Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

O Ερνέστο φαβορί αλλά…


Σύμφωνα με όσα είχε πει ο Σωκράτης Κόκκαλης στο τελευταίο Δ.Σ., ο Βαλβέρδεθα έπρεπε να αποκλειστεί ουσιαστικά ως υποψήφιος να αναλάβει τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.
Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε πει ότι προσπαθούσε να κλείσει ραντεβού με τον Βάσκο και αυτός έδειχνε αρνητικός….
Ετσι, με τη συνέχεια της προεδρίας Κόκκαλη (όπως φαίνεται πια), ο Βάσκος θα έπρεπε να βγει από τη λίστα των υποψηφίων.
Όμως, κάτι η επιμονή του κόσμου στη «σίγουρη λύση» του Βαλβέρδε, κάτι οι επίμονες προσπάθειες άλλων μελών της διοίκησης, φαίνεται να έχουν βάλει και πάλι τον Βάσκο στην κορυφή της λίστας. Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε λίγες μέρες για να επιβεβαιωθεί του λόγου το αληθές…
Πίσω από τον Βαλβέρδε, υπάρχουν …μόνο Ισπανοί, αφού στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι οι προπονητές αυτής της σχολής ταιριάζουν γάντι στην ομάδα.
Πρώτο λόγο φαίνεται να έχει ο Μανόλο Χιμένεθ που είναι τη ίδιας ηλικίας με τον Βαλβέρδε (46 ετών) και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στη Σεβίλλη.
Ο Χιμένεθ δήλωσε μάλιστα πρόσφατα ότι τον ενδιαφέρει η προοπτική του Ολυμπιακού, κάτι που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για συζητήσεις.
Τρίτος στη σειρά είναι ο Γκρεγκόριο Μανθάνο που έφυγε από τη Μαγιόρκα μετά από 4ετή παρουσία.
Ο 54χρονος «καθηγητής» (όπως αποκαλείται) έχει περάσει από πολλούς πάγκους της Πριμέρα (Βαγιαδολίδ, Σανταντέρ, Βαγιεκάνο, Ατλέτικο, Μάλαγα) και θεωρείται ειδικός στο να αναδεικνύει νέους ποδοσφαιριστές, κάτι που φαίνεται ότι θα είναι η «απαίτηση» της φετινής χρονιάς για τον Ολυμπιακό.
Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε πάντως, είναι ότι και οι τρεις αυτοί προπονητές είναι λάτρεις του 4-4-2, του συστήματος δηλαδή που έχει αποδειχθεί ότι ταιριάζει καλύτερα στον Ολυμπιακό!

Ξεκινάει σήμερα


Μπορεί ο κρίσιμος, για τον Ολυμπιακό,  Ιούνιος ξεκινάει αύριο, αλλά η προεργασία για την ομάδα της επόμενης σεζόν δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τις 14 του μήνα, όπως είχε ειπωθεί στο τελευταίο Δ.Σ. του συλλόγου.
Από σήμερα λοιπόν, όπως τουλάχιστον φημολογείται έντονα, ξεκινάνε οι αλλαγές στην ομάδα, με την επίσκεψη του Σωκράτη Κόκκαλη στα γραφεία της ΠΑΕ να σηματοδοτεί αυτή τη «νέα αρχή».
Πρώτα απ’όλα προηγείται η απάντηση προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι αρνητική.
Κάτι τέτοιο θα σημαίνει πιθανότατα και την οριστική λήξη αυτής της ιστορίας αφού θεωρείται δύσκολο να επανέλθει ο εφοπλιστής.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να προχωρήσει στο κύριοτερο από τα αγωνιστικά ζητήματα, την πρόσληψη προπονητή.
Τα δεδομένα είναι γνωστά σε αυτό το κομμάτι. Θα επιχειρηθεί ξανά μία επαφή με τον Βαλβέρδε που είναι η πρώτη λύση.
Αν ο Βάσκος δεν δείξει πρόθυμος, τότε ο Σωκράτης Κόκκαλης θα συνεχίσει με τα υπόλοιπα ονόματα της ισπανικής λίστας που έχει διαρρεύσει εδώ και μέρες.
Προσθήκες θα γίνουν και στη διοίκηση με τους Πέτρο Κόκκαλη και Βασίλη Γκαγκάτση να αναλαμβάνουν πόστα ενώ παραμένει ανοικτό και το θέμα πρόσληψης κάποιου που θα είναι ο συνδετικός κρίκος με τους παίκτες (Αλεξανδρής, Τζόρτζεβιτς).
Τέλος, θα υπάρξουν εξελίξεις και για τους παίκτες, με τους Ζεβλάκοφ και Νικοπολίδη να είναι οι πρώτοι στη σειρά των συζητήσεων.