκέντρωναν ετήσιο εισόδημα 6.480 ευρώ τον χρόνο.

Μάλιστα, στοιχεία που αφορούν στο 2007 αναφέρουν ότι 450.000 παιδιά μέχρι 17 χρόνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή απόλυτης φτώχειας.

Στην Ελλάδα της τότε ανάπτυξης

Στην Ελλάδα της απόλυτης οικονομικής παρακμής και της ανέχειας, το φαινόμενο της φτώχειας λαμβάνει πλέον διαστάσεις τραγωδίας, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Σήμερα, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, μέλος του αντίστοιχου ευρωπαϊκού, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες ένδειας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου που συνεπάγεται ένα τέτοιο δεδομένο.

Σύμφωνα με το Δίκτυο, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού βρίσκονται σε έσχατο σημείο και συμπληρώνονται πληθυσμιακά από τα χαμηλότερα στρώματα της μεσαίας τάξης, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Όπως τονίζουν τα μέλη του Δικτύου, σήμερα είμαστε μάρτυρες ενός φαινομένου, όπου αντί το κράτος να παρέχει προστασία απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία και την ασθένεια, οι πολίτες έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι, που αποτελούν τα τραγικότερα θύματα αυτής της κατάστασης.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η αύξηση του αριθμού εκείνων που αναζητούν τροφή στα κοινωνικά συσσίτια. Σύμφωνα με όλους τους φορείς διοργάνωσης τέτοιων συσσιτίων, το αποθαρρυντικό είναι ότι πλέον συμμετέχουν πολλοί νέοι και άνθρωποι που μέχρι πριν από λίγο καιρό απολάμβαναν τουλάχιστον τα απαραίτητα.

(Σωκράτης, δια γραφίδος Πλάτωνος - Κρίτων, 51, Α-Β)

"Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς"

"... Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα, παρά Θεοίς και παρ' ανθρώποις, τοις νουν έχουσιν....." 

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής

Η «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής» αποτελεί μία πρωτοβουλία του «Παγκόσμιου Συνασπισμού για την κατάργηση της Θανατικής Ποινής», που συνενώνει 38 μη κυβερνητικές οργανώσεις του κόσμου, ανάμεσά τους και τη «Διεθνή Αμνηστία». Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.

Στατιστικά Στοιχεία:


* 88 χώρες του κόσμου έχουν καταργήσει την θανατική ποινή, 11 μερικώς, 24 στην πράξη, ενώ σε 75 διατηρείται.
* Στη χώρα μας κανένας άνθρωπος δεν έχει υποβληθεί στην «εσχάτη των ποινών» από το 1973, ενώ από το 1993 η θανατική ποινή έχει καταργηθεί και δια νόμου, εκτός από τα στρατιωτικά εγκλήματα σε περίοδο πολέμου.
* Στις ΗΠΑ, 38 από τις 50 πολιτείες υποστηρίζουν τη θανατική ποινή. 60 άνθρωποι εκτελέστηκαν στις ΗΠΑ το 2005, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 1004 από το 1977 που επανήλθε η θανατική ποινή. Ο αριθμός των μελλοθανάτων στις ΗΠΑ ξεπερνά τις 3000.
* Τουλάχιστον 2.148 άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2005 σε 22 χώρες, ενώ τουλάχιστον 5.186 καταδικάσθηκαν σε θάνατο τον ίδιο χρόνο σε 53 χώρες.
* Το 94% των εκτελέσεων έγιναν στην Κίνα (1770), στο Ιράν, στη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.
* Στις ΗΠΑ εκτελέστηκαν 19 ανήλικοι μεταξύ 1900 - 2003, οι περισσότεροι από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Σημειώνεται ότι η εκτέλεση ανηλίκων απαγορεύεται από τις διεθνείς συνθήκες.

Άντρες ή Γυναίκες οι καλύτεροι ψεύτες;

pinocchio_L-(2).jpg


 Ποιό από τα δυο φύλα λέει τα περισσότερα ψέματα? Και ποιό τα καλύτερα? Άντρες ή γυναίκες είναι οι μεγαλύτεροι και καλύτεροι ψεύτες? And the oscar goes to...
  Η σχετική έρευνα έγινε για λογαριασμό της αμερικάνικης εταιρείας 20th Century Fox για το λανσάρισμα της νέας τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Πες μου ψέματα».
Η ποσότητα...
  Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι οι άντρες είναι μεγαλύτεροι ψεύτες από τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας άντρας λέει δύο φορές πιο συχνά ψέματα από μία γυναίκα.
  Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 2000 ανθρώπων και απέδειξε ότι οι άντρες λένε κατά μέσο όρο 6 ψέματα την ημέρα, δηλαδή 42 την εβδομάδα. Τα ψέματα αυτά μπορεί να προορίζονται για το ταίρι τους, για το  αφεντικό τους ή για τους συναδέλφους τους. Την ίδια στιγμή οι γυναίκες φαίνεται να αρκούνται σε 3 ψέματα ημερησίως δηλαδή 21 την εβδομάδα.
Και η ποιότητα...
  Πέρα όμως από τις ποσοτικές, η έρευνα ανέδειξε κυρίως ποιοτικές διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλικών ψεμάτων. Επίσης εντόπισε και  ψέματα που δεν έχουν ...φύλο, αφού καταφεύγουν συχνά σε αυτά τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες.
  Στους πίνακες που ακολουθούν το pyles.tv συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει το Top-10 αντρικών και γυναικείων καθώς και το Top-5 των... bisexual  ψεμάτων.
To top-10 των αντρικών ψεμάτων!

liar_man.jpg1."Οχι, μωρό μου. Δεν φαίνεσαι χοντρή με αυτό το φόρεμα."
2. "Πίνω ενα τελευταίο."
3. "Δεν έχω τίποτα σου λέω! Είμαι μια χαρά."
4. "Δεν είχα σήμα/μπαταρία."
5. "Αφού ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου πω ψέματα!"
6. "Αγάπη μου συγγνώμη!! Δεν είδα την κλήση σου"
7. "Δεν έχω πιει τόσο πολύ!"
8. "Ερχομαι" (γενικώς...)
9. "Δεν ξόδεψα τόσα πολλά!"
10."Δεν φαντάζεσαι πόση κίνηση είχε!


To top-10 των γυναικείων ψεμάτων
woman_liar-(1).jpg1. "Δεν έχω τίποτα, σου είπα! Καλά είμαι"
2. "Δεν είναι καινούριο αυτό.Το έχω εδώ και χρόνια. Δεν το θυμάσαι?"
3. "Αφού ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου πω ψέματα!"
4. "Το πήρα στις εκπτώσεις. Ήταν μεγάλη ευκαιρία!"
5. "Ερχομαι!"(γενικώς...)
6. "Δεν ξέρω που είναι. Δεν το ακούμπησα καν!"
7. "Φυσικά και είσαι ο καλύτερος (εραστής)
! "
8. "Εχω φοβερό πονοκέφαλο"
9. "Υποσχέθηκα να βγω με τα κορίτσια! Και βαριέμαι!!"
10."Μόνο μ' εσένα περνάω καλά! "
To top-5 των bisexual ψεμάτων!

young_couple.jpg
1."Δεν έχω τίποτα σου λέω. Είμαι μια χαρά."

2."Αφού ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου πω ψέματα."

3."Δεν ήπια πολύ."

4."Ερχομαι." (γενικώς...)

5."Αγάπη μου συγγνώμη!!Δεν είχα σήμα/μπαταρία."