Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Τα απόρρητα αρχεία για την Κούφια Γη!


Οι Pyles και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν με τον Ρόντνεϊ Κλάφ, συγγραφέα του βιβλίου World Top Secret: Our Hollow Earth, ο οποίος μας μίλησε για την κούφια γη και τα μυστικά που κρύβει.

 Τι κρύβουν οι κυβερνήσεις για την Κούφια Γη;
  Ρόντνεϊ Κλάφ: Ο συγγραφέας Μάρσαλ Μπι Γκάρντερ το 1920 εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο "Ταξίδι στο κέντρο της γης", παρόμοιο με αυτό του Γάλλου συγγραφέα, Ιουλίου Βερν. Το βιβλίο του Ιουλίου Βερν αφορούσε μια αποστολή μέσα από ένα κούφιο βουνό στην Ισλανδία, το οποίο βιβλίο φαίνεται ότι βασιζόταν σε γεγονότα σύμφωνα με την δική μου έρευνα. Ο Μάρσαλ Μπι Γκαρντερ στο δικό του βιβλίο προκαλεί την κυβέρνηση να εξετάσει την θεωρία αυτή και τελικά όντως αυτό συμβαίνει.
  Έστειλαν τον Ναύαρχο Μπερντ του Αμερικανικού  Ναυτικού με ιστορικό αποστολών στην Ανταρκτική και αξιόπιστοι μάρτυρες καταθέτουν ότι βρέθηκε το άνοιγμα το 1947 πετώντας πάνω από αυτό. Ισχυρίστηκε ότι ΑΤΙΑ τον απήγαγαν μαζί με το αεροσκάφος του και προσγειώθηκαν μέσα στο εσωτερικό της κούφιας γης. Έπειτα τον ανέκρινε ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της τοπικής τους κυβέρνησης και του ζήτησε να μεταφέρει ένα μήνυμα στην δική μας κυβέρνηση "ότι αντιτίθενται στην χρήση των πυρηνικών όπλων".
  Αυτό συνέβη ένα χρόνο πριν την ρήψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και ανησυχούσαν πολύ για την χρήση πυρηνικών όπλων. Από τότε υπάρχουν ενδείξεις ότι ιπτάμενοι δίσκοι με προέλευση τον εσωτερικό κόσμο της γης απέτρεψαν την χρήση πυρηνικών πυραύλων. 
  Στο βίντεο που ακολουθεί είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερες από τις φωτογραφίες και τα σχεδιαγράμματα που κατα καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί και - σύμφωνα με πολλούς ερευνητές- αποτελούν απεικονίσεις της "κούφιας γης".

H κάμερα της εκπομπής "Πύλες του Ανεξήγητου", σε υπόγειες στοές!

Θρύλοι και αστικοί μύθοι κατακλύζουν τον υπόγειο κόσμο της Αθήνας. Πού ξεκινάει η αλήθεια και που σταματάει το παραμύθι, είναι το ερώτημα που απασχολεί τους λάτρεις της εξερεύνησης και του μυστηρίου. Το υπέδαφος της πρωτεύουσας είναι γεμάτο από  υπόγειες στοές. 

  Δαιδαλώδεις διαδρομές που συνδέουν απομακρυσμένες περιοχές της πόλης, διατηρούν την αίσθηση του αγνώστου, αφού δεν γνωρίζει κανείς τι θα συναντήσει στο επόμενο του βήμα. Υπόγεια ποτάμια που τρέχουν κάτω από την Αθήνα και μεταφέρουν ακόμη και πορτοφόλια περαστικών που είχαν την ατυχία να τα χάσουν ενώ περπατούσαν στο δρόμο, αρχαίες δίοδοι και υδραγωγεία, καταφύγια για προστασία από ενδεχόμενη επίθεση σε περίπτωση πολέμου, είναι μόνο μερικά από τα σημεία που εξερευνεί απόψε η εκπομπή.
Πού κατεβαίνει η κάμερα της εκπομπής! 

  Υπόγειες διαδρομές χιλιομέτρων διασχίζουν την πόλη και μας μεταφέρουν στο παρελθόν, όταν ακόμη οι επαναστάτες του 1821 έκαναν χρήση των περασμάτων αυτών για να μεταφέρουν -κρυφά από τους κατακτητές- πυρομαχικά για τον αγώνα. Οι υπόγειοι δρόμοι όμως κρύβουν και ένοχα μυστικά.
  Τελετές που πραγματοποιούνται μες στα έγκατα της γης μακριά από τα μάτια περίεργων παρατηρητών, αφήνουν πίσω τους σημάδια και ίχνη. Γιατί σήμερα οι στοές αυτές παραμένουν κρυφές και δεν αξιοποιούνται, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Υπήρχαν κάποιες ανεξήγητες ενέργειες που παρακίνησαν τους κατοίκους της εποχής να επιλέξουν τους χώρους αυτούς για την δημιουργία υπόγειων περασμάτων ή ως ιερά άντρα; Ποια ήταν η υπόγεια δράση που εκτυλισσόταν μέσα στους διαδρόμους κάτω από το κέντρο της Αθήνας;

  Ένα μυστήριο με πολλές παραμέτρους αφού παρουσιάζει σύνδεση με το αρχαίο παρελθόν, όπου οι άνθρωποι μέσα σε σπήλαια πραγματοποιούσαν λατρευτικές και μυητικές τελετές μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, στη εποχή του μεσοπολέμου με τα πολλαπλά μυστικά καταφύγια εντός και εκτός της Αθήνας. Κούφια βουνά, υπόγεια ποτάμια και διακλαδώσεις ρευμάτων, εκκλησίες με μυστικές κρύπτες, υποχθόνιες λατρείες, απόρρητα στρατιωτικά περάσματα και εγκαταστάσεις  και μυστικές αδελφότητες συνθέτουν απόψε ένα περίεργο σκηνικό μυστηρίου. 
Συνδέονται μεταξύ τους οι υπόγειες στοές; 

   Αυτές συνδέονται μεταξύ τους και συνδέουν τις απομακρυσμένες περιοχές της πόλης. Από τα υπόγεια της Βουλής, την εκκλησία της Αγίας Δυνάμεως, την Ρώσικη εκκλησία ή το κτίριο της οδού Ακαδημίας 58α με τον θρυλικό υπέρυθρο δράκο, είναι μερικές γνωστές είσοδοι των στοών.  Ελάχιστοι έχουν επιχειρήσει να μπούν σε κάποια από τις εισόδους των στοών ξεπερνώντας τον φόβο του άγνωστου που αυτές συμβολίζουν. Οι περισσότερες είσοδοι έχουν ερμητικά σφραγιστεί. Πολλοί λένε ότι άν δεν υπάρχουν αποδείξεις δεν υφίσταται θέμα.
Ο θρύλος του Νταβέλη
  Το νερό της βροχής και τα ανθρώπινα χέρια κατέσκαψαν τα βουνά γύρω από την Αθήνα. Ληστές, επαναστάτες, βοσκοί, στρατός έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς τους πέτρινους αυτούς όγκους. Στην αρχαιότητα η Πεντέλη τροφοδοτούσε την Αθήνα με το περίφημο πεντελικό μάρμαρο. Αιώνες μετά η σπηλιά των Αμώμων που αποτελούσε λατρευτικό και ασκητικό χώρο, συνδέθηκε με τον λήσταρχο Νταβέλη.

  Η λαική φαντασία ήθελε τον Νταβέλη να μπαινοβγαίνει απαρατήρητος στην πόλη χρησιμοποιώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο στοών. Μία από αυτές υποτίθεται περνούσε στα υπόγεια της θερινής έπαυλης της Δούκισσας της Πλακεντίας. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ξεκίνησαν στρατιωτικά έργα με άκρα τότε μυστικότητα. Τα έργα σταμάτησαν στις αρχές της δεκαετίας του '90 και εγκατελείφθησαν μάλλον βιαστικά. Στο βουνό εμφανίστηκαν παράξενα φαινόμενα, υπόκωφοι θόρυβοι, θεάσεις άγνωστων όντων και παρεμβολές σε μηχανήματα. Πτηνά δεν έχουν κάστει σ' αυτό το βουνό.
Τα υπόγεια μυστήρια του Υμηττού!
  Ο Υμηττός ή Τρελός βρίθει από τρύπες και ανοίγματα, με μαρτυρίες για ανθρώπους που χάθηκαν. Είναι γεγονός ότι απαγορεύεται η παραμονή στον Υμηττό μετά την δύση του ηλίου. Ο Υμηττός θεωρείται θετικός πόλος σε ένα παράξενο κύκλωμα που περιζώνει την Αθήνα. Αρνητικός πόλος θεωρείται η Πεντέλη και εξισορροπιστής ο λόφος Λυκαβηττός. Ο ρομαντικός Τσίλερ επιθυμούσε να ονομάσει τον Λυκαβηττό "Αερικόν Θεραπευτήριον" και ονειρεύονταν δάσος με νεράιδες , κήπους και καταράκτες. Πάντα ο λόφος αυτός σε αποπροσανατόλιζε ακριβώς όπως και οι αλλοπρόσαλλες κατασκευές σ��α πλευρά του, λες και ο χώρος ήταν κομβικό σημείο, σταυροδρόμι.

  Ιστορίες από το Λαύριο που διηγούνται, αφορούν δαιδαλώδη δίκτυα άγνωστα ακόμη και στους έμπειρους, μυστηριώδη φώτα και φωνές, χαμένους συντρόφους, συναισθήματα τρόμου και αποπροσανατολισμού.
Το κτίριο της οδού Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας!
  
  Από τα πιό μυστηριώδη αόρατα σημεία του κέντρου είναι η πόρτα της Ακαδημίας 58α, οικία του αρχιτέκτονα Τσίλερ. Ο μεταλλικός δράκος που στόλιζε την είσοδο αποκαθηλώθηκε πριν από λίγα χρόνια αφού έγιναν ανόητες και ύποπτες συνδέσεις με σατανιστικές τελετές στον χώρο του οικήματος. Η πρόσβαση στην Ακαδημίας έχει κλείσει με τσιμέντο καθιστώντας όποια έρευνα για εισόδους στον υπόγειο κόσμο αδύνατη.

  Μυστηριώδη καπάκια, τρύπια βουνά, εκκλησίες με μυστικές κρύπτες, υπόγεια ποτάμια, υποχθόνιες λατρείες, απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, απόκρυφες αδελφότητες, φτιάχνουν ένα περίπλοκο και συναρπαστικό μωσαικό, πρόκληση για κάθε ερευνητή. Αυτό θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε απόψε στις 23.30 στις "Πύλες του Ανεξήγητου" στο Alter! 

Είναι αυτή η πύλη της κολάσεως;


Η τοποθεσία που βλέπετε στη φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση), βρίσκεται στο Darvaz του Turkmenistan.Το 1971, κατά τη διάρκεια γεώτρησης για αναζήτηση φυσικού αέριου, το έδαφος υποχώρησε και ολόκληρη η εξέδρα κατέρευσε μέσα σε ένα υπόγειο σπήλαιο.

  Το φυσικό αέριο άρχισε να ανεβαίνει από την τρύπα σε μεγάλες ποσότητες και οι υπέυθυνοι της γεώτρησης φοβήθηκαν πως θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Έτσι σκέφτηκαν έναν... ανορθόδοξο τρόπο γαι να σταματήσουν την καταστροφή: του έβαλαν φωτιά!

   Από τότε έχουν περάσει 39 χρόνια και  οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους τουρίστες. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ντόπιους. Γι αυτούς ο κρατήρας  Νταρβάζα , όπως ονομάζεται, είναι είναι η "Πύλη της Κολάσεως"!
  Θεωρούν πως από τη στιγμή που κανένας δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να σβήσει τη φωτιά εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια, τότε μία εξήγηση υπάρχει: οι φλόγες έρχονται από τα έγκατα της Γης και μπορεί να τις ελέγξει μόνο κάποια "ανώτερη" δύναμη! Δείτε το βίντεο και ακούστε το δυνατά!!

Κυβερνο-επίθεση χωρίς προηγούμενο


Ένα καινούριο botnet πιστεύεται ότι έχει προσβάλει πάνω από 75.00 υπολογιστές παγκοσμίως
Πάνω από 75.000 υπολογιστές και περίπου 2.500 επιχειρήσεις παγκοσμίως είναι ο απολογισμός των συστημάτων που προσβλήθηκαν από το νέο-ανακαλυφθέν botnet, Kneber.
Κλεμμένα δεδομένα όγκου 75GB δείχνουν ότι το botnet, το οποίο αποτελεί παραλλαγή του Zeus, έχει χρησιμοποιηθεί για την υπεξαίρεση ποικίλων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων login στοιχείων ειδικά για τραπεζικούς λογαριασμούς.
Εκτός από τις τραπεζικές πληροφορίες, το Kneeber φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί ώστε να αξιοποιεί και άλλων ειδών δεδομένα, κάτι που υποδεικνύει ότι το Zeus έχει εμπλουτιστεί για ευρύτερη χρήση και όχι μόνο για την κλοπή τραπεζικών στοιχείων.
Εκπρόσωπος της NetWitness δήλωσε ότι τα δεδομένα που ανακτήθηκαν περιλαμβάνουν δραστηριότητες του botnet μεταξύ του διαστήματος Δεκέμβριος 2009 και Ιανουάριος 2010. Κάτι τέτοιο υποδεικνύει ότι, σε πολλές περιπτώσεις, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω ενός bug που είχε βρεθεί στο PDF reader της Adobe εκείνη την περίοδο.

Επίσης, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, περισσότερα από τα μισά συστήματα που δέχτηκαν επίθεση από το Kneber, προσβλήθηκαν και με το Waledac, ένα peer-to-peer botnet.

144 Petabytes αποθηκευτικού χώρου!

 


Χρειάζεστε περισσότερο χώρο για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας; 144 Petabytes πως σας ακούγονται; Αυτό είναι το θεωρητικό αποθηκευτικό όριο που υπόσχονται οι νέες κάρτες CompactFlash
Οι 64GB SDXC (Secure Digital Extended Capacity) κάρτες αποτελούν πλέον χθεσινά νέα (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Το νέο πρότυπο CompactFlash 5.0 υπόσχεται να δώσει στον κόσμο 144 Petabytes θεωρητικού αποθηκευτικού χώρου στις νέες CF cards.
 Επιτέλους θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τη συλλογή πολυμέσων σας που τόσα χρόνια συγκεντρώνατε. Θα μπορείτε, επίσης, να αποθηκεύσετε και τις συλλογές των 70.000 κοντινότερων φίλων σας!
Παρόλο που οι SDXC κάρτες έχουν δηλώσει ότι είναι ευχαριστημένες με τον αποθηκευτικό χώρο των 2 Tera που έχουν, η CompactFlash έχει βάλει ως στόχο να καταρρίψει τα τετριμμένα και να σπάσει κάθε λογικές προσδοκίες με τις νέες κάρτες.
Όπως είναι γνωστό, οι κάρτες CF χρησιμοποιούνται κυρίως για την υποστήριξη μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου, σε σχέση με την τεχνολογία των Flash Memory και η ανακοίνωση των προδιαγραφών των νέων καρτών, δικαιώνει αυτό το γεγονός.
Για να αντιληφθούμε τι σημαίνει 144 Petabytes, 1 Petabyte ισούται με 1.024 Terabytes δεδομένων. Από την άλλη 1 Tera ισούται με 1.024 Gigabytes δεδομένων, μια μονάδα μέτρησης που είναι περισσότερο οικεία σε όλους μας.
Το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δούμε μέχρι που θα φτάσουν οι μελλοντικές κάρτες αποθήκευσης.    

Ενισχυμένη Πραγματικότητα ----------------->>Μόλις κυκλοφόρησε το “Hulk VI”, η τελευταία ταινία από τη γνωστή σειρά του πράσινου αντιήρωα. Πρέπει οπωσδήποτε να το δείτε, αλλά δεν είστε σίγουροι πού βρίσκεται ο κινηματογράφος που το προβάλλει. Πριν από μερικά χρόνια θα μπαίνατε στο http://www.driveme.gr και θα εκτυπώνατε τη διαδρομή. Πλέον, όμως, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι τόσο… πρωτόγονο. Αντιθέτως, θα τοποθετήσετε το smartphone στη βάση του καθώς θα μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας και αμέσως θα δείτε αναλυτικές οδηγίες να εμφανίζονται ως διά μαγείας στο παρμπρίζ!

Καθώς θα πλησιάζετε στον προορισμό σας, θα δείτε ένα οικοδομικό τετράγωνο από ψηλά κτίρια. Στο παρμπρίζ σας πάνω από ένα από αυτά θα δείτε ταμπέλες με το όνομα του κτιρίου, το όνομα του κινηματογράφου που στεγάζεται στο εσωτερικό του, την ταινία “Hulk VI”, καθώς και το χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη της προβολής. “Στρίψτε αριστερά σε 100 μέτρα” θα ακούσετε να σας λέει ο πλοηγός μέσα από το στερεοφωνικό, καθώς ένα μεγάλο βέλος θα υποδεικνύει τη στροφή, οδηγώντας σας στο εσωτερικό του πάρκινγκ.Ο Babak Parviz, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, που ειδικεύεται στη νανοτεχνολογία, εργάζεται πάνω στη δημιουργία βιονικών φακών επαφής που θα προβάλλουν εικόνες και πληροφορίες απευθείας πάνω στο μάτι, ώστε να ενισχυθεί η αντίληψή μας προς το περιβάλλον

Στο βιβλίο του Neal Stephenson “Snow Crash” οι Gargoyles είναι ανεξάρτητοι πληροφοριοδότες που έχουν “συνδέσει” τον εαυτό τους, ώστε να βλέπουν (μέσω ειδικών γυαλιών που καταγράφουν όλες τις εμπειρίες τους) μόνιμα ένα νέο επίπεδο πληροφοριών πάνω στον φυσικό κόσμο μας. Στο δικό μας κόσμο, τώρα, και όχι σε αυτόν του βιβλίου, όλοι μπορεί να γίνουμε Gargoyles, όταν η “ενισχυμένη πραγματικότητα” γίνει μέρος της καθημερινότητας.  Ο όρος “ενισχυμένη πραγματικότητα” χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διαδικασία προβολής δεδομένων (είτε σε μορφή εικόνας είτε σε μορφή κειμένου) σχετικών με αυτό που βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο σε ένα άλλο επίπεδο, το οποίο επικαλύπτει το πραγματικό.

Στόχος είναι η ενίσχυση της αλληλεπίδρασής μας με το περιβάλλον μέσω της διάθεσης σε εμάς πληροφοριών σχετικών με το αντικείμενο.  Στo χώρο εργασίας μπορείτε, καθώς περπατάτε, να βλέπετε πάνω από το κεφάλι κάθε ατόμου που προσπερνάτε το όνομα και τον τομέα εργασίας του, μαζί με μια καρτέλα που δείχνει τις τυχόν εκκρεμότητές τους απέναντί σας ή και το αντίστροφο. Πολλά πιθανά σενάρια περιλαμβάνουν την τεχνολογία αυτή ενσωματωμένη σε παρμπρίζ ή σε ειδικά γυαλιά, αλλά η ενισχυμένη πραγματικότητα που διαθέτουμε σήμερα υπάρχει κυρίως στις οθόνες των smartphones.  Πολλές εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά εφαρμογές που επικαλύπτουν αυτό που βλέπετε μέσα από τη βιντεοκάμερα της συσκευής σας με σχετικά δεδομένα, όπως η τοποθεσία.

Οι πληροφορίες προέρχονται από αισθητήρες και δέκτες ενσωματωμένους στα μοντέρνα smartphones, συμπεριλαμβανομένων δεκτών GPS (για να αναγνωρίζεται η θέση σας μέσω δορυφόρου), επιταχυνσιόμετρων (για να υπολογίζονται αλλαγές στην ταχύτητα και τη διανυσματική διεύθυνσή σας) και μαγνητόμετρων (για τη μέτρηση της θέσης σας σχετικά με το μαγνητικό βορρά).  Σε μία εφαρμογή με την ονομασία “Nearest Places” τα ονόματα και οι τοποθεσίες σταθμών τρένου, δημοτικών πάρκων, μουσείων, εστιατορίων και άλλων σημείων αναφοράς εμφανίζονται στην οθόνη ενός iPhone καθώς τραβάτε βίντεο. Καθώς περπατάτε ή στρίβετε, η πληροφορία αλλάζει, για να επικαλύψει το νέο περιβάλλον. “Τα smartphones και οι σχετικές εφαρμογές αποτελούν το προοίμιο για την ενισχυμένη πραγματικότητα” υποστηρίζει ο Babak Parviz, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, που ειδικεύεται στη νανοτεχνολογία. “Βραχυπρόθεσμα με μεσοπρόθεσμα, θεωρώ ότι θα κυριαρχήσουν στην αγορά.” 

Άλλες πρωτότυπες εφαρμογές λαμβάνουν πληροφορίες που αφορούν σε συγκεκριμένες συντεταγμένες και τις προβάλλουν ως τρισδιάστατα μοντέλα, στα οποία ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί, ή ως animations μεταβαλλόμενα στον τρισδιάστατο χώρο σε αντιστοιχία με τη θέση του χρήστη. Η τεχνολογία, όμως, για αυτού του τύπου τις εφαρμογές δεν έχει ακόμη ωριμάσει. Για τις συσκευές χειρός απαιτείται η ανάπτυξη ενός μηχανισμού εντοπισμού θέσης μεγαλύτερης ακρίβειας, ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται την εισαγωγή τέτοιων δεδομένων. Θετικό είναι το γεγονός ότι κάθε νέα γενιά smartphone δείχνει να διαθέτει περισσότερους και καλύτερους αισθητήρες από την προηγούμενη.  Εναλλακτικά, η ενισχυμένη πραγματικότητα μπορεί να προσφέρει όχι μόνο επιπλέον πληροφορίες αλλά και ενισχυμένη όραση. Μια μέρα οι κάμερες υπερύθρων που θα είναι τοποθετημένες στο μπροστινό μέρος των αυτοκινήτων θα φωτίζουν σαν να είναι μέρα αντικείμενα που βρίσκονται ιδιαίτερα μακριά, και όλα αυτά σε μια οθόνη ενσωματωμένη στο παρμπρίζ.

Ασύρματοι δέκτες θα εντοπίζουν σήματα ραντάρ και θα τα χρησιμοποιούν για να προβάλλουν την εικόνα αυτοκινήτων εκτός του οπτικού πεδίου του οδηγού.  Υπερπηδώντας τις οθόνες, ο Parviz και η ομάδα του αναζητούν τρόπους ένθεσης της εικόνας κατευθείαν πάνω στο μάτι. Συγκεκριμένα, επιχειρούν την ανάπτυξη τεχνολογίας ενσωμάτωσης βίντεο-κυκλώματος σε φακούς επαφής. Φορώντας τέτοιους φακούς, θα βλέπετε συνεχώς πληροφορίες να επικαλύπτουν το οπτικό πεδίο σας.  Πριν οι φακοί του Parviz γίνουν πραγματικότητα, η ενισχυμένη πραγματικότητα είναι πιθανόν να χρησιμοποιείται κατά κόρον ως βοηθητική τεχνολογία στις φορητές συσκευές για την πλοήγηση και την αλληλεπίδρασή μας με το περιβάλλον. Επιπλέον, οι σχεδιαστές παιχνιδιών μπορεί να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να προσθέσουν πλήρη ψηφιακά περιβάλλοντα παιχνιδιού στον πραγματικό κόσμο!

PC World Project: Δημιουργήστε το δικό σας online game

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ και μαζί με αυτό αναπτύσσονται και οι δυνατότητές του. Όλο και συχνότερα βλέπουμε αναβαθμίσεις στον Internet browser μας να μιλάνε για ταχύτερη Javascript, το Flash βελτιώνεται, το Silverlight επίσης, ενώ σε λίγο θα δούμε ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα που δουλεύει με τεχνολογίες Διαδικτύου (Chrome OS).

Αυτή η μεγάλη αύξηση των δυνατοτήτων των περιηγητών (Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome κ.ά.) επιτρέπει εδώ και καιρό τη δημιουργία παιχνιδιών “πάνω” τους, με τάση να υποκαταστήσουν τα παιχνίδια CD/DVD, καθώς απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο κοινό. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι και το Dragon Knight, ένα ανοιχτού κώδικα browser based παιχνίδι, γραμμένο σε γλώσσα php.

Η ανάπτυξή του έχει σταματήσει από το 2006, ωστόσο παραμένει το πιο δημοφιλές ανάμεσα στα ανοιχτού κώδικα browser παιχνίδια. Η δημιουργία του είναι απλή: το μόνο που χρειάζεται είναι σε έναν υπολογιστή να δώσουμε δυνατότητες server. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το XAMPP, μία λύση που προσφέρει τον Apache και MySql για Windows, αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες λύσεις. Ας δούμε με απλά βήματα πώς γίνεται αυτό.


Επίπεδο Δυσκολίας: 3
Τι Χρειάζεστε;  Apache server, mysql, τον κώδικα του Dragon Knight
Κόστος: €0
Χρόνος Ολοκλήρωσης: 00:30:00

TopStyle Pro 4.0.0.65

Δυναμικός, επαγγελματικός, CSS editor.

TopStyle is a powerful style sheet editor that enables you to confidently andaccurately create cascading style sheets, which can then be implemented intoyour website.
The burden of producing style sheets that are cross-browser compatible iseased by the inclusion of a multi-browser style checker and validator. This notonly alerts you to invalid entries in your style sheets, but will highlight anybugs in popular browsers that may affect the style sheets' display.
It can create a basic style sheet from an existing HTML file, and all youneed to do is simply apply styles to all the relevant tags in this document.Properties can be altered using the drop-down menus, or through manual entry.Any property that isn't supported by the current CSS definition will behighlighted in red, enabling easy location of errors later on.
The interface is extremely adaptable, enabling you to preview the currentstyle sheet from within the editor itself and locate elements within the stylesheet easily and quickly.
In fact, TopStyle makes every aspect of CSS creation extremely easy. Ifyou're an old hand at style sheets you'll be surprised at the time this packagewill save you. And if you're a novice you'll be grateful for its error reportingaspect.

Οπτικές διαφορές μεταξύ DX10 και DX11

Ένα από τα νέα benchmarks που χρησιμοποιούμε τον τελευταίο καιρό είναι το Unigine Heaven, ένα 3D benchmark που αξιοποιεί με εξαιρετικό τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι διάφορες εκδόσεις των DirectX. Μάλιστα, η μηχανή που χρησιμοποιεί είναι πλήρως scalable, δηλαδή μπορεί να τρέξει είτε σε DX10 είτε σε DX11. Μπήκαμε λοιπόν στον πειρασμό να δούμε τις οπτικές διαφορές που παρουσιάζει το συγκεκριμένο benchmark στις δύο διαφορετικές εκδόσεις των DirectX.

Πέρα από τη δυνατότητα να κάνει μέτρηση, το Heaven μας δίνει τη δυνατότητα να περιπλανηθούμε στον κόσμο του και αυτό ακριβώς κάναμε. Βρήκαμε δύο σημεία την ίδια ώρα της ημέρας (καθώς ανάλογα με την ώρα, το Heaven προσαρμόζει το φωτισμό) και τραβήξαμε τα αντίστοιχα screenshots. Στα αριστερά μπορείτε να δείτε την έκδοση των DX10 και στα δεξιά την DX11 εκδοχή της ίδιας εικόνας. Οι διαφορές που παρατηρούνται είναι πραγματικά τεράστιες. Ας πάρουμε το πρώτο ζευγάρι εικόνων, το οποίο μας δείχνει το πέτρινο έδαφος, ενώ αριστερά και δεξιά υπάρχουν σκαλιά. Στην έκδοση των DX10 τα σκαλιά αποτελούνται από μια επίπεδη επιφάνεια, το πέτρινο έδαφος δεν μεταφέρει ακριβώς την αίσθηση του ανώμαλου αλλά περισσότερο του πλακόστρωτου εδάφους, ενώ και ο όγκος που έχουν τα σκαλιά στα δεξιά είναι κάπως περιορισμένος, ειδικά όσο περισσότερο κοιτάμε προς το βάθος.Αντίστοιχες διαφορές μπορούμε να παρατηρήσουμε στη γωνία του σπιτιού πίσω από το παγκάκι, όπου στη μία περίπτωση οι πέτρες φαίνονται σαν χαρτί (DX10), ενώ στην άλλη είναι εμφανές το κενό ανάμεσα στις πέτρες.
Στο δεύτερο ζεύγος εικόνων έχουμε μια διαφορετική ώρα της ημέρας με λιγότερο φως και τον ήλιο ακριβώς απέναντι. Για ακόμα μία φορά, η μεγαλύτερη οπτική διαφοροποίηση έχει να κάνει με το πέτρινο έδαφος αλλά και με τον πέτρινο τοίχο στα δεξιά, όπου στα DX10 είναι εντελώς γωνιακός, ενώ στα DX11 φαίνεται περισσότερο αληθινός και “χαλασμένος” από το πέρασμα του χρόνου.

Αυτό που θέλουμε να δείξουμε με το συγκεκριμένο benchmark είναι ότι οι δυνατότητες που παρέχονται στους προγραμματιστές με τα DirectX 11 είναι πάρα πολλές, και μπορούν να προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη αληθοφάνεια στα γραφικά των παιχνιδιών. Το θέμα, βέβαια, είναι κατά πόσο οι προγραμματιστές είναι διατεθειμένοι να ενσωματώσουν όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως, με βάση αυτά που είδαμε και φαίνονται στις εικόνες, η μετάβαση στα DX11 φαίνεται πως αξίζει.

Περισσότερο …κοινωνική η νέα Ubuntu

Περισσότερο …κοινωνική η νέα Ubuntu

Άρχισαν οι παραγγελίες για τους εξαπύρηνους Gulftown της Intel

Άρχισαν οι παραγγελίες για τους εξαπύρηνους Gulftown της Intel

Μηνύματα στο Facebook έχασαν το δρόμο τους και κατέληξαν σε λάθος παραλήπτες

Μηνύματα στο Facebook έχασαν το δρόμο τους και κατέληξαν σε λάθος παραλήπτες

"Αποφοιτούν" από τα Gmail Labs έξι νέα χαρακτηριστικά

"Αποφοιτούν" από τα Gmail Labs έξι νέα χαρακτηριστικά

Έρευνα: Οι γυναίκες παίζουν social games αλλά φοβούνται για την εικόνα τους

Έρευνα: Οι γυναίκες παίζουν social games αλλά φοβούνται για την εικόνα τους

Σε φάση ανάπτυξης το νέο Civilization

Σε φάση ανάπτυξης το νέο Civilization

Σε έξαρση τα επικίνδυνα μηνύματα spam

Σε έξαρση τα επικίνδυνα μηνύματα spam

Η Google ομολογεί ανεπαρκή προετοιμασία πριν το λανσάρισμα του Buzz

Η Google ομολογεί ανεπαρκή προετοιμασία πριν το λανσάρισμα του Buzz

Προειδοποίηση για τσουνάμι για τη δυτική ακτή των ΗΠΑ και του Καναδά

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε σήμερα για τη δυτική ακτή των ΗΠΑ και τις παράκτιες περιοχές της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ανοικτά της Χιλής... 

Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι για τη δυτική ακτή και την Αλάσκα εξέδωσε προειδοποίηση που ισχύει κατά μήκος των ακτών από τα σύνορα του Μεξικού στην Καλιφόρνια μέχρι την Αλάσκα, διαπερνώντας τις Πολιτείες Ορεγκον και Ουάσινγκτον και τη Βρετανική Κολομβία.

Η προειδοποίηση αυτού του είδους σημαίνει ότι "ένα τσουνάμι μπορεί να προκαλέσει ισχυρά ρεύματα ή επικίνδυνα κύματα για τα άτομα που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα ή σε παράκτια περιοχή που αναμένεται να πληγεί άμεσα από αυτή", διευκρινίζει το κέντρο προσθέτοντας ότι δεν αναμένονται μεγάλες πλημμύρες.

"Τα ρεύματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τους κολυμβητές, τα πλοία και τις παράκτιες υποδομές για αρκετές ώρες μετά την έλευση του πρώτου κύματος".

Τα κύματα αναμένεται να πλήξουν αρχικά την περιοχή Λα Χόγια στην Καλιφόρνια γύρω στις 12:02' τοπική ώρα (20:02' ώρα Γκρίνουιτς /22:02' ώρα Ελλάδος).

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

Σε θέση ισχύος βρίσκεται μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Σαββάτου (χωρίς να έχουν παίξει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός) ο ΠΑΟΚ, που πέρασε με το εντυπωσιακό 3-0 από τα Πηγάδια επί της Ξάνθης και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.Ο "δικέφαλος" πήγε με έναν και μοναδικό στόχο στην Ξάνθη και αυτός ήταν δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και μόλις στο 7ο λεπτό προηγήθηκε με κεφαλιά του Βιεϊρίνια. Έξι λεπτά αργότερα ο Ίβιτς, με νέα κεφαλιά, έδωσε στον ΠΑΟΚ αέρα δύο τερμάτων, ενώ στο 66ο λεπτό ο Βιεϊρίνια και πάλι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας


(25/2 – 3/3)

Το νησί των καταραμένωνΔύο αστυνομικοί καταφθάνουν σε απομονωμένο νησί της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, ώστε να ερευνήσουν την υπόθεση εξαφάνισης μίας ασθενούς από την εκεί ψυχιατρική κλινική ασφαλείας. Ο χρόνος τοποθετείται ακριβώς στο 1954 -κατά διαβολική σύμπτωση σε μία εποχή που κινηματογραφικά λατρεύει ο μεγάλος Αμερικανός σκηνοθέτης- ενώ ο Scorsese επιλέγει ένα κάρο καλούς ηθοποιούς -που δεν είναι απαραίτητα αστέρες ή αστεράκια. Διασκευή ενός αβανταδόρικου μυθιστορήματος που επαναφέρει το παλιό, κλασικό και αγαπημένο λαϊκό σινεμά της διασκέδασης στην θέση του, αρκεί να κρατηθείς και να μην αγχώνεσαι με το πόσο γρήγορα περνά η ώρα.

Το γάλα της θλίψης
Περουβιανό δράμα επιπέδου με φόντο τα υψίπεδα του Machu Picchu και μία μεγάλη χάρη στην σύνθεση εικόνων που έχουν εικαστικό και σημειολογικό ενδιαφέρον. Χρυσή Άρκτο για την Berlinale 2009 και υποψηφιότητα για το φετινό ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Όλοι θέλουν λίγη αγάπη
Η εφηβεία του John Lennon σκηνοθετείται τοποθετημένη μεταξύ της μάνας που τον εγκατέλειψε και της θείας που τον μεγάλωσε. Μία μάλλον τυπικά «σωστή» βιογραφία που «χάρισε» υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA στις δύο πρωταγωνίστριες.

Χρυσόσκονη
Η προοπτική πώλησης του πατρικού σπιτιού, ιδωμένη μέσα από την ολότελα διαφορετική οπτική των τριών αδελφών. Η Μαργαρίτα Μαντά γράφει και σκηνοθετεί την Μάνια Παπαδημητρίου, τον Αργύρη Ξάφη και την Άννα Μάσχα.

Ο διαχειριστής
Ένας 50άρης, του οποίου η οικογενειακή ζωή έχει φτάσει σε τέλμα, αναλαμβάνει σε ένδειξη φιλοτιμίας και καλών προθέσεων την θέση του διαχειριστή στην πολυκατοικία όπου μεγάλωσε. Παράλληλα, βλέπει σαν σανίδα σωτηρίας την ερωτική του σχέση με μία κατά πολύ νεότερή του γυναίκα. Αυτή είναι η νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου, που τιμήθηκε με το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο περασμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Απο ποιό Ελληνικό Φύλο κατάγεσαι;

http://apps.facebook.com/q----chjcfdhcgxjieq/?_fb_fromhash=f4c36b625e0b2be1d4ca27bcebb4042c

Απο ποιό Ελληνικό Φύλο κατάγεσαι;

Disney Live "Τρία Κλασσικά Παραμύθια"

Η Χιονάτη και οι Επτά νάνοι, η Σταχτοπούτα και η Πεντάμορφη και το Τέρας σε ένα μοναδικό θεατρικό show. Οικοδεσπότες ο Μίκυ, η Μίνι ο Ντόναλτ και ο Γκούφι!
Πάνω από 25 αγαπημένοι ήρωες της Disney, συμμετέχουν σε μια μοναδική θεατρική παράσταση παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε μια αξέχαστη εμπειρία στον κόσμο των παραμυθιών. Μια εκπληκτική παραγωγή της Feld Entertainment με υπέροχα κοστούμια, χορογραφίες, εντυπωσιακό φωτισμό και σκηνικά!
Η περιπέτεια ξεκινάει όταν ο Μίκυ, η Μίνι, ο Ντόναλντ και ο Γκούφη βρίσκουν ένα μαγικό βιβλίο κρυμμένο στην σοφίτα του Μίκυ. Ξεφυλλίζοντας το, οι τέσσερις φίλοι ανακαλύπτουν τηνΧιονάτη καθώς ψάχνει την αληθινή αγάπη. Η Σταχτοπούταετοιμάζεται για την μαγική της βραδιά στον χορό και η Μπελ από την Πεντάμορφη και το Τέρας βρίσκει την ευτυχία στο πιο περίεργο μέρος. Σε όλη την διαδρομή οι θεατές συμμετέχουν στο διασκεδαστικό ταξίδι βρίσκοντας στοιχεία, χειροκροτώντας και τραγουδώντας κλασσικά αγαπημένα τραγούδια της Disney.
Τα μοναδικά σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Stanley Meyer. Ο φωτισμός είναι από τα πιο βασικά στοιχεία της παράστασης Disney Live! Τρία Κλασσικά Παραμύθια! Όλοι οι ηθοποιοί έχουν αισθητήρες στα κοστούμια τους, έτσι ώστε τα φώτα να τους ακολουθούν αυτόματα όταν κινούνται! Ο βραβευμένος με Tony Gregg Barnes, δημιούργησε εντυπωσιακά κεντημένα λαμπερά κοστούμια που αναδεικνύονται κάτω από τα φώτα μέσα από τα πολλά διαφορετικά υλικά, τα εξωτικά στολίδια και μέτρα εκτυφλωτικών υφασμάτων. Το κοινό θα θαυμάσει πάνω από 100 μοναδικά κοστούμια από αυτά των απλών χωρικών μέχρι τις φανταχτερές τουαλέτες της Σταχτοπούτας. Τέλος οι χορογραφίες από τον Robert Mackey και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Ted Ricketts, δημιουργούν πολλά και διαφορετικά συναισθήματα.
Μια θεατρική παράσταση φτιαγμένη για την οικογένεια, τα παιδιά και για όλους όσοι πιστεύουν ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!
Η παράσταση είναι μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 18.30
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 18.30
Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 18.30
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 19.00
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 12.00, 16.00 & 19.00
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 12.00, 16.00 & 19.00

Η Ώρα της Γης 2010

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης. Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη...

την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η αλήθεια είναι ότι το 2009 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης απέτυχε να καταλήξει σε μια καλή κλιματική συμφωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να μας οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα.

Τα βρίσκουν και για την ΠΑΕ

Σε συζητήσεις με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη φέρεται να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Σωκράτης Κόκκαλης για την συμμετοχή του πρώτου στην ΠΑΕ με την απόκτηση ενός μεγάλου μεριδίου μετοχών....


Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΦΩΣ» οι δύο ισχυροί άνδρες του Ολυμπιακού οι οποίοι πρόσφατα έδωσαν τα χέρια για το μισό Καραϊσκάκη, έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για το αδιάθετο κομμάτι των 10 εκατ. ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου. Είναι γνωστό ότι ότι η αύξηση είναι στα 26 εκατ. ευρώ από τα οποία έχουν καλυφθεί τα 16 εκατ. ευρώ.

Οι συζητήσεις του Κόκκαλη με τον Λαυρεντιάδη έχουν σκοπό να καλυφθεί το ποσό αυτό από τον δεύτερο διπλασιάζοντας το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο στο 20% αφού τώρα είναι 10%. Ωστόσο, αυτό που φέρεται να ενδιαφέρει περισσότερο τον 37χρονο επιχειρηματία είναι όχι απλά ένα ποσοστό της ΠΑΕ, αλλά να αποκτήσει συνιδιοκτησία με τον Κόκκαλη.

Δηλαδή όπως έχουν 50%-50% το Καραϊσκάκη να γίνει κάτι ανάλογο και με την ΠΑΕ, με το 45%-45%, μιας και το 10% ανήκει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μέσα στην άνοιξη αναμένονται εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ακόμα και αν ο Λαυρεντιάδης πάρει τη μισή ΠΑΕ, πρόεδρος θα παραμείνει ο Κόκκαλης.

Υπόσχεση Κόκκαλη
Δύο ώρες περίπου τα είπαν την Παρασκευή ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς κατά την επίσκεψη του προέδρου στα γραφεία της ΠΑΕ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα της ομάδας, με τον Κόκκαλη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την δουλειά που κάνει ως τώρα ο Σέρβος προπονητής στον Ολυμπιακό.

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» ζήτησε η ομάδα να δίνει σε κάθε αγώνα τον καλύτερο της εαυτό μέσα στο γήπεδο και στη συνέχεια υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Επιπλέον ζήτησε πάθος και ψυχή από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αντίστοιχο με αυτό που έδειξαν στην αναμέτρηση με την Μπορντό. 

8,8 Ρίχτερ ο σεισμός στη Χιλή σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο δίνει το μέγεθος του σεισμού στη Χιλή 8,8 Ρίχτερ. Σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είχε διάρκεια 10- 30 δευτερόλεπτα...
. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα και ζημιές ενώ έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουναμι.