Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Πριν το τέλος του έτους το βιβλιοπωλείο της GoogleΣύμφωνα με την Wall Street Journal, είναι αρκετά πιθανό, παρά κάποια νομικά προβλήματα της, η Google να «ανοίξει» το online βιβλιοπωλείο της εντός του έτους, αρκετά έγκαιρα για να προλάβει τις γιορτές.

Μια από τις υπηρεσίες της Google που θα είχαμε δει εδώ και καιρό, αν δεν είχε κάποια νομικά… προβληματάκια, αφορά στο βιβλιοπωλείο της, το οποίο, φυσικά, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της, θα «κατοικεί» στο Web. Οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν μέσω αυτού κυρίως βιβλία που δεν κυκλοφορούν πια («out of print»), αλλά μια δικαστική απόφαση που θα της δώσει δικαίωμα για κάτι τέτοιο ακόμη εκκρεμεί.

Στο ενδιάμεσο, όμως, με τις πωλήσεις των e-books να αυξάνονται όλο και περισσότερο, άλλες εταιρείες όπως οι Amazon, Borders και, φυσικά, η Apple, να «δηλώνουν το παρόν» εδώ και καιρό, και τους εκδότες να νιώθουν όλο και πιο «άνετοι» με τα e-books (που παλαιότερα αντιμετώπιζαν σχεδόν αποκλειστικά ως… απειλή), το πιθανότερο είναι πως η Google θα προσπαθήσει να επισπεύσει τις κινήσεις της.

Αντίθετα με τους άλλους μεταπωλητές e-books, η Google θα εστιάσει την προσοχή της στον τομέα όπου έχει περισσότερη «ειδίκευση», στον ίδιο τον browser, εστιάζοντας στη δυνατότητα ανάγνωσης βιβλίων μέσω αυτού. Επιπλέον, θα επιτρέπει σε ανεξάρτητα sites να αναλάβουν το ρόλο του μεταπωλητή για τα βιβλία της, δίνοντας τους μερίδιο από τα κέρδη της.

Πηγή: ars technica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...