Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Digea και στην Aθήνα! Από 18 Ιουνίου...

Αψεγάδιαστη εικόνα και κρυστάλλινος ήχος σε λίγο καιρό και στην Αθήνα, μέσω της Digea βέβαια, αφού μετά τον Κορινθιακό κόλπο και τη Θεσσαλονίκη, η Αθήνα παίρνει κι αυτή σειρά, καθώς από τις 18 Ιουνίου ξεκινάει η εκπομπή ψηφιακού σήματος και στο λεκανοπέδιο της Αττικής

Κινητό που φορτίζει... μόνο του!

Μια προτότυπη συσκευή κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε η Nokia, η οποία "αυτοφορτίζεται" ασύρματα μέσω ενός μοναδικού συστήματος που μετατρέπει τα ραδιοκύματα σε ενέργεια! Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα στο οποία βασίζεται η συσκευή περισυλλέγει ραδιοκύματα από συσκευές όπως τηλεοράσεις, ραδιόφωνα ή άλλες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, και χρησιμοποιεί τη συγκεντρωμένη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια για τη δημιουργία ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή να μην μένει από μπαταρία!
Στην παρούσα φάση η Νokia έχει καταφέρει να συγκεντρώσει από τον αέρα 5 milliwatts, ενώ στόχος είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στα 20 και εν συνεχεία στα 50 milliwatts. Η ενέργεια αυτή είναι αρκετή για να κρατηθεί η συσκευή ενεργή σε κατάσταση stand-by, ενώ η συσκευή ταυτόχρονα θα "αυτοφορτίζεται" κανοντας  θεωρητικά την ενέργεια της συκευής ανεξάντλητη.