Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Παγκόσμιο κράτος και το GLOBO το νόμισμα του... αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει την πτώση του Ευρώ, σε σχέση με το δολάριο.

Αυτό ουσιαστικά οδηγεί σε αντιστοιχία (σε λίγο καιρό) ένα προς ένα. Για να μην... επιτίθενται λοιπόν οι δήθεν κερδοσκόποι, θα μας πουν ότι η λύση είναι το ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα, το GLOBO.

Το έχουν ετοιμάσει, το έχουν ήδη τυπώσει...


Ο Μπαρόζο ήδη επιστατεί για... λογαριασμό των παγκόσμιων αφεντικών της Βορειοατλαντικής Ένωσης, που ουσιαστικά κάνει ένα κράτος την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Βορειοαμερικανική Ένωση που αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Αυτό παρά το ότι έχει ήδη ανακοινωθεί, κανένας από τους τυφλούς μεγαλοδημοσιογράφους δεν το λέει... και όταν λέμε μεγαλοδημοσιογράφους ενοούμε αυτούς που ανακάλυψαν φέτος την ύπαρξη του ΔΝΤ.

Ο Παπανδρέου, που είναι ο μόνος που έχει πει αλήθειες για τις προσδοκίες των παγκοσμιοποιητών, είπε ότι τα προβλήματα με την Τουρκία θα λυθούν μέσω της Μεσογειακής Ένωσης στην οποία θα ανήκουν και τα Αφρικανικά κράτη και το Ισραήλ.

Ένα κράτος, και το GLOBO το νόμισμά του...

Την μπουγάδα τους την χαλάει ο κοντός (βλέπε Πούτιν), που μάντρωσε για λογαριασμό των Ρώσων, την Ανατολή και η τριμερής επιτροπή μένει διμερής.

ASUS P6T SE (Μητρική)

Η Asus κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της πληροφορικής και είναι η πρώτη σε πωλήσεις motherboards τα τελευταία χρόνια. Τα μοντέλα της διακρίνονται για το πλουραλισμό, τις αξεπέραστες επιδόσεις, την αξιοπιστία και τον πλούσιο εξοπλισμό τους.

 • Τοποθέτηση: ATX με διαστάσεις 30.5 x 24.4cm.

 • Υποδοχή CPU: Socket 1366.

 • Υποστηριζόμενοι Επεξεργαστές: Core i7 Processor Extreme Edition/Core i7 Processor. (Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τους συμβατούς επεξεργαστές από το site του κατασκευαστή).

 • Ταχύτητα FSB: Εως 6400 MT/s.

 • Chipset: Intel X58 / ICH10R.

 • Υποστήριξη Καρτών Γραφικών: 3 x PCIe 2.0 x16 (x16/x16/x4 mode). Υποστήριξη ATI Quad-GPU CrossFireX Technology.

 • Υποδοχές Μνήμης: 6 x DDR3 2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066 με δυνατότητα επέκτασης έως 24GB (triple channel, 240-pin). Υποστήριξη Intel Extreme Memory Profile (XMP). (Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα συμβατά μοντέλα από το site του κατασκευαστή).

 • Υποστήριξη Δίσκων:
  Southbridge: 6 x SATA 3 Gb/s ports (RAID 0, 1, 5, 10).
  JMicron JMB363: 1 x UltraDMA 133/100/66 (δυνατότητα σύνδεσης 2 συσκευών IDE), 1 x External SATA port.

 • Θύρες Επικοινωνίας (Εξωτερικές): 1 x External SATA, 1 x IEEE 1394a, 1 x LAN(RJ45) port, 6 x USB 2.0/1.1, 8-Channel Audio I/O, 1 x PS/2 Keyboard (Purple), 1 x PS/2 mouse port (Green), 1 x Coaxial S/PDIF Output, 1 x Optical S/PDIF Output.

 • Εσωτερικές Συνδέσεις: 1 x PCIe x1, 2 x PCI, 3 x USB connectors (υποστήριξη 6 USB 2.0 ports), 1 x IEEE 1394a connector, 1 x CPU Fan connector, 2 x Chassis Fan connector, 1 x Power Fan connector, 1 x S/PDIF Out connector, Front panel audio connector, Chassis Intrusion connector, CD audio in, 24-pin ATX Power connector, 1 x 8-pin ATX 12V Power connector, System Panel(Q-Connector), 1 x Power on switch.

 • On-Board Συσκευές:
  Ενσωματωμένη κάρτα δικτύου: Realtek 8111C PCIe Gigabit LAN controller (10/100/1000 Mbit/s).
  Ενσωματωμένη κάρτα ήχου: Realtek ALC1200 8-Channel High Definition Audio CODEC.
  Ενσωματωμένος firewire controller: VIA VT6315N controller.

 • Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: ASUS EPU, ASUS 8+2 Phase Power Design.

 • INTEL CORE I7-930 2.8 GHZ LGA1366 (Ο Επεξεργαστής)

  Βασισμένη στην επαναστατική μικροαρχιτεκτονική στα 45nm, η Intel κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά με την κυκλοφορία των νέων Core i7 επεξεργαστών! Η νέα σειρά είναι σχεδιασμένη για να παρέχει άφθονη επεξεργαστική ισχύ για να κάνετε περισσότερα χωρίς να καθυστερείτε. Τώρα μπορείτε να τρέχετε ταυτόχρονα antivirus προγράμματα, απαιτητικές εφαρμογές και λειτουργίες multimedia με μεγάλη άνεση.

 • Τεχνολογία Κατασκευής: 45 nm.

 • Front Side Bus (fsb): 4.8 GT/s.

 • Χρονισμός: 2.80 GHz.

 • Τοποθέτηση: LGA 1366.

 • L3 Cache Size: 8 MB.

 • L3 Cache Speed: 2.80 GHz.

 • CPUID String: 106A4h.

 • Thermal Design Power: 130W.

 • VID Voltage Range: 0.80V-1.375V.

 • Number of Memory Channels: 3 (DDR3 1066 MHz).

 • Υποστηριζόμενες δυνατότητες: Quad Core / Enhanced Intel Speedstep Technology / Hyper-Threading Technology / Intel EM64T / Intel Virtualization Technology / Enhanced Halt State (C1E) / Execute Disable Bit / Intel Thermal Monitor 2.

 • Online οι χάρτες της Κτηματολόγιο Α.Ε.

   Δωρεάν πρόσβαση παρέχεται στο διαδικτυακό κοινό σε αεροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες όλης της χώρας, μέσω νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο Α.Ε.

  Τα 50 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ

  "Η Φορολογία στην Αρχαία Ελλάδα"

  "Εάν οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν ήταν μάστορες στην επιβολή και την είσπραξη φόρων, σήμερα ίσως να μην υπήρχε ο Παρθενώνας. Υπερβολή; Κι όμως, χάρη στο χαράτσι που πλήρωναν οι άλλες πόλεις κατά την Α’ Αθηναϊκή Συμμαχία -ειδικότερα από το 454 π.Χ., το ένα εξηκοστό του ετήσιου φόρου πήγαινε υπέρ της… θεάς Αθηνάς- ο Περικλής εξοικονόμησε τα χρήματα για να χτιστεί ο περίφημος ναός.
  Πριν από 2.500 χρόνια τα κρατικά ταμεία της Αθήνας ήταν γεμάτα, χωρίς τη βοήθεια των οικονομολόγων του Χάρβαρντ. Η οικονομική κρίση ήταν... 

  Ήθελε και φιγούρες, χωρίς να ξέρει που βρίσκεται ο βατήρας...

  Ολοκληρώνεται φέτος το αναστηλωτικό έργο της Ακρόπολης

  Ολοκληρώνεται φέτος το αναστηλωτικό έργο της Ακρόπολης

  ►Ολοκληρώνεται φέτος το μεγάλο αναστηλωτικό έργο της Ακρόπολης των Αθηνών, που έχει ξεκινήσει από το 2001.
  Υπολογίζεται ότι αναστηλώθηκαν 1.094 αρχιτεκτονικά μέλη με συνολικό βάρος 2.675 τόνων, 686 λίθοι δημιουργήθηκαν από θραύσματα, 1.129 αρχιτεκτονικά μέλη συντηρήθηκαν και 530 κυβικά μαρμάρου χρησιμοποιήθηκαν εδώ και 35 χρόνια, τότε που ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια αναστήλωσης στον Ιερό Βράχο, για να συμπληρωθεί η εικόνα της Ακρόπολης του 2010.
  Το έργο στην πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά είχε υπολογισθεί και δικαίως η προϊσταμένη της ΥΣΜΑ (Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης) Μαίρη Ιωαννίδου το έχει χαρακτηρίσει ως ένα «έργο χαράς που μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες».
  «Ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά» είπε σε σχετική ομιλία της η κ. Ιωαννίδου, συμπληρώνοντας ότι «στην δίνη των εξελίξεων που ζει την περίοδο αυτή η πατρίδα μας, τολμώ να ευχηθώ οι εργασίες στην Ακρόπολη να συνεχισθούν παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τις μισθολογικές περικοπές του προσωπικού, με τους ίδιους ρυθμούς, το πνεύμα και τον ενθουσιασμό που χαρακτήρισε την περίοδο που τελειώνει».
  Συγκεκριμένα, αποσυναρμολογήθηκαν 274 αρχιτεκτονικά μέλη και επανήλθαν στην θέση τους μετά από συναρμολόγηση 415 λίθοι συνολικού βάρους 1.892 τόνων , ενώ σε όλα τα μνημεία έχουν γίνει προσθήκες από νέο μάρμαρο.

  Ρίξτε τη δόση στο μισό! Μπαράζ ευνοϊκών ρυθμίσεων από τράπεζες για δάνεια, κάρτες  Ψαλίδι που φτάνει ακόμα και το 70% στις δόσεις των δανείων και των πιστωτικών καρτών και ανάσα για εκατομμύρια δανειολήπτες που φλερτάρουν με τον κίνδυνο της υπερχρέωσης δίνουν τα νέα πακέτα αναχρηματοδότησης που διαθέτουν στην αγορά, η μία μετά την άλλη, οι τράπεζες. 
  Ηδη η Εθνική Τράπεζα άνοιξε τον δρόμο για νέο γύρο σχετικών προϊόντων, τα οποία απευθύνονται σε δημοσίους υπαλλήλους και εξασφαλίζουν χαμηλότερη δόση μέσω μειωμένων επιτοκίων και αυξημένης διάρκειας. 

  Αμεση ήταν η απάντηση και άλλων τραπεζών, αφού η Εurobank, η Πειραιώς και η Μillennium έσπευσαν να ανακοινώσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν το σύνολο των πελατών τους και όχι μόνο δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. 

  Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά των νέων δανείων είναι η αύξηση της διάρκειας έως και 10 χρόνια στα στεγαστικά δάνεια (με μέγιστο τα 40), η πληρωμή μόνο τόκων έως και 5 χρόνια και το «μάζεμα» των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια σε νέες χορηγήσεις διάρκειας έως 25 ετών- με προϋπόθεση την προσημείωση του ακινήτου. 

  Ετοιμες να διαθέσουν αντίστοιχα προϊόντα είναι και οι υπόλοιπες μεγάλες και μικρότερες τράπεζες, γεγονός που σηματοδοτεί μια άνευ προηγουμένου μάχη στις μεταφορές υπολοίπων. 

  Στο 13,4% τα κόκκινα δάνεια
  Οπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη, η εκτίναξη των επισφαλειών από την πλευρά των τραπεζών και η μείωση των εισοδημάτων από την πλευρά των δανειοληπτών έχουν προκαλέσει μαζική στροφή στις αναχρηματοδοτήσεις. Οι τράπεζες θέλουν να «θωρακίσουν» τα χαρτοφυλάκιά τους, μειώνοντας τις δόσεις των δανείων για τους πελάτες τους. Καθώς τα κόκκινα δάνεια- κυρίως στην καταναλωτική πίστη- έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, φτάνοντας το 13,4% για το 2009, οι τραπεζίτες αναζητούν τρόπους προκειμένου να ανακόψουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις απλήρωτες πιστωτικές κάρτες. 

  Οι πιο απαισιόδοξοι κάνουν λόγο για 25 δισ. ευρώ σε απλήρωτα δάνεια μέχρι το τέλος του χρόνου, ποσό που μπορεί να δυναμιτίσει τους ισολογισμούς των τραπεζών. Οι δανειολήπτες αναζητούν τρόπους να πληρώνουν λιγότερα χρήματα κάθε μήνα, ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, παρά τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Πλέον, μετά τις μειώσεις των μισθών, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν τις δόσεις των δανείων τους να ξεπερνούν το 40% του καθαρού, μηνιαίου εισοδήματός τους, ποσοστό που θεωρείται οριακό για την υπερχρέωση. 

  Μπαράζ αιτήσεων από οφειλέτες
  Ο συνδυασμός αυτός, όπως αναφέρουν τραπεζίτες, μεταφράζεται σε μπαράζ αιτήσεων αναχρηματοδότησης και μεταφοράς οφειλών με χαμηλότερα επιτόκια, «παγωμένες δόσεις» και μια σειρά από άλλες διευκολύνσεις, προκειμένου να μη «σκάσουν» επιπλέον χορηγήσεις. Εντούτοις, σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, τα νέα αυτά δάνεια ενδέχεται να δημιουργήσουν μια νέα γενιά εγκλωβισμένων δανειοληπτών, αφού δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το μεταθέτουν για λίγους μόνο μήνες. 


  Η ΕΚΤΙΝΑΞΗ
  των επισφαλειών των τραπεζών και η μείωση των εισοδημάτων των δανειοληπτών προκαλούν μαζική στροφή στις αναχρηματοδοτήσεις

  Με πέντε απλές κινήσεις

  ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ των νέων δανείων συνοψίζονται σε πέντε απλές κινήσεις. Πρόκειται για αναχρηματοδότηση με χαμηλότερα επιτόκια, άτοκη ή έντοκη περίοδο χάριτος, δυνατότητα παράλειψης δόσεων, μεγαλύτερη διάρκεια και- σε κάποιες περιπτώσεις- αναδιαπραγμάτευση του ύψους του χρέους. 

  Μεταφορά οφειλών
  Η πιο συνηθισμένη και συμφέρουσα κίνηση για να μειώσει κανείς τη μηνιαία δόση του είναι να ψαλιδίσει το επιτόκιο με το οποίο επιβαρύνεται. Σήμερα, στα προγράμματα μεταφοράς οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, το μέσο επιτόκιο κυμαίνεται ανάμεσα στο 7% και το 8%, σχεδόν το μισό δηλαδή από αυτό των «κλασικών» καταναλωτικών δανείων. Σε απόλυτους αριθμούς η μείωση μεταφράζεται ως εξής: ένα δάνειο 20.000 ευρώ για 5 χρόνια με επιτόκιο 13% επιβαρύνεται με μηνιαία δόση 455 ευρώ. Αν το επιτόκιο μειωθεί σε 7%, η μηνιαία δόση πέφτει στα 396 ευρώ, δηλαδή ο δανειολήπτης γλιτώνει σχεδόν 60 ευρώ τον μήνα ή 720 ευρώ κάθε χρόνο. 

  Προσημείωση
  Μικρότερο επιτόκιο, χαμηλότερη δόση, αλλά και αυξημένους κινδύνους φέρνει η επιλογή της αναχρηματοδότησης με παράλληλη προσημείωση περιουσιακού στοιχείου. Το επιτόκιο για αυτού του τύπου τα δάνεια μειώνεται ακόμα και στο 5%, γεγονός που σε απόλυτες τιμές, στο παραπάνω παράδειγμα, η μηνιαία δόση πέφτει στα 377 ευρώ, δηλαδή το κέρδος είναι σχεδόν 80 ευρώ τον μήνα ή 960 ευρώ τον χρόνο. Αν όμως ο δανειολήπτης καθυστερήσει την αποπληρωμή, κινδυνεύει να χάσει άμεσα το περιουσιακό στοιχείο που προσημείωσε. 

  Μεγαλύτερη διάρκεια
  Το πραγματικό μεγάλο ψαλίδι στη δόση προκύπτει πάντως στην περίπτωση που η μείωση του επιτοκίου συνδυαστεί με αύξηση της διάρκειας. Στα στεγαστικά δάνεια, η μέγιστη διάρκεια - αρκεί βέβαια ο δανειολήπτης να πληροί τα ηλικιακά όρια που θέτει η κάθε τράπεζα- μπορεί να φτάσει τα 40 χρόνια, ενώ για τα καταναλωτικά δάνεια φτάνει τα 10 (αν δεν υπάρχει εξασφάλιση με κάποιο περιουσιακό στοιχείο) και μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τα 30, σε περίπτωση εξασφάλισης. 

  Σε απόλυτες τιμές, στο αρχικό καταναλωτικό δάνειο, αν η διάρκεια διπλασιαστεί στα 10 χρόνια, σε συνδυασμό με προσημείωση ακινήτου και μείωση του επιτοκίου στο 5%, η μηνιαία δόση πέφτει στα 212 ευρώ, δηλαδή κάτω από το μισό σε σχέση με την αρχική οφειλή. 

  Περίοδος χάριτος
  Ανάσα στους δανειολήπτες είναι η περίοδος χάριτος στην αποπληρωμή των δανείων, η οποία ανάλογα με την τράπεζα μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια. Οι τράπεζες δηλαδή παγώνουν τα χρέη των πελατών τους για μεγάλο χρονικό διάστημα- ανάλογα με την περίπτωση- δίνοντάς τους ανάσα για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση. Εντούτοις, τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν κανονικά· ουσιαστικά επιμηκύνεται η διάρκεια του δανείου. 

  Ευκολίες πληρωμής
  Τέλος, ιδιαίτερα δημοφιλείς και συχνές είναι οι ευκολίες πληρωμής που κάνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους, τόσο στα στεγαστικά όσο και στα καταναλωτικά δάνεια. 

  Σε αυτές περιλαμβάνονται η παράλειψη έως και δύο δόσεων κάθε χρόνο, η δυνατότητα μετάθεσης εξόφλησης του χρέους στο τέλος του δανείου, ακόμα και οι πληρωμές ανά τρίμηνο αντί για κάθε μήνα. 

  Δραστικές ρυθμίσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών «Ξηλώνονται» 20 διευθυντές εφοριών, αλλάζουν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί

  «Ξήλωμα» 20 διευθυντών εφοριών και μετακινήσεις 70 εφοριακών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση των υπηρεσιών του και να αυξηθούν τα έσοδα.
  Παράλληλα, το υπουργείο προωθεί τη διενέργεια Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων μετά από καταγγελίες πολιτών και στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων στις ΔΟΥ.
  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με δεδομένη την ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωση στη λειτουργία και στην απόδοση των εισπρακτικών μηχανισμών και την αποκατάσταση της διαφάνειας των οικονομικών υπηρεσιών, το υπουργείο Οικονομικών έλαβε  σειρά αποφάσεων», οι οποίες και περιλαμβάνουν :
  * Αντικατάσταση διευθυντών Εφοριών. Με βάση τις αποδόσεις και τα αποτελέσματα στους στόχους εισπράξεων που έχουν τεθεί για κάθε ΔΟΥ, αντικαθίστανται 20 προϊστάμενοι που σήμερα εκτελούν καθήκοντα διευθυντή σε ΔΟΥ με μεγάλο φορολογικό αντικείμενο που εμφάνισαν καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων και σημαντικές αποκλίσεις στην επίτευξη των στόχων.
  Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά άμεσα στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ευθύνης σε όλες τις ΔΟΥ, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών. 
  * Μετακινήσεις υπαλλήλων. Για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, μετακινούνται 70 υπάλληλοι σε όλη τη χώρα σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες από αυτές όπου σήμερα υπηρετούν.
  * Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε συνέχεια καταγγελιών πολιτών. Για τη διερεύνηση επωνύμων και ανωνύμων καταγγελιών πολιτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε 50 έρευνες-ΕΔΕ κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ, 10 Τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΠΕΚ, Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.
  * Έλεγχος «πόθεν έσχες» και φορολογικές ασυνέπειες υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Για τον έλεγχο των ελεγχόντων, έχει ήδη διαταχθεί έλεγχος σε 234 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους.
  * «Πόθεν έσχες» στη βάση διασταυρώσεων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών.
  Από έναν πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των υπαλλήλων προκύπτει ότι 70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. ευρώ ως και 3 εκατ. ευρώ.
  Πέρα από τις παραπάνω άμεσες ενέργειες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πλήρη αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών με στόχο την αναβάθμισή τους, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την επίτευξη των στόχων της διαφάνειας και της φορολογικής δικαιοσύνης.
  Το σχέδιο των βασικών ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών πρόκειται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
  Τέλος, το υπουργείο ενθαρρύνει τους πολίτες να παίξουν οι ίδιοι ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517.

  Ημιτελικός Eurovision σήμερα με Γ. Αλκαίο και «OPA»

  Με στόχο την πρόκριση στον τελικό της55ης Eurovision, διαγωνίζεται σήμερα στον πρώτο ημιτελικό ο Γιώργος Αλκαίος & οι Friends με το «OPA». Δείτε τα βίντεο των 17 συμμετοχών που θα εμφανιστούν σήμερα στο «Telenor Arena» του Όσλο.
  Ο σημερινός ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 10.00 ώρα Ελλάδος στη νορβηγική πρωτεύουσα και μαζί με την Ελλάδα διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι χώρες: Μολδαβία, Ρωσία, Εσθονία, Σλοβακία, Φινλανδία, Λετονία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Βέλγιο, Μάλτα, Αλβανία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία και Ισλανδία.
  Ζωντανή μετάδοση θα γίνει από τη συχνότητα της ΝΕΤ.

  Συνεχίζει να… καίει η αμόλυβδη

  Μικρή υποχώρηση, 0,4 λεπτά, σημείωσε η τιμή της αμόλυβδης την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο σταθερά πάνω από το 1,5 ευρώ/λίτρο. Η τιμή διαμορφώθηκε στο 1,52 ευρώ το λίτρο.
  Σε επίπεδο ΕΕ η Ελλάδα πέρασε στη δεύτερη θέση μετά την Ολλανδία αναφορικά με το ύψος των τιμών.
  Η πτώση της τιμής λιανικής της βενζίνης για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ήταν και πάλι μικρότερη σε σχέση με την μείωση των τιμών διυλιστηρίου και χονδρικής.
  Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σε 1,52 ευρώ το λίτρο, από 1,524 την προηγούμενη εβδομάδα (μείωση 0,4 λεπτά).
  Στο ίδιο διάστημα οι τιμές χονδρικής υποχώρησαν κατά 1,3 λεπτά (από 1,455 σε 1,442 ευρώ) και οι τιμές διυλιστηρίου κατά 2,3 λεπτά (από 1,387 ευρώ σε 1,364 ευρώ).

  Τα στοιχεία από το παρατηρητήριο τιμών δείχνουν ότι το ακριβότερο πρατήριο σήμερα πουλά την αμόλυβδη προς 1,75 ευρώ το λίτρο (στην Κέρκυρα), ενώ οι χαμηλότερες τιμές είναι 1,399 ευρώ σε πρατήρια στα Ιωάννινα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

  Απαγγέλλουν Πλάτωνα

  ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

  Αν για κάποιους ο Πλάτωνας και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία ειναι δύσκολα για κάποιους άλλους μπορεί να γινει πιο δύσκολο. Στο πανεπιστήμιο Scranton οι φοιτητές ντυμένοι σαν αρχαίοι Ελληνες και μπροστά στον κόσμο απαγγέλλουν Πλάτωνα

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

  Ψάρι με χέρια

  ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ

  Οι επιστήμονες μετά απο μελέτες προσδιόρισαν κάποια νέα είδη ψαριών. Ενα απο αυτά ειναι και αυτό το ροζ ψάρι το οποίο έχει μια ιδιαιτερότητα. Εχει.. χέρια. Δε τα χρησιμοποιεί για να κολυμπά όπως τα άλλα αλλά και για να σπρωχνει πάνω σε βράχους, να δινει ώθηση στον εαυτό του

  Ο πιο ψηλός άντρας των ΗΠΑ 2,34

  Ο Igor Vovkovinskiy ειναι επίσημα πλέον ο πιο ψηλός άντρας των ΗΠΑ. Εχει ύψος 2,34 μέτρα και ειναι 27 χρονών. Κατάγεται απο την Ουκρανία αλλά πήγε στην Αμερική σε πολύ μικρή ηλικία με τη μητέρα του για να βρουν γιατρειά για την πολύ γρήγορη ανάπτυξή του

  Κρίμα τόσο άσχημο ψάρι

  ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ

  Απο πίσω αμα το δείτε ειναι ενα κανονικό ψάρι, το λες και όμορφο. Απο μπροστά ομως....

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


  Περισσότερη ασφάλεια με SSL αναζήτηση

  Το Google προσφέρει πλέον αναζήτηση μέσω του πρωτόκολλου SSL, με σκοπό να ενισχύσει τη μυστικότητα και την ασφάλεια
  Οι χρήστες του Google μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν αναζητήσεις στο Internet χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL*, προκειμένου να αποκρύπτουν τα κριτήρια αναζήτησης από τρίτους.
  Διαθέσιμη σαν beta (δοκιμαστική) υπηρεσία, το νέο "https" site αναζήτησης της Google δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη δίοδο μεταξύ του browser των χρηστών και του Google. Με αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατη η παρεμβολή των αποτελεσμάτων των αναζητήσεων από τρίτους.
  Η υπηρεσία θα έχει, βέβαια, ορισμένους περιορισμούς. Όσοι χρήστες επιχειρήσουν να κάνουν αναζήτηση εικόνων ή περιοχών σε χάρτη δεν θα είναι προστατευμένοι.
  Το URL για τη νέα υπηρεσία είναι https://www.google.com. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να επεκτείνει αυτή την υπηρεσία και στοhttp://www.google.com.


  *Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), το οποίο αναπτύχθηκε από εταιρεία Netscape, είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να παρέχει ασφάλεια κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο  

  Η πιο όμορφη γυναίκα αθλητή του κόσμου.

  Η Βίλα Φορντ αναδείχτηκε από την "Daily News" ως η πιο όμορφη γυναίκα αθλητή του κόσμου. Το μοντέλο από την Αμερική έχει σχέση με τον άσο του χόκεϊ Μάικ Μοντάνο. Η Βίλα είναι τραγουδίστρια και ήταν στις 40 ομορφότερες γυναίκες αθλητών το 2009, τώρα όμως η πρωτιά της ανήκει! 

  «Ράμπο» εναντίον καρτέλ και ακρίβειας

  ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ... Ο ''Θησέας'' Προτείνει... 25/05/2010
  ΤΡΙΤΗ 25/05/2010
  ΚΩΔ: 103    ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ  -  ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ   ΟVER  1,50
  ---------------------------------------------------------------


  ΤΕΤΑΡΤΗ 26/05/2010
  ΚΩΔ: 115    ΟΛΛΑΝΔΙΑ  -  ΜΕΞΙΚΟ                        1       1,60
  ---------------------------------------------------------------


  ΠΕΜΠΤΗ 27/05/2010


  ΚΩΔ: 134    ΣΙΚΑΓΟ  -  ΝΤΑΛΛΑΣ                2-3 ΓΚΟΛ   1,80

  ---------------------------------------------------------------