Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Στα τέλη Μαρτίου οι ανακοινώσεις για τις κάρτες Fermi


Τις τελευταίες ημέρες είχε αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία που έφερε την Nvidia έτοιμη να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις για το ντεμπούτο των GPUs νέας γενιάς που ετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό. Η Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου είχε χαρακτηριστεί από τους οπαδούς της Nvidia ως ορόσημο για το χώρο των καρτών γραφικών, ωστόσο η πολυπόθητη ανακοίνωση δεν ήρθε ποτέ.

Όπως ανακοίνωσε η Nvidia μέσω του Twitter, οι νέες GeForce GTX 480 και GTX 470 θα κυκλοφορήσουν στις26 Μαρτίου. Στο ίδιο tweet, η Νvidia ζητά συγνώμη για τη σύγχυση που προκλήθηκε σχετικά με τις κάρτεςGF100. Προφανώς, κάτι δεν πήγε καλά στον προγραμματισμό δημοσίων σχέσεων και marketing της εταιρείας, με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι οι Fermi θα κυκλοφορήσουν μέσα στο Φεβρουάριο.

Τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων καρτών δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα από την Nvidia, ωστόσο γνωρίζουμε σίγουρα ότι θα υποστηρίζουν τις τεχνολογίες DirectX 11 and OpenGL 3.

Παροξυσμός για τις συνδέσεις 1Gbps της Google

Η προ μηνός ανακοίνωση της Google πως θα προσφέρει πιλοτικά συνδέσεις 1Gbps σε επιλεγμένες πόλεις στην Αμερική έχει προκαλέσει αναταραχές στον χώρο των ISP. Οι συνδέσεις θα γίνονται μέσω οπτικής ίνας και αρχικά θα προσφερθούν σε 50.000 με 500.000 κατοίκους. Αποτέλεσμα αρκετές πόλεις στη χώρα να προσπαθούν να πείσουν την Google να προσφέρει σε αυτές τις υπηρεσίες της. Μάλιστα η Topeka στη πολιτεία του Kansas, έχει μετονομαστεί σε Google, Kansas για τον μήνα Μάρτιο.

Ανακαλύψτε εικόνες και βίντεο με το Cool Iris

Αξιοποιήστε το Cool Iris add-on για να εντοπίσετε νέες εικόνες και βίντεο, τα οποία μπορείτε είτε να κρατήσετε ως “αγαπημένα” είτε να στείλετε σε επαφές σας

 
ΤΟ COOL IRIS αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να εντοπίσει κανείς νέες εικόνες και βίντεο στο Internet. Βλέπετε, το Cool Iris εκσυγχρονίζει τον κλασικό τρόπο πλοήγησης σε σελίδες με εικόνες και βίντεο, αναβαθμίζονταςτον τρόπο αλληλεπίδρασης με αυτά και αξιοποιώντας τις δυνατότητες τωνσύγχρονων καρτών γραφικών. Θεωρητικά, το Cool Iris δεν είναι παρά ένας εικονικός... τοίχος!

Μια μεγάλη, συνεχόμενη “σελίδα”, όπως αυτές που θα συναντούσε κανείς σε μια τυπική υπηρεσία αναζήτησης αρχείων multimedia (στις οποίες, άλλωστε, βασίζεται το Cool Iris για τη λειτουργία του). Η διαφορά εντοπίζεται στο ότι ακριβώς είναι συνεχόμενη και δεν χωρίζεται σε “υποσελίδες”: όσο προχωρά σε αυτήν ο χρήστης, τόσο φορτώνονται και προστίθενται στο τέλος της περισσότερα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα ναμην διακόπτεται η διαδικασία αναζήτησης. Επιπλέον, η παρουσίασή της μπορεί να παρομοιαστεί με έναν τρισδιάστατο “τοίχο”, στον οποίο είναι “κρεμασμένες” σε “κάδρα” οι εικόνες και τα αρχεία βίντεο

. Το “σκρολάρισμα” της σελίδας είναι αντίστοιχο με το να περπατά ο χρήστης παράλληλα στον τοίχο μιας γκαλερί εικόνων. Όταν δει κάποια που του αρέσει, μπορεί να την πλησιάσει με ένα κλικ πάνω της. Πέραν αυτών, μπορεί να δει εικόνες και βίντεο ως slideshows, να τα μαρκάρει ωςαγαπημένα, να τα αποστείλει άμεσα σε επαφές του, να τα προσθέσει σε μιαλίστα αγαπημένων κ.ά. Ας δούμε πώς γίνονται όλα αυτά στην πράξη.

Avast! Home 5.0.396

Free Vista-compatible anti-virus client

[ Μέγεθος: 39.5MB ]

ΛΕΙΤ. ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows 2000 | Windows XP | Windows Vista
ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ: freeware
ΤΙΜΗ: Free for non-commercial use
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: ALWIL Software
ΜΕΓΕΘΟΣ: 39.5MB
ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ: 432
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ: 4
ΜΕΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ: 5


Quicksys Disk Defrag 1.16


     ΛΕΙΤ. ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows 2000 | Windows XP | Windows Vista
ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ: freeware
ΤΙΜΗ: Free
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: BMSoftware Inform?tica
ΜΕΓΕΘΟΣ: 3.8MB
ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ: 105
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ: 4
ΜΕΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ: 5

CEBIT 2010: Ο νέος 6-πύρηνος επεξεργαστής από την AMD

Η εταιρεία ανακοίνωσε στη φετινή CEBIT ότι αναμένεται να διαθέσει, κατά το δεύτερο τετράμηνο του έτους, τον νέο 6-πύρηνο επεξεργαστή της για συστήματα desktop
Η Advanced Micro Devices ανακοίνωσε χτες, κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης ηλεκτρονικών CEBIT, ότι αναμένεται να διαθέσει σύντομα ένα νέο 6-πύρηνο επεξεργαστή για συστήματα desktop.
Όπως δήλωσε η εταιρεία, ο επεξεργαστής, ο οποίος θα φέρει την ονομασία Phenom II X6, έχει κατασκευαστεί με τη μέθοδο των 45-nm. Σύμφωνα με την AMD, ο νέος CPU δεν προορίζεται για το ευρύ κοινό αλλά κυρίως για τους φανατικούς του είδους, όπως είναι οι gamers. Τα chips είναι σχεδιασμένα ώστε να τρέχουν εφαρμογές οι οποίες απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, όπως 3D gaming ή άλλες πολύπλοκες εφαρμογές.
Η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά, την τιμή ή την επίσημη διάθεση του νέου Phenom.

Φανταστικό Wallpaper

MSI Big Bang Fusion review

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που η γνωστή σε όλους MSI παρουσίασε στο κοινό τη δική της Gamers Oriented σειρά προϊόντων με κωδική ονομασία Big Bang, κάτι σαν τη ROG της ASUS. Πρώτη έκανε την εμφάνισή της η MSI Big Bang Trinergy, μια μητρική με πλούσια ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά. Μοναδικό της γνώρισμα ήταν η ενσωμάτωση και πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του nForce 200 chip της nVidia που δίνει στο Intel P55 express chipset τη δυνατότητα για 3-Way SLI με την παροχή 2 εξτρά x16 PCIe lanes συμπληρώνοντας το κομμάτι του s1156 που "πάσχει".

Τώρα, όσοι παρακολουθείτε τακτικά τα νέα, μερικές εβδομάδες πριν θα θυμάστε βεβαίως την είδηση του φίλτατου MOS σχετικά με την παρουσίαση των νέων μητρικών της MSI με τους νέους Hi-c πυκνωτές. Όπως ενημερωθήκαμε λοιπόν από την είδηση, η μητρική ακολουθεί τον ίδιο σχεδιασμό με την Trinergy και τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά με διαφορετικό μοναδικό γνώρισμα αυτή τη φορά. Σε αυτή τη μητρική η MSI αντικατέστησε το nForce 200 chip της nVidia με το αμφιλεγόμενα αποτελεσματικό Hydra 200 της LucidLogix που επιτρέπει το συνδυασμό καρτών από διαφορετικούς κατασκευαστές. Για την ώρα τουλάχιστον, στη λίστα συμβατότητας αναφέρονται μόνο ορισμένες κάρτες των δύο μεγάλων αντιπάλωνATi & nVidia.

Τα ελάχιστα preview/review που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή έχουν επικεντρωθεί στο Hydra chip παραγκωνίζοντας την υπόλοιπη μητρική που ομολογουμένως είναι κατασκευασμένη με στόχο την κορυφή. Απο όλες τις απόψεις.
Επομένως είναι άδικο να εστιάσουμε μόνο στο συγκεκριμένο, πρωτότυπο μεν αλλά όχι και το μοναδικό της χαρακτηριστικό και να μην αναφερθούμε εκτενώς σε όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει, από τους Military Class Hi-c Caps, το V kit και το OC Genie έως τα OC Dashboard και την Quantum Wave™ Audio Card.

Γι' αυτό καθίστε αναπαυτικά, πιείτε μια γουλιά από τον καφέ σας και συνεχίστε στη δεύτερη σελίδα του review γιατί με όλα αυτά που έχει στριμώξει η MSI επάνω σε μια επιφάνεια 305 mm × 244 mm, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας.

ASUS P6X58D Premium Motherboard - LGA 1366, Intel X58, SATA, SLI Ready, CrossFireX Ready, Triple Channel DDR3 support, RAID, Hyperthreading, USB 3.0, SATA 6Gb/s


Asus P6X58D Premium Motherboard

Take advantage of the most significant architectural change in the x86 architecture in 13 years, the Intel Core i7. The ASUS P6X58D Premium introduces a new era for extreme performance. It is an X58-based motherboard that supports Intel’s new generation extreme performance Core i7 Processors and both SLI and CrossFireX! Six SATA 3Gb/s ports with RAID 0, 1, 5, and 10 along two SATA 6Gb/s ports for ultra high speed transfer. Memory support includes up to 24GB of Triple Channel DDR3 memory. Intel has brought back Hyperthreading technology and combined it with a native quad-core design to give support for 8 separate threads in the new LGA1366 / Socket B CPU interface and their replacement for the old Front Side Bus technology, QuickPath Interconnect provides a system bus speed of up to 6.4GT/s. The three PCI-Express 2.0 slots to take full advantage of either 2 or 3 graphics cards, allowing up to four GPUs to be used for maximum graphics performance.
What It Is and Why You Need It
  • Intel X58 chipset
  • Socket LGA1366
  • USB 3.0 Support
  • SATA 6Gb/s Support