Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Κηδεύτηκαν οι άτυχοι χειριστές


Τελέστηκαν σήμερα οι κηδείες των δύο άτυχων χειριστών της Αεροπορίας Στρατού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους χθες, κατά την πτώση του ελικοπτέρου AH-64 DHA, στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων.

Ειδικότερα, στις 2 μετά το μεσημέρι τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του αρχιλοχία (ΑΣ) Κωνσταντίνου Γκιώκα, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στον Ρέντη και στη συνέχεια η ταφή του στο Γ’ Νεκροταφείο.

Στην τελετή παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, και ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφανίδης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή του ταγματάρχη (ΑΣ) Ανδρέα Δερμάρη τελέστηκε το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.

Με βυτιοφόρα του Στρατού ανεφοδιάζεται η αγορά

Ξεκίνησε από το πρωί ο ανεφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα. Στρατιωτικά, αλλά και ιδιωτικά βυτιοφόρα εφοδιάζονται από τα ξημερώματα από τα διυλιστήρια, συνοδευόμενα από περιπολικά της αστυνομίας και στρατιωτικά τζιπ, και μεταφέρουν καύσιμα σε κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, πλοία και νοσοκομεία.

Στην Αττική ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα, ενώ εκτιμάται ότι η κατάσταση έχει αρχίσει, σταδιακά, να ομαλοποιείται.

Κατ’ εφαρμογή της χθεσινής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από την απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν την απεργία τους, τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και τα οχήματα των εταιρειών πετρελαιοειδών εργάζονται επί 24ώρου βάσεως ώστε να καλύψουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα.

Παρουσία της αστυνομίας ο ανεφοδιασμός

Έξω από τα διυλιστήρια παρατηρείται -διακριτική- παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν παρεμπόδιση της εισόδου και εξόδου των βυτιοφόρων, όπως συνέβη χθες στα διυλιστήρια Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης. Εκεί, ομάδα απεργών μεταφορέων παρεμπόδισαν βυτιοφόρα να προμηθευτούν με καύσιμα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με εκδορές σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών. Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά όταν ποδοπατήθηκε κατά τη διάρκεια της έντασης.

Επιδίδονται τα φύλλα επίταξης
Παράλληλα, συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση.

Η διαδικασία επίδοσης των περίπου 30 χιλιάδων φύλλων, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το βράδυ ή το αργότερο έως τη Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ιδιοκτήτες αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας, τα οποία -σε αυτή την περίπτωση- θυροκολλούνται.

«Όσοι μιλούν για καθυστέρηση είναι εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός αναφερόμενος στη διαδικασία της επίταξης. Σύμφωνα με τον ίδιο, 60 υπάλληλοι εργάστηκαν από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι σήμερα και συνέταξαν 28.431 δελτία επίταξης.

«Αυτό δείχνει ότι έγιναν όλα σε χρόνο ρεκόρ. Και, παρά τις δυσκολίες, θα είχαμε ολοκληρώσει νωρίτερα τη διαδικασία εάν το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μας είχε δώσει τα συμπληρωματικά στοιχεία που εμείς δεν έχουμε, ώστε να συνταχθούν σωστά τα Δελτία Επίταξης. Με τους λιγοστούς υπαλλήλους η Νομαρχία Αθηνών κατόρθωσε σε μια ημέρα να ολοκληρώσει τη διαδικασία», υπογράμμισε ο Νομάρχης Αθηνών.
Αποφασισμένη η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να εφαρμόσει την πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης και βυτιοφόρων, την οποία αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής, που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, η άρνηση των ιδιοκτητών να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

1. Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

2. Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).
Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφόσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

3. Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

4. Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών.

Για πάντα στο πάνθεον των ηρώων!

H προτομή του δεκανέα της ΕΛΔΥΚ Γιάννη Ξυδιά, στήθηκε στην πλατεία του χωριού της Πλατανόβρυσης...

για να θυμίζει σε όλους, πως ένας ακόμη ήρωας αγνοείται, από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Ο δεκανέας Πεζικού Γιάννης Ξυδιάς, αγνοείται από τις 16 Αυγούστου του 1974. Τα ίχνη του χάθηκαν δηλαδή, την τελευταία ημέρα του πολέμου.

Μετά από 36 χρόνια και με πρωτοβουλία του δήμου Χιλιοχωρίων, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, σε μια σεμνή τελετή στην κεντρική πλατεία της Πλατανόβρυσης. Τραγική φιγούρα, η μάνα του αγνοούμενου δεκανέα, που καθημερινά ελπίζει σε ένα ευχάριστο νέο για το παιδί της...
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής - ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής - ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Την όλη εκδήλωση πλαισίωνε στρατιωτικό άγημα και μπάντα. Η προτομή είναι δαπάνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ την φιλοτέχνησε ο γλύπτης Παναγιώτης Λαμπρινίδης. Να σημειωθεί πως εκ μέρους του αδελφού του αγνοούμενου ήρωα, υπάρχουν αντιρρήσεις ως προς την πιστότητα της προτομής με το πραγματικό πρόσωπο του αδελφού του. 

Αγώνας δρόμου για τον ανεφοδιασμό της αγοράς - Τα πρώτα ρήγματα μεταξύ των απεργών - Που θα βρείτε βενζίνη

- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- Ολη η λίστα με τα πρατηρια
- Ουρές ακόμα και με μπετόνια σε πολλές πόλεις της χώρας!
- Ταξιδιωτική οδηγία από την Βρετανία
- Ενημερώστε μας για τα πρατήρια της περιοχής σας με επάρκεια στο info@newsit.gr

Κάτω απο το βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων γίνεται απο το πρωί ο ανεφοδιασμός των ιδιωτικών βυτιοφόρων απο τα διυλιστήρια Ασπροπύργου ενω βυτιοφόρα του στρατού έχουν ήδη βγεί στους δρόμους για τον ανεφοδιασμών κρίσιμων τομέων όμως νοσοκομείων, αεροδρομίων, πλοίων κλπ. Το πρωί 5 βυτιοφόρα του στρατού ανεφοδίασαν τον σταθμό της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ενώ άλλα 7 κατευθύνονται στα διυλιστήρια της Κορίνθου ωστε να ανεφοδιαστούν με αεροπορικά καύσιμα για να τα μεταφέρουν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Τα υπόλοιπα είναι σε επιφυλακή προκειμένου όποτε χρειαστεί να πάρουν σήμα απο το ΓΕΕΘΑ.

Αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν τους απεργούς να πλησιάσουν διερχόμενα φορτηγά. ΦΩΤΟ NEWSIT