Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

27,5% η «νεανική» ανεργία στην ΕλλάδαΗ ανεργία στην ευρωζώνη ανήλθε στο 10,1% τον περασμένο Απρίλιο (ιστορικό ρεκόρ), έναντι 10% τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Στην Ελλάδα, η ανεργία βρίσκεται στο 10,2%, αλλά με στοιχεία Δεκεμβρίου 2009, ενώ στους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών καλπάζει στο 27,5% με στοιχεία Φεβρουαρίου...

Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, τον περασμένο Απρίλιο 23,311 εκατ. άνδρες και γυναίκες ήταν άνεργοι στην....
.

Ευρώπη των 27, εκ των οποίων 15,860 εκατ. στην ευρωζώνη. Σε σχέση με τον Μάρτιο 2010, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 25.000 άτομα τόσο στην Ευρώπη των 27 όσο και στην ευρωζώνη. Σε σχέση με τον Απρίλιο 2009, η ανεργία αυξήθηκε κατά 2,4 εκατ. άτομα στην Ευρώπη των 27 και κατά 1,2 εκατομμύριο στην ευρωζώνη.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη έχει η Ισπανία (19,7%) και ακολουθούν η Σλοβακία (14,1%), η Ιρλανδία (13,2%), η Πορτογαλία (10,8%) και η Ελλάδα (10,2%). Το χαμηλότερο ποσοστό έχει η Ολλανδία (4,1%), αλλά με μεγάλο ποσοστό εργαζομένων σε καθεστώς μερικής εργασίας. Λίγο παραπάνω βρίσκονται η Αυστρία (4,9%), το Λουξεμβούργο (5,4%) και η Σλοβενία (6,3%). Γενικά στην Ε.Ε., τα σκήπτρα παραμένουν στη Λετονία (22,5%).

Το ποσοστό της ανεργίας των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών ανήλθε τον περασμένο Απρίλιο στο επίπεδο του 20% στην ευρωζώνη έναντι 19,3% τον ίδιο μήνα το 2009. Το υψηλότερο ποσοστό έχει η Ισπανία (...40,3%) και ακολουθούν η Σλοβακία (34,1%), η Ιταλία (29,5%) και η Ελλάδα (27,5%) που πήρε την τέταρτη θέση από την Ιρλανδία (26,6%). Η Ολλανδία έχει πάντα το χαμηλότερο ποσοστό (8%)

Υπάρχει και το χωριό..
Όπως ίσως γνωρίζετε, εδώ και 11 μήνες έχω εγκαταλείψει την πρωτεύουσα. Για οικογενειακούς λόγους, ζω στο νησί μου, σε χωριό, ούτε καν στη Χώρα. Πολύ πριν ξεκινήσει η κρίση. Για να είμαι ειλικρινής, φοβόμουν. Δεν ήμουν καθόλου σίγουρος. Θα άντεχα; Δεν είχα περιθώρια αναθεώρησης, ήταν μονόδρομος, αλλά, έτρεμα.

Τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα, σ’ έναν κόσμο διαφορετικό, σ’ ένα μέρος χωρίς φίλους, γνωστούς, που όλοι κοιτούν καχύποπτα. «Τι θέλει αυτός εδώ;». Αρχισαν να λένε διάφορα. Είναι άρρωστος, πεθαίνει, τον έδιωξαν, είναι τελειωμένος, ξέρετε πώς είναι ο κόσμος. Τους φαίνεται εντελώς αδιανόητο ότι κάποιος ...

εγκαταλείπει τα πάντα διότι τον χρειάζονται -και χρειάζεται- τους γονείς του.

Η προσαρμογή… όχι δύσκολη, περίεργη.
Πρώτον πρέπει να ζω με πολύ λίγα χρήματα.
Δεν υπάρχουν πλέον τα χρήματα της τηλεόρασης, δεν υπήρχε αποθεματικό, είμαι χαμηλόμισθος.
Στο νησί, ανακάλυψα πολλούς σαν εμένα.
Παρακολουθούσα.
Πώς ζούσαν, πώς τα έβγαζαν πέρα και, κυρίως, πως ήταν χαμογελαστοί.
Ο πατέρας μου π.χ. Σύνταξη της πλάκας. «Ελα δω, να μάθεις». Μαθαίνω ακόμα.

Υπάρχει η γη. Το περιβόλι ανανεώνεται.
Ολο τον χειμώνα έβγαζα, τώρα οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, τα κολοκύθια, καρπούζια, αγγούρια, τι να σας λέω. Τα πάντα.
Όταν αρχίζουν οι ντομάτες, δεν τις προλαβαίνεις.
Στο κοτέτσι οι κότες γεννούν συνεχώς, αναγκάζομαι να χαρίζω αβγά, τώρα θα βάλω κουνέλια.

Οι ελιές είναι φορτωμένες, θα 'χει καλή λαδιά φέτος.
Τα δένδρα δένουν φρούτα, τον χειμώνα έμαθα να ξεχωρίζω τα χόρτα, μη γελάτε.
Δεν υπάρχει ωραιότερη χαλάρωση από το να μαζεύεις χόρτα.
Αδειάζει το μυαλό σου, τραγουδάς, ξεχνιέσαι.
Τώρα, κάνω πρόβα για ψαράς. Τα έξοδα ελάχιστα και δεν μου λείπει τίποτα.
Τι θέλω να πω. Η Αθήνα πλέον είναι ανυπόφορη. Αν δεν υπάρχει λόγος, γιατί μένετε; Δεν είναι ντροπή να γυρίσετε στο χωριό. Ντροπή είναι να κλείνεστε στο διαμέρισμα, να είστε απολυμένοι, δυστυχισμένοι και να μην ανοίγετε ένα παράθυρο στη ζωή σας.

Γιατί να είσαι συνταξιούχος με νοίκι στην Αθήνα όταν έχεις άδειο σπίτι στο χωριό;
Επειτα, εκεί είναι το μέλλον. Πιστέψτε με. Μην περιμένετε να σας δώσουν τίποτα οι κυβερνήσεις.
Αυτές μόνο παίρνουν.
Εμείς κάναμε έτσι χάλια τη ζωή μας.
Καιρός να την ξαναπιάσουμε από την αρχή.
Εγώ, έτυχε, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.
Τώρα όμως, ξέρω και σας το συνιστώ.

Περικοπές στις ειρηνευτικές αποστολές
Στο δραστικό περιορισμό της ελληνικής συμμετοχής σε Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης προσανατολίζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος κατά τη χθεσινή ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών, παρουσία και των τριών Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Ήδη αποσύρεται η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ που περιπολεί στη....
.

Σομαλία στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πειρατείας από την NATOική SNMG-2 (βλ.Πιθανή η απόσυρση της μιας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού από τον Ινδικό Ωκεανό) προκειμένου να εξοικονομηθούν €8 εκατ./έτος, παραμένει όμως η φρεγάτα ΕΛΛΗ που συμμετέχει στην Επιχείρηση ΑΤΑLANTA της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, θα αρχίσει σταδιακά από το Νοέμβριο να επαναπατρίζεται η ελληνική αποστολή στη ΚFOR καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί η μείωση κατά 1/3 της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Κόσσοβο. Στη περιοχή αναμένεται να διατηρηθεί μία ομάδα 50 Ελλήνων στρατιωτικών από 657 σήμερα, με ετήσιο κόστος παραμονής €21,7 εκατ. 

Εγκλωβίζονται οι νέοι σε 4 τοίχους


Εγκλωβίζονται οι νέες γενιές πλέον σε τέσσερις τοίχους. Η κοινωνία για μια ακόμη φορά τους "κλειδώνει" στα δωμάτια τους στερώντας τους το δικαίωμα τη ελευθερίας.

Ο νέος πλέον δεν χρειάζεται να βγει στις καφετέριες με τους φίλους του. Τα λένε σε msn, facebook, twitter και άλλα συναφή προγράμματα συνάθροισης κοινού μέσω δικτυακών τόπων. Χάνουνε έτσι τον ΑΜΕΣΟ τρόπο επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους.

Ο νέος δεν χρειάζεται να πάει σινεμά με την κοπέλα του ή τον κολλητό του. Κάθεται και πάλι στο PC του και κατεβάζει ταινίες απο torrents-rapidshare sites και τις βλέπεις σχεδόν.. πάντα μόνος.

Ο νέος δεν χρειάζεται να πάει για ψώνια. Παραγγέλνει απο το e-bay,e-shop και αλλα παρόμοια, διαφορά αντικείμενα,ρούχα κλπ επιλογής του.

Ο νέος δεν χρειάζεται να βγει έξω να φάει. Παραγγέλνει σπίτι του. Σε όλα αυτά που το διαδίκτυο έχει συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε να κόψουν εγκληματικά απο τους νέους την άμεση επικοινωνία τους με τον κόσμο συμβάλει πλέον και η κυβέρνηση.

Με 520 ΜΙΚΤΑ, βασικό μισθό πείτε μου κύριε υπουργέ ποιος νέος θα βγεί έξω.
Ποιος, όταν θέλει 20ευρω για να δει μια ταινία στο σινεμά.
Ποιος, όταν θέλει 10 ευρώ για να πιει ένα καφέ με φίλους του έξω.
Ποιος, ότα θέλει 2έυρω/λίτρο βενζίνη για να πάει να φάει σε μια ταβέρνα.
Ποιος, όταν θες 50ευρω για "τα ψιλά" σε σούπερ μάρκετ.
windmo

Πιο απλές οι ρυθμίσεις ασφαλείας στο FacebookΟ ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg διοργάνωσε την Τετάρτη 26 Μαΐου μια συνέντευξη Τύπου με θέμα τις ρυθμίσεις ασφαλείας στη διάσημη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Ο Zuckerberg μίλησε επί μακρόν για τις τελευταίες αλλαγές, οι οποίες έχουν ως στόχο να απλοποιήσουν το καθεστώς, δίνοντας τη δυνατότητα για αλλαγές με ένα και μόνο κλικ.

Επί της ουσίας, δεν τροποποιούνται ριζικά οι ρυθμίσεις ασφαλείας. Με την τελευταία αναθεώρηση προστίθεται μια επιλογή, η οποία συγκεντρώνει όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις ασφαλείας. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει γρήγορα αν θα μοιράζεται το περιεχόμενο του προφίλ του με φίλους, με όλους τους χρήστες ή με μια συγκεκριμένη ομάδα. Σημειωτέον ότι οι επιμέρους ρυθμίσεις για την ορατότητα των status updates, των φωτογραφιών κλπ παραμένουν και όποιος θέλει να έχειεξειδικευμένες ρυθμίσεις για το καθένα μπορεί να το κάνει.

Επιπλέον, ο Zuckerberg ανακοίνωσε αλλαγές στο απόρρητο που σχετίζονται με τις εφαρμογές και τις pages, θέλοντας έτσι να καθησυχάσει όσους εγείρουν ενστάσεις για τις πληροφορίες που διακινούνται στο δίκτυο. 

Οι κατά καιρούς αλλαγές στο Facebook είχαν ως παράπλευρη απώλεια τη διαρροή όλο και περισσότερων πληροφοριών σε κοινή θέα. Με τις νέες ρυθμίσεις, οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας θέλουν να δώσουν σε κάθε χρήστη πλήρη έλεγχο του προφίλ του και να κατευνάσουν φορείς και πολιτικά πρόσωπα που έχουν αναλάβει δράση με στόχο την προστασία του προσωπικού απορρήτου.

Οι χρήστες θα ειδοποιηθούν αυτές τις μέρες για το νέο καθεστώς με μήνυμα που θα εμφανιστεί στην κορυφή της σελίδας.

Ελέγξτε τον υπολογιστή σας με ένα full system scan

Steve Jobs: "Έρχεται το τέλος των PC"Τις περισσότερες φορές, οι δημόσιες εμφανίσεις και ομιλίες του Steve Jobs βγάζουν αρκετές ειδήσεις, ακόμα κι όταν δεν ανακοινώνει κάποιο καινούργιο προϊόν. Ο ισχυρός άνδρας της Apple εμφανίστηκε στη σύνοδο D8 και μίλησε για διάφορα θέματα, όπως το iPad, τη διαμάχη με την Adobe και το θρίλερ με το χαμένο iPhone 4G. Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή ήταν οι προβλέψεις του για το μέλλον των υπολογιστών.

Ο Jobs ξεκίνησε την τοποθέτησή του με μια μάλλον απροσδόκητη αναφορά. "Όταν ήμασταν αγροτική κοινωνία, όλα τα αυτοκίνητα ήταν φορτηγάκια, γιατί οι άνθρωποι έπρεπε να μεταφέρουν πράγματα. Τα επιβατηγά αυτοκίνητα εμφανίστηκαν όταν αναπτύχθηκαν οι πόλεις. Τα PCs θα γίνουν σαν τα φορτηγάκια. Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, αλλά θα τα χρειάζονται πολύ λίγοι".

Το βασικό επιχείρημα του Jobs είναι ότι η εξέλιξη στο software και το hardware των tablets θα επιτρέψει στο iPad και τα άλλα προϊόντα να κανουν πράγματα που σήμερα γίνονται μόνο σε έναν υπολογιστή, όπως π.χ. το video editing.

"Η μετάβαση θα κακοφανεί σε πολλούς, με δεδομένο ότι τα PCs κυριαρχούν πολλά χρόνια. Μας αρέσει να μιλάμε για τη μετά-PC εποχή, αλλά όταν αρχίσει πράγματι να συμβαίνει, πολλοί θα ενοχληθούν", είπε ο Jobs.

Παράλληλα, ο Jobs αποκάλυψε ότι το iPad επρόκειτο να βγει πολύ νωρίτερα στην αγορά, αλλά το project πήρε αναβολή όταν η Apple είδε ότι είχε την ευκαιρία να διεισδύσει με αξιώσεις στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ατύχημα

Θεραπεία "για τον πονοκέφαλο

Πώς οι αληθινοί άντρες πιάνουν ψάρια...

Tα χρέη τoν οδήγησαν στην απόφαση να αυτοπυρποληθεί μέσα στη τράπεζα !


Τα ΜΜΕ έκαναν γαργάρα τα πραγματικά αίτια που τον οδήγησαν σε απόγνωση προκειμένου να καλύψουν τους ηθικούς αυτουργούς της πράξης αυτής.
Το περιστατικό συνέβη χθές στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος άνδρας τον τελευταίο καιρό...
.....αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν πελάτης στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό....

Στην προσπάθεια του να τακτοποιήσει το χρέος του ζήτησε απο την τράπεζα διακανονισμό για τις οφειλές του . Η τράπεζα όμως λόγω της προσημείωσης που είχε στα χέρια της σε ακίνητο του 54χρονου για να διασφαλίσει τα χρήματα της , αρνήθηκε κάθε διακανονισμό και τον απειλούσε με κατάσχεση του σπιτιού του !
Αυτό ανάγκασε τον 54χρονο να τους πεί οτι αν του κατασχέσουν το σπίτι δεν υπάρχει λόγος να ζεί και έχει πάρει απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του και να καεί ζωντανός μπροστά στα μάτια τους.
Οι υπάλληλοι τότε ειδοποίησαν την αστυνομία, όμως ο 54χρονος έκανε τελικά πράξη τα λόγια του...λούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα μάτια των τραπεζικών υπαλλήλων και τον πελατών της τράπεζας !
Άνδρες της ομάδας Ζ που έφτασαν στο σημείο έσβησαν τη φωτιά και τον μετέφεραν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
Ο 54χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα πρώτου βαθμού στο 40% στο σώματος του.
Ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ικανοποιητική και σταθερή.
Η απόγνωση και οι τραπεζικές απειλές οτι θα του κατασχέσουν το σπίτι ήταν τα πραγματικά αίτια που "θόλωσαν" το μυαλό του αυτόχειρα και πήρε την απόφαση να καεί ζωντανός μέσα στην ίδια την τράπεζα και μπροστά στα μάτια των τραπεζικών!!!

Όσο η κρίση βαθαίνει στην Ελλάδα , από τη μια η εγκληματικότητα και απο την άλλη οι αυτοκτονίες αθώων πολιτών στο βωμό του χρήματος, θα παίρνουν τρομακτικές διαστάσεις !!!

Έτσι "φροντίζει" αυτό το κράτος τους πολίτες του.


tiresias-press 

Όταν ένας σκύλος δείχνει τα δόντια του, τότε κρύψου

Και όμως δεν είναι πάντα έτσι..

Ένα σκύλος όταν αγριεύει δείχνει τα δόντια του. Μερικές φορές όμως σημαίνει το αντίθετο. Θέλει να ευχαριστήσει το αφεντικό του. Γίνεται; Ναι όταν κάτι το απολαμβάνει...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ένα σύνταγμα με αξιωματικούς των Ε.Δ. παραιτήθηκε από 1/1/2010!

Image

Συνολικά 1235 αξιωματικοί έχουν παραιτηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις από την αρχή του έτους. Οι 500 ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία εκ των οποίων οι 41 είναι ιπτάμενοι και 450 από τον Στρατό Ξηράς. Οι υπόλοιποι 285 ανήκαν στο Πολεμικό Ναυτικό.
Με τον ρυθμό που γίνονται μέχρι σήμερα οι παραιτήσεις και με δεδομένο ότι περί τις 2.500 αξιωματικοί και των τριών Κλάδων θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα στο 2010, υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να ξεπεράσει τις 3.000!
Είναι μία αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού που πολύ δύσκολα θα αναπληρωθεί. Π.χ. το ποσοστό των ιπταμένων που παραιτήθηκε ανέρχεται στο 6% των εν ενεργεία. Συνολικά από τις αρχές του 2009 έχει παραιτηθεί το 12% των ιπταμένων οι οποίοι αντιστοιχούν στο 40% των θεωρούμενων ως «υψηλής εμπειρίας και επιχειρησιακής αξίας».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr