Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

SOFTWARE : Gmail: Η Google προτρέπει, ξεχάστε τον IE6, βάλτε Firefox ή Chrome

ο Gmail είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα project της Google μέχρι σήμερα αφού αριθμεί δεκάδες εκατομμύρια χρήστες. Οι σημαντικότεροι λόγοι τις επιτυχίας του είναι η απλότητα και η ταχύτητα που χαρακτηρίζει την υπηρεσία αλλά και η καταπληκτική συμβατότητα με διαφορετικούς Web-Browsers αλλά και λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, Mac OS, Symbian κτλ). Αν σκεφτούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί Web εφαρμογών με τους παλιούς browsers, δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός ότι η Google παίρνει την απόφαση να «διαγράψει» τον Internet Explorer 6 από την λίστα της…

Ρίχνοντας το βάρος στον «κατά γενική ομολογία» χειρότερο browser της αγοράς, η Google έχει αρχίζει να δείχνει μηνύματα στους χρήστες που χρησιμοποιούν τον ακατανόμαστο browser μαζί με το Gmail, προτρέποντάς τους να αλλάξουν σε κάτι πιο γρήγορο (δύο φορές πιο γρήγορο λέει η Google) και σύγχρονο όπως είναι ο Mozilla Firefox 3 και ο Google Chrome. Το μήνυμα αυτό είναι εμφανές μόνο στους χρήστες του IE6 και όχι του IE7, ο οποίος μάλλον δεν δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ας μη ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα ο Internet Explorer είναι με διαφορά ο πιο δημοφιλής browser, και ο IE6 χρησιμοποιείται από το 14% των χρηστών!

Αν η κίνηση-επίθεση αυτή της Google σας φαίνεται παράξενη, θυμηθείτε ότι και η Microsoft προτρέπει με κάθε ευκαιρία την αναβάθμιση σε Internet Explorer 7. Στο κάτω κάτω η Google μπορεί να επιλέξει κάποια στιγμή να αναπτύσσει εφαρμογές οι οποίες θα λειτουργούν σε συγκεκριμένους browser (π.χ. Google Chrome), πιέζοντας έτσι τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα προϊόντα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν το ευχόμαστε, αλλά δεν είναι και απίθανο.