Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Ξεπερνά τα 75 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης
Πάνω από 75 λεπτά το λίτρο πωλείται στην περιφέρεια το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε σήμερα, χωρίς προβλήματα αλλά με χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Οι τιμές στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις κυμαίνονται από 67 ως 70 λεπτά το λίτρο, ενώ οι τιμές των εταιρειών εμπορίας καυσίμων διαμορφώνονται από 65 ως 67,5 λεπτά το λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι οι μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης είχαν δεσμευθεί να πουλήσουν στα 67 λεπτά.

Το ενδιαφέρον και οι παραγγελίες των καταναλωτών είναι περιορισμένο, καθώς οι περισσότεροι διαθέτουν αποθέματα στις δεξαμενές από την προηγούμενη χρονιά. Οι παραγγελίες εξαρτώνται και από την κατανάλωση, δηλαδή από τον καιρό. Πάντως, οι βενζινοπώλες αναμένουν ότι οι καταναλωτές φέτος λόγω του γενικότερου κλίματος θα είναι έτσι κι αλλιώς συγκρατημένοι.

Συνεργεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης πραγματοποιούν ελέγχους για ελλιπείς παραδόσεις πετρελαίου από βυτιοφορείς, ενώ ανάλογες οδηγίες έχουν δοθεί στις νομαρχίες.

Έπεσε βράχος από εκεί που δεν είχαν βρει πρόβλημα!


Πολύ κοντά από το προβληματικό σημείο των Τεμπών εντοπίζεται η νέα κατολίσθηση που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι  όταν ένας βράχος ξεκόλλησε από την κοιλάδα και προσέκρουσε σε λάστιχο διερχόμενου φορτηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο που έγινε η νέα βραχόπτωση  είχε εξαιρεθεί από τις εργασίες προστασίας της κοιλάδας των Τεμπών που ολοκληρώθηκαν το Πάσχα και βρίσκεται 20 μέτρα πιο πέρα από τα τμήματα των Τεμπών στα οποία τοποθετήθηκαν πλέγματα προστασίας εξαιτίας της φονικής κατολίσθησης του περασμένου Δεκεμβρίου...Tα τασάκια ξανά στα τραπέζια!


Δραματική πτώση του τζίρου επικαλούνται οι εστιάτορες μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και προειδοποιούν ότι από την Κυριακή θα τοποθετήσουν εκ νέου τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το..
50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων

Απόστρατοι: Συνθλίβονται στα ερείπια του ΜΤΣ - Ούτε το τελευταίο μέρισμα του Οκτωβρίου είναι σίγουρο

Image

Το τελευταίο μέρισμα - και αυτό δεν είναι ακόμα 100% βέβαιο ότι θα καταβληθεί - θα εισπραχθεί από τους δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε σήμερα στους εκπροσώπους των αποστράτων, ο πρόεδρος του ΜΤΣ υποστράτηγος ε.α Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με την ηγεσαί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Ο πρόεδρος του ΜΤΣ είπε στους απόστρατους ότι "υπάρχει σχέδιο εξυγίανσης του ΜΤΣ σε βάθος τετραετίας". Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι για τη σημερινή κατάντια φταίει η κακοδιαχείριση των τελευταίων 15 ετών.
Παρόλα αυτά η ηγεαία του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πιστεύουν ότι μοναδική λύση για σωθεί το ΜΤΣ, είναι η περικοπή του μερίσματος, κάτι που βέβαια δεν έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν. Από τις Ενώσεις αποστράτων ετοιμάζονται νομικές κινήσεις κατά όσων θεωρούνται υπεύθυνοι για την κατάρρευση του Ταμείου τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κατέσχεσαν χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρωνΣυνολικά 32.551 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατέσχεσε η Αστυνομία το βράδυ της Τέταρτης, στην περιοχή των Αχαρνών...

Οι αστυνομικοί έπιασαν "επ’ αυτοφώρω" τρία άτομα, ηλικίας 57, 49 και 27 ετών την ώρα που εκφόρτωναν τα τσιγάρα από δύο φορτηγά, οι ιδιοκτήτες των οποίων αναζητούνται.


Στην κατοχή τους βρέθηκαν επιπλέον 2.453 κούτες ειδών καθαριότητας.


Χιλή: Δύο Έλληνες πίσω από το "θαύμα" του απεγκλωβισμού...
Η εφημερίδα "Κεφάλαιο" μίλησε με τους Έλληνες που έκαναν πραγματικότητα τον απεγκλωβισμό των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων‏

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Έλληνα θα βρεις» λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Αυτή τη φορά όμως, δεν ήταν από κάτω...
Συνολικά 36 μέρες χρειάστηκαν τα γεωτρύπανα για να φτάσουν 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Χιλιανής γης και να...
 καταστεί εφικτός ο απεγκλωβισμός των 33 μεταλλωρύχων. Ένας απεγκλωβισμός που σήμανε την Πέμπτη μέρα εθνικής χαράς για την χώρα. 
Δύο ομογενείς ήταν μεταξύ αυτών που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να καταστεί δυνατή η ανέλκυση των 33 ανδρών που πέρασαν πάνω από δύο μήνες θαμμένοι στα έγκατα της γης. 
Ο 24χρονος Ίγκορ Προεστάκης, ο «ιθύνων νους» του όλου έργου, επί 36 μέρες έμενε σε ένα container 40 μέτρα μακριά από το σημείο όπου γίνονταν οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας από την οποία θα αναδύονταν στην επιφάνεια της γης οι μεταλλωρύχοι. 
Αλλά δεν άντεξε να δει από κοντά τον απεγκλωβισμό...
Διαβάστε το Σάββατο στο Κεφάλαιο ποιοι είναι οι Ίγκορ και Μιχάλης Προεστάκης, πώς γεννήθηκε η ιδέα του «φρέατος Β» που έκανε εφικτό τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων και ποιες είναι οι business της εταιρείας τους στην Χιλή.

"Μην μεταβείτε στην Ξάνθη"Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κάνουν λόγο για πολυήμερη κωλυσιεργία και εσφαλμένη ερμηνεία των νόμων και των κανονισμών, ενώ αναφέρουν πως ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού λειτούργησε καθ' υπέρβαση της αρμοδιότητάς του.
Ουσιαστικά τον κατηγορούν πως αυτός απαγόρευσε στους φιλάθλους της ομάδας να δουν το ματς με την Ξάνθη την ώρα που επέτρεψε σε 3.000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού να βρεθούν στο Παγκρήτιο. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους Έλληνες φιλάθλους ότι παρά το γεγονός ότι έκανε κάθε νόμιμη και θεμιτή ενέργεια, και με αλλεπάλληλα έγγραφα προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, προκειμένου φίλαθλοί της να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ, κάτι απόλυτα φυσιολογικό και απαραίτητο για την διατήρηση του πνεύματος άμιλλας και συνύπαρξης των φιλάθλων, αυτό στάθηκε αδύνατο.

Μετά από πολυήμερη κωλυσιεργία και εσφαλμένη ερμηνεία των νόμων και των κανονισμών, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής καθ' υπέρβαση της αρμοδιότητάς του και με διόγκωση μικροπεριστατικών λειτούργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ουσιαστικά απαγόρευσε στους φιλάθλους μας να παρακολουθήσουν τον αγώνα με την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, ενώ αντίθετα επέτρεψε σε 3.000 φιλάθλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ.

Εμείς, πάντα δίπλα στους φιλάθλους μας, θα ξεπερνάμε όλες τις προκλήσεις απ' όπου και αν προέρχονται και δεν πρόκειται να αντιδράσουμε σ' αυτές.

Καλούμε τους φιλάθλους μας να μην μεταβούν στο γήπεδο της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα με την ίδια κόσμια συμπεριφορά, όπως άλλωστε το πράττουν από την έναρξη του πρωταθλήματος, και να είναι βέβαιοι ότι μαζί θα αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο για την επίτευξη του τελικού μας στόχου.

"Πρέπει πάντα να τους νικάμε"Ο Δημήτρης Τζούριτς ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι ως διαγώνιος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφού σημείωσε 29 πόντους και αναδείχθηκε σχεδόν ομόφωνα MVP της αναμέτρησης.

Μιλώντας στην κάμερα του Sport24.gr, 21χρονος διαγώνιος τόνισε πως η ομάδα του πρέπει πάντα να νικάει τον Παναθηναϊκό, ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι.

Επιπλέον δήλωσε πως ο τίτλος του MVP δεν είναι τόσο σημαντικός, αφού το θέμα είναι να υπάρχει διάρκεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Sport24.gr:

"Μεγάλη νίκη σίγουρα. Πρώτο σημαντικό ματς, καταφέραμε και κερδίσαμε. Όπως πάντα με τον Παναθηναϊκό, ακόμα και φιλικό να είναι, πρέπει να κερδίσεις. Δεν είμαστε έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε ο Παναθηναϊκός. Ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει στην πορεία.

MVP είναι ένα βραβείο, είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος που το πήρα. Από αύριο όμως το ξεχνάω, δεν σημαίνει κάτι. Άλλαξα θέση, και όπως είπα και προηγουμένως, είναι πάρα πολύ νωρίς να πω οτιδήποτε. Ο χρόνος θα δείξει. Θέλει πολλή δουλειά και υπομονή. 30 πόντοι σήμερα, αλλά αύριο δεν ξέρεις".Η απονομή του βραβείου MVP στον Τζούριτς:
Γκουλινέλι: "Ένεση αυτοπεποίθησης αυτή η νίκη"
Στην κάμερα του Sport24.gr μίλησε και ο Φλάβιο Γκουλινέλι, ο οποίος στάθηκε κυρίως στα ψυχολογικά οφέλη που κέρδισε η ομάδα του από αυτή τη νίκη, αφού τη χαρακτήρισε "ένεση αυτοπεποίθησης" ενόψει της συνέχειας.

Τόνισε πως η ομάδα του δεν ξεκίνησε καλά, αλλά από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό ο Ζέκοφ, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Sport24.gr:

"Το ξεκίνημά μας δεν ήταν τόσο καλό, αλλά όπως μου είχε πει ο Καλμαζίδης πριν τον αγώνα, ξέραμε ότι μπορεί να αντιμετωπίζαμε κάποιες δυσκολίες, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του ματς. Ήταν το πρώτο παιχνίδι με το νέο πασαδόρο, με τον οποίο είχαμε κάνει μόνο μία προπόνηση, χθες το απόγευμα. Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αλλά μετά ο πασαδόρος μας ξεκίνησε να παίζει με περισσότερους παίκτες και το αποτέλεσμα ήρθε από τους ακραίους.

Αυτή ήταν μία πολύ καλή ένεση αυτοπεποίθησης. Δουλεύουμε πολύ, δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτές τις πρώτες 8 εβδομάδες. Έτσι δείχνουμε στα παιδιά ότι ο τρόπος που ξεκινήσαμε αποτελεί για εμάς μία "ένεση" για το επόμενο παιχνίδι".

Η απονομή των μεταλλίων στους παίκτες του Ολυμπιακού:


Η απονομή του τροπαίου στον ΟλυμπιακόΟι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν μαζί με τους οπαδούς της ομάδας: