Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Μέγα το μυστήριο στο Δία. Εξαφανίστηκε μια ζώνη!Χάθηκε η SEB-South Equatorial Belt-Νότια Ησημερινή Ζώνη στον πλανήτη Δία. "Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός", δήλωσε ο ειδικός της NASΑ Glenn Orton.

Βλέπουμε στη φωτογραφία του Αυγούστου 2009 τις δυο γνωστές νεφώδεις ζώνες, ενώ στη φωτογραφία του Μαϊου 2010 εμφανίζεται μόνο η Βόρεια Ησημερινή Ζώνη.
Οι επιστήμονες μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποια εξήγηση για το φαινόμενο και η πρώτη προσπάθεια προσέγγισης είναι, ότι όπως στη Γη εμφανίζονται νέφη ...

σε μεγάλα ύψη από σταγονίδια νερού, προφανώς κάποια ανεξήγητη νέφωση από σταγωνίδια αμμωνίας περικυκλώνουν τη Νότια Ζώνη του μεγαλύτερου πλανήτη του Ηλακού συστήματος. Βέβαια, η εξασθένηση της Νότιας Ζώνης είχε παρατηρηθεί αρκετό καιρό πριν, αλλά όχι η πλήρης εξαφάνιση.

Βέβαια, στην πολύ καλή φωτογραφία του Αυστραλού ερασιτέχνη αστρονόμου Anthony Wesley, που κάνει το γύρο του κόσμου και χρησιμοποιεί η NASA για να μιλήσει για το φαινόμενο, βλέπουμε, έστω αχνά να υπάρχει η νότια ζώνη, που σημαίνει ή ότι αδυνατίζει συνεχώς μέχρι απόλυτης εξαφάνισης ή κάτι από επάνω από τη νεφώδη ζώνη εμποδίζει να φανεί καθαρά, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το πλάτος τη ζώνης είναι δυο φορές η διάμετρος της Γης και 20 περίπου φορές η έκτασή της.
Είναι μυστήριο και περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξή του.
Από: Προμηθέας

Ανέκδοτο


Σ' ένα παγκάκι στο πάρκο κάθεται μια γριούλα με το γατί της στο χέρι και κλαίει τη μοίρα της:
- Αχ, που γέρασα, αχ, πώς πέρασε τόσο γρήγορα η
ζωή, αχ, πόσα πράγματα θα ήθελα να έχω κάνει και δεν έκανα, αχ, βαχ, αχ, βαχ!
Εκείνη τη στιγμή περνούσε μια νεράιδα και τη λυπήθηκε. Πηγαίνει κοντά της και της λέει:
- Μην κλαις, σήμερα ...

είναι η τυχερή σου μέρα, θα σου πραγματοποιήσω τρεις επιθυμίες. Πες μου τί θες κι έγινε!
- Θέλω να γίνω νέα κι όμορφη.
Η νεράιδα σκούντηξε τη γριούλα με το μαγικό ραβδί της και τη μετέτρεψε σε μια πανέμορφη, νέα γυναίκα:
- Ποια είναι η δεύτερη επιθυμία σου;
- Θέλω το σπίτι μου να γίνει παλάτι σαν αυτά των παραμυθιών.
Με μια κίνηση του μαγικού της ραβδιού η νεράιδα μετέτρεψε το σπίτι της πρώην γριάς σε ένα μεγάλο παλάτι που έφτανε μέχρι τον ουρανό:
- Η τρίτη σου επιθυμία;
- Να μεταμορφωθεί αυτός ο γάτος σε ένα πανέμορφο αγόρι γεμάτο μυς.
Η νεράιδα πραγματοποίησε και την τρίτη επιθυμία της πρώην γριάς και μετέτρεψε τον γάτο σε ένα πανέμορφο αγόρι γεμάτο μυς.
Λέει τότε ο μεταμορφωμένος γάτος στην πρώην γριά:
- Υποθέτω ότι τώρα θα το έχεις σκυλομετανοιώσει που με ευνούχισες!

Πήγε με το φορτηγό να παραλάβει το Jet SkiΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ

Δεν ήταν τελικά και πολύ έξυπνη η ιδέα να μπει με το φορτηγό μέσα στη θάλασσα για να παραλάβει το φίλο του με το Jet Ski. Απλή λογική ήταν δηλαδή, δε μπορούσε να τελειώσει ευχάριστα αυτό το πράγμα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO