Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Και όμως η Digea μπαίνει στην Αθήνα στις 18 ΙουνίουΣειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησε η Digea εν όψει της έναρξης μετάδοσης ψηφιακού σήματος στην Αττική.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία αξιοποίησης του ψηφιακού φάσματος των 7 καναλιών για την , η εκπομπή θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους.
Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08. Στη μετάβαση δε συμμετέχει το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, το οποίο θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.
Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, πληροφορούνται ήδη για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ενόψει της ψηφιακής μετάβασης, μέσω προβολής ειδικού crawl στις οθόνες τους.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι της Digea συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των δήμων Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας και Περάματος, περιοχές όπου μέρος των κατοίκων θα χρειαστεί να προσαρμοστεί άμεσα ώστε να λάβει ψηφιακό σήμα λόγω διακοπής του αναλογικού σήματος από την Αίγινα.
Επαφές πραγματοποιήθηκαν επίσης με φορείς των δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Ελληνικού, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα οφέλη και τις δυνατότητες της νέας ψηφιακής τεχνολογίας αφού οι δημότες τους, ενώ θα εξακολουθούν να λαμβάνουν αναλογικό σήμα, θα μπορούν να επωφεληθούν με τη λήψη ψηφιακού σήματος μέσω του κέντρου εκπομπής της Αίγινας, προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα λήψης που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.
Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Digea, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης υποδέχθηκαν εξαιρετικά θετικά την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης και συμφώνησαν να συνδράμουν στην ενημέρωση των δημοτών τους. Στην κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζονται ενημερωτικές ημερίδες τόσο από τον Δήμο Βούλας, στις 31 Μαΐου 2010, όσο και από τον Δήμο Περάματος, στις 9 Ιουνίου 2010.

Θρίλερ για την προεδρία λίγο πριν το Δ.Σ. της Παρασκευής - Superleague - Παναθηναϊκός - Contra.gr

Θρίλερ για την προεδρία λίγο πριν το Δ.Σ. της Παρασκευής - Superleague - Παναθηναϊκός - Contra.gr

SPORT 24 - Ποδόσφαιρο - Ολυμπιακός - Έγγραφη πρόταση Μαρινάκη για την ΠΑΕ

SPORT 24 - Ποδόσφαιρο - Ολυμπιακός - Έγγραφη πρόταση Μαρινάκη για την ΠΑΕ

Η αποχώριση του Άδωνι απο την εκπομπή στο Extra3

troktiko: Η αποχώριση του Άδωνι απο την εκπομπή στο Extra3

Στoυς �32� του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε Παγδατής

troktiko: Στoυς �32� του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε Παγδατής

Οι χώρες που περνάνε στον τελικό της Eurovision

troktiko: Οι χώρες που περνάνε στον τελικό της Eurovision

''Θησέας'' the last news ...

''Θησέας'' the last news ...

Δωρεάν άθληση στο Αττικό Άλσος

Τη δυνατότητα να αθληθούν δωρεάν στο αθλητικό πάρκο του Αττικού Άλσους προσφέρει στους πολίτες η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Το αθλητικό πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων παραδόθηκε πρόσφατα στο κοινό μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Αττικού Άλσους στα Τουρκοβούνια, ενώ διαθέτει δέκα γήπεδα, εκ των οποίων τα τέσσερα για τένις, δύο για βόλεϊ, δύο για μπάσκετ και δύο για ποδόσφαίρο 5Χ5.
Μάλιστα για να εξασφαλίσει τη δωρεάν πρόσβαση των πολιτών, η Υπερνομαρχία υπέγραψε με πρωτοβουλία της προγραμματική σύμβαση με τη Γ. Γ. Αθλητισμού για την από κοινού διαχείριση του αθλητικού πάρκου.
Σημειώνεται ότι σε ότι αφορά τη χρήση των γηπέδων τένις θα λειτουργήσει δωρεάν για τους πολίτες, Ακαδημία εκμάθησης τένις με ευθύνη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.
«Στόχος μας είναι να απαλλάξουμε τις οικογένειες από επιπλέον δαπάνες για την άθληση ενηλίκων και παιδιών, αλλά κυρίως να μείνουμε πιστοί στην θέση μας για πάρκα πραγματικά “ζωντανά”, ανοιχτά στους πολίτες», επισήμανε η κα Μπέη στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε σήμερα με τον Γ. Γ. Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή.
Από τη πλευρά του, ο κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι «το Αττικό Άλσος περιέχει ένα σημαντικότατο θύλακα λαϊκού αθλητισμού στον οποίο αθλούνται χιλιάδες πολίτες και παιδιά».

ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Το καλοκαίρι που κάνουν την εμφάνισή τους τα κουνούπια, καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι από πριν για να τα αντιμετωπίσουμε φυσικά.

Μερικά μέτρα προστασίας για το σπίτι μας:

-Τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους στην επιφάνεια του νερού που λιμνάζει. Τα πρώτα δύο στάδιά τους της ζωής ενός κουνουπιού εξαρτώνται από το νερό, χωρίς αυτό δεν μπορούν να αναπαραγάγουν. Επομένως το πρώτο βήμα για τον έλεγχο των κουνουπιών είναι να μην υπάρχει στην περιοχή μας στάσιμο νερό. Αλλάζεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα το νερό των κατοικίδιων ζώων σας και φροντίστε να μην μένει πουθενά νερό όταν ποτίζεται.

-Τα σκοτεινά ρούχα προσελκύουν τα κουνούπια. Όταν βγαίνετε, φορέστε ανοιχτού χρώματος ρούχα για να μην τα προσελκύεται.

- Τα αρώματα που μυρίζουν γλυκά, τα σπρέι μαλλιών και οι λοσιόν για μαύρισμα προσελκύουν τα κουνούπια. Είναι καλύτερο όταν βγαίνετε έξω να αποφεύγετε να φοράτε αρώματα.

- Τα κουνούπια μας ανιχνεύουν επίσης από το διοξείδιο του άνθρακα της αναπνοής μας, (από μέχρι και 20 μέτρα μακριά). Συνιστάται να μην κάνετε δουλειές που κάνουν βαρύτερη την αναπνοή σας επειδή γίνεστε μεγαλύτερος στόχος.

- Αποφύγετε τα γλυκά, τα φρούτα όπως οι μπανάνες δεδομένου ότι αυτά μπορούν να προσελκύσουν τα κουνούπια.

-Εάν ψένεται στη σχάρα, ρίξτε λίγο φασκόμηλο ή δεντρολίβανο στα κάρβουνα για να αποκρούετε τα κουνούπια.

-Φυτέψτε marigold και catnip γύρω από το σπίτι σας που λειτουργούν ως φυσική απωθητική ουσία με το άρωμά τους.

Φυσικές απωθητικές ουσίες για τα κουνούπια:

Πολλά φυτά όπως το σκόρδο, η κανέλα, το γεράνι, ο ευκάλυπτος, ο κέδρος, ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, τα γαρίφαλα, η μέντα, η σιτρονέλλα, το μελισσόχορτο (που περιέχει σιτρονέλλα όπως έχω γράψει αλλού), τα κρεμμύδια, το θυμάρι, η καλέντουλα (marigold) και η καλαμίνθη (catnip-catmint) αποκρούουν τα κουνούπια.

Μια μελέτη του 2002 στο New England Journal of Medicine σύγκρινε τις διαφορετικές συνθετικές χημικές και βοτανικές απωθητικές ουσίες:

To Repel® Lemon Eucalyptus προσφέρει 120.1 λεπτά προστασία από τα κουνούπια, περισσότερο από μια απωθητική ουσία με μια χαμηλή συγκέντρωση του χημικού DEET(το Off Skintastic για τα παιδιά με 4.75% DEET παρέχουν 88.4 λεπτά προστασία), και λιγότερο από το OFF! Deep Woods® με 23.8% DEET, το οποίο παρέχει 301.5 λεπτά προστασία.
Οι απωθητικές ουσίες του αιθέριου ελαίου από ευκαλύπτου, εκτός από τις χημικές ουσίες DEET και picaridin, έχουν καταχωρηθεί με την Αμερικάνικη υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (που σημαίνει ότι τα υλικά έχουν αναθεωρηθεί και έχουν εγκριθεί για την αποτελεσματικότητα και την ανθρώπινη ασφάλεια) και συστήνεται από τα κέντρα ελέγχου ασθενείας και πρόληψης για τα κουνούπια που μπορούν να φέρουν τον ιό του δυτικού Νείλου.

Αιθέριο έλαιο γερανιών και έλαιο σόγιας
Η μελέτη του New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι το Bite Blocker παρείχε 94.6 λεπτά προστασία ενάντια στα κουνούπια. Αυτό είναι ελαφρώς αποτελεσματικότερο από to Skintastic για τα παιδιά (που περιέχei 4.75% DEET), τα οποία παρείχαν 88.4 λεπτά προστασίας.
Η μελέτη από το Ηνωμένο τμήμα γεωργίας ταξινόμησε το Bite Blocker δεύτερο στην αποτελεσματικότητα μετά από το Repel. Το Bite Blocker εκτιμήθηκε πιο αποτελεσματικότερο από τη συνθετική απωθητική ουσία κουνουπιών DEET 7%.
Το Bite Blocker έχει αιθέρια έλαια του γερανιού, της σόγιας και της καρύδας και είναι διαθέσιμο σαν σπρέι για ψεκασμό ή λοσιόν.

Σιτρονέλλα

Μια γνωστή φυσική απωθητική ουσία κουνουπιών. Τα αιθέρια έλαια της σιτρονέλλας χρησιμοποιούνται για να κάνουν λοσιόν, σπρέι και κεριά.
Μια μελέτη του Πανεπιστήμιο Guelph αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα των κεριών με σιτρονέλλα 3% και 5% στην προστασία από τα δαγκώματα.
Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που τοποθετήθηκαν κοντά στα κεριά σιτρονέλλας είχαν 42.3% λιγότερα τσιμπήματα.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, τα κεριά σιτρονέλλας δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως αυτόνομη απωθητική ουσία, αν και μπορούν να βοηθήσουν αρκετά.

Catnip-Catmint

Μια άλλη έρευνα από το τμήμα εντομολογίας του κρατικού Πανεπιστημίου της Αϊόβα παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας μελέτης για το κοινό catnip. Μεταξύ των συμπερασμάτων τους ήταν το γεγονός ότι το αιθέριο έλαιο του catnip είναι 10 φορές αποτελεσματικότερο στην απόκρουση των κουνουπιών από τις ισχυρές χημικές ουσίες όπως το DEET.

Κάποια άλλη θεωρεία υποστηρίζει ότι η συχνή κατανάλωση σκόρδου λειτουργεί σαν απωθητική ουσία μέσω της οσμής του δέρματος στα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Μια δικιά μου μέθοδος που για μένα δουλεύει είναι να αλείβω στο σώμα μου χυμό από λεμόνι. Ίσως σας φαίνεται πολύ απλό για να είναι αποτελεσματικό αλλά σε μένα δουλεύει. Εξάλλου το λεμόνι απολυμαίνει, καθαρίζει και μαλακώνει το δέρμα. Αν το δοκιμάσετε και εσείς πείτε μου τα αποτελέσματα.

Για να φτιάξετε την δικιά σας απωθητική ουσία σας προσθέστε 7-10 σταγόνες από αιθέρια έλαια σε 2 κουταλάκια από φυτικό έλαιο και αναμίξετε. Τα αιθέρια έλαια είναι αρκετά ισχυρά και μπορούν να ενοχλήσουν τα ευαίσθητα άτομα για αυτό πρέπει να γίνεται δοκιμή πρώτα σε ένα μικρό σημείο του σώματος, για τυχόν αλλεργίες. Οι έγκυοι γυναίκες πρέπει να συζητήσουν με το γιατρό τους για τη χρήση οποιουδήποτε αιθέριου λαδιού.

Φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από κουνούπια

Η απλούστερη μέθοδος για την ανακούφιση από τη φαγούρα του τσιμπήματος των κουνουπιών είναι μια κρέμα που γίνεται εύκολα, από συστατικά που βρίσκονται συνήθως στα περισσότερα σπίτια. Η κρέμα μπορεί να γίνει με τη χρησιμοποίηση μόνο σόδας και νερού. Χύστε λίγη σόδα σε ένα μικρό κύπελλο και αναμίξτε την με λίγο νερό για να κάνετε μια κολλώδη κρέμα.
Αλείψτε το μίγμα της κρέμας στο τσιμπημένο σημείο για άμεση ανακούφιση.
Αυτή τη μέθοδο την έχω χρησιμοποίηση και εγώ και την βρήκα αποτελεσματικότατη.

Μια άλλη μέθοδος που έχω διαβάσει για να απαλλαγείτε από τη φαγούρα και την ενόχληση, είναι να τρίψτε φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας πάνω στα τσιμπήματα.

Ο James Duke, Ph.D., συντάκτης «του πράσινου φαρμακείου» συστήνει το φυτό Plantain(Plantago, διάφορα είδη) ότι είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για να μεταχειριστεί τα τσιμπήματα κουνουπιών.
Δεν χρειάζεστε να φυτέψετε αυτό το φυτό επειδή είναι ένα πολύ κοινό ζιζάνιο και βρίσκεται παντού. Για να χρησιμοποιήσετε το φυτό ως πρώτες βοήθειες για ένα δάγκωμα κουνουπιών, συντρίψτε μερικά φύλλα και τα τρίψτε το στο δάγκωμα.Πολύτεκνη Μητέρα…

Είμαι μητέρα 4 ανήλικων παιδιών και συνέχεια ακούω πολλά και διάφορα για το γεγονός ότι θελήσαμε με το σύζυγο μου να κάνουμε τέσσερα παιδιά όπως… τηλεόραση δεν έχετε; εγώ μόνο στην ιδέα των τεσσάρων παιδιών τρελαίνομαι!, πως αντέχεις!

Το τελευταίο που άκουσα είναι «εμείς θα πληρώνουμε για τα παιδιά που εσύ έκανες»; Ένιωσα ότι ζω στον απόλυτο παραλογισμό και ο λόγος που γράφω αυτό το μήνυμα είναι ότι νιώθω πίκρα και οργή…

Τι έγινε τελικά εμείς οι πολύτεκνοι είμαστε οι ηλίθιοι της πατρίδας; σοβαρά μιλάμε; γιατί τέρμα τα «αστεία» περί αγαθιάρηδων που δεν έχουν τι να κάνουν από το να σπέρνουν παιδιά. Μιλούσαμε για δημογραφικό και ξαφνικά λύθηκε μπροστά στην σημερινή οικονομική κατάσταση και με όλες αυτές τις ελληνοποιήσεις;

Όταν αποφάσισα να κάνω οικογένεια σταμάτησα να εργάζομαι θέλοντας έτσι να αφοσιωθώ στο μεγαλύτερο για μένα δώρο που μου έδωσε ο Θεός, τα παιδιά μου.

Τα πρώτα χρόνια, μου ήταν δύσκολο να πω ότι το επάγγελμα μου είναι τα οικιακά αλλά τώρα νιώθω περήφανη γιατί μεγαλώνω τα παιδιά μου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου άνεργο γι’ αυτό και δεν έχω κάρτα ανεργίας.

Θεωρώ ότι μέσα σ αυτή την κοινωνία που δεν παράγει τίποτε ότι εγώ έκανα κάτι και κάνω κάτι, μεγαλώνω τα παιδιά μου. Δεν θα αφήσω κανένα να μου μειώνει αυτό που κάνω.

Δεν σ’ αφήνω «κύριε» να λες ότι εσύ πληρώνεις για τα παιδιά μου γιατί δεν πληρώνεις αλλά εγώ πληρώνω για σένα.

Δεν μου έδωσε ποτέ κανείς και δεν ζήτησα από κανένα έτσι μεγάλωσα, ναι είμαι Ελληνίδα. Δεν θα μιλήσω για όσους δεν σέβονται την πολυτεκνική μου ιδιότητα και όσους μέσα από το «σύστημα» απαξιώνουν αυτήν την ιδιότητα.

Δεν έκανα παιδιά για να έχω ειδική μεταχείριση, ούτε για να «χωθώ κάπου».

Ναι, είμαι πολύτεκνη μάνα και θέλω να με σέβεται η πατρίδα μου γιατί μεγαλώνω τέσσερα παιδιά με αξίες, με όνειρα, με στόχους . Κάποιοι θέλουν να μου τα στερήσουν και αυτά.

Ναι, θέλω να μου φέρεστε με σεβασμό, να μου αφήσετε να έχω την αξιοπρέπεια να μεγαλώσω τα παιδιά μου ελεύθερα, στον εδαφικό χώρο που οι πρόγονοί μου με θυσίες μου χάρισαν, με το όνομα της περιοχής μου γιατίείμαι από την Μακεδονία και μόνο μια υπάρχει. Κάποιοι θέλουν να μου κλέψουν και το όνομα αυτό.

Ναι, αφήστε μου το δικαίωμα όταν ο άντρας μου ασκεί ένα λειτούργημα να μπορώ να ΑΝΑΘΡΕΨΩ τα παιδιά μουκαι μην του κόβετε το μισθό μέσα στα πλαίσια μιας ισοπεδωτικής πολιτικής που τελικά αγγίζει μόνο αυτούς που εργάζονται χωρίς να έχουν κλέψει ποτέ.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τελικά δεν παράγουμε τίποτα σαν έθνος, σαν λαός. Θάψαμε στο υπέρμετρο καταναλωτισμό και την εφήμερη καλοπέραση τα πάντα ακόμη και την ελπίδα που έρχεται με την γέννηση ενός παιδιού.

Χάθηκε η αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, ο σεβασμός στα όσια και τα ιερά.

Χάθηκε η ταυτότητα του Έλληνα που τον έκανε αθάνατο στο πέρασμα των αιώνων.

Χάθηκε η ελπίδα, τα όνειρα, η ιστορία, η περηφάνια, το μεράκι του, ο ενθουσιασμός του Έλληνα.

Χάθηκε αλλά δεν πέθανε, το βλέπεις μέσα στα μάτια των παιδιών μας , στο χαμογελαστό πρόσωπό τους.

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και σ αυτά πρέπει να επενδύσουμε.

 
(ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ)

Παράλληλη επετηρίδα για τους αξιωματικούς

Θα προβλέπονται προαγωγές «κατ΄ απόλυτο εκλογή» με βάση τη θητεία σε επιτελικές θέσεις

O θεσμός της παράλληλης επετηρίδας αναμένεται να αποτελέσει τη βασικότερη αλλαγή στον νέο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η παράλληλη επετηρίδα θεωρείται, σύμφωνα με... πληροφορίες, ο μόνος τρόπος για να προωθηθούν σε επιτελικές και κρίσιμες θέσεις άτομα που το αξίζουν και «να σπάσουν» τα στεγανά στην προαγωγή υπαξιωματικών και αξιωματικών. Για τον λόγο αυτόν θα προβλέπονται προαγωγές «κατ΄ απόλυτο εκλογή», είτε σε τακτικές είτε σε έκτακτες κρίσεις. 

Το σχετικό σχέδιο νόμου επεξεργάζεται ειδική ομάδα εργασίας και ο στόχος είναι να παρουσιαστεί πριν από το καλοκαίρι. Με την προαγωγή κατ΄ απόλυτο εκλογή θα επιλέγονται για την πλήρωση κενών θέσεων αυτοί που έχουν τα ουσιαστικά προσόντα και θα προάγονται προσπερνώντας τους αρχαιοτέρους τους. Κρίσιμη στο σημείο αυτό είναι η επιλογή των κριτηρίων εισόδου στην παράλληλη επετηρίδα. Η πείρα σε δύσκολες διοικητικές και επιτελικές θέσεις, κυρίως στο εξωτερικό (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ) και ιδιαίτερα για τους αξιωματικούς όπλων, θα θεωρείται κομβικό κριτήριο. Το ίδιο θα θεωρείται και η συμμετοχή τους σε στρατιωτικά «σχολεία». Ωστόσο δεν έχει ακόμη οριστικά αποφασιστεί αν η παράλληλη επετηρίδα θα ξεκινά από τον βαθμό του ανθυπολοχαγού ή από εκείνον του συνταγματάρχη.

Ωστόσο οι ρυθμίσεις για την ιεραρχία και τις προαγωγές στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι ανεξάρτητες από εκείνες για το Ασφαλιστικό των ενστόλων και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας ώστε οι σχετικές ρυθμίσεις να ενταχθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν χθες προς «Το Βήμα» ότι «στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση των ορίων ηλικίας. Ωστόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Άλλο θα είναι το καθεστώς που αφορά π.χ. τους ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλο αυτό των γιατρών. Κατά πάσα πιθανότητα, τα όρια για τους δεύτερους θα είναι υψηλότερα».

Στο νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών προωθείται ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία για τον υπολογισμό της 35ετούς πραγματικής υπηρεσίας θα περιλαμβάνεται:

1. Η προϋπηρεσία που πραγματικά διανύθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες.

2. Η προϋπηρεσία που διανύθηκε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

3. Ο χρόνος σπουδών σε ΑΕΙ. Ωστόσο εξακολουθούν να εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν τα χρόνια σπουδών πρέπει να συνυπολογίζονται ως συντάξιμα.

(ΒΗΜΑ)(ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ - PRINCE
Στοχευμενο φανερά σε εφήβους και τους γονείς τους – η ταινία είναι PG-13, η 2η ταινία της Disney με τέτοιο rating μετά το Pirates of The Caribbean – ο Πρίγκιπας της Περσίας είναι μια φανταχτερή περιπέτεια με ταχύτητα, σπιρτάδα και πολλά CGI. 

Είναι βασισμένο στο video game του 2003 και είναι γεμάτο αμμοθύελλες (εύκολο πράγμα στο Μαρόκο όπου γυρίστηκε αν και όλες είναι ψηφιακές), άλογα και σπαθιά, ισχυρές πόλεις και αριστοκράτες Πρίγκιπες. 

Το σκηνικό είναι μια φανταστική έκδοση της αρχαίας Περσίας και το αντικείμενο του πόθου είναι ένα ξίφος που έχει τη δυνατότητα να εξαπολύει αμμοθύελλες και να αντιστρέφει το χρόνο, που στα λάθος χέρια μπορεί μέχρι και να καταστρέψει το κόσμο. 

Ο Ντασταν (Jake Gyllenhaal) είναι ένας ακροβάτης πολεμιστής, υιοθετημένος από το βασιλιά Σαραμαν (Ronald Pickup) και μεγαλωμένος από δυο πρίγκιπες (Richard Coyle και Toby Kebbell). 

Υπό τη καθοδήγηση του αδερφού του βασιλιά (Ben Kingsley) πολιορκεί μια πόλη όπου ......πιθανότατα κρύβονται όπλα μαζικής καταστροφής (όχι, δεν εμπλέκονται οι κακοί αμερικάνοι). 

Και επειδή ο ήρωας δε θα μπορούσε να μείνει ...αζευγάρωτος, έρχεται η Gemma Arterton (η Ιό στη Τιτανομαχία) ως πριγκίπισσα Ταμινα που γνωρίζει περισσότερα από ότι φαίνεται για το μαγικό ξίφος. 

Ο σκηνοθέτης Mike Newell προσπαθεί να κάνει τις σκηνές των δυο πρωταγωνιστών σέξι και συναρπαστικές και η αλήθεια είναι ότι ηGemma δίνει μια εξωτική ομορφιά κι ενέργεια στο φιλμ, και είναι η ευκαιρία της να μπει στις top γυναίκες του Hollywood, αν και νομίζω ότι η ίδια δεν το θέλει και πολύ. 

Δείχνει πολύ intelligent για τέτοιες ανούσιες παραγωγές. 
Ο Jake Gyllenhaal (Brothers) από την άλλη δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιους ηρωικούς ρόλους αλλά από το trailer που βλέπω, δε με χαλάει καθόλου. 

Οι παλιοί ίσως αναπολήσουν ανάλογες στιγμές με τον Errol Flynnκαι τον Douglass Fairbanks, οι νεαρότεροι θα το διασκεδάσουν αλλά οι μικροί φαν του video game ίσως έχουν ένα πρόβλημα. 

Το rating PG-13 έχει μεγάλη σημασία στην Αμερική και σημαίνει ότι πολλά παιδιά κάτω από 13 (που είναι και το target group του παιχνιδιού) δεν θα μπορέσουν να το δουν, ένα κοινό που είναι πολύ σοβαρή πηγή εισιτηρίων, γι’αυτό και πιθανότατα θα κάνει καλή πορεία στο box office, όχι όμως και εξαιρετική. 

Στην Ελλάδα θα το δούμε από την Audio Visual στις 20 Μαΐου, μια βδομάδα πριν την Αμερική. 

Δείτε το trailer.

Έρχεται καύσωνας!!Μπήκε ήδη το καλοκαιράκι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο, φτάνοντας μέχρι και τους 33 βαθμούς κελσίου. Από την Παρασκευή θα αρχίσει η άνοδος της θερμοκρασίας στα νότια και κατά τόπους στα ηπειρωτικά η μέγιστη θα φθάσει τους 33 βαθμούς κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και.. μεμονωμένες καταιγίδες.

Για την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει παροδικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια και δυτικά κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ο Άλεξ αναλύει το συνταρακτικό και ύποπτο παράξενο
της «προφητείας» στην ταινία Knowing με τον Νίκολας Κέιτζ που βγήκε στις αίθουσες της Αμερικής το 2009, αλλά αναφέρεται με ανατριχιαστική ακρίβεια στην συγκεκριμένη έκρηξη και την πετρελαιοκηλίδα που κατέκλυσε τον Κόλπο του Μεξικό ένα χρόνο μετά. Μέχρι και στην ημερομηνία 20/4/2010 ήταν σατανικά ακριβής η «πρόβλεψη». Είναι πολύ δύσκολο να αποδοθεί αυτό σε μια απλή σύμπτωση

Η κοίλη γη

hollow_earthΘεΘεωρητικά η γη είναι κούφια. Μέσα υπάρχουν ολόκληροι πολιτισμοί. Μερικοί λένε ότι τα UFO δεν είναι από άλλους πλανήτες, αλλά προέρχονται από το εσωτερικό της γης. Στο τέλος του 17ου αιώνα προτάθηκε ότι το αέριο που βγαίνει από τις τρύπες στους πόλους είναι η αιτία του Βορείου και Νοτίου Σέλας. Ο Ιούλιος Βέρν έγραψε το 1864 το «Ταξίδι στο κέντρο της γης» περιγράφοντας την κούφια γη. Ο Μπάροους, γνωστός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, έγραψε αρκετά μυθιστορήματα σχετικά.Το 1869, ο Κύρος Ρίντ, αυτοαποκαλούμενος αλχημιστής, ίδρυσε θρησκευτική ομάδα και για σαράντα περίπου χρόνια έδινε ομιλίες και έγραφε άρθρα για το θέμα αυτό. Το 1913,Ο Γκάρντνερ δημοσίευσε το «Ταξίδι στο εσωτερικό της γης». Το 1964 ο Ναύαρχος Μπίρντ, εσωτεριστής και Ροδόσταυρος,  δημοσίευσε βιβλίο για την κοίλη γη, και τα ΑΤΙΑ. Πέταξε με αεροπλάνο στον βόρειο πόλο το 1926 και στον  νότιο πόλο το 1929. Περιέγραψε τις εισόδους στο εσωτερικό της γης, την ύπαρξη βλάστησης, ζώων και ανεπτυγμένου πολιτισμού.Άραγε όλα αυτά μπορεί να αληθεύουν; Η ιστορία αυτή ξεκινάει από τον 18ο αιώνα, τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν κάνει ακόμα σπορ τις φάρσες και την επιστημονική απάτη και όπου υπάρχει καπνός εκεί υπάρχει και φωτιά.ρητικά η γη είναι κούφια. Μέσα υπάρχουν ολόκληροι πολιτισμοί. Μερικοί λένε ότι τα UFO δεν είναι από άλλους πλανήτες, αλλά προέρχονται από το εσωτερικό της γης. Στο τέλος του 17ου αιώνα προτάθηκε ότι το αέριο που βγαίνει από τις τρύπες στους πόλους είναι η αιτία του Βορείου και Νοτίου Σέλας. Ο Ιούλιος Βέρν έγραψε το 1864 το «Ταξίδι στο κέντρο της γης» περιγράφοντας την κούφια γη. Ο Μπάροους, γνωστός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, έγραψε αρκετά μυθιστορήματα σχετικά.Το 1869, ο Κύρος Ρίντ, αυτοαποκαλούμενος αλχημιστής, ίδρυσε θρησκευτική ομάδα και για σαράντα περίπου χρόνια έδινε ομιλίες και έγραφε άρθρα για το θέμα αυτό. Το 1913,Ο Γκάρντνερ δημοσίευσε το «Ταξίδι στο εσωτερικό της γης». Το 1964 ο Ναύαρχος Μπίρντ, εσωτεριστής και Ροδόσταυρος,  δημοσίευσε βιβλίο για την κοίλη γη, και τα ΑΤΙΑ. Πέταξε με αεροπλάνο στον βόρειο πόλο το 1926 και στον  νότιο πόλο το 1929. Περιέγραψε τις εισόδους στο εσωτερικό της γης, την ύπαρξη βλάστησης, ζώων και ανεπτυγμένου πολιτισμού.Άραγε όλα αυτά μπορεί να αληθεύουν; Η ιστορία αυτή ξεκινάει από τον 18ο αιώνα, τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν κάνει ακόμα σπορ τις φάρσες και την επιστημονική απάτη και όπου υπάρχει καπνός εκεί υπάρχει και φωτιά.

Λυκανθρωπία ! Ασθένεια ;

Σύμφωνα με τους θρύλους διαφόρων λαών ο λυκάνθρωπος είναι
ένα άτομο που παίρνει την μορφή και τις ιδιότητες του λύκου,
για να γευτεί ανθρώπινη σάρκα και αίμα.
Μπορεί να μετατρέπεται εξίσου εύκολα από άνθρωπος σε λύκο και αντίστροφα.
 
Πουθενά δεν υπάρχει κάποια ένδειξη τέτοιων μετατροπών.
 Υπάρχουν όμως πάρα πολλές τεκμηριωμένες περιπτώσεις ανθρώπων
που νόμιζαν ότι ήταν λυκάνθρωποι.
Αυτή η λανθασμένη εντύπωση που έχει κάποιος για τον εαυτό του
λέγεται λυκανθρωπία.
Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι ο μύθος του λυκάνθρωπου
πολλές φορές αφορά άτομα με πολύ έντονη τριχοφυία, και έχει βάση
μια γενετική αναταραχή με το όνομα "Υπερτρίχωσις". 
Επίσης μπορεί να οφείλεται και σε άλλη ενδοκρινή αναταραχή,
όπως είναι το επινεφρίδιο virilism, βασοφιλικό αδένωμα
των βλεννογόνων, ωοθηκικών όγκων, ή του συνδρόμου Sten - Leventhal. Ο λυκάνθρωπος


Ασθένεια; Η ύπαρξη οργανικών διαταραχών 

Στην πόλη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, ο γενετησιολόγος
Δρ. Lovis Figuera έχει εδώ και κάποια χρόνια στο μικροσκόπιό
των ερευνών του μια οικογένεια Μεξικανών που παρουσιάζουν
μια πολύ σπάνια γενετική μεταλλαγή. 
Αυτή εκδηλώνεται με την κάλυψη όλου του σώματος  των ανδρών,
των γυναικών αλλά και των μικρών παιδιών από πολύ μακριά
και πυκνή τρίχα.
Φαίνεται ότι αυτό προκαλείται από ένα γονίδιο που αν και προϋπήρχε
από αιώνες άρχισε να εκδηλώνεται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.
 Το γονίδιο αυτό μέσω των χρωμοσωμάτων πέρασε από τους γονείς
στα παιδιά, και είναι γνωστό ως "διαταραχή werewolf".
Μια αντίστοιχη περίπτωση μελετά ο Δρ. Figuera στην πόλη
Zacatecas (Μεξικό). 
Μια 32μελής οικογένεια φαίνεται πως είναι φορέας του γονιδίου.
 Υπάρχουν μέλη της οικογένειας που η τριχοφυία τους είναι υπερβολική
σε σχέση με τα υπόλοιπα. 
Μάλιστα κάποιο μέλος της εργάζεται σε τσίρκο της περιοχής
και η εμφάνισή του προκαλεί απορία, προβληματισμό, δέος και φόβο.
 
Ο Δρ.  Figuera που έχει εστιάσει την προσοχή του στο γονίδιο αυτό,
ελπίζει ότι το  μόνο που μπορεί να γίνει ως πρόληψη - και ίσως
αποτροπή αυτής της διαταραχής - είναι η εξακρίβωση της φύσης
και της προέλευσής του. 
Έτσι πιθανοί νέοι ασθενείς να μπορέσουν να αποφύγουν αυτή
την διαταραχή με μια πιθανή απομόνωση του γονιδίου. 
Θεωρεί απίθανο να βοηθήσει αυτές τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν
ήδη το πρόβλημα στο να απαλλαγούν από αυτή την διαταραχή
και να ταυτόχρονα να τις λυτρώσει από την δυστυχία και την κατάθλιψη
που τους έχει προκληθεί.
 Παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν την αποπομπή και την απομόνωση
από την υπόλοιπη κοινωνία. 
Στη καλύτερη περίπτωση αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι
με μια επιτυχημένη ορμονικής παρέμβασης να μειωθεί λίγο
ο βαθμός της τριχοφυίας. 

Στο παραπάνω περιστατικό, ο χαρακτηρισμός "λυκάνθρωπος"
που προσάπτεται στους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους, έχει να κάνει
καθαρά με τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά και το αποτρεπτικό
της παρουσίας τους. 
Η επίδραση στον ψυχικό τους κόσμο έχει να κάνει με την μελαγχολία,
την δυστυχία, την εκτόπιση και το απομονωτισμό που τους
κληρονόμησε αυτή η διαφοροποίηση των γονιδίων τους. 
Δεν έχουμε να κάνουμε με μια επιθετικότητα και άσκηση βίας 
εναντίον άλλων ανθρώπων.  Κάθε άλλο...
Στην περίπτωση όμως που ο όρος λυκάνθρωπος  αφορά την ψυχική
κατάσταση του ατόμου τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά,
και με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για αυτούς που θα βρεθούν
στο δρόμο του άρρωστου ανθρώπου.
Εδώ η "αλλαγή" σε λύκο, η μετατροπή σε λυκάνθρωπο βρίσκεται
στον "αποδιοργανωμένο εγκέφαλο του παράφρονος".
Δεν θα πρέπει ωστόσο να παραγνωρίσουμε και την επίδραση της Σελήνης
στον ψυχισμό του ανθρώπου και κυρίως σε εκείνον του "λυκάνθρωπου".
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως στο γεμάτο φεγγάρι οι τρίχες,
τα γένια και τα μαλλιά του ανθρώπου διπλασιάζουν σχεδόν το ρυθμό
ανάπτυξής τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νύχια.
 Η Σελήνη ασκεί τρομαχτικά μεγάλη και παραγνωρισμένη επίδραση
στον ψυχισμό του ανθρώπου.
Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά;
Σκεφτείτε μόνο τις τρομαχτικές ελκτικές δυνάμεις που ασκεί
στα νερά της θάλασσας, προκαλώντας παλίρροιες πολλές φορές
τεραστίων διαστάσεων.
Σκεφτείτε τα νερά στον Πορθμό του Ευρίπου στη Χαλκίδα,
που αναγκάζονται υπό την πίεση τρομακτικών ελκτικών δυνάμεων
της Σελήνης να αντιστρέφουν την πορεία τους από Βορρά σε Νότο,
και το αντίστροφο.
Πώς λοιπόν, δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον ψυχικό κόσμο
του ανθρώπου, από τη στιγμή που το 80% περίπου του εγκεφάλου του
αποτελείται από νερό, υλικό πολύ επιρρεπές σε δυνάμεις έλξης;
Πριν από διακόσια περίπου χρόνια, στα ψυχιατρικά άσυλα της Αγγλίας,
είχε θεσπιστεί διάταγμα να δέρνουν και στη συνέχεια να δένουν
τους επικίνδυνους ασθενείς μια μέρα πριν από την Πανσέληνο,
προκειμένου να κάμψουν τις τάσεις για φασαρία και επανάσταση
που σίγουρα θα παρουσίαζαν την επομένη οι ασθενείς λόγω της Πανσελήνου!


Είναι χιλιάδες τα περιστατικά που έχουν να κάνουν με κρούσματα
"λυκανθρωπίας'.
 Και λέμε χιλιάδες καθώς πριν την πρόοδο της ιατρικής στο θέμα
των ψυχικών νόσων, ασθενείς με κάποιας μορφής ψυχική νόσο,
πάρα πολύ εύκολα έπαιρναν τον τίτλο του λυκάνθρωπου. 
Αρκεί να πούμε ότι μόνο στη Γαλλία μεταξύ 1520 και 1630,
περίπου 30000 άτομα είχαν την κακή τύχη να χαρακτηρισθούν λυκάνθρωποι. 
Πολλά από αυτά ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν και αφού "ομολόγησαν"
εγκλήματα που τους καταλογίσθηκαν θανατώθηκαν στην πυρά δεμένα
 πάνω σε έναν πάσσαλο. 

Συνέλαβαν 72 «πορτοφολάδες» στον ΗΣΑΠ

Πολυμελής σπείρα 72 «πορτοφολάδων», με συνεργό έναν υπάλληλο security ο οποίος παρείχε την πληροφορία για παρουσία αστυνομικού στο δίκτυο του ΗΣΑΠ, εξάρθρωσε σήμερα η αστυνομία.
Η σπείρα αποτελούμενη από 72 άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες.
Μετά από έρευνα, που περιλάμβανε φωτογράφηση και μαγνητοσκόπηση των υπόπτων, 60 αστυνομικοί της ασφάλειας Αθηνών και των Τμημάτων Ασφάλειας Αγ. Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση και συνέλαβαν τα μέλη της σπείρας, 69 άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τρεις από τη Βουλγαρία.
Παράλληλα, συνελήφθη ο 26χρονος υπάλληλος εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας που εργαζόταν στη φύλαξη του σταθμού του ΗΣΑΠ στην πλ. Βικτωρίας, όπου η σπείρα των πορτοφολάδων είχε την έδρα της.
Ο 26χρονος παρείχε, με το αζημίωτο, πληροφορίες για την παρουσία αστυνομικών στο δίκτυο του ηλεκτρικού.
Η σπείρα δρούσε σε ώρες αιχμής, κυρίως στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ομάδα οκτώ έως 10 ατόμων έμπαιναν σε κάποιο από τα βαγόνια και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αφαιρούσαν τα πορτοφόλια των επιβατών.
Αφού έπαιρναν τα χρήματα, πέταγαν τα πορτοφόλια σε κάδους στην πλ. Βικτωρίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έναν μόνο κάδο στην πλατεία Βικτωρίας, η αστυνομία εντόπισε περίπου 45 πορτοφόλια.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι καθημερινά η σπείρα έκλεβε κατά μέσο όρο 10 πορτοφόλια και ότι δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες. Δεν αποκλείουν, δε, να υπάρχουν κι άλλα ασύλληπτα μέλη της σπείρας. 
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 3.000 ευρώ, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και ξυραφάκια.

πηγή: τα νέα online

Η Ρεάλ του Μουρίνιo!

Μπορεί ακόμα ο Ζοσέ Μουρίνιο να μην έχει υπογράψει με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά θα πρέπει να λογίζεται ήδη ως τεχνικός των Μαδριλένων. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την ομάδα που οραματίζεται, ενώ δεν άφησε ασχολιάστα και τα λεγόμενα του Ζουάν Λαπόρτα...Ο Μουρίνιο έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Αs

Για την Ρεάλ που ονειρεύεται

«Η δική μου Ρεάλ θα είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Για να κατακτήσεις τίτλους πρέπει να γνωρίζεις τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου και να δουλεύεις συλλογικά. Για να πάρεις τρόπαια πρέπει να κερδίζεις και για να κερδίζεις πρέπει να παίζεις καλά. Θα δημιουργήσουμε τη δική μας αγωνιστική ταυτότητα και δεν θα μιμηθούμε κανέναν. Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Πηγαίνω στην ομάδα με ταπεινότητα, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλω να αλλάξω. Για παράδειγμα οι προπονήσεις δεν θα είναι ανοικτές οι προπονήσεις καθημερινά, αλλά μία ημέρα για τον Τύπο και τον κόσμο».

Για τους Γκούτι και Ραούλ

«Στους βετεράνους αξίζει να είναι χαρούμενοι και αυτό μπορεί να γίνει είτε παίζοντας σε άλλη ομάδα είτε αναλαμβάνοντας έναν άλλο ρόλο στην ομάδα που ήταν το σπίτι τους για τόσα χρόνια. Υπάρχουν λίγοι Μαλντίνι και Ζανέτι και ένας παίκτης πρέπει να είναι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του και την ομάδα του. Ο Γκούτι ο ίδιος αποχαιρέτησε τους φιλάθλους της Ρεάλ, με τον Ραούλ, που είναι ήσυχος τύπος και δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του, θα πρέπει να μιλήσω από κοντά».

Για τον Κακά

«Ο Κακά είχε κάποιους τραυματισμούς κι έχασε την αυτοπεποίθησή του, αλλά δεν πιστεύω πως θα έχει πρόβλημα να επανέλθει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ένας παίκτης πρέπει να έχει καλή ψυχολογία για να αποδώσει όπως μπορεί».

Και άμυνα η Ρεάλ

«Όπως οι επιθετικοί θέλουν οι άλλες γραμμές να δουλεύουν για αυτούς, έτσι θα υπάρχουν στιγμές στη διάρκεια ενός αγώνα ή της σεζόν που θα πρέπει να θυσιαστούν για το καλό της ομάδας. Είναι δύσκολο να είσαι καλύτερος από τον αντίπαλό σου για 90 λεπτά».

Οπαδός της Ρεάλ

«Δεν είμαι εχθρός κανενός. Δεν είμαι ούτε αντι-Μίλαν, ούτε αντι-Μπαρτσελόνα ή αντι-Ατλέτικο. Είμαι οπαδός της Ίντερ και τώρα θα είμαι οπαδός της Ρεάλ».

Η απάντηση στον Λαπόρτα

«Ο γιος μου δεν είναι Μπαρτσελόνα, είναι οπαδός της ομάδας που δουλεύει ο πατέρας του και της ομάδας που σέβεται τον πατέρα του. Δεν μπορεί να υποστηρίζει μία ομάδα που ο κόσμος της έβριζε τον πατέρα του για 90 λεπτά».

Για τον αντίπαλό του, τον Γιόζεπ Γκουαρντιόλα

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Γκουαρντιόλα. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, έχουμε εξαιρετική σχέση και τον σέβομαι πολύ».

Για το που θα ενισχυθεί η Ρεάλ

«Θέλω τρεις με τέσσερις αμυντικογενείς παίκτες, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε και στην επίθεση».

Για τις μεταγραφικές φήμες

«Ο Μιλίτο είναι ένας επιθετικός που τα έχει όλα. Όμως σαν ένας παίκτης που έχει γράψει ιστορία με την Ίντερ, δεν θα πρέπει να τον αφήσουν να φύγει. Φυσικά και θα ήθελα τον Μιλίτο, αλλά θα πρέπει να μείνει, να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να βγάλει κι άλλα λεφτά. Ο Μαϊκόν είναι ένα θαύμα της φύσης, πολύ ποιοτικός παίκτης που πετυχαίνει 6-7 γκολ κάθε σεζόν. Δεν λέω ότι δεν θα τον ήθελα, αλλά θεωρώ πως ο Σέρχιο Ράμος μπορεί να γίνει από τους κορυφαίους μπακ στον κόσμο.

Ο Ντι Μαρία είναι ένας φανταστικός παίκτης, αλλά αγωνίζεται σε ένα μικρότερο πρωτάθλημα και έχω αμφιβολίες για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός πιο δυνατού πρωταθλήματος. Αν μπορούμε να τον αποκτήσουμε σε λογικό τιμή, αξίζει να ρισκάρουμε και να τον πάρουμε, αλλά αν τα χρήματα που απαιτούνται είναι υπερβολικά, δεν μου αρέσει οι ομάδες μου να δίνουν τρελά ποσά για παίκτες.

Είναι απίθανο να αποκτήσουμε τον Ντε Ρόσι. Η Ρόμα είναι ο Τότι και ο Ντε Ρόσι. Ο πρώτος σύντομα θα τελειώσει την καριέρα του και θα αναλάβει να συνεχίσει ο Ντε Ρόσι».

gazzetta.gr

"Εκτός από τα ρούχα μoυ λερώθηκε και η αξιοπρέπεια μου!"

" Είμαι 43 χρονών παλαίμαχος μπασκεμπωλίστας και χθές πήρα τον 14 χρονο γιό μου που διαπρέπει και αυτός στο ίδιο άθλημα και πήγαμε στον αγώνα Παναθηναικού-Ολυμπιακού στο OAKA για πρώτη φορά. Ηταν σχεδόν γεμάτο απο χιλιάδες οπαδούς και είδα ως επι το πλείστον έφηβους που τραγουδούσαν και έβριζαν με τα χειρότερα λόγια τις μανάδες των παικτών και του προπονητή καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα με ένα πηγαίο μίσος και φανατισμό που μου ...
προκαλεί τόσο μεγάλη απορία για τα αίτια. Αυτοί δεν είναι άραγε οι παίκτες που μαζί μας οδήγησαν τελευταία χρόνια σε εθνικές μεγάλες κατακτήσεις; Τι μου προσφέρει στην ζωή μου το να ανήκω σε ένα χρωματισμένο σύνολο και να το υποστηρίζω τόσο φανατικά ;
και κάτι άλλο για το γήπεδο την άλλη απογοήτευση....
Ο κόσμος κάπνιζε ασυστόλως έριχναν κροτίδες και καπνογόνα είχε σχηματιστεί ένα τεράστιο σύννεφο καπνού μία αιθαλομίχλη και παρ΄ότι είναι τεράστιος ο χώρος τα μάτια μας κλαίγανε και έτσουζαν γιατί τον ογκώδη εξαερισμό φαίνεται λυπήθηκαν να τον ανοίξουν παρότι πήραν τόσα χρήματα απο τα εισιτήρια. Πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια μας λυπάμαι για τον σημερινό πολιτισμό μας λυπάμαι που δεν υπάρχει κάτι σωστό να επιλέξει σήμερα ένας νέος άνθρωπος σαν παράδειγμα.
Γι αυτό δεν πάω στα γήπεδα γιατί χθές εκτός απο τα ρούχα μου λερώθηκε και η αξιοπρεπειά μου για αρκετό καιρό γιατί ενώ έπρεπε να φύγω συμμετείχα σε αυτό το αίσχος που κάποιοι τον λένε Ελληνικό αθλητισμό."

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΜΠΑΣΚΕΜΠΟΛΙΣΤΑΣ
πηγή: troktiko