Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Εκτός αποστολής και εαυτού

Εξέφρασαν τον εκνευρισμό τους για τον αποκλεισμό οι Μήτρογλου και Νέμεθ

Τό τραβάει ο Βαλβέρδε με Μήτρογλου και Νέμεθ δύο πολύ καλούς παίχτες οι οποίοι αξίζουν μια θέση στην 11άδα τουλάχιστον αλλαγή για να μπορέσει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τούς παίχτες, μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Μήτρογλου έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά.
Καί κάτι σημαντικό ό Ολυμπιακός είναι Ελληνική ομάδα ας παίζει και κανένας Έλληνας (Έλεος).

CHEMTRAILS Μας ψεκάζουν με Θάνατο!


Εδώ και αρκετά χρόνια, επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με το Περιβάλλον και την Ατμόσφαιρα, μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες και συμβουλές για τις «επικίνδυνες κλιματολογικές αλλαγές», την...

υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η περίπτωση είναι παγκόσμια όπως 
και η «Επιστημονική Συνεργασία» πάνω στο θέμα. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό που επεδίωκαν από τη στιγμή που άρχισαν να «πλέκουν» αυτόν το μύθο, το έχουν καταφέρει: ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Αυτό που δεν κατάφεραν όμως, είναι να κρατήσουν κρυφά το εγκληματικό για την ανθρωπότητα σχέδιο τους:

ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!
Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Είναι επιστημονικό έγκλημα!

Μερικά από τα προγράμματα που περιλαμβάνει το διαστροφικό σχέδιο είναι τα εξής:

**Τεχνητή μεταβολή καιρικών συνθηκών.**Χρήση «γεωμηχανικής» για μετριασμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.

**Ευρείας κλίμακας αεροψεκασμοί σε Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή ( που ΔΕΝ αφορούν αγροτικούς ψεκασμούς εντομοκτόνων ).

**Πειραματική εφαρμογή νέων στρατιωτικών και άλλων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν και επηρεάζουν την ιονόσφαιρα και άλλα στρώματα της ανώτερης ατμόσφαιρας.

Οι κυβερνήσεις των πιο προηγμένων τεχνολογικά χωρών, συναίνεσαν σε ένα μυστικό σχέδιο παρέμβασης στο κλίμα, ονόματι «Ασπίδα» ( The Shield Project). Το σχέδιο έχει στόχο, να μπολιάζεται με τεχνητά δημιουργούμενο όζον η κατά περίπτωση πιο ευαίσθητη περιοχή, ώστε ως το 2050 να αντιστραφεί η φθήνουσα πορεία. Για να επιτευχθεί αυτό, ψεκάζεται η ατμόσφαιρα από αεροσκάφη των συνεργαζομένων χωρών και σε αυτές εκτός από ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα εν αγνοία των κατοίκων της! Τα υλικά που περιέχονται στο «κοκτέηλ» με το οποίο μας ψεκάζουν είναι!

*Σωματίδια βαρίου, αλουμινίου και τιτανίου!

Αυτά από αέρος. Η γεωμηχανική όμως περιλαμβάνει και θαλασσινές δραστηριότητες! Το σχέδιο Genitol, αφορά σε ρίψη σκόνης σιδήρου στους ωκεανούς, ώστε να προκληθεί ανάπτυξη των φυτοπλαγκτόν που απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα.

Αρχικά τα σχέδια κρίθηκαν από τους «γεωμηχανικούς» ακατάλληλα, αλλά όταν ο καθηγητής φυσικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας,Gregory Benford εκτίμησε ότι το κόστος είναι χαμηλό, το πρόγραμμα προχώρησε, συνεχίζει και θα συνεχίζεται επί χρόνια!

ΓΙΑΤΙ Η ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ?

*CHEMTRAILS- Αντανακλαστικές επιφάνειες. Οι ουσίες των αεροψεκασμών είναι ενώσεις βαρέων μετάλλων (οξείδια ) όπως, βάριο, αλουμίνιο, τιτάνιο ή σκόνη χαλαζία. Τα νέφη που δημιουργούνται είναι άσπρα, λεπτά και επίπεδα που στο τέλος καταλήγουν να είναι στρώματα ηλεκτρικά φορτισμένων φορτίων, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ηλεκτρομαγνητική αγωγιμότητα. Αυτό που φαίνεται στον ουρανό κατά τη διάρκεια των ψεκασμών, είναι παρόμοιο με τις γραμμές που φαίνονται στον ουρανό από τις εκπομπές καυσαερίων και υδρατμών των αεριωθούμενων αεροσκαφών. Μόνο που οι γραμμές αυτές διαλύονται σύντομα. Στην περίπτωση των αεροψεκασμών, οι μεγάλες και πυκνές γραμμές όχι μόνο δε διαλύονται γρήγορα, αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται δημιουργώντας λεπτά, τεχνητά νέφη τα οποία μπορούν να καλύψουν μια ολόκληρη περιοχή! Τα νέφη αυτά με τη σειρά τους επηρεάζουν ή και μεταβάλλουν δραστικά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη περιοχή!

Υπάρχει μεγάλο φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει τους αεροψεκασμούς και τις λευκές ουρές που αφήνουν ( chemtrails). Στην Ελλάδα έχουν υπάρξει μάρτυρες των αεροψεκασμών σε περιοχές όπως, Αίγινα, Αθήνα, Λαμία, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα κ.ά. Τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Τα σωματιδία δημιουργούν και θα δημιουργήσουν και στα επόμενα χρόνια, εκατομμύρια έως και δισεκατομμύρια θύματα, κυρίως από παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος!

*HAARP* Το θέμα δε σταματάει όμως εδώ. Οι εμπνευστές τις ιδέας μπορούν να δημιουργούν καιρικές συνθήκες. Το μηχάνημα με το οποίο μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο, είναι βασισμένο στην εφευρετικότητα του Σέρβου φυσικού Νίκολα Τέσλα. Το μηχάνημα ονομάζεται HAARP ( High-Frequency Active Auroral Research Program ). Ο φυσικός Dr Bernard Eastlund, κλήθηκε το 1994 για να βρει έναν τρόπο αξιοποίησης των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου που είχαν εντοπισθεί στην Αλάσκα. Ο Eastlund βασίστηκε στις ιδέες του Τέσλα και κατασκεύασε έναν ιονοσφαιρικό μεταφορέα ενέργειας.

Οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί όμως είδαν πως μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα για να παρέμβουν στις παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες και σε πολλά άλλα… Ο επιστήμονας διαφώνησε και απεκάλυψε ότι οι στρατιωτικοί μετέτρεψαν το μηχάνημά του ( HAARP ) σε υπερόπλο. Από αυτό το σημείο και μετά, διάφοροι ερευνητές, άρχισαν να αφήνουν να διαρρέουν οι νέοι στόχοι του προγράμματος. Έτσι μαθεύτηκαν και οι επιπλέον δυνατότητες του HAARP: - Να εστιάζει σε συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη και να διαλύει τις τηλεπικοινωνίες του αντιπάλου.

* Να υπερφορτώνει τα ενεργειακά δίκτυα και να δημιουργεί μπλακάουτ.

- Να παρεμβαίνει στη διαδικασία εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων για να τα εκτονώσει ή αντίθετα για να τα δημιουργεί. Για παράδειγμα, μπορεί να συντελέσει στην αποδυνάμωση τυφώνων αλλά και στη δημιουργία τους!

- Να δημιουργεί μικροκλίμα, όπως π.χ. βροχόπτωση, ομίχλη κ.ά.

- Να δημιουργεί τεχνητώς όζον ή να το καταστρέφει!

- Να διεγείρει ψυχολογικά πληθυσμούς μέσω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας συγκεκριμένων συχνοτήτων, οδηγώντας τους σε ακραία συμπεριφορά ή σε πνευματική κατατονία

Οι αλήτες μας ψεκάζουν θάνατο!

Έχουν γίνει ερωτήσεις στη βουλή από ευαισθητοποιημένους στο θέμα βουλευτές. Το ίδιο έχει γίνει και στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη. Η απάντηση είναι ένα τείχος σιωπής ή πλήρη άρνηση του γεγονότος από πλευράς κυβερνητικών οργάνων!

Ταυτόχρονα, οι αεροψεκασμοί συνεχίζονται, οι πολιτικοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν κι'εμείς ανυπεράσπιστοι περιμένουμε ένα θαύμα!

"Το φαινόμενο είναι πανελλαδικό αλλά κανένας φορέας δεν έχει λάβει κάποια μέτρα. Ο μόνος δήμος που ευαισθητοποιήθηκε-παγκοσμίως- είναι ο δήμος της Αίγινας όπου τα φαινόμενα των αεροψεκασμών είναι συχνά και ανησυχητικά. Ο δήμος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για τους ψεκασμούς. Η υπόθεση δυστυχώς "κόλλησε" γιατί οι μεγαλοδικηγόροι στους οποίους ανατέθηκε η υπόθεση, θεώρησαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις 
 dinatos.blogspot.com

ΔΟΥΚΙΣΑ Ζωή γεµάτη λαϊκές «Αναµνήσεις»

Πέθανε χτές τα ξημερώματα η δημοφιλής τραγουδίστρια Δούκισσα. 
Η Δούκισσα γεννήθηκε το 1941 στον Πειραιά. Το πρώτο τραγούδι που δισκογράφησε - σύνθεση των Στέλιου Χρυσίνη και Χρήστου Κολοκοτρώνη- είναι το «Με την κοπέλα π’ αγαπώ» το 1957 ενώ έναν χρόνο αργότερα συνεργάστηκε με τον Μανώλη Χιώτη στην Columbia και ερμήνευσε πρώτη το «Σβήσε την Φλόγα» και το «Απότομα». 
Στην συνέχεια, συνεργάστηκε με δεκάδες δημιουργούς όπως τον Θόδωρο
Δερβενιώτη, Βασίλη Καραπατάκη, Μπάμπη Μπακάλη, Γιάννη Καραμπεσίνη, Στέλιο Μακρυδάκη και εμφανίστηκε σε πολλά κέντρα 
Το 1964 ερμηνεύει επιτυχίες των Γιώργου Μητσάκη, Γιάννη Μαρκόπουλου. Το 1965 ηχογραφεί τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου υπό την διεύθυνση του συνθέτη που είχαν ακουστεί στη ταινία «NoMrJohnson» με γνωστότερη την επιτυχία «Τα παλικάρια». 
Το 1967 τα ντουέτα με τον Τόλη Βοσκόπουλο (με τον οποίο συνδέονται για λίγο και ερωτικά) και τα σουξέ «Ελ Πάσο», «Αρραβωνιάρα», «Οι Αναμνήσεις», «Μελαγχολία», «Μ’ έμαθες ν’ αγαπώ» κάνουν πρωτοφανή επιτυχία και αναδεικνύουν και την πολύπλευρη σκηνική της παρουσία. Τότε εμφανίζονται μαζί και στο θέατρο.
Έναν χρόνο μετά, έρχεται η συνεργασία με τον Γιώργο Ζαμπέτα (που πάντως πρωτογνωρίστηκαν το 1963 στην περίφημη «Τριάνα» του Χειλά) και γράφουν μαζί τον δίσκο «Τα Παιδικά μου Όνειρα». 
Την δεκαετία του ’70 εξελίσσεται στην ιδανική τραγουδίστρια του συνθέτη Τάκη Μουσαφίρη και μαζί κάνουν πολλές επιτυχίες («Ατάκα και Επί τόπου», Το Μωρό κ.α.) ενώ συνεργάζεται και με Γιάννη Σπανό, Ζακ Ιακωβίδη, Γιώργο Κοινούση (μαζί κάνουν το έτερο μεγάλο σουξέ της «Άνθρωποι Είμαστε» το 1970) κ.α.
Η κηδεία της Δούκισσας θα γίνει το Σάββατο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 13:00 μ.μ. 

Νέο "μαχαίρι" στο εισόδημα των στελεχών των Ε.Δ. - Με ... εξέγερση "στιλ Ισημερινού" προειδοποιούν


Μεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται μεταξύ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και λοιπών μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για το «Ενιαίο Μισθολόγιο» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα. Στο defencenet.gr από χθες κυριολεκτικά «έχουν σπάσει τα τηλέφωνα» και έχουμε δεχθεί δεκάδες ηλεκτρονικές επιστολές από αξιωματικούς που απευθύνοτν κραυγή διαμαρτυρίας για το νέο επερχόμενο κακό. «Είδατε τι έγινε στον Ισημερινό. Εδώ που φτάνουμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα» αναφέρει μία από τις επιστολές.

Νέο μαχαίρι στους μισθούς...


Τέλος στο αλαλούμ των μισθολογικών διαφορών στο Δημόσιο, κυρίως  μέσω νέων περικοπών στα μεγάλα επιδόματα, επιχειρεί να βάλει  η κυβέρνηση με την καθιέρωση του νέου ενιαίου μισθολογίου.

Πλέον των 1.400 ευρώ μπορεί να φτάσει η διαφορά στις απολαβές υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, οι οποίοι όμως απασχολούνται σε διαφορετικά υπουργεία και εισπράττουν διαφορετικά επιδόματα.

Τα στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης που είχε με το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΕΔΥ προκειμένου να καταλήξουν στους βασικούς άξονες του νέου μισθολογίου, ενόψει και του Μνημονίου που επιτάσσει περαιτέρω μείωση δαπανών στον προϋπολογισμό του 2011.

Οπως είναι γνωστό, με το.............Μνημόνιο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για περαιτέρω μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ, από το πάγωμα μισθών και περικοπή επιδομάτων, αλλά και τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η μείωση αυτή θα επιδιωχθεί κυρίως μέσω της περικοπής των «ευγενών» επιδομάτων σε υπουργεία όπως το Οικονομικών που θεωρείται το ρετιρέ του δημόσιου τομέα.

Τεράστιες ανισότητες
Στην κυβέρνηση σημειώνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι τεράστιες ανισότητες. Ενας νεοδιοριζόμενος δημόσιος υπάλληλος- σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία- ξεκινάει με βασικό μισθό 984 ευρώ και ανάλογα με τον φορέα στον οποίο υπηρετεί, ενδέχεται να εισπράττει επιδόματα της τάξεως των 276 ευρώ, αν απασχολείται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Τα επιδόματα αυτά μπορεί ακόμη και να υπερδιπλασιάζουν τις μηνιαίες αποδοχές του, ανερχόμενα αν πρόκειται για το υπουργείο Οικονομικών ακόμη και στα 1.325 ευρώ!

Βάσει της καταγραφής που έχει γίνει, προέκυψαν τρία βασικά προβλήματα όσον αφορά τα επιδόματα. Το πρώτο εντοπίζεται στο γεγονός πως δεν θεσμοθετούνται κεντρικά, το δεύτερο ότι δεν υπακούουν σε πολιτικές διαφοροποίησης ανάλογα με τα προσόντα και την αποδοτικότητα των υπαλλήλων (όπως σύνδεση αμοιβής με αποτελέσματα, αξιολόγησή τους) και το τρίτο πως χορηγούνται με μοναδικά κριτήρια την προϋπηρεσία και τα τυπικά προσόντα για την κατάληψη κάποιων θέσεων.

Το 40% είναι επιδόματα
Τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού στο Δημόσιο αποτυπώνουν τα στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 18,6 εκατ. ευρώ που δαπανώνται ετησίως για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, τα 7,17 εκατ. αφορούν επιδόματα. Πρόκειται δηλαδή για το 40% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης.

Ενδεικτικό είναι πως η μισθολογική δαπάνη για τους δημοσίους υπαλλήλους αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος, περίπου 32%, των πρωτογενών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού. Επισημαίνεται επίσης πως το 80% αυτού του μισθολογικού κόστους αφορά τις απολαβές υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία, συγκεκριμένα τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Υψηλότεροι μισθοί
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η κυβέρνηση και στη διάσταση που παρατηρείται μεταξύ του μέσου ύψους των αμοιβών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οπως αποτυπώνεται στα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το 2008 ο μέσος μισθός στον δημόσιο τομέα ήταν κατά 38,7% υψηλότερος από τον αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα.

Μεγάλη διαφοροποίηση καταγράφεται και στις αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την περίοδο 1999-2009 η αμοιβή ανά εργαζόμενο στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά 117%, όταν κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. οι αυξήσεις κυμάνθηκαν στο 38,9%- στη Γερμανία για παράδειγμα ήταν 16,9% και στην Ιρλανδία 106,6%.

Μετά την αποτύπωση των στοιχείων αυτών, η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν και κατά τη χθεσινή συνάντηση, βασικές αρχές του νέου συστήματος είναι η καθιέρωση ορθολογικών κριτηρίων για τους μισθούς, η καταβολή επιδομάτων με ενιαία και αντικειμενικά κριτήρια και από ενιαίο φορέα και η διαφοροποίηση των αμοιβών ανάλογα με τα προσόντα των υπαλλήλων. Η σειρά της ΑΔΕΔΥ
Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ καλείται να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του διαλόγου, όπως για παράδειγμα αν η εφαρμογή του νέου μισθολογίου θα πρέπει να περιλαμβάνει διαφοροποίηση ανάμεσα σε νεοεισερχόμενους και υπηρετούντες υπάλληλους, ποια επιδόματα θα πρέπει να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό, ποια πρέπει να είναι η σχέση μεταξύ εισαγωγικής και καταληκτικής αμοιβής και ποια πρέπει να είναι η σχέση μεταξύ αμοιβών που αντιστοιχούν σε υπάλληλους με διαφορετική εκπαίδευση. Σύμφωνα με στελέχη της ΑΔΕΔΥ, επισημάνθηκε πως προκειμένου να δοθούν οι απαντήσεις αυτές απαιτείται να καθοριστούν από την κυβέρνηση το ύψος του βασικού μισθού- διεκδικούν 1.300 ευρώ εισαγωγικό μισθό για υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης- και το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης του νέου μισθολογίου.

    ΔΙΑΦΟΡΑ... ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

    Πάνω από 1.400 ευρώ σήμερα η διαφορά στις απολαβές υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα αλλά σε διαφορετικά υπουργεία


«Πάνω από 25% έχασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στη διετία»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μείωση για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο ξεπερνά το 25% του εισοδήματός του με πληθωρισμό άνω του 5% αθροιστικά κατ΄ ελάχιστο όριο τη διετία 2009-2010. Η ονομαστική μείωση του εισοδήματος ενός δημοσίου υπαλλήλου θα είναι κατ΄ ελάχιστο το 2010 κατά 15-20%. Τα στοιχεία για τη μείωση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων μαζί με τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό αλλά και στην οικονομία περιγράφει η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ-ΔΥ) στην ΑΔΕΔΥ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. Κατά την ΠΑΣΚ-ΔΥ, η μετεκλογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ απείχε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Αλλαγή έγινε αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση. Ελήφθησαν, τονίζει, αναγκαία σκληρά και άδικα μέτρα για τους εργαζόμενους και ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους. Καλούνται να πληρώσουν την κρίση όσοι δεν ευθύνονται και να κερδίσουν όσοι ευθύνονται. Αυτή η πολιτική είναι η αποθέωση της κοινωνικής αδικίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΣΚ-ΔΥ:

1Το 80% των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση έχει αποδοχές μεταξύ 1.000-1.500 ευρώ.

Μέχρι το 2015 το εφάπαξ!
2Η καθυστέρηση για την απονομή του εφάπαξ (ΤΠΔΥ), που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 2015, είναι πρωτοφανής. Οι αιτήσεις ξεπερνούσαν τις 18.000 με απαιτούμενη δαπάνη άνω των περίπου 800 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31/12/2009. Μετά το κύμα «φυγής» λόγω Ασφαλιστικού και στο τέλος του 2010 αναμένεται να φτάσουν τις 35.000, από 25.000 τον Αύγουστο του 2010. Η απαιτούμενη δαπάνη θα ξεπεράσει το 1,7 δισ. ευρώ. Τα ετήσια έσοδα του Ταμείου κυμαίνονται από 300 έως 350 εκατ. ευρώ, που σημαίνει διαρκής διεύρυνση του ελλείμματος με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

3Η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου που έγινε νόμος του κράτους με το νέο Ασφαλιστικό, εξισώνει τα όρια ηλικίας ανδρών και γυναικών με αποτέλεσμα την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών από 5 μέχρι 15 χρόνια. Η απόφαση αυτή ανατρέπει τον δημόσιο- κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης στο Δημόσιο. Το σύστημα δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως κοινωνικό αλλά επαγγελματικής ασφάλισης, ανταποδοτικού χαρακτήρα. Επιπτώσεις στην περίθαλψη
4Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες των συμβάσεων μεταξύ του ΟΠΑΔ και γιατρών- φαρμακοποιών και διαγνωστικών κέντρων, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγειονομική κάλυψη των δημοσίων υπαλλήλων και του δικαιώματος στη δωρεάν περίθαλψη.

Η διεύρυνση από έτος σε έτος του χρόνου αναμονής για την παροχή κύριας σύνταξης και επικουρικής σύνταξης από επικουρικό (ΤΕΑΔΥ και μετοχικό). Τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων καταγράφουν σοβαρές απώλειες από την πτώση της χρηματιστηριακής αξίας των επενδύσεών τους σε μετοχές και από το κύμα φυγής των εργαζομένων στο Δημόσιο (ξεπερνά το 150%). 

Φθινοπωρινό το τοπίο το σαββατοκύριακο

Φθινοπωρινό το τοπίο το σαββατοκύριακο\


Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν το Σάββατο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Μικρή ενίσχυση των βόρειων ανεμών στα ανατολικά πελάγη. 

Στην Αττική, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 και το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. 

Δυσαρεστημένοι Μήτρογλου και Νέμεθ

Δυσαρεστημένοι Μήτρογλου και Νέμεθ


Για τον αποκλεισμό τους από την αποστολή για το ματς στο ΒόλοMόνο ικανοποίηση δεν επέφερε στους Κώστα Μήτρογλου και Κρίστιαν Νέμεθ ο αποκλεισμός τους από την αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αμφότεροι έβγαλαν δυσαρέσκεια γι' αυτήν την εξέλιξη και ειδικά ο Ούγγρος που δεν έχει δει τον εαυτό του να μπαίνει στην αποστολή της ομάδας ούτε μία φορά!
Οι δύο παίκτες ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και προβληματισμένοι και δυσαρεστημένοι απ' αυτήν την ενέργεια του προπονητή τους. Πάντως ο ίδιος ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει παραδεχθεί πως έχει αδικήσει ορισμένους παίκτες και έχει δεσμευτεί παράλληλα πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε να δώσει όσες περισσότερες ευκαιρίες γίνεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές.
Πηγή: gazzetta.gr

ο Θησέας προτείνει για το στοίχημα:Κέρκυρα v Ηρακλής03/10/2010 16:00 EEST            (Ποντάρουμε Κέρκυρα  1 )2.303.003.20

Καβάλα v Πανιώνιος        (Ποντάρουμε Καβάλα  1 )02/10/2010 19:30 EEST2.303.003.20

Εργοτέλης v Παναθηναϊκός   (Ποντάρουμε ΠΑΟ  2 )03/10/2010 18:15 EEST5.503.601.65