Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Σχεδόν έτοιμο το Office 2010

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Office 2010 είναι πλέον επίσημα έτοιμο και η εταιρεία ετοιμάζεται να τα "βάλει" με τα Google Docs
Μετά από τη δοκιμαστική beta με πάνω από 7.5 εκατομμύρια συμμετέχοντες, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η νέα της σουίτα γραφείου είναι έτοιμη για διάθεση.
Μπορεί η Google να τάραξε τα νερά με τις αλλαγές που πραγματοποίησε στα Google Docs, παρόλα αυτά η Microsoft μπαίνει επιθετικά στο παιχνίδι με την κυκλοφορία του Office 2010. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η νέα σουίτα θα είναι σύντομα διαθέσιμη και οι κατασκευάστριες εταιρείες PC θα μπορούν να την ενσωματώνουν στα συστήματά τους.
Με στόχο να "χτυπήσει" σθεναρά τα Google Docs, η Microsoft έχει επικεντρώσει τις σημαντικότερες εφαρμογές της σουίτας στο Internet, συμπεριλαμβανομένων των Word, Excel, PowerPoint και OneNote. Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν αρχεία σε cloud μέσω του Windows Live SkyDrive.
Η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης, ότι πρόκειται να διαθέσει και μια δωρεάν έκδοση της νέας σουίτας, το Office 2010 Lite.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάθεση του Office 2010 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Μαΐου 2010. 

Σύντομα διαθέσιμο το e-book store της Google

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το e-book store της Google είναι σχεδόν έτοιμο να ξεκινήσει την πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων το επερχόμενο καλοκαίρι –μεταξύ Ιούνιο και Ιούλιο 2010. Η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει στο παρελθόν το όραμά της για τη διάθεση βιβλίων μέσω του διαδικτύου, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η Google αναφέρει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.
Αυτό που ίσως διαφοροποιήσει τις προσφορές της εταιρείας από τον ανταγωνισμό, όπως την Amazon, την Apple ή τη Barnes&Nobles, είναι ότι το νέο κατάστημα της Google αναμένεται να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης στα ηλεκτρονικά βιβλία που έχουν αγοράσει μέσω μιας ευρείας γκάμας συσκευών.
Το νέο κατάστημα, το οποίο θα φέρει την ονομασία Google Editions, θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν τα ηλεκτρονικά αντίγραφα των βιβλίων της αρεσκείας τους μέσω της υπηρεσίας book-search.
Όταν ξεκινήσει η επίσημη διάθεση της νέας υπηρεσίας, το Google Editions αναμένεται να διαθέτει περισσότερους από 500.000 τίτλους, παρόλο που η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει ακόμα το κόστος των βιβλίων ή ποιοι εκδότες θα συμμετέχουν σε αυτή.