Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

KITRINA PODILATA STA SYNNEFA

Απίστευτοι πανηγυρισμοί γκολ στην Ισλανδία. ΒΙΝΤΕΟ (Τα λόγια είναι φτώχεια, ΔΕΙΤΕ ΤΟ!)
Στιάρναν από την Ισλανδία, μπορεί να μην έχει πετύχει τίποτα σπουδαίο στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, ωστόσο καθημερινά κερδίζει αμέτρητους φίλους μέσω του Youtube.
Οι ποδοσφαιριστές της… διάσημης ισλανδικής ομάδας καθιέρωσαν τη σεζόν που διανύουμε να πανηγυρίζουν με ξεχωριστό τρόπο τα γκολ που πετυχαίνουν και αυτό τους έκανε παγκοσμίως γνωστούς, αφού πλέον κυκλοφορούν αμέτρητα δικά τους βιντεάκια στο διαδίκτυο. 

10 αλλαγές στους φόρους το 2011

10 αλλαγές στους φόρους το 2011


Διαβάστε εδώ τι πρέπει να προσέξετε

Παγίδες με τεκμήρια και αποδείξεις στήνει το υπουργείο Οικονομικών με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, που φέρνει τα πάνω-κάτω στη φορολογία εισοδήματος και ανοίγει τον δρόμο για εξονυχιστικούς εξατομικευμένους ηλεκτρονικούς ελέγχους σε κάθε φορολογούμενο. Χθες, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στις Εφορίες μακροσκελή εγκύκλιο με τις βασικές διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η εφαρμογή τους. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για ελέγχους πόθεν έσχες ακόμα και για την πρώτη κατοικία και για την εφαρμογή αυστηρών τεκμηρίων που πιάνουν ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, δίδακτρα, οικιακούς βοηθούς αλλά και τόκους στεγαστικών δανείων. Στην εφαρμογή των τεκμηρίων, το οικονομικό επιτελείο έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την τόνωση των εσόδων, εγγράφοντας μάλιστα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού έσοδα 700 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος. Με βάση τον ίδιο νόμο ενεργοποιούνται διατάξεις που φέρνουν δέκα μεγάλες αλλαγές και συγκεκριμένα: 

1.Καθιερώνεται ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Η νέα φοροκλίμακα φέρνει επιβαρύνσεις για όσους δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ. 

2.Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ συνδέεται με αποδείξεις. Το υπουργείο Οικονομικών με την εγκύκλιο λέει στους φορολογουμένους: Μετρήστε το πλήθος των αποδείξεων, αθροίστε τα ποσά τους, βάλτε τες σε έναν φάκελο με το ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ σας και στείλτε τις στην Εφορία. Αν όμως στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που ακολουθήσουν κάποιες αποδείξεις έχουν σβηστεί, να είστε έτοιμοι να δηλώσετε στην Εφορία τα... σβησμένα στοιχεία της απόδειξης. 

3. Ανοίγει ο δρόμος για το πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα κάθε φορολογουμένου. Διάταξη νόμου υποχρεώνει υπουργεία, δικαστικές αρχές, ΟΤΑ, κάθε ένωση προσώπων, επαγγελματικό φορέα ή οργάνωση (π.χ. δικηγορικούς συλλόγους ή ασφαλιστικές εταιρείες, επιμελητήρια) να υποβάλλουν στο υπουργείο Οικονομικών με ηλεκτρονική μορφή στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος όπως αμοιβές, αποζημιώσεις, οικονομικές ενισχύσεις, επιδοτήσεις, απαιτήσεις από διεκδικήσεις, στοιχεία για την παροχή αδειών άσκησης επαγγέλματος, πληροφορίες για κατοχή ακινήτων, αυτοκινήτων, αεροσκαφών, πλοίων ή σκαφών αναψυχής και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει το ηλεκτρονικό προφίλ κάθε φορολογουμένου και με το πάτημα ενός κουμπιού η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα μπορεί να πραγματοποιήσει διασταυρώσεις με στόχο τον εντοπισμό φοροφυγάδων. Οι τράπεζες έχουν ήδη σχετική υποχρέωση παροχής στοιχείων χωρίς να είναι σε ηλεκτρονική μορφή. 

4. Λίστες φοροφυγάδων στο Διαδίκτυο. Παρ΄ ότι θα υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, θεσμοθετείται η χρήση του Διαδικτύου για τη δημοσιοποίηση του καταλόγου φορολογουμένων που βαρύνονται με φοροδιαφυγή και καταρτίζεται κάθε χρόνο από τις Εφορίες. 

5. Ερχεται το τέλος των παραδοσιακών δηλώσεων. Από το 2011 μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέσω λογιστών θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με άλλη μορφή πλην της ηλεκτρονικής. 

6«Τακτοποιούνται» φόροι μεταξύ συζύγων. Εφεξής κάθε σύζυγος θα είναι υπεύθυνος για την εξόφληση του δικού του φόρου. 

7. Καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων. Τα επιδόματα εφοριακών, τελωνειακών, οι αποζημιώσεις βουλευτών, δικαστικών, τα συμβόλαια αθλητών κ.ά. που φορολογούνταν μέχρι πέρυσι με προνομιακούς όρους, φορολογούνται με βάση την κλίμακα. 

8. Καθιερώνεται φόρος στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών με συντελεστές που φτάνουν ακόμα και το 90%. 

9. Καθιερώνεται όμως και κλίμακα φόρου αποζημιώσεων με συντελεστές από 10% έως 30% και αφορολόγητο 60.000 ευρώ. 

10. Στην τσιμπίδα της Εφορίας και τα εταιρικά αυτοκίνητα.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Aεροσκάφος ήρθε από το μέλλονShare
Ένα αεροσκάφος αόρατο στα ραντάρ, καθώς δεν διαθέτει πτερύγια, αλλά ειδικά ακροφύσια κατεύθυνσης, κατασκεύασαν Βρετανοί. Έκανε πριν λίγες ημέρες την παρθενική του πτήση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία


Αεροσκάφος πετά χωρίς φτερά. Τουλάχιστον χωρίς τα μηχανικά φτερά και τα παραδοσιακά, κινητά μέρη τους τα οποία διαθέτουν τα συμβατικά αεροσκάφη.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατασκεύασαν Βρετανοί μηχανικοί των πανεπιστημίων του Μάντσεστερ και του Κράνφιλντ σε συνεργασία με την εταιρεία αεροδιαστημικών συστημάτων ΒΑΕ.
Η παρθενική πτήση του, μόλις πριν λίγες ημέρες, στέφθηκε με επιτυχία και σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος καθηγητή John Fielding "το να πετά ένα αεροσκάφος χωρίς συμβατικά πτερύγια είναι ένα τεράστιο επίτευγμα".
Στην πραγματικότητα φτερά και άτρακτος αποτελούν στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα ενιαίο, αδιάσπαστο σύνολο και όχι δύο ξεχωριστά μέρη.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το αεροσκάφος, διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου πτήσης. Βασίζεται σε ένα πλέγμα μηχανισμών, κυρίως σε μικρά ακροφύσια, που είναι τοποθετημένα κατά μήκος των πτερυγίων και παρέχουν την απαραίτητη αεροδυναμική.
Επίσης ειδικοί αλγόριθμοι προσαρμόζουν την πορεία του αεροπλάνου ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.
Το σχήμα του, με ελάχιστες γωνίες και κενά, μειώνει την ανίχνευσή του από τα ραντάρ και ως εκ τούτου έχει εξαιρετικές stealth ιδιότητες, κάτι που του επιτρέπει να διαπερνά αθέατο τις εχθρικές άμυνες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, τα οφέλη από την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα είναι πολλά όχι μόνο για τα στρατιωτικά αλλά και για τα επιβατηγά αεροσκάφη αφού η μείωση των κινητών, ηλεκτρικών μερών θα μειώσει αντιστοίχως και το κόστος των καυσίμων και γενικότερα το κόστος συντήρησης των αεροσκαφών.