Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

14χρονος ήθελε να αυτοκτονήσει επειδή πίστευε πως έχασε λεφτά στο internet


Ζούσε σε μία εικονική πραγματικότητα που την μπέρδεψε με την πραγματική. Οι αστυνομικοί τον έσωσαν την τελευταία στιγμή.

Είχε φτιάξει μια εικονική ζωή, σε μία εικονική πραγματικότητα μέσω ενός διαδικτυακού παιχνιδιού. Σε μία νυχτερινή έξοδο της εικονικής του ζωής πήγε σε καζίνο παίζοντας εκεί μαζί με άλλες εικονικές προσωπικότητες. Ο 14χρονος που δεν είχε καταλάβει τους κανόνες του παιχνιδιού, έχασε 17.000 ευρώ. Το παιδί όμως ήταν τόσο εθισμένο με το παιχνίδι που πίστεψε οτι τα χρήματα που είχε χάσει στην εικονική πραγματικότητα, τα είχε χάσει στα αλήθεια. Ετσι, έφυγε απο το σπίτι του αφήνοντας δύο χειρόγραφα σημειώματα προς τους γονείς του, εξηγώντας τους λόγους της φυγής του. Τους έγραφε επίσης οτι εκείνος δεν μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος του και έδινε οδηγίες στους γονείς του πώς να το κάνουν γιατί εκείνος είναι ανίκανος ενώ εξέφραζε ανοικτά την επιθυμία του να αυτοκτονήσει για αυτό το χρέος. 

Οι γονείς απευθύνθηκαν στους αρμόδιους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της............

Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι μετά από ψηφιακό έλεγχο και αξιολόγηση των μηνυμάτων εντόπισαν τον ανήλικο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είχε πράγματι πιστέψει ότι το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ θα έπρεπε να το καταβάλουν οι γονείς του στην διαδικτυακή εταιρεία. Άμεσα κλήθηκαν ψυχολόγοι από την μη κυβερνητική οργάνωση "Κλίμακα" προκειμένου να προσεγγίσουν τον 14χρονο. Κατάφεραν τελικά να τον "αποσυνδέσουν" από την εικονική πραγματικότητα και να τον πείσουν να επιστρέψει στο σπίτι του κάτι που τελικά έκανε.

η δημοκρατία για τους Αρχαίους Έλληνες.ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ


Η Δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος,
διότι έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία" 
Ισοκράτης.

Μια ανάσα από τα 1.300 δολάρια ο χρυσός

Μια ανάσα από τα 1.300 δολάρια ο χρυσός


Σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό

Μια ανάσα σχεδόν ενός δολαρίου από τα 1.300 δολάρια ανά ουγγιά έσπασε και νέο ρεκόρ η τιμή του χρυσού στο κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας. Την ίδια στιγμή το ασήμι ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε υψηλά 30 ετών.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου -το πιο ενεργό συμβόλαιο σημείωσε άνοδο + 0,1% στα 1.298,6 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε στα 21,47 δολάρια ανά ουγγιά συνεχίζοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 1980.

Πηγή: capital.gr 

ΔΕΙΤΕ: Το νέο ηλεκτρικό όχημα με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες


Τον προηγούμενο μήνα η Kia ανακοίνωσε ότι στο σαλόνι του Παρισιού θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο μικρό ηλεκτρικό όχημα σε μορφή concept με το όνομα Pop. Τα τεχνικά του στοιχεία μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως το σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα έχει μήκος ακριβώς στα 3 μέτρα, και ότι θα μπορεί να μεταφέρει έως και 3 επιβάτες με λίγες αποσκευές. Οι δύο από αυτούς θα κάθονται εμπρός, ενώ θα υπάρχει ακόμη μια θέση στο πίσω μέρος, και μάλιστα σε πλάγια διάταξη. 

Η πρωτότυπη σχεδίαση του αυτοκινήτου που χαρακτηρίζεται από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, αποτελεί προπομπό των μικρών αυτοκινήτων που θα δούμε από την Kia στο μέλλον, ενώ εξίσου σημαντικό είναι το ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, που κατά συνέπεια θα έχει μηδενικούς ρύπους και θα είναι απόλυτα φιλικό για το περιβάλλον. 

Περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο θα γνωρίζουμε στο τέλος του μήνα, στην επίσημη παρουσίαση που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου.