Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Εξαιρέσεις - Μουσική/Στίχοι: Ρους


Το τραγούδι παίζεται με καποτάστο στο τέταρτο τάστο
 
Εισαγωγή
 
D   Am    C    Am   D
 
              Am    C            Am       D
Το ξέρεις μ αρέσεις μα μην με πιστέψεις
                       Am
σ αυτόν τον κόσμο που μόνος μου ζω
      C             Am                    D
δεν υπάρχουν κανόνες μα μόνο εξαιρέσεις
      Am  C Am D  Am   C   Am             D
αα  ααα   ααα  ααα  ααα ααα   αα
          Am  C                          Am                    D        Am    C
Η μέρα κυλάει για να ‘ρθει η επόμενη να φέρει σκέψεις με άλλο αέρα
                        Am          D                 Am      C
και πριν να πιάσεις το νόημα περνάει στην αγκαλιά μου έλα
                        Am                  D       Am       C
είναι καλύτερη απ’ της πόλης η δική μου η τρέλα
               Am           D
μα πρόσεξε μη μείνεις εκεί
 
              Am    C            Am       D
Το ξέρεις μ αρέσεις μα μην με πιστέψεις
                       Am
σ αυτόν τον κόσμο που μόνος μου ζω
      C             Am                    D
δεν υπάρχουν κανόνες μα μόνο εξαιρέσεις
 
Και ψάχνεις για κάτι σένα φιλί σε μια ματιά σ’ ένα χαμόγελο σ’ ένα άδειο κρεβάτι
κι ας ξέρεις τίποτα δεν θα ‘ναι εκεί η αγάπη είναι εδώ χτυπάει την πόρτα μας κι εμείς σαν μια γροθιά τ’ όνειρό της κι αυτή μας δείχνει το άσχημο πρόσωπό της
 
              Am    C            Am       D
Το ξέρεις μ αρέσεις μα μην με πιστέψεις
                       Am
σ αυτόν τον κόσμο που μόνος μου ζω
      C             Am                    D
δεν υπάρχουν κανόνες μα μόνο εξαιρέσεις
σ αυτόν τον κόσμο που μόνος μου ζω
δεν υπάρχουν κανόνες μα μόνο εξαιρέσεις
 
Άδειο το βλέμμα ο πόνος μέσα στο μυαλό μέσα στο σώμα και στο αίμα
να μην το δείξεις να μην μου το πεις μα πήγε αργά
για να τραβήξουμε ξανά κι οι δυο σ αντίθετους δρόμους τι κι αν πονάω τι κι αν πονάς
 
Το ξέρεις μ αρέσεις μα μην με πιστέψεις
σ αυτόν τον κόσμο που μόνος μου ζω
δεν υπάρχουν κανόνες μα μόνο εξαιρέσεις
μην με πιστέψεις
σ αυτόν τον κόσμο που μόνος μου ζω
δεν υπάρχουν κανόνες μα μόνο εξαιρέσεις.

kithara.vuΣτη συλλογή σήμερα 24113 τραγούδια, τελευταία ενημέρωση στις 14/2/2010.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ"


Οι άνθρωποι και οι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί ήρθαν στη Γη από το διάστημα, με "όχημα" τους περιπλανώμενους κομήτες, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα νέα αστρονομικά στοιχεία που συνεχώς έρχονται στο φως, σύμφωνα με κορυφαίο Βρετανό επιστήμονα.
Ο καθηγητής Τσάντρα Γουικραμασίνγκε, διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας του πανεπιστημίου του Κάρντιφ, σε άρθρο του στο "International Journal of Astrobiology" (Διεθνές Περιοδικό Αστροβιολογίας) του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική "Τέλεγκραφ", τονίζει ότι η γήινη ζωή έχει κοσμική προέλευση, αλλά ένα "πολιτισμικό φράγμα" εμποδίζει τους ανθρώπους του πλανήτη να παραδεχθούν τη διαστημική τους καταγωγή.
Όπως αναφέρει, η αστρονομία συνεχίζει να αποκαλύπτει την παρουσία οργανικών μορίων και οργανικής "σκόνης" σε μια τεράστια κοσμική κλίμακα, που καλύπτει το ένα τρίτο περίπου του συνολικού διαστρικού άνθρακα. Εκτιμά ότι όπως στη Γη η οργανική ύλη, που έχει αποθηκευτεί στη διάρκεια δισεκατομμυρίων ετών και ανιχνεύεται στα γεωλογικά στρώματα, κατά βάση προέρχεται από τη σταδιακή αποσύνθεση ζώντων κυττάρων, έτσι και στο αχανές διάστημα η διαστρική οργανική ύλη έχει βιολογική προέλευση, από αποσυντεθειμένα βακτήρια και μικρόβια.
Ο Γουικραμασίνγκε εκτιμά ότι, καθώς φέτος ξεκίνησε μια νέα δεκαετία, η δεύτερη του 21ού αιώνα, ήρθε η ώρα, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, η ανθρωπότητα να αναγνωρίσει πια την εξωγήινη καταγωγή της και την ύπαρξη εξωγήινης ζωής σε κοσμική κλίμακα.
Ο διάσημος επιστήμων, ο οποίος γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα το 1939, υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του διάσημου Βρετανού αστρονόμου Φρεντ Χόιλ, μαζί με τον οποίο υπήρξαν, στη δεκαετία του ΄60, οι πρωτεργάτες της θεωρίας της "πανσπερμίας", σύμφωνα με την οποία η ζωή είναι διάχυτη στο σύμπαν και διασπείρεται συνεχώς, με τον τρόπο αυτό φθάνοντας και στη Γη.
Σύμφωνα με τον Γουικραμασίνγκε, οι πρώτοι "σπόροι" της ζωής έφτασαν με κομήτες που έπεσαν στον πλανήτη μας πριν περίπου 3,8 δισ. χρόνια. Ήσαν μικρόβια και άλλοι μικροοργανισμοί, που τελικά εξελίχτηκαν για να δημιουργήσουν τη βιοποικιλότητα που σήμερα βλέπουμε στη Γη.
"Ναι, είμαστε όλοι εξωγήινοι, μοιραζόμαστε μια κοσμική καταγωγή", τονίζει. «Κάθε φορά που ένα νέο πλανητικό σύστημα σχηματίζεται, λίγα μικρόβια που επιβιώνουν, βρίσκουν το δρόμο τους σε κάποιους κομήτες. Μετά αυτά πολλαπλασιάζονται και 'σπέρνονται' σε άλλους πλανήτες. Είμαστε, έτσι, τμήμα μιας ενιαίας αλυσίδας που εκτείνεται σε ένα μεγάλο τμήμα του Κόσμου. Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν αναμφισβήτητα προς αυτή την κατεύθυνση", προσθέτει.
Ουσιαστικά, όπως πιστεύει, πρόκειται για μια κυκλική διαδικασία μεταφοράς της ζωής από πλανήτη σε πλανήτη (χωρίς την μεσολάβηση εξωγήινων κατ' ανάγκην!). Οι κομήτες πέφτουν πάνω σε πλανήτες και σπρώχνουν την οργανική ύλη στο διάστημα. Ένα μέρος από αυτή την ύλη επιβιώνει πάνω σε κομήτες και μεταφέρεται έτσι, με την επόμενη πρόσκρουση, σε άλλο πλανήτη κ.ο.κ. στην πορεία δισεκατομμυρίων ετών.
Πάντως ο κεϊλανο-βρετανός αστρονόμος παραδέχεται ότι η θεωρία του δεν μπορεί να εξηγήσει πώς άρχισε πραγματικά η ζωή για πρώτη φορά κάπου στο σύμπαν. "Αν και δεν έχουμε ξεκάθαρη γνώση για το πώς η ζωή ξεκίνησε στην αρχή, από τη στιγμή που αυτό συνέβη, άρχισε την εξάπλωσή της στον Κόσμο και η επιβίωσή της ήταν αναπόφευκτη", υποστηρίζει.
Ο Γουικραμασίνγκε και η θεωρία της πανσπερμίας αντιτίθενται στην εναλλακτική -και πιο δημοφιλή μεταξύ των επιστημόνων μέχρι στιγμής- θεωρία ότι η ζωή στη Γη ξεκίνησε από μια "πρωταρχική σούπα" χημικών στοιχείων, από όπου, με τις κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες και μετά από πολλές "δοκιμές" και τύχη, ξεπήδησαν τα πρώτα οργανικά μόρια, που αποτέλεσαν την απαρχή της μακράς εξελικτικής πορείας της ζωής.
Ο 70χρονος αστροβιολόγος αντιτείνει ότι, κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, πολλές επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι μεγάλες εκτάσεις του γαλαξία μας είναι "σπαρμένες" με γιγάντια σύννεφα σκόνης γεμάτης οργανικά μόρια. Όπως αναφέρει, η φασματοσκοπική ανάλυση αυτών των οργανικών μορίων δείχνει ότι στην πραγματικότητα είναι απομεινάρια βακτηρίων που έχουν πια διασπαστεί. "Τα διαστρικά νέφη φαίνονται να είναι τα νεκροταφεία και όχι τα λίκνα της ζωής", γράφει στο άρθρο του.

ΕΡΤ Ψηφιακό Αρχείο.


Καλώς ήρθατε

Ψηφιακό Αρχείο: «Η οπτικοακουστική μας κληρονομιά»
Η ΕΡΤ σας προσκαλεί να γνωρίσετε το πλουσιότερο Ψηφιακό Αρχείο της Ελλάδος που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εικόνα και ήχο.
Περιηγηθείτε στον διαδικτυακό τόπο, του οποίου το περιεχόμενο καθημερινά θα εμπλουτίζεται με την πρόοδο των εργασιών της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης.

Το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων της ΕΡΤ Α.Ε. ξεκίνησε πιλοτικά μεσυγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (80% χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 20% από Εθνικούς πόρους) μέσω του Μέτρου 1.3 (Προσκλήσεις 65, 172) του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ ΚΠΣ. Το έργο αυτό συνεχίζεται σήμερα με χρηματοδότηση αποκλειστικά της ΕΡΤ Α.Ε

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3 (vid)Ο εξαιρετικός Λούα Λούα βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και οΟλυμπιακός πέρασε άνετα από την Τρίπολη (1-3) μπαίνοντας ξανά γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Το τρίτο γκολ των ερυθρολεύκων οΣτολτίδης, στο -3 πλέον η διαφορά από τον Παναθηναϊκό.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα, οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν άλλον δρόμο να ακολουθήσουν πέραν της νίκης στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ετσι, μετά από πολύ καιρό είδαμε στον αγωνιστικό χώρο έναν ψυχωμένο Ολυμπιακό (με 4-3-3 και τους Λούα Λούα - Ντάτολο στα άκρα), ο οποίος ήξερε πώς να διαχειριστεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, μαθημένος από τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει τα τελευταία 13 χρόνια.
Η ευκαιρία του Μαρέσκα μόλις στο 3ο λεπτό ήταν η προειδοποιητική βολή για να έρθει ένα λεπτό αργότερα ο Λούα Λούα να κερδίσει στο σπριντ τους αντιπάλους και με πλασέ να ανοίξει το σκορ. Σε αντίθεση με άλλα φετινά παιχνίδια οι Πειραιώτες δεν αρκέστηκαν από το πρώτο τέρμα και κυνήγησαν και δεύτερο, το οποίο δεν άργησε να έρθει. Στο 8ο λεπτό με αριστερό σουτ ο Στολτίδης νίκησε τον Αναστασόπουλο και έγραψε το 0-2 και ουσιαστικά το -3 από την κορυφή.
ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ
3ο λεπτό: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σε κοντινό πλασέ του Μαρέσκα, η μπάλα κοντράρει στον Ουριμπάρι και καταλήγει κόρνερ.
4ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Λούα Λούα βγαίνει απέναντι στον Αναστασόπουλο και πλασάρει εύστοχα για το 0-1.
8ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό!Σουτ του Στολτίδη με το αριστερό, έξω από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα!
33ο λεπτό: Γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης! Ο Τσέζαρεκ έδωσε έτοιμο γκολ στον Εντερ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι μείωσε με πλασέ σε 2-1.
40ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Λούα Λούα συνεργάζεται με τον Ντάτολο και με θαυμάσια ενέργεια και πλασέ ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-1.
76ο λεπτό: Ατομική προσπάθεια από τον Εντερ που φτάνει έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, σουτάρει αλλά ο Νικοπολίδης μπλοκάρει.
Το δεύτερο τέρμα έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κάααατσουν (όπως έλεγε και ο αείμνηστος Μίμης Φωτόπουλος), αφήνοντας τον Αστέρα Τρίπολης να κερδίσει κάποια μέτρα και να επιτεθεί προς την εστία του Νικοπολίδη. Φάσεις μεγάλες δεν δημιούργησε, ωστόσο στο 33’ σε μια οργανωμένη προσπάθεια ο Εντερ δέχθηκε έτοιμο γκολ από τον Τσέζαρεκ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, μειώνοντας σε 1-2.
Ξάφνου ξύπνησαν εφιάλτες από πολλά φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Λούα Λούα είχε τη λύση, αφού στο 40’ με θαυμάσιο πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά στα δύο τέρματα.
Η αποστολή των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος ήταν απλή. Να διαχειριστούν το υπέρ τους 1-3 και να οδηγηθούν χωρίς προβλήματα στη νίκη και στη μείωση της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Αυτό ακριβώς έκαναν μετατρέποντας ένα ματς σε φάρμακο κατά της αϋπνίας, αφού το θέαμα έπεσε αισθητά και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν είδος προς εξαφάνιση.
Το θέμα, όμως, είναι το αποτέλεσμα και αυτό το πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος παραμονή της Καθαράς Δευτέρας πέταξε αετό και πλησίασε σε απόσταση μίας νίκης τον Παναθηναϊκό.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ στα πρώτα 8 λεπτά του αγώνα και κάπου εκεί τελείωσε η όποια κριτική για το παιχνίδι. Ακόμα και όταν ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε το σκορ λίγοι πίστεψαν πως ο αφιονισμένος Ολυμπιακός θα χάσει βαθμούς. Το τρίτο τέρμα και δεύτερο προσωπικό του εξαιρετικού Λούα Λούα ήταν η επιβεβαίωση.
MVP:
Ο Λούα Λούα έβγαλε πολλά από τα λεφτά της μεταγραφής του με τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά και τη γενικότερη εμφάνισή του. Φαίνεται πως θα είναι η σημαντικότερη προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού και ο άνθρωπος που μπορεί να ξυπνήσει τους ερυθρόλευκους και να τους οδηγήσει στη μεγάλη ανατροπή.
Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Σίγουρα ο Αστέρας Τρίπολης ήταν απογοητευτικός, αλλά υπάρχει η δικαιολογία των δύο γρήγορων γκολ που πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τα όποια σχέδια του Βαγγέλη Βλάχου.

Το βίντεο του αγώνα


Διαιτητής: Ν.Χαραλαμπίδης
Βοηθοί: Λ.Βασιλειάδης, Χ.Σωτηρόπουλος

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης:

Νίκος Αναστασόπουλος, Λεωνίδας Αργυρόπουλος (71' Λιονέλ Ρίος), Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι (46' Σαλόζε Ουντόζι), Σωκράτης Φυτανίδης, Μπρούνο Ουριμπάρι, Νίκος Λαζαρίδης, Λούκας Βίλτσες, Οράσιο Καρντόζο, Σεμπαστιάν Καρέρα, Εντερ (80' Βαγγέλης Καούνος), Ντάνιελ Τσέζαρεκ

Ολυμπιακός:

Αντώνης Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο , Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κριστιάν Λεντέσμα, Ακης Στολτίδης, Εντσο Μαρέσκα , Χεσούς Ντάτολο (80' Ζέσους Λεονάρντο), Ματ Ντάρμπισαϊρ (58' Κώστας Μήτρογλου), Λομάνα Λούα Λούα

·                            Το film του αγώνα

·                            4'Σκοράρει ο Λούα Λούα
·                            8'Σκοράρει ο Στολτίδης
·                            33'Σκοράρει ο Εντερ
·                            40'Σκοράρει ο Λούα Λούα
·                            46'Αντικαταστάθηκε ο Μπαρτολίνι
·                            46'Πέρασε στον αγώνα ο Ουντόζι
·                            50'Κίτρινη κάρτα ο Μαρέσκα
·                            58'Αντικαταστάθηκε ο Ντάρμπισαϊρ
·                            58'Πέρασε στον αγώνα ο Μήτρογλου
·                            64'Κίτρινη κάρτα ο Στολτίδης
·                            67'Κίτρινη κάρτα ο Μήτρογλου
·                            71'Αντικαταστάθηκε ο Αργυρόπουλος
·                            71'Κίτρινη κάρτα ο Φυτανίδης
·                            71'Πέρασε στον αγώνα ο Ρίος
·                            80'Αντικαταστάθηκε ο Ντάτολο
·                            80'Πέρασε στον αγώνα ο Λεονάρντο
·                            80'Αντικαταστάθηκε ο Εντερ
·                            80'Πέρασε στον αγώνα ο Καούνος
·                            83'Κίτρινη κάρτα ο Ρίος
·                            84'Κίτρινη κάρτα ο Μαρέσκα
·                            84'Πέρασε στον αγώνα ο Γκαλίτσιος
·                            85'Κίτρινη κάρτα ο Μπράβο

Στο ρυθμό της Αποκριάς με κακοκαιρία


Στο ρυθμό της Αποκριάς κινείται σήμερα η χώρα, με την Πάτρα, όπου το μεσημέρι άρχισε η μεγάλη παρέλαση με τη συμμετοχή 11 αρμάτων και 30.000 καρναβαλιστων, να πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η καθιερωμένη τελετή λήξης με την ρίψη χιλιάδων πυροτεχνημάτων, που θα φωτίσουν τον ουρανό της Πάτρας για περισσότερα από 15 λεπτά.
Απόκριες με έκτακτα καιρικά φαινόμενα
 Έκτακτα καιρικά φαινόμενα προβλέπει από το απόγευμα της Κυριακής η ΕΜΥ σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία όπου ήδη χιονίζει από το πρωί.

Έντονα προβλήματα εντοπίζονται στο νομό Γρεβενών, όπου η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα και προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Παράλληλα, χιονίζει ακόμη και μέσα στις πόλεις Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 15ο έως το 30ό χιλιόμετρο.

Από το πρωί έχει διακοπεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, και η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ορμενίου, και οι επιβάτες εξυπηρετούνται με λεωφορεία.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από τη Βέροια προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

Με αλυσίδες γίνεται, επίσης, η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο νομό Ημαθίας.

Αλυσίδες, τέλος, απαιτούνται για τα οχήματα που κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν, στο νομό Πέλλας.

Σε απόσταση... βολής με 3 στο -3

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε στην Τρίπολη πανέτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του έδωσε ο Παναθηναϊκός. Νίκησε 3-1 τον Αστέρα και έφτασε τους «πράσινους» σε απόσταση… βολής (-3). Σόου από Λούα Λούα που πέτυχε δύο γκολ, ενώ σκόραρε και ο Στολτίδης. Ο Έντερ το γκολ των γηπεδούχων.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι σκοράροντας δύο φορές πριν συμπληρωθούν καλά καλά δέκα λεπτά από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Στο 4’ ο Λούα Λούα ξεπέρασε στο σπριντ τον Μπαρτολίνι και τον Αργυρόπουλο, και νίκησε με όμορφο πλασέ τον Αναστασόπουλο, δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στους «ερυθρόλευκους», 1-0. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Στολτίδης διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, με ένα εξαιρετικά δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. Η συγκεκριμένη εξέλιξη εφησύχασε αδικαιολόγητα τους παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, οι οποίοι «κατέβασαν στροφές» δίνοντας την ευκαιρία στους Αρκάδες.

Στο 17’ ο Βίλτσες τροφοδότησε με μια εξαιρετική κάθετη πάσα τον Τσέζαρεκ στην περιοχή, ο Νικοπολίδης όμως ήταν σε ετοιμότητα και «καθάρισε» τη φάση. Η υπεροχή πάντως του Αστέρα μετουσιώθηκε σε γκολ στο 33’, όταν ο Τσέζαρεκ μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στα αριστερά για τον Έντερ στη μικρή περιοχή και ο Βραζιλιάνος επιθετικός μείωσε 2-1 στο σκορ με συρτό σουτ. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, αφού στο 40’ Λούα Λούα πέτυχε το 3-1 με ένα έξοχο πλασέ από το ύψος της αντίπαλης περιοχής, διπλασιάζοντας παράλληλα τα προσωπικά του τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Ο Αστέρας δεν το εκμεταλλεύθηκε, ενώ ο μόνος τρόπος με τον οποίο «απειλούσε» την εστία του Νικοπολίδη, ήταν ορισμένα μακρινά σουτ. 

Νομός Αιτωλοακαρνανίας

Όσοι είστε απο Αιτωλοακαρνανία όλοι εδώ...Ο Δεύτερος Γάμος


Εφόσον αυξάνονται τα διαζύγια θα αυξηθούν και οι δεύτεροι ίσως και τρίτοι γάμοι, αποτέλεσμα μια πιο προοδευτικής νοοτροπίας που επιτρέπει κοινωνικά στους ανθρώπους να έχουν μια δεύτερη ακόμα και τρίτη ευκαιρία να αποκτήσουν ξανά σύντροφο και συνοδοιπόρο στη ζωή τους.
Σε μια εποχή που τρέχει ιλλιγιωδώς προς νέες κοινωνικές αλλαγές, όλο και περισσότερο δημιουργείται η ανάγκη να προχωρήσει κάποιος τη ζωή του με ένα νέο άτομο, γιατί δεν ταίριαξε με τον προηγούμενο σύντροφο, δεν μπόρεσαν και οι δυο να προχωρήσουν μαζί, βίωσαν αρνητικά ο ένας τον άλλο, κολλημένοι σε παλιά πρότυπα ζωής και συντροφικότητας.
Ομως, όσο πιο σύνθετη και αγχωτική είναι η ζωή τόσο γίνεται και...πιο απολαυστική. Ενας νέος γάμος είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανανεώσουμε τις ζωές μας, αποδομώντας και αναδομώντας σχέσεις, να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας σε νέους συνδυασμούς που περιλαμβάνουν νέες καταστάσεις με παιδιά, συγγενείς, φίλους και ευρύτερα κοινωνικά συστήματα.
Η κυριότερη δοκιμασία ενός νέου γάμου δείχνει να είναι η ικανότητα της αγάπης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, δεν μας είναι πιά αρκετό να αγαπηθούμε όσο να δοκιμασθούμε ότι δεν είμαστε...κακοί άνθρωποι, ότι μπορούμε να αγαπήσουμε νέα πρόσωπα, να φανούμε τρυφεροί και στοργικοί στα παιδιά του νέου μας συντρόφου. Μη ξεχνάμε ότι πατριός και μητριά είναι έννοιες αρνητικά φορτισμένες στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από τα παραμύθια, τις αφηγήσεις των παππούδων. Η ικανότητα αγάπης, πέρα από τα αρνητικά στερεότυπα δείχνει πιο ώριμες και πιο εξελιγμένες κοινωνίες.
Ο δεύτερος γάμος είναι ιδιαίτερος, πιο συνειδητός πιο προκλητικός. Είναι μια δοκιμασία αντοχής, με πολύπλευρες και πολυδιάστατες πλευρές. Αν επιτύχει, δίνει- ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητας του - νέα και πλούσια νοήματα, σημαντική ψυχική ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό.
Οπως όλες. λοιπόν, οι αποφάσεις ο δεύτερος γάμος είναι μια ακόμα απόφαση ζωής, μια πιο συνειδητή επιλογή, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά και μάλιστα και από τις δυο πλευρές. Η απόφαση για ένα νέο γάμο χρειάζεται κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις:

Αστέρας-Ολυμπιακός 1-33ο λεπτό: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σε κοντινό πλασέ του Μαρέσκα, η μπάλα κοντράρει στον Ουριμπάρι και καταλήγει κόρνερ.
4ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Λούα Λούα βγαίνει απέναντι στον Αναστασόπουλο και πλασάρει εύστοχα για το 0-1.
8ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Σουτ του Στολτίδη με το αριστερό, έξω από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα!
33ο λεπτό: Γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης! Ο Τσέζαρεκ έδωσε έτοιμο γκολ στον Εντερ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι μείωσε με πλασέ σε 2-1.
40ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Λούα Λούα συνεργάζεται με τον Ντάτολο και με θαυμάσια ενέργεια και πλασέ ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-1.Διαιτητής: Ν.Χαραλαμπίδης
Βοηθοί: Λ.Βασιλειάδης, Χ.Σωτηρόπουλος

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης:

Νίκος Αναστασόπουλος, Μπρούνο Ουριμπάρι, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, Σωκράτης Φυτανίδης, Νίκος Λαζαρίδης, Λούκας Βίλτσες, Οράσιο Καρντόζο, Σεμπαστιάν Καρέρα, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Εντερ

Ολυμπιακός:

Αντώνης Νικοπολίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Βασίλης Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο , Κριστιάν Λεντέσμα, Εντσο Μαρέσκα , Χεσούς Ντάτολο, Ακης Στολτίδης, Ματ Ντάρμπισαϊρ, Λομάνα Λούα Λούα


  • Το film του αγώνα

  • 4'Σκοράρει ο Λούα Λούα
  • 8'Σκοράρει ο Στολτίδης
  • 33'Σκοράρει ο Εντερ
  • 40'Σκοράρει ο Λούα Λούα
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αστ. Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Καρντόσο, Καρέρα, Τσέζαρεκ, Βίλτσες, Έντερ.
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Στολτίδης, Λούα Λούα, Ντάτολο, Ντάρμπισαϊρ.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)
Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης

*Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έχει πάρει θέση στα δημοσιογραφικά του γηπέδου.


Παναθηναϊκός-Νέα Καβάλα 0-2

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα γνώρισε ο "αγνώριστος" Παναθηναϊκός από την Νέα Καβάλα με 2-0. Οι παίκτες του Νιόπλια φορώντας λες και φορώντας "μάσκες" λόγω των αποκριών έδειξαν ένα διαφορετικό πρόσωπο από τα προηγούμενα εντός έδρας ματς και οι Αργοναύτες με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ (2) τον Σμολάρεκ πήραν μια σπουδαία νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

http://www.army.gr/

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010, πραγματοποιήθηκε, στην έδρα του 2ου ΤΕΕΠ της 1ης ΤΑΞΑΣ, στην Πάχη Μεγάρων, τελετή ένταξης 12 Επιθετικών Ελικοπτέρων APACHE ΑΗ 64 D ΗΑ στον Στρατό Ξηράς. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο κ. Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, αντιπροσωπεία αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ταξίδι στο νησί της φαντασίας


Δεν χρειαζόμαστε πυξίδα, ούτε χάρτη. Με μόνη αποσκευή τη φαντασία γίνονται τα καλύτερα ταξίδια, τα πιο μακρινά και τα πιο τολμηρά. Οι αρνητικές σκέψεις μπαίνουν στο χρονοντούλαπο μαζί με τα πουλόβερ και τις ναφθαλίνες και το «τώρα» γεμίζει γαλάζιες και πορτοκαλί πινελιές, κλεμμένες από τα χρώματα του πελάγους την ώρα του δειλινού. Το μυαλό ταξιδεύει.

Επιλέξτε

·                               » Βορειοανατολικό Αιγαίο

·                               » Σποράδες

·                               » Εύβοια

·                               » Αργοσαρωνικός

·                               » Κυκλάδες

·                               » Δωδεκάνησα

·                               » Κρήτη

 


Ηλιος, θάλασσα, μαγιό, βουτιές, άμμος, παρέα, φιλί, φίλοι, κατάδυση, τάβλι, καφές, κιθάρα, γέλια, αλμύρα, κύμα, ούζο, χταπόδι, σαγιονάρα, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, ψάθινο καπέλο, κοχύλια, πάρτι, στρώμα θαλάσσης, καρπούζι, παρεό, παιχνίδια, ψάθα, μελτέμι, γιασεμί, ρακέτες, βιβλίο, κρασί, σορτς, βότσαλα, τζιτζίκια, φωτογραφία, φεστιβάλ, χωριάτικη σαλάτα, ψάρεμα, απόχη, ηλιοβασίλεμα, μουσική, πανσέληνος, νυχτολούλουδο, αστέρια, ευχή, έρωτας, όνειρα, νησί, καλοκαίρι, διακοπές.

Αλλαγή στο Νόμο περί ιεραρχίας των Ισπανών στρατιωτικών

sygkentrvsh-ispanvn-2009Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009, περίπου 2.500 Ισπανοί στρατιωτικοί συγκεντρώθηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την τρέχουσα επαγγελματική τους κατάσταση.

Ένας νέος νόμος, σχετικά με το στρατιωτικό προσωπικό ψηφίσθηκε στο κοινοβούλιο το 2007. Αυτός ο νόμος άλλαξε ξαφνικά το σύστημα σταδιοδρομίας τους και τα πρόσφατα αποτελέσματά του κατέδειξαν ότι η κυβέρνηση έχει προφανώς κάνει λάθος. Τροποποιήθηκε 3 φορές, μέχρι τελικά να εφαρμοστεί, κυρίως μέσα στο 2009, έτος εντός του οποίου έγιναν κατανοητές οι συνέπειές του από τους Ισπανούς στρατιωτικούς.

Από την αρχή η AUME είχε επεξεργαστεί το σχέδιο νόμου και είχε προτείνει αλλαγές ώστε να αποφευχθούν τα καταστρεπτικά αποτελέσματα, τα οποία επιβεβαιώνονται σήμερα.    
  
Για το παραπάνω λόγο η AUME διοργάνωσε διαφορετικές δραστηριότητες ώστε να γίνει δυνατή η φωνή της, μεταξύ των οποίων ήταν η αποστολή επιστολών και e-mail στα μέλη του κοινοβουλίου, καταγγελίες στο διαμεσολαβητή και επίσημα αιτήματα στο Υπουργείο Άμυνας, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν.

Έτσι η AUME κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να γίνει ένα σημαντικό ποιοτικό βήμα προς τα εμπρός με το να συγκεντρωθεί ένας σημαντικός αριθμός συναδέφων. Έτσι διοργάνωσε πολλές μικρές συγκεντρώσεις. Κάτω από το σύνθημα "Αξιοπρέπεια και Δικαιώματα" οι Ισπανοί στρατιωτικοί συγκεντρώθηκαν τη 13 Δεκεμβρίου 2009 για να απαιτήσουν ένοα νομικό πλαίσιο για την αναγνώριση των επαγγελματικών συνδέσμων τους καθώς επίσης και την αλλαγή στο νόμο περί ιεραρχίας τους.

Η συγκέντρωση υποστηρίχθηκε από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, σωματεία και πολιτικούς και υπερήφανα δηλώνουν ότι η εκδήλωση στέφθηκε με πλήρη επιτυχία από την άποψη της συμμετοχής.

Αναμένουν δε την απάντηση του Υπουργείου Άμυνας, πολύ σύντομα. Εντούτοις στην παρούσα φάση θεωρούν ότι ο στόχος τους έχει επιτευχθεί αφενός γιατί το Υπουργείο Άμυνας γνώρισε τη δύναμή τους και αφετέρου γιατί αλλάζει η νοοτροπία με την αρχή νέων νομικών και συνταγματικών ευκαιριών.

skroutz Δίνει Ρέστα!

http://www.skroutz.gr/
αξίζει να το επισκεφθείς...

ουάου

 Fun Gadgetshttp://www.ouaou.gr/?gclid=CICQ2dCC8p8CFckTzAodi0JSXQ

Νέες αναφορές για μπλε οθόνες στα WindowsΔεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από τη στιγμή που ηMicrosoft διέθεσε τα τελευταία updates για τις εν ενεργεία εκδόσεις των Windows και πολλοί χρήστες άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα στη λειτουργία του υπολογιστή τους. Συγκεκριμένα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέφεραν ότι είδαν τη διαβόητη Blue Screen Of Death [BSOD], η οποία ως γνωστόν τερματίζει απότομα τη λειτουργία του υπολογιστή.

Με τα έως τώρα δεδομένα, το πρόβλημα αποδίδεται στο update MS10-015. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για λάθος στον κώδικα του εν λόγω update ή αν υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας με άλλο Windows component ή με software τρίτου κατασκευαστή.

Η Microsoft ανέφερε ότι μελετά τις αναφορές, προσθέτοντας ότι έχει αποσύρει προσωρινά το εν λόγω update μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με τα υπόλοιπα updates, οπότε η διάθεσή τους συνεχίζεται κανονικά.

Σημειωτέον ότι οι μπλε οθόνες που αποδίδονται στο MS10-015 εμφανίζονται κυρίως στα Windows XP.

Δοκιμάστε το Darkfall στέλνοντας μόνο ένα email!Στο τεύχος Ιανουαρίου διαβάσατε ένα δισέλιδο αφιέρωμα για το Darkfall, ένα εντυπωσιακό MMORPG ελληνικής παραγωγής που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Πρόκειται για ένα game μεσαιωνικής φαντασίας στο οποίο ο παίκτης δημιουργεί το χαρακτήρα του και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον έχοντας πλήρη ελευθερία κινήσεων. Το e-pcmag.gr σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε το νέο game, εντελώς δωρεάν, απλά ...ζητώντας το!
Οι πρώτοι πενήντα που θα στείλουν email στη διεύθυνσηdarkfall@e-pcmag.gr θα λάβουν τον κωδικό ενεργοποίησης, καθώς και οδηγίες για να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Σημειωτέον ότι ο δωρεάν κωδικός ισχύει για10 ημέρες, ενώ σε περίπτωση που θελήσετε να γίνετε συνδρομητής ...μακράς πνοής, θα μπορείτε ναμεταφέρετε το χαρακτήρα που δημιουργήσατε στη δοκιμαστική περίοδο.