Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Δεν έρχεται το "Zenith" λόγω απεργίας

Δεν έρχεται το  Zenith  λόγω απεργίας


Την ίδια στιγμή, αναβρασμός κυριαρχεί στον Πειραιά, με τον εμπορικό κόσμο της πόλης να διαμαρτύρεται, καθώς ?όπως τονίζει, πλήττεται έντονα από τις συνεχείς απεργίες της ΠΝΟ.
Εξάλλου, την έντονη ανησυχία της εκφράζει, με επιστολή της προς την ΥΠΟΙΑΝ και τον ΥΠΠΟΤ, και η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), σημειώνοντας ότι η απεργία «για ακόμη μία φορά θα έχει ως θύμα την ελληνική κρουαζιέρα και την εικόνα του ελληνικού τουρισμού».
Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «θύματα» αυτή την φορά των κινητοποιήσεων θα είναι τα κρουαζιερόπλοια AQUA MARINE και PERLA, τα οποία είναι προγραμματισμένα να αναχωρήσουν από τον Περασιά στις 11 το πρωί της Δευτέρας.
Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απεργεί λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για άρση του καμποτάζ και με βασικό αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτικών.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη η υπεύθυνη του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, εγκαλεί την κυβέρνηση για το θέμα του καμποτάζ και την αδυναμία,όπως αναφέρει, να τηρήσει τον νόμο και την τάξη.
«Έχουν περάσει 40 ημέρες από την εξαγγελία του πρωθυπουργού για άρση του καμποτάζ. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει τίποτα. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αδρανής και άβουλη να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Ο τουρισμός κρουαζιέρας κλονίζεται και κάποιοι ονειρεύονται πατέντες για "καμποτάζ με καμουφλάζ"», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε.

3η Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

STOP στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση, επιχειρούν να βάλουν οι διοργανωτές της 3ης γυμνής ποδηλατοδρομίας που διοργανώνεται την Παρασκευή 4 Ιούνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι ποδηλάτες θα είναι “όσο γυμνοί τολμούν” ενώ υπολογίζονται περισσότερες από... ...500 συμμετοχές. 

ΣΟΚ! Πυροβόλησαν 8χρονο κοριτσάκι ενώ έπαιζε στην αυλή

Η κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού φαίνεται πως είναι σοβαρή. Αυτή τη στιγμή χειρουργείται. Σάλο προκαλεί η είδηση του τραυματισμού του 8χρονου κοριτσιού από πυροβόλο όπλο, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού... 


...Όλα έγιναν το βράδυ στις 20:50 στην οδό Καραϊσκάση στην περιοχή του Ζεφυρίου, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονιών της 8χρονης, έπαιζε στην αυλή και ξαφνικά έπεσε.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού είδαν ότι έτρεχε αίμα από το κεφάλι του κοριτσιού και έντρομοι κάλεσαν το ασθενοφόρο που μετέφερε την κόρη τους στο Νοσοκομείο Παίδων με σοβαρό τραύμα στον αριστερό κρόταφο.

Το τραύμα είναι από πυροβόλο όπλο και προκαλεί τεράστια ερωτηματικά ποιός πυροβόλησε το μικρό κορίτσι και κυρίως γιατί.

Αυτό θα πει “συμπίεση”

Αξιοποιήστε την αυτοματοποιημένη λειτουργία συμπίεσης της πολύπλοκης εφαρμογής MeGUI για να συμπιέσετε με υψηλή ποιότητα και χωρίς την παραμικρή δυσκολία τα DVDs σας σε format που "παίζει" παντού.
Η εφαρμογή MeGUI αποτελεί δημιούργημα των μελών του πιο προχωρημένου site με θέμα το βίντεο και κάθε είδους συμπίεση, του Doom9, του ίδιου site από το οποίο έχουν γεννηθεί δεκάδες παρόμοια προγράμματα. Αντίθετα με τα περισσότερα, το MeGUI θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος και για αυτό παράγει, χωρίς την παραμικρή υπερβολή, κορυφαία συμπιεσμένα βίντεο με ελάχιστες απώλειες σε σχέση με την αρχική πηγή τους.

Το μειονέκτημα; Είναι υπερβολικά πολύπλοκο και δύσχρηστο σε σχέση με τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές του είδους - εκτός εάν χρησιμοποιηθεί το "αυτόματο mode συμπίεσης" που περιλαμβάνει.
"Ναι, αλλά τότε σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα ‘αυτόματα’ προγράμματα;" θα αναρωτηθείτε - και δικαιολογημένα. Η διαφορά εντοπίζεται στο ότι το MeGui περιέχει πλήθος προτύπων συμπίεσης, ενώ λόγω της εμπειρίας των δημιουργών του συνεργάζεται καλύτερα με τα επιμέρους προγράμματα που περιέχει για να αναλύσει, να εκτιμήσει και, τελικά, να συμπιέσει τα βίντεο με τα οποία τροφοδοτείται.

Επιπλέον, η διαδικασία και πάλι δεν είναι υπόθεση ενός κλικ, ενώ συνοδεύεται από κάποιους περιορισμούς που δεν υπάρχουν στα πλέον αυτόματα προγράμματα (π.χ. ως πηγή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο αρχεία MPEG και VOB).

Πεντέμισι λεπτά ζωής κόβει το κάθε τσιγάρο

Τη θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στο κάπνισμα διατηρούν οι Έλληνες, ενώ οι γυναίκες είναι πλέον το ισχυρό φύλο του... καπνού.
Στατιστικές κατέδειξαν ότι από τη δεκαετία του 1950 παρατηρήθηκε 600% αύξηση των θανάτων στις γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα.
Ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν εξαιτίας του καπνίσματος, είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταλήγουν από καρκίνο του στήθους, επισημαίνει ο καρδιοχειρουργός Νίκος Παπαδόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος που είναι η 31η Μαΐου.
«Με τη διακοπή του καπνίσματος ο κίνδυνος ελαττώνεται σημαντικά μέσα σε 1 ως 2 έτη. Είναι γνωστό ότι σε 20 λεπτά από τη διακοπή του καπνίσματος η πίεση και ο σφυγμός επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα, σε 8 ώρες, η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό μειώνονται στο μισό, σε 24 ώρες, ο οργανισμός αρχίζει να "καθαρίζει" από το μονοξείδιο του άνθρακα, σε 48 ώρες, εξαφανίζεται από τον οργανισμό η νικοτίνη και αρχίζει να βελτιώνεται η γεύση και η όσφρηση, σε 2-12 εβδομάδες, βελτιώνεται αισθητά η κυκλοφορία του αίματος, σε 3-9 μήνες, η αναπνευστική λειτουργία αυξάνεται και μειώνεται ο πρωινός βήχας, σε 5 χρόνια, ο κίνδυνος για καρδιοπάθειες μειώνεται στο μισό….και σε 10 χρόνια, ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων θα είναι ίδιος με κάποια που δεν έχει καπνίσει ποτέ, ενώ κατά μέσο όρο το κάθε τσιγάρο κόβει 5,5 λεπτά από τη ζωή», τονίζει ο κ. Παπαδάκης
Σύμφωνα με την κ. Αργυροπούλου – Πατάκα καθηγήτρια πνευμονολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «οι γυναίκες ενδίδουν όλο και πιο εύκολα στην καπνιστική συνήθεια με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως ο αριθμός των καπνιστριών θα αυξηθεί κατά 20% στα επόμενα χρόνια».
Είναι ενδεικτικό πως στην Ελλάδα ο αριθμός των ενήλικων γυναικών καπνιστών, ανέρχεται στο 41% του γυναικείου πληθυσμού αυτής της ηλικίας. Δηλαδή, περίπου 2 εκατομμύρια γυναίκες στην χώρα μας, επισκέπτονται καθημερινά το περίπτερο ή το ψιλικατζίδικο για να αγοράσουν τσιγάρα.
Στη λίστα, των ιατρικών προβλημάτων που απειλούν τις καπνίστριες είναι η βλάβη των ωοθηκών, η οστεοπόρωση αλλά και η εμφάνιση καρκίνου.
«Γιατρέ μου, πρέπει να το κόψω»
Μάλιστα, οι ειδικοί ελπίζουν πως η αύξηση της τιμής του τσιγάρου, θα έχει ως αποτέλεσμα να προβληματιστεί μεγάλη μερίδα φανατικών καπνιστών. Σύμφωνα με δεδομένα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλα κράτη παρατηρήθηκε μείωση που έφτανε έως και το 8%.
Και παρόλο που ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για το εάν παρατηρείται τέτοια στάση και στην Ελλάδα, φαίνεται παρόλα αυτά πως οι Έλληνες είναι αποφασιστικοί. Πανευρωπαϊκή μελέτη που διεξήχθη για να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα απεξάρτησης από το κάπνισμα, κατέταξε την Ελλάδα στην πρώτη θέση ως προς την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
Και όπως, υπογραμμίζουν πρώην καπνιστές, η επιτυχία τους στηρίζεται σε «τρικ» που ακολουθούν οι ειδικοί στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος, που κάνουν την απεξάρτηση να μοιάζει με πρόκληση.
Στην ερώτηση ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας, τα χείλη εκείνων που έχουν να γευτούν το καπνό του τσιγάρου μήνες τώρα, μένουν κλειστά. «Προτρέπουμε τους καπνιστές να αναζητήσουν βοήθεια και να ζήσουν την εμπειρία αυτά», απαντούν.
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν οι κ.κ Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας – πρύτανης της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, καθηγήτρια πνευμονολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Χριστίνα Γκράτζιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Το κάπνισμα και τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
«Σκοπός μας είναι να προσφέρεται η δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε καπνιστή που θέλει να απαλλαγεί από την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, σε καλά οργανωμένα ειδικά πνευμονολογικά ιατρεία, όχι μόνον σε νοσοκομεία αλλά και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης.
Ωστόσο, όπως παρατήρησε χρειάζεται αποφασιστική αντιμετώπιση και από την πλευρά της Πολιτείας, καθώς κάθε φορά που υφίστανται παράθυρα στην απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους ενισχύεται η τάση των καπνιστών να συνεχίζουν να ανάβουν τσιγάρο.
Το 70% των καπνιστών, δηλώνουν πως επιθυμούν να το κόψουν, αλλά μόνον το 20 – 30% προσπαθούν. Τελικά από αυτούς, 18.000 έχουν καταφύγει τα τελευταία χρόνια στα32 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργούν σε όλη την χώρα.
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η κ. Γκράτζιου, τα τελευταία επισκέπτονται τα ιατρεία, ολοένα και νεότεροι – ακόμη και καπνιστές κάτω των 30 ετών.
Το αισιόδοξο, όπως η ίδια ανέφερε, είναι πως το 60% των καπνιστών επιτυγχάνουν τη διακοπή έπειτα από ένα πρόγραμμα βοήθειας.
Σημειώνεται, πως στα ειδικά ιατρεία ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με τις επιστημονικές μεθόδους και τις διεθνείς οδηγίες για τη θεραπευτική παρέμβαση. Τα ιατρεία λειτουργούν με προγραμματισμένα ραντεβού και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμμή 800 801 80 80.
Πρωτιά στην Ευρώπη
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με έρευνατης Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρούμε για ακόμη ένα χρόνο τη θλιβερή πρωτιά στην κατανάλωση προϊόντων καπνού διατηρούν οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε  στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 3-19 Οκτωβρίου 2009 , το 42% των Ελλήνων (47% άνδρες και 38% γυναίκες) δηλώνουν ότι καπνίζουν όταν ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 29% (35% άνδρες και 25% γυναίκες). Στην ΕΕ υψηλά ποσοστά θεριακλήδων παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία με 39% και στην Ουγγαρία με 38%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ σημειώνονται στη Σουηδία με 16% και τη Φινλανδία με 21%.
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 44% των Ελλήνων και το 49% των πολιτών στην ΕΕ δηλώνουν ότι δεν έχουν καπνίσει ποτέ. Όπως προκύπτει ακόμη από την κοινοτική δημοσκόπηση το 39% των πολιτών στην Ελλάδα ηλικίας 15-24 ετών δηλώνουν ότι καπνίζουν (35% στην ΕΕ), στους πολίτες 25-39 ετών οι καπνιστές φτάνουν το 54% (37% στην ΕΕ), στους πολίτες 40-54 ετών το 57% (35% στην ΕΕ) και στους άνω των 55 ετών το 23% (17% στην ΕΕ). Οι καπνιστές στην Ελλάδα δηλώνουν ότι καπνίζουν κατά μέσο όρο 21,4 τσιγάρα ημερησίως (14,4 στην ΕΕ) με τους άνδρες να καπνίζουν 23,8 τσιγάρα την ημέρα (15,7 στην ΕΕ) και τις γυναίκες 18,7 τσιγάρα (12,8 στην ΕΕ).
Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες διακοπής καπνίσματος, το 11% των Ελλήνων δηλώνει ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες επιχείρησε να το πράξει «μια φορά» (15% στην ΕΕ), «ανάμεσα σε δύο και πέντε φορές» το 5% των Ελλήνων (10% στην ΕΕ) και «πάνω από πέντε φορές» το 1% των Ελλήνων (3% στην ΕΕ).

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από εκτροχιασμό τρένου

Οργάνωση που υποστηρίζεται από μαοϊστές αντάρτες ανέλαβε την ευθύνη για τον εκτροχιασμό του τρένου στην ανατολική Ινδία, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 71 ανθρώπους.
Η «Επιτροπή του Λαού Κατά των Αγριοτήτων της Αστυνομίας (ΡCPA)», ανέλαβε με τηλεφώνημά της στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΤΙ την ευθύνη για το σαμποτάζ σε υπερταχεία που συνδέει την Καλκούτα με τη Βομβάη.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 120 τραυματίσθηκαν.
Όπως έγινε γνωστό, στην ταχεία αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από την Καλκούτα προς τη Βομβάη σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και να συγκρουστεί με φορτηγό τρένο.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης του κρατιδίου όπου έγινε το δυστύχημα, ανέφερε ότι 13 βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν μετά την έκρηξη.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τραυματιών και των υπόλοιπων επιβατών διήρκεσε περισσότερες από 14 ώρες.
Η υπουργός Σιδηροδρομικών Μεταφορών Μαμάτα Μπανερτζί, που έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, δήλωσε πως τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών είχαν αφαιρεθεί. «Φοβόμαστε ότι πρόκειται για επίθεση των Μαοϊστών», τόνισε. Στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκαν προκυρήξεις στις οποίες αναλαμβάνουν την ευθύνη οι αντάρτες.
Το δυστύχημα συνέβη περίπου στη 1:30 τοπική ώρα στην περιοχή του Δυτικού Μινταπόρ, προπύργιο των Μαοϊστών, περίπου 135 χιλιόμετρα δυτικά της Καλκούτας.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ... Ο ''Θησέας'' Προτείνει... 28/05/2010
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  28/05/2010
ΚΩΔ: 201    ΙΡΛΑΝΔΙΑ -  ΑΛΓΕΡΙΑ        2-3  ΓΚΟΛ  1,75
---------------------------------------------------------------ΣΑΒΒΑΤΟ  29/05/2010
ΚΩΔ: 220    ΟΥΓΓΑΡΙΑ  -  ΓΕΡΜΑΝΙΑ           2       1,45
---------------------------------------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ  30/05/2010

ΚΩΔ: 239    ΑΓΓΛΙΑ  -  ΙΑΠΩΝΙΑ    OVER  1,55  ---------------------------------------------------------------