Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Το "oui" του Λε Γκεν και η πρόσληψη του ΧιμένεθΗ υπόθεση του προπονητή της ΑΕΚ έκλεισε με την πρόσληψη -για την επόμενη διετία- τουΜανόλο Χιμένεθ. Το χρονικό της διαπραγμάτευσης με τον Λε Γκεν και το "oui" του Γάλλουαργά το βράδυ της Τετάρτης, που απλώς καθυστέρησε την τελική επιλογή. Αδαμίδης:"Επιλέξαμε Χιμένεθ, απορρίψαμε Λε Γκεν".Στην αρχική επιλογή Χιμένεθ, με τον οποίο υπήρχε συμφωνία, ήρθε να προστεθεί η θετική απάντηση που έδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Πολ Λε Γκεν, απειλώντας να ανατρέψει τα δεδομένα.
Ο Αδαμίδης, ο οποίος συσκεπτόταν έως τη νύχτα της Τετάρτης με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ, κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ των δυο προπονητών και εν τέλει προέκρινε την αρχική του επιλογή, δηλαδή τον πρώην προπονητή της Σεβίλλης.
Στη συμφωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ περιλαμβάνεται και η πρόσληψη τριών συνεργατών του (βοηθός, γυμναστής και αναλυτής στατιστικών).
Ο Ανδαλουσιανός κόουτς αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης ή, το αργότερο, το μεσημέρι της Παρασκευής (ανάλογα με το πρόγραμμα των πτήσεων) στην Αθήνα προκειμένου να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας του με την Ενωση και να βάλει την υπογραφή του στο -διετές- συμβόλαιό του.
Η διαπραγμάτευση και το "oui" του Λε Γκεν
Στις 10 το βράδυ της Τετάρτης ο Πολ Λε Γκεν επικοινώνησε με πρόσωπο που ήταν παρών στη διαπραγμάτευση με τον Σταύρο Αδαμίδη και του ζήτησε να διαβιβάσει στον πρόεδρο της ΑΕΚ την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας.
Ο Γάλλος προπονητής είχε αρχικά ζητήσει προθεσμία έως το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να μελετήσει διεξοδικά την πρόταση της ελληνικής ομάδας, αφού, όπως εξήγησε στον Αδαμίδη, δεν ήθελε να προχωρήσει σε μια βεβιασμένη επιλογή.
"Εκανα πολλές λανθασμένες επιλογές τα τελευταία χρόνια, όπως με τη Ρέιντζερς, και δεν θέλω να ρισκάρω", του είπε χαρακτηριστικά κατά τη διαπραγμάτευση.
Στη συνάντηση με τον Αδαμίδη στο Παρίσι, όπου ο Λε Γκεν συνοδευόταν από τον βοηθό του στη Λιόν Ιβ Κολέ και έναν ακόμα έμπιστό του (τον... φυσικοθεραπευτή του στη Λιόν), προέκυψε μικρή διαφορά στο οικονομικό που, όπως αποδείχθηκε το βράδυ, δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην αποδοχή εκ μέρους του της πρότασης της ΑΕΚ.
Ο Αδαμίδης έφυγε από το Παρίσι με την εντύπωση ότι ο Λε Γκεν θέλει να κερδίσει χρόνο περιμένοντας ενδεχομένως καλύτερη πρόταση από άλλη ομάδα και, φτάνοντας στην Αθήνα, είχε καταλήξει στη λύση Χιμένεθ, με τον οποίο είχε ήδη συμφωνήσει. Το βραδινό τηλεφώνημα του ενδιάμεσου προσώπου για να μεταφέρει το "oui" του Γάλλου κόουτς δεν άλλαξε τα δεδομένα. Παρέτεινε απλώς το χρόνο έως τη λήψη της οριστικής απόφασης.  


Γιάννης Ξενάκης - Στείλτε e-mail στον συντάκτηΔημοσίευση : 06/10/2010 20:45 - Τελ. ανανέωση : 07/10/2010 00:33

Εξωγήινες μορφές ζωής σε...σκόνη!Μόρια ύλης, τα οποία είναι πιθανό να περιέχουν εξωγήινες μορφές ζωής, ανακαλύφθηκαν μέσα σε μια διαστημική κάψουλα, της ιαπωνικής ανιχνευτικής συσκευής Hayabusa, που συλλέγει σκόνη αστεροειδών, σύμφωνα με το ιαπωνικό διαστημικό πρακτορείο.


Μια ανάλυση, που διεξάχθηκε με ηλεκτρονικά μικροσκόπια, κατέδειξε ότι τα μόρια εμπεριέχουν χαρακτηριστικά τα οποία διαφέρουν από τα δείγματα κοσμικής σκόνης ή σκόνης αλουμινίου, που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα.
Οι επιστήμονες ελπίζουν, ότι τα δείγματα αστεροειδών μπορεί να συμβάλλουν στην έρευνα για τις απαρχές του ηλιακού συστήματος.
Το διαστημικό σκάφος Hayabusa, που στα ιαπωνικά σημαίνει, ''γεράκι'', έγινε το πρώτο όχημα που κατάφερε να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς και να συλλέξει σωματίδια ύλης, από τον διαστημικό ''βράχο''.
Αφού παρέμεινε για περίπου 30 λεπτά στον αστεροειδή, επέστρεψε στη Γη.
Πάρα τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, όπως μια διαρροή καυσίμων, οι επιστήμονες θεωρούν ότι η αποστολή του Hayabusa, στέφθηκε με επιτυχία.
Μέλη του Ιαπωνικού Πρακτορείου για την Εξερεύνηση του Διαστήματος (JAXA), σε συνεργασία με ερευνητές της NASA, αναλύουν τα δείγματα που συνέλεξε το Hayabusa, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται σε μερικούς μήνες.


Cosmo.gr

Μπήκε φυλακή επειδή αρνήθηκε να δώσει το password

Ο 19χρονος Όλιβερ Ντρέιγκ από το Λίβερπουλ καταδικάστηκε την Τετάρτη (6/10) σε 16 εβδομάδες φυλάκιση επειδή αρνήθηκε να δώσει στους αστυνομικούς τον κωδικό πρόσβασης για τον υπολογιστή του.Ο Όλιβερ συνελήφθη το 2009 από την αστυνομία όταν υπήρχαν πληροφορίες ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά παιδιά.

Η αστυνομία κατέσχεσε τον υπολογιστή του, αλλά αδυνατούσε να μπει, καθώς ο νεαρός είχε βάλει ένα password 50 χαρακτήρων!

Ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά, η αστυνομία ακόμα προσπαθεί να σπάσει τον κωδικό και να εξετάσει αν υπάρχει κάποιο υλικό που να τον ενοχοποιεί, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο Όλιβερ οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της παρακώλυσης αστυνομικής έρευνας, ενώ για το αδίκημα της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης δεν βρέθηκε τελικά κανένα στοιχείο.

Μέχρι να καταφέρουν οι αστυνομικοί να σπάσουν τον κωδικό, το αδίκημα μπορεί και να έχει παραγραφεί...!

Η “περίεργη” επίδραση του Ήλιου στην θερμοκρασία της ΓηςΑυτό κι αν είναι ανατροπή. Επιστημονική έρευνα απέδειξε, προς έκπληξη ακόμα και των ίδιων των ερευνητών, πως η θερμοκρασία της Γης επηρεάζεται αντιστρόφως ανάλογα με την ηλιακή δραστηριότητα!


Για να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τα πράγματα, η ηλιακή δραστηριότητα περιγράφεται ως η δραστηριότητα εκείνη του Ήλιου, όπου για 11 χρόνια γίνεται πιο υποτονική με αποτέλεσμα να μην εκπέμπει τόση θερμότητα όσο τα επόμενα 11 χρόνια όπου η δραστηριότητα του αυξάνεται, κ.ό.κ.

Το εντυπωσιακό με αυτήν την έρευνα είναι ότι ενώ οι επιστήμονες περίμεναν ότι η θερμοκρασία της Γης θα ήταν πιο χαμηλή στα χρόνια της “υπολειτουργίας” του Ήλιου, τελικά συνέβαινε το αντίθετο!

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακόμη στο χρόνο όπου ο Ήλιος έχει κατεβάσει ρυθμούς, κι έτσι οι επιστήμονες ερεύνησαν την περίοδο 2004 -2007 για να καταγράψουν τη σχέση ηλιακής δραστηριότητας – θερμοκρασίας της Γης.

Βρήκαν λοιπόν ότι η ποσότητα των ηλιακών κυμάτων που έφτανε στη Γη στην πραγματικότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη από την εποχής της υπερδραστηριότητας του Ήλιου!

Οι επιστήμονες τείνουν να πιστέψουν πως συμβαίνει και το αντίθετο. Δηλαδή όταν η ηλιακή δραστηριότητα αυξάνεται, η Γη “κρυώνει.

Γενικά πάντως τα τελευταία 100 χρόνια ο Ήλιος, σύμφωνα με τους ερευνητές, έχει αυξήσει την δραστηριότητα του, και οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχει κατεβάσει τη θερμοκρασία της Γης, παρά το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Τζοάννα Χάι, επικεφαλής της έρευνας και διευθύντρια του Τμήματος Φυσικής του Imperial College του Λονδίνου δήλωσε πως “τα αποτελέσματα της έρευνας στην ουσία αντικρούουν αυτά που ξέραμε για την επίδραση του Ήλιου στη Γη. Μπορεί να πρόκειται για μια τυχαία δυσλειτουργία. Αν όμως οι μελλοντικές έρευνες καταγράψουν το ίδιο αποτέλεσμα, τότε σημαίνει πως έχουμε υπερεκτιμήσει την επίδραση του Ήλιου στην θερμοκρασία της Γης”. Άγγελος Ανδρέου - Στείλτε e-mail στον συντάκτηΔημοσίευση : 06/10/2010

Προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας;Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.


Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι λοιπόν, η πρόταση αναφέρει τρία υποχρεωτικά μαθήματα που θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες:

1.Αρχαιογνωσία: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών

2.Μαθηματικά: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικού βασικού επιπέδου

3.Πειραματικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες

4.Κοινωνικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία , Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά

5.Ξένη Γλώσσα: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά

6.Πολιτισμός: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος

Αλλαγές προσώπων

Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης,  των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.

Σύμφωνα με απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου στην επιτροπή από ελληνικής πλευράς πλέον θα μετέχουν  ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής πρέσβης επί τιμής,, Χρήστος Χατζηιωσήφ, Καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη- Κούτουλα συμβουλος φιλολόγων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, με αναπληρωτή  τον Δημήτριο Τζανάκη, Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, αλλά και ο εκάστοτε διευθυντής; Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου παιδείας.πηγή: cosmo.gr

«Κατεβασμένα ρολά» σήμερα στο Δημόσιο τομέα«Ρολά» κατεβάζει σήμερα ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, που αντιδρά στο ενιαίο μισθολόγιο και ζητεί την ακύρωση των «αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλει το μνημόνιο». 

Η συγκέντρωση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ σε ανάλογη συγκέντρωση θα προχωρήσουν την ίδια ώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. 

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 15:00 το μεσημέρι μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.

Τον ξέχασαν και τον κλείδωσαν στο σταθμό του Προαστιακού!Απίστευτο κι όμως… αληθινό.

Ακόμη ένα τραγελαφικό περιστατικό- μετά τη χθεσινή «ομηρία» στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης- σημειώθηκε στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Ένας άνδρας-επιβάτης περίμενε υπομονετικά το συρμό του Προαστιακού. Το χθεσινό δρομολόγιο όμως -από τη Μαγούλα στη Μεταμόρφωση- είχε καθυστέρηση 50 λεπτών και όταν ο συρμός έφτασε στον σταθμό, ο άτυχος άντρας συνειδητοποίησε ότι ο υπάλληλος είχε σχολάσει και τον είχε κλειδώσει μέσα.

Σε πλήρη σύγχυση κάλεσε, από το κινητό του τηλέφωνο, την Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει, αλλά τελικά τον «απελευθέρωσαν» δύο άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τυχαία περνούσαν από το σημείο.

Θα «πρασινίσουν» οι γειτονιές της Αθήνας


Ανάσα για το πολύπαθο κέντρο

Από τη δράση «Πράσινες Γειτονιές» που παρουσίασε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 350 πολίτες. 

Η δράση συνίσταται σε παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν αρχικά σε 70 έως 80 κτήρια σε δύο γειτονιές της Αθήνας, με σκοπό τη δημιουργία κτηρίων χαμηλής ή και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς και τη βελτίωση του μικροκλίματος με τη δημιουργία φαινομένου όασης στην περιοχή.

Τα έργα αναβάθμισης στα κτήρια θα γίνουν με τη χρήση υλικών, τεχνικών και μεθοδολογιών, που παρουσιάζουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό κόστος και σε συνδυασμό με την εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θα οδηγήσουν σε μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο.

Ακόμη, προβλέπεται η περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιρίων, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων και του νερού.

Παράλληλα, θα γίνει περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής, με σκοπό τη βελτίωση του τοπικού μικροκλίματος, με έργα αύξησης του πράσινου και διευκόλυνσης της κίνησης του αέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τα ελληνικά νοικοκυριά είναι δύο φορές πιο ενεργοβόρα σε σύγκριση με αυτά των βορειοευρωπαίων. 

Ήδη, επτά κλαδικές ενώσεις συμμετέχουν στο έργο, χορηγώντας έκπτωση έως και 50% στην τιμή των παρεχόμενων υλικών και υπηρεσιών. 

Συγκεκριμένα, οι σχετικές εθελοντικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί είναι με:
- την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών υαλοπινάκων (Π.Ο.Ε.Β.Υ.) με χορήγηση έκπτωσης 35%.

- τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ανώνυμων, Περιορισμένης Ευθύνης & Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) με χορήγηση έκπτωσης 25%.

- τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραγωγών Διογκωμένης Πολυστερίνης με χορήγηση έκπτωσης 30%.

- τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Διανομέων Εξηλασμένης (ΣΥ.ΠΑ.Δ.Ε.) πολυστερίνης με χορήγηση έκπτωσης 50%

- την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.) με χορήγηση έκπτωσης 25%.

- τον Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών με χορήγηση έκπτωσης που ποικίλει ανά είδος προϊόντος.

- τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών με χορήγηση έκπτωσης 25%.

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) από την πλευρά του, ως φορέας υλοποίησης, θα πιστοποιήσει την απόδοση και ενεργειακή συμπεριφορά των κατασκευών, θα παρέχει τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη προς τους τελικούς καταναλωτές και θα προχωρήσει σε συγκριτική αξιολόγηση.

Τα έργα θα σχεδιαστούν, κατόπιν διαγωνισμού, από νέους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος του προγράμματος θα είναι ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Προς το παρόν, υποψήφιες είναι δύο περιοχές, το Οικοδομικό Τετράγωνο 639 στο Δήμο Αιγάλεω και ένα οικιστικό συγκρότημα στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, όπου έχει γίνει σχετική προεργασία για την οργάνωση του έργου. Το οικιστικό συγκρότημα του Δήμου Αιγάλεω ( περιβάλλεται από τις οδούς Ρήγα Φεραίου, Αττάλειας, Ραιδεστού, και Λοχία Μπάτη) αποτελείται από 4 τριώροφα κτίρια, συνολικού εμβαδού 3.720 τετραγωνικών μέτρων, ενώ ο περιβάλλον δημόσιος χώρος είναι συνολικής επιφάνειας 2.500 τετραγωνικών μέτρων.

Τα κτίρια είναι κατασκευασμένα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 και έχουν παραχωρηθεί στους χρήστες από το υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του σχεδιασμού των έργων υπολογίζεται σε περίπου 6 έως 8 μήνες και η σταδιακή υλοποίησή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίοδο 10 έως 16 μηνών και 12 έως 18 μηνών, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές με ενεργειακά φτωχά χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, υπάρχει πρόνοια για μελλοντική χρηματοδότηση από τους πόρους του ΕΣΠΑ επέκτασης του προγράμματος σε ορεινά χωριά, λιμάνια, παραδοσιακούς οικισμούς και αλλού.

Επαναστατικό το ηλεκτρικό Opel MerivaΔΕΙΤΕ: Τις πρώτες φωτογραφίες

Η ηλεκτρική έκδοση του Meriva που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέλιξη φαίνεται ότι θα αποτελέσει μια σημαντική καμπή για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα γενικότερα. Η γερμανική εταιρεία εξελίσσει το αυτοκίνητο σε συνεργασία με την MeRegioMobil, και ως βασικό θέμα είναι ο πειραματισμός σε νέους τρόπους αποθήκευσης αλλά και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Meriva EV χρησιμοποιεί μπαταρία ισχύος 16 kW που συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα ο οποίος με τη σειρά του αποδίδει περί τους 82 ίππους και τα 215 Nm ροπής. Με τα μεγέθη αυτά η εταιρεία ανακοινώνει μια πρώτη τιμή για την αυτονομία του μοντέλου που δεν ξεπερνά τα 64 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 130 χ.α.ω. Παρόλο που τα μεγέθη δεν εντυπωσιάζουν, με το εγχείρημα αυτό η Opel δοκιμάζει έναν νέο και αν μη τι άλλο επαναστατικό τρόπο διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, τον οποίο αρχικά ονομάζει «bi-directional». Με την τεχνολογία αυτή, η φόρτιση γίνεται με τους εξής δύο τρόπους. Ο πρώτος περιλαμβάνει τη φόρτιση από παροχές οικιακού τύπου όπως πρίζες 230/400 Volt, ενώ ο δεύτερος και πιο σημαντικός επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιστρέφει ρεύμα προς την πηγή! 

Το σύστημα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο αυτή τη στιγμή, όμως η λογική του είναι πως το Opel Meriva EV θα μπορεί να διοχετεύσει το ρεύμα των μπαταριών του όπου αυτό είναι αναγκαίο (σε σπίτι π.χ. σε περίπτωση διακοπής ρεύματος), εάν και εφόσον ο ιδιοκτήτης το επιτρέπει.

Τέλος, παρά την εκτεταμένη χρήση μπαταριών, η Opel αναφέρει ότι οι εσωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου δεν έχουν αλλοιωθεί καθόλου σε σχέση με τις κανονικές εκδόσεις του Meriva, ενώ η παραγωγή του μοντέλου δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει. 
 
Πηγή: autotriti.gr

Ξεχρεώστε τις πιστωτικές σας κάρτες

Ξεχρεώστε τις πιστωτικές σας κάρτες


Πώς να απαλλαγείτε από το «πλαστικό» χρήμα;

Αν είστε και εσείς θύματα της παγίδας του πλαστικού χρήματος και δε θέλετε άλλο να χάνετε τον ύπνο σας, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

1. Συγκεντρώνετε όλες τις πιστωτικές κάρτες στις οποίες χρωστάτε -τους τελευταίους λογαριασμούς ουσιαστικά- και αθροίζετε το ποσό.

2. Έχοντας μαζί σας τα παραπάνω στοιχεία επισκεφθείτε τράπεζες στις οποίες δεν έχετε κάρτα ή λογαριασμό και ρωτήστε για προγράμματα μεταφοράς υπολοίπου, με σκοπό να συγκεντρώσετε όλο το πόσο που χρωστάτε είτε σε μία κάρτα είτε σε ένα δάνειο (θα εξαρτηθεί από το ύψος των οφειλών).

3. Επιλέξτε την τράπεζα με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.

4. Ξεκινήστε την αποπληρωμή: Πληρώνετε κάθε μήνα οπωσδήποτε την ελάχιστη καταβολή και, όσο αυτό είναι δυνατό, μέρος του κεφαλαίου. Αν το ποσό το οποίο χρωστάτε είναι αρκετά μεγάλο, σκεφτείτε την προοπτική εκποίησης χρυσού -αν έχετε.

5. Σταματήστε να ψωνίζετε οτιδήποτε πλην των απαραίτητων και πληρώνετε μόνο με μετρητά –αυτό σημαίνει ότι μπορείτε και πρέπει να καταργήσετε όλες τις κάρτες σας.

6. Αν είστε μισθωτός, συνδέστε τη νέα κάρτα ή το δάνειο με τον λογαριασμό μισθοδοσίας σας και ορίστε ένα ποσό -μεγαλύτερο της ελάχιστης καταβολής- το οποίο θα μεταφέρει κάθε μήνα η τράπεζα από τον λογαριασμό σας στην αποπληρωμή της κάρτας. Φροντίστε να «βγάζετε» τον υπόλοιπο μήνα με τα χρήματα που θα σας περισσεύουν.

7. Όταν πλέον θα ξεχρεώσετε την πιστωτική σας κάρτα, επισκεφθείτε το κατάστημα της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε και ζητήστε ακύρωση της κάρτας. Όταν σας βεβαιώσουν ότι η κάρτα ακυρώθηκε και εφόσον δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τιθασεύσετε τις καταναλωτικές σας επιθυμίες, κόψτε την, πετάξτε την στα σκουπίδια και μην την ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ.

Πηγή: in2life.gr