Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

10 τρόποι να εξοικονομήσετε έως 14.903 ευρώ το χρόνο!!!
Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχω χεστεί στο χρήμα λόγω της πολύ καλής οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα... Το έκανε για μένα για εσάς, για όλους.

Οι 10 λόγοι είναι:

1. Έκοψα το… τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Fast Food σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ….τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

Η «σούμα»:

1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Fast Food: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4.. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6.. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα – Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη

Αποτέλεσμα…:

Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ.. (14.903) !!

Για να μην αναφέρω και… ότι γλίτωσα από:
1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10.. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη


Το ταξίδι στο παρελθόν είναι εφικτό!

Ταξίδι στον χρόνο


Η δημιουργία χρονομηχανής που θα επιτρέπει το ταξίδι στο παρελθόν και συνεπώς την πρόκληση αλλαγών σε αυτό, δίχως ωστόσο να δημιουργούνται παράδοξα στο παρόν και το μέλλον, είναι εφικτή, όπως διατείνεται ομάδα κβαντικών φυσικών του πανεπιστημίου ΜΙΤ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Αξιοποιώντας το μυστηριώδες φαινόμενο του «κβαντικού εναγκαλισμού», οι κβαντομηχανικοί έχουν κατορθώσει έως σήμερα να τηλεμεταφέρουν κβαντικές καταστάσεις από το ένα μέρος στο άλλο και μάλιστα σε απόσταση χιλιομέτρων.
Ο καθηγητής Σιθ Λόιντ και οι συνεργάτες του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), σύμφωνα με την Telegraph, ευελπιστούν, αξιοποιώντας τη “μετα-επιλογή”, ένα άλλο κβαντικό φαινόμενο, να ταξιδέψουν ανάποδα στο χρόνο.
«Είναι δυνατό για τα σωματίδια (και, θεωρητικά, για τους ανθρώπους) να ταξιδέψουν στο τούνελ του χρόνου, από το μέλλον προς το παρελθόν», σημείωσε ο Σιθ Λόιντ στο περιοδικό “Technology Review” (Τεχνολογική Επιθεώρηση). Οι ερευνητές του ΜΙΤ εκτιμούν πως σε περίπτωση που συνδυαστούν τα φαινόμενα του «κβαντικού εναγκαλισμού» και της «κβαντικής μετα-επιλογής», η τηλεμεταφορά στο παρελθόν είναι η εφικτή.
Σε αντίθεση με άλλες θεωρίες τηλεμεταφοράς στο χρόνο, η συγκεκριμένη κβαντική θεωρία αποφεύγει διλήμματα και παράδοξα που προκύπτουν από ένα τέτοιο ταξίδι στο χρόνο, όπως «αν φρόντισα ο μπαμπάς και η μαμά μου να μη συναντηθούν ποτέ στο παρελθόν, τότε εγώ πώς υπάρχω σήμερα;». Επίσης, σε αντίθεση με άλλες θεωρίες «επιστροφής στο μέλλον», η κβαντική χρονομηχανή δεν προϋποθέτει την κάμψη του χωροχρόνου.
Η ομάδα του ΜΙΤ παρουσίασε τη θεωρία με τίτλο «Η κβαντομηχανική του ταξιδιού στον χρόνο μέσω μετα-επιλεγμένης τηλεμεταφοράς» στο arxiv.org – Quantum Physics.
Πηγή: Cosmo.gr

Το πιο μυστηριώδες πλάσμα που βρέθηκε στη Γη...Το πιο μυστηριώδες πλάσμα που βρέθηκε στη Γη

Ένα πολύ μυστηριώδες πλάσμα βρέθηκε νεκρό, πιθανότατα στην Ταϋλάνδη. Κανείς δεν γνωρίζει για το τι ακριβώς πρόκειται, ωστόσο απ’οτι φαίνεται οι χωρικοί που το ανακάλυψαν προσπαθούν να το ξορκίσουν.  

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν… 
Το πιο μυστηριώδες πλάσμα που βρέθηκε στη Γη
Το πιο μυστηριώδες πλάσμα που βρέθηκε στη Γη
Το πιο μυστηριώδες πλάσμα που βρέθηκε στη Γη
Το πιο μυστηριώδες πλάσμα που βρέθηκε στη Γη
Το πιο μυστηριώδες πλάσμα που βρέθηκε στη Γη

otherside.gr


Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνια!Μεγαλωσε 180 παιδια ενώ οι 23 γυναικες που είχε πέθαναν πολυ πριν απο τον ίδιο.
Διαβάστε την σύντομη ιστορία του ανθρώπου που έζησε περισσότερο απο καθε ενα πάνω στη γη... 

Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ενα μικρο χωριό της Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πηγε σχολείο. Τοτε ηταν υπεραρκετό. Μετα ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς οπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά...


Σύμφωνα με τους New York Times μετα απο αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπιτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο ειναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε:

«Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος»
Οι άνθρωποι τοτε απορούσαν που ο Λι δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολυ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν απο την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους που δεν ζούσε πια..
Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677.
Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.
Λέτε ο Λι να είχε ξεχάσει τα γενέθλια του; Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο άνθρωπος που εχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια ειναι ένας γάλλος (122 χρόνια και 164 μέρες).
Γιατί οι κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Λι. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;
Η υπόθεση είναι υπό έρευνα αλλά οπως και να’ χει, είναι μια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον...


Διαβάστε περισσότερα: 
24ωρο: 

Γεωργάτος: "Αστέρι της 10ετίας ο Φετφατζίδης""Ήταν τότε που σταμάτησα το ποδόσφαιρο και πράγματι τον είχα δει και μου είχε κάνει εντύπωση. Τότε δεν τον ήξερε κανένας.
Τώρα έχουν πέσει όλοι πάνω του και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Όχι ότι θα επηρεαστεί, γιατί δεν το κόβω το παιδί για τέτοιο, αλλά όσο να'ναι θέλει προσοχή και καλή διαχείριση αυτό το πράγμα.

Από την άλλη κάπου είναι και λογικό αυτό που γίνεται, δηλαδή να έχουν πέσει όλοι πάνω του!", 
ξεκίνησε τις δηλώσεις του στην εφημερίδα "Γαύρος" για τον Γιάννη Φετφατζίδη ο θρυλικός "καραφλός" του Ολυμπιακού, και συνέχισε:

"Πρώτα πρώτα είναι κάτι καινούριο στο ποδόσφαιρό μας. Μετά είναι που δεν το βλέπεις εύκολα αυτό το αέρινο, αυτή την τεχνική που έχει ο Φετφατζίδης.

Το βλέπεις; Δεν το βλέπεις. Ρώτησε τον εαυτό σου πόσα χρόνια έχεις να δει παίκτη να πηγαίνει απευθείας πάνω στον αντίπαλο για να τον περάσει.

Από την εποχή τη δική μου, του Τζόλε και του Γιαννακόπουλου. Και ο Νίνης που είναι ταλέντο, αυτό το στοιχείο δεν το έχει αναπτυγμένο.

Με το που τον βλέπεις τον Φετφατζίδη, το καταλαβαίνεις ότι η πρώτη σκέψη του είναι να περάσει τον αντίπαλο. Πάει στο ένας μ'ένα. Και αυτό ακριβώς κάνει τη διαφορά".


Σε ερώτηση για το αν μπορεί να τον συγκρίνει με τον Νέρι Καστίγιο, που είχε και αυτός ως μεγάλος προσόν την ντρίμπλα του και την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, ο "Γκέο" απάντησε:

"Είναι άλλοι παίκτες. Άλλος παίκτης ο Καστίγιο, άλλος ο Φετφατζίδης. Δεν είναι το ίδιο. Ο Καστίγιο υπερτερεί στο γκολ.

Σίγουρα έχει καλύτερα τελειώματα και είναι πιο πολύ μέσα στη φάση. Ο Φετφατζίδης πρέπει να δουλέψει περισσότερα σε αυτό τον τομέα. Αλλά ο Φετφατζίδης είναι πιο πολύ παίκτης της ομάδας.

Έχει δηλαδή το ταλέντο αλλά και μπορεί να μπει στην ομάδα. Ο Καστίγιο δεν μπαίνει εύκολα στην ομάδα. Έχει το ταλέντο, έχει την έκρηξη, αλλά δεν του είναι εύκολο να μπει στο σύνολο.

Ο Φετφατζίδης τα έχει όλα! Και ντριμπλάρει, και μπαίνει στην ομάδα, και γυρίζει πίσω και μαρκάρει. Ο Καστίγιο είναι το κλασικό ταλέντο.

Ο γρήγορος κυνηγός που θα πάρει με το ταλέντο του ένα παιχνίδι. Ο Φετφατζίδης είναι διαφορετικός και πιο πληθωρικός. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις.

Και δεξιά και αριστερά, και πίσω από τον σέντερ φορ, και στα χαφ, σαν δεκάρι. Ο Καστίγιο δεν μπορεί π.χ να παίξει δεκάρι. Ή από αριστερά θα τον βάλεις ή δεύτερο κυνηγο".

Όσο για την πρόβλεψη του Γεωργάτου για την εξέλιξη της καριέρας του "Φέτφα" ο πρώην ερυθρόλευκος άσος υποστήριξε ότι έχει τα φόντα να γίνει ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες. "Παίκτη με την τεχνική και την φαντασία του δύσκολα βρίσκεις.

Ένας βγαίνει κάθε 10-15 χρόνια. Αυτό είναι το αστέρι της 10ετίας. Και αυτός είναι μπορεί να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έβγαλε η Ελλάδα!

Τέτοιοι παίκτες βγαίνουν μία φορά στα τόσα. Είναι πάρα πολύ καλός. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά το παιδί πρέπει σε ένα, το πολύ δύο χρόνια να φύγει!

Να πάει έξω, για να δουλευτεί και να φτάσει σε πιο υψηλό επίπεδο. Γιατί φοβάμαι ότι εδώ δεν θα δουλευτεί καλά.

Αν κάτσει εδώ, θα πάρει και πάνω του από ψυχολογία, και θα τους περνάει όλους για πλάκα!

Αλλά δεν φτάνει. Φοβάμαι ότι εδώ δεν θα το δουλέψουν το παιδί όπως πρέπει, με βάση το ταλέντο που έχει. Και δεν θα γίνει αυτός που πρέπει να γίνει.

Μακάρι να μείνει και να δουλευτεί ο Φετφατζίδης όπως πρέπει, γιατί είναι μεγάλο ταλέντο".

Κατσουράνης: "Φαινόμενο Φετφατζίδης"Ο Κώστας Κατσουράνης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό υποκλίθηκε στο ταλέντο του Γιάννη Φετφατζίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως παίκτη με σπάνια χαρακτηριστικά που μπορεί να αφήσει εποχή στην Ελλάδα.

Το να σε επαινέσουν οι συμπαίκτες του είναι κάτι συνηθισμένο. Το να το κάνει όμως ο "αντίπαλος" έχει μεγαλύτερη αξία. Ο λόγος για τον Κώστα Κατσουράνη που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Φετφατζίδη και το ταλέντο του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3.
 
"Σε αυτή την ομάδα δημιουργήθηκαν σημαντικές απουσίες από το προηγούμενο παιχνίδι. Τα νέα παιδιά που έρχονται τα ξέραμε, εκτός από τον Γιαννάκη, που είναι κατά τη γνώμη μου κάτι συγκλονιστικό. Εγώ δεν τον ήξερα, τον έζησα από κοντά αυτές τις μέρες. Είναι κάτι σπάνιο, η Ελλάδα έχει να βγάλει τόσα χρόνια κάτι ανάλογο και για μένα το ακόμη πιο σπάνιο είναι το πόσο σοβαρός είναι και πόσο μυαλό έχει μέσα και έξω από το γήπεδο", είπε ο έμπειρος άσος του Παναθηναϊκού για τον Φετφατζίδη.

Για την ποιότητα που βγάζει η Εθνική και την πρόκριση στα τελικά του Euro2012: 

"Θα κυνηγήσουμε την πρώτη θέση μέχρι τέλους και θα δούμε. Νομίζω μία από τις δυο θέσεις, η δεύτερη οδηγεί στα μπαράζ, θα την πάρουμε".

Για το αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη Εθνική ομάδα: 

"Δεν είμαι ο αρμόδιος να μιλήσω, νομίζω ότι ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του πιστεύω, τις δικές του αρχές, οι προπονητές συνήθως διαφέρουν. Αυτός ο προπονητής προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία, η οποία και είναι λίγο-πολύ γνωστή".

Για το τι κρατά και τι πετά κανείς από αυτή την Εθνική: 

"Σε γενικές γραμμές προσπαθούμε να γίνουμε ακόμη πιο πολύ ομάδα, όταν καταφέρουμε όλοι μαζί να αμυνθούμε θα είμαστε ακόμη καλύτεροι ενώ όταν παίξουμε ακόμη πιο καλά επιθετικά θα κάνουμε και περισσότερες φάσεις".

Για τα πέναλτι στο παιχνίδι με το Ισραήλ:

"Δε νομίζω πως ήταν πέναλτι. Η φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρή. Η πρώτη φάση που έχουμε επαφή, υπάρχει πέναλτι τη στιγμή της επαφής, η επαφή όμως δεν ήταν για να ρίξει τον παίκτη. Κατάλαβα πως θα τον βρω και έτσι έκοψα τη φορά του ποδιού μου, απλά για να τον σταματήσω. Εκανε θέατρο. Μποερούσε να δώσει πέναλτι τη στιγμή της επαφής. Αλλά η επαφή δεν ήταν δυνατή, γιατί δεν έβαλα δύναμη, θεώρησα καλύτερο να τραβήξω το πόδι μου, αυτός πάτησε τα πόδια του σωστά και έπεσε με θέατρο".

Για το αν υπάρχουν νέα παιδιά να βοηθήσουν:

"Είναι θέμα προπονητή, αλλά έχει φανεί πως όποιος μπορεί να έρχεται στην ομάδα και να παίζει".

Για την εικόνα της Εθνικής στο εξωτερικό:

"Στους Ευρωπαίους φιλάθλους η ομάδα έχει καταξιωθεί ήδη. Με όσα έχει πετύχει νομίζω πως τη σέβονται".

Για τον Τζιόλη:

"Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον Αλέξανδρο, όλοι την αφιερώσαμε. Να γυρίσει δυνατός, ήταν μια δύσκολη στιγμή για κάθε ποδοσφαιριστή".

Περίπατος στη Λαμία 85-57
Σαρωτικός ήταν ο Ολυμπιακός στα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας σεζόν, καθώς νίκησε 85-57 τον Πανελλήνιο, με το σκορ να τα λέει όλα και πλέον θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.
Ένα από τα αξιοσημείωτα στοιχεία του αγώνα ήταν ότι με τη μετατόπιση της γραμμής του τριπόντου, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν άστοχοι στην περιφέρεια και προτίμησαν το παιχνίδι ρακέτας.
Επιπλέον, ο νέος Ολυμπιακός έδειξε ότι τα στοιχεία που θα τον διακρίνουν φέτος είναι η πολύ καλή άμυνα και η πολυφωνία στην επίθεση.

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε...
δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή. 
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. 
Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. 
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. 
Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε χωρίς να μας δημιουργούνται ψυχολογικά τραύματα. 
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. 
Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι. 
Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα, μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. 
Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου! 
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα.. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε; 
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη! 
Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. 
Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P 
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Δεν θα πρέπει να μάς παραξενεύει που τα σημερινά παιδιά είναι κακομαθημένα και χαζοχαρούμενα. 
Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς». συγχαρητήρια!
Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί.lakis dj