Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ολυμπιακός (Βόλου) έδιωξε τον Μπάγεβιτς!


Αγωνιστική γεμάτη συγκινήσεις, αποβολές και μια ... παραίτηση. Μετά το 3-1 του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ΑΕΚ, λέγοντας πως είχε ενημερώσει, ήδη, τόσο τον Σταύρο Αδαμίδη, όσο και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ένας άλλος Ολυμπιακός, αυτός του Πειραιά, βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από εννιά μήνες

Γιατί με βάφτισαν Ευρωπαίο. Εγώ θέλω να παραμείνω Έλληνας!

«Κοιμόμουν τα βράδια με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και απολάμβανα το άρωμα του μπάτη και του μελτεμιού.»


Γράφει ο Αλκιμος

Πήγαινα στο καφενείο με 100 δραχμές και ήμουν πλούσιος. Έπινα ότι ήθελα και κερνούσα και φίλους. Πάω τώρα με 20 ευρώ (700 δραχμές) και αισθάνομαι φτωχός.  Αν κάνω κανένα “άνοιγμα” στις ορέξεις μου παρασυρόμενος και από άλλους κινδυνεύω φεύγοντας να αφήσω και βερεσέ.
Έχω κρατήσει  δραχμούλες στο συρτάρι μου και τις βλέπω πότε-πότε!
Αναγκάστηκα να μάθω και  ”ξένες γλώσσες”  γιατί στην πλατεία μας τα βράδια οι περισσότεροι είναι ξένοι  και αισθανόμουν εγώ ξένος και μουγκός και όχι αυτοί.
Τρώγω το καρπούζι  και αισθάνομαι ότι τρώω κολοκύθι! Η ντομάτα κάθε άλλο από ντομάτα  μυρίζει. Έπρεπε κι αυτή να γίνει “ευρωπαϊκή”.
Ένας φίλος μου που είναι υπεύθυνος σε εργοστάσιο συσκευασίας σταφυλιών μου είπε: Αν ξέρεις τι φάρμακα βάζουμε για να διατηρηθούν τα σταφύλια, δε θα φας ποτέ!
Στο χωριό μου δε φέρνουν πλέον τα ψάρια του λαού, μαριδάκι σαρδέλα κολιούς, παρά μόνο “καλλιεργήσιμες” τσιπούρες εμπλουτισμένες με .......
ορμόνες και φάρματα. Είναι φτηνές δε λέγω, αλλά κάποτε ίσως τη διαφορά την πληρώσω στους γιατρούς!
Πάω στη παραλία για να απολαύσω κι εγώ τα μπάνια του λαού  και πρέπει να περάσω από την είσοδο του ξενοδοχείου (Reception) και να απαντήσω στην ερώτησή τους “που πάω”. Έχουν καταλάβει τις παραλίες μέχρι το κύμα σαν να είναι ιδιοκτησίες τους.
Αν θελήσω να πάω σε “οργανωμένη” περιφραγμένη παραλία δε φθάνει το ημερομίσθιο μου.
Κοιμόμουν τα βράδια με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και απολάμβανα το άρωμα του μπάτη και του μελτεμιού. Κοίταζα το φεγγάρι που έμπαινε από το παράθυρο και έκανα όνειρα. Τώρα; Τώρα είμαστε φυλακισμένοι  και κλειδαμπαρωμένοι μέρα νύχτα. 
Ακόμη αναγκάστηκα να γίνω και “κυνηγός” γιατί για να πάρω κυνηγητικό όπλο πρέπει να γίνω μέλος κυνηγητικού συλλόγου.  Τι το θέλω το όπλο ;  Κυνηγώ τους νυχτερινούς  κάθε χρώματος  επισκέπτες.
Για να εναρμονιστώ και εγώ με τους ευρωπαίους  έπρεπε να αλλάξω το αυτοκίνητο μας  από Fiat σε Opel. Να βάλω Air condition στο σπίτι. Να αλλάξω τη τηλεόραση για να μπορεί η γυναίκα μου να βλέπει καλύτερα τα “μεσημεριανά” και τις σειρές της. Σε αυτό βέβαια με παρέσυρε η γυναίκα μου και αυτήν η γειτόνισσα. Γιατί αυτοί και όχι εμείς!
Το παιδί μου για να έχει “καλύτερο μέλλον” αναγκάζομαι να το πηγαινοφέρνω κάθε μέρα από φροντιστήριο σε φροντιστήριο και από τα αγγλικά στα γερμανικά.
Και όλα αυτά γιατί; Για να αναγκαστώ  να πάρω δάνεια και κάρτες. Να παίρνω από τη μία τράπεζα δάνειο για να πληρώσω τους τόκους της άλλης ! Και πάει λέγοντας…
Αξίζει να είμαι Ευρωπαίος και όχι Έλληνας ; 

Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλαΗ χειρότερη πηγή ασβεστίου
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο 
Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.
Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο . Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της 
διαδικασίας της παστερίωσης.
Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 - 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα. Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.
Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.
Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα. 
Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου. Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.

Κατεργασμένο γάλα και καρδιά
Άσχημα νέα. Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.

Ομογενοποιημένο γάλα και σταθεροποίηση
Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείτε» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία. Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ. Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο. Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.

Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών
Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH) που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa. Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.

Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα
Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την έλλειψη σιδήρου, αλλεργίες, διάρροια, παραρρινοκολπίτιδα, κράμπες, κρυολογήματα και γρίπη, διαβήτη, μολύνσεις αυτιών, οστεοπόρωση, άσθμα, δυσκοιλιότητα, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους, ακμή, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, ασθένεια του Lou Gehrig, καταρράκτη, αναιμία, γαστρεντερική αιμορραγία, αρτηριοσκλήρωση και άλλες ασθένειες.

Η Βιομηχανία Γάλακτος έχει κάνει καλή δουλειά στην πλύση εγκεφάλου μας στο να πιστέψει ότι το γάλα είναι καλό για εμάς. Δεν είναι αλήθεια.

Εδώ είναι δύο βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε που θα τεκμηριώνουν τα όσα είπα: 
The Deadly Poison, by Robert Cohen 
The Milk Book, by William Campbell Douglas. 


Νομιμοποίηση αυθαιρέτων με σκοπό τα έσοδα


Μεγάλη μείωση των προστίμων για τις αυθαίρετες κατοικίες κατά 50% σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να εισπράξει χρήματα που αδυνατεί να φέρει από άλλες πηγές στον κρατικό κορβανά. Πρόκειται για ένα νέο είδος «περαίωσης», στο οποίο οι κάτοικοι αυθαιρέτων θα μπορούν ουσιαστικά να τα... «νομιμοποιήσουν» (επισήμως να τα... διατηρήσουν), πληρώνοντας μόνο το μισό από τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Aυτό αναφέρει σε πρωτοσέλιδό του το «Βήμα» του Σαββάτου, επισημαίνοντας ότι επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών με την «εκπτωτική» αυτή κίνηση είναι η είσπραξη περίπου 1,5 δισ. ευρώ για την τριετία 2011-2013, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν μέσα στο 2011. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι το μέτρο αυτό έχει την...

Πάλι ματαιώνουν τον "Νικηφόρο" στην Κύπρο - Να δούμε πως θα επιβιώσουν αν συμβεί κάτι...


ImageΜαταιώνεται η μεγάλη κυπριακή στρατιωτική άσκηση «Νικηφόρος 2010» αν η Τουρκία ματαιώσει την άσκηση "Ταύρος" όπως συνέβη και πέρσι.
Ο πρόεδρος της Κύπρου Δ.Χριστόφιας, από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πρότεινε την από κοινού ματαίωση των στρατιωτικών ασκήσεων στο χώρο της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι είχε αποφασιστεί εφέτος να γίενι κανονικά η άσκηση για να διακριβωθεί το επίπεδο ης συνεργασίας Εθνοφρουρας και ΕΛΔΥΚ, αλλά και οι ταχύτητα της επιστράτευσης μετά από χρόνια αναβολών της άσκησης.

Μαζί με τη «Νικηφόρος» υποτίθεται ότι ματαιώνεται και η ελληνική άσκηση «Τοξότης», η οποία έτσι ή αλλιώς έχει επτά χρόνια να διεξαχθεί ενταφιάζοντας έτσι το Ενιαίο Αμυνιτκό Δόγμα. Εφέτος θα ήταν μια καλή ευκαιρία να διεξαχούν οι ασκήσεις και να σταλεί ένα μήνυμα στην Άγκυρα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr