Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

180 ευρώ πάνω το σούπερ μάρκετ μόνο από τον ΦΠΑ!
- Στενάζει η νοικοκυρά για να γεμίσει το καλάθι κάθε μήνα
- Χαριστική βολή η τρίτη μετάταξη του ΦΠΑ μέσα στο 2010
- Στα 180 ευρώ πάνω μόνο από τις μετατάξεις ΦΠΑ το κόστος για τα βασικά τρόφιμα...
- Αυξήσεις - φωτιά και στα τιμολόγια της ΔΕΗ επιβαρύνουν ακόμη παραπάνω τα νοικοκυριά


Βρισκόμαστε στην τρίτη αύξηση ΦΠΑ μέσα στο 2010 και σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ μόνο από αυτή την αύξηση – χωρίς να υπολογίζουμε τον πληθωρισμό που κοντεύει να φτάσει πάνω από 5% - πληρώνουμε 180 ευρώ ετησίως ΜΟΝΟ για τα τρόφιμα.

Η νέα μετάταξη του ΦΠΑ προκαλεί πανικό τόσο στους καταναλωτές όσο και στους επιχειρηματίες – ειδικά τους μικρούς – που παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους. Παράλληλα, αυξάνεται και το ρεύμα με την μετάταξη – αύξηση που υπολογίζεται στα 18 ευρώ σε ετήσια βάση.

Για 30 βασικά – γάλα, καφές, ζάχαρη κ.α.- αγαθά μία μέση οικογένεια πλήρωνε στην αρχή του 2010 331 ευρώ το μήνα περίπου. Με την τρίτη αύξηση του ΦΠΑ το κόστος έχει πάει στα 346 ευρώ, δηλαδή 180 ευρώ πάνω το χρόνο!

Χαρακτηριστικά, τα μακαρόνια- οκτώ τεμάχια- ξεκίνησαν το 2010 να πωλούνται 5,6 ευρώ και σήμερα φτάνουν τα 5,86 ευρώ. Το ελαιόλαδο ξεκίνησε με 16,14 το λίτρο και τώρα φτάνει τα 16,73 ευρώ. Το αλεύρι – ένα κιλό – ξεκίνησε στα 4,44 ευρώ και τώρα είναι στα 4,60 ευρώ. Φωτιά θα πάρουν επίσης και τα εισιτήρια των αστικων συγκοινωνιών και τα ταξί, που χρησιμοποιούν κυρίως συνταξιούχοι και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Διαβάστε επίσης : Έρχονται αυξήσεις εως 50% στα εισιτήρια αστικών συγκοινων, ΚΤΕΛ και ΟΣΕ

Κόψαμε 1 εκ. κινητά μέσα σε τρεις μήνες!
newsit.

1 σχόλιο:

  1. Κόψε, κόψε δεν θα μας έμεινε τίποτα. Στενάζει όλος ο κόσμος και αυτοί στον κόσμο τους ,συγγνώμη στο μνημόνιο τους ήθελα να πω. Και σαν να μην φτάνει το οικονομικό αδιέξοδο που μας δημιούργησαν και που δυστυχώς δεν φαίνεται φως στο τούνελ, μας ειρωνεύονται και από πάνω «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά». Όχι δεν δέχομαι ούτε καν να το ακούω ότι μαζί τα «φάγαμε τα λεφτά». Προσπαθούν μεθοδευμένα να ρίξουν λάσπη στα μάτια μας, να εκτονώσουν πιθανές αντιδράσεις μας. Τα σκάνδαλα Siemens, βατοπέδι, δομημένα ομόλογα, golden boy, εξοπλισμοί ………μίζες, ρεμούλες, διαφθορά, βολέματα ημετέρων, φαίνεται να τα φάγαμε – κάναμε μαζί κ Πάγκαλε? Ο λαός δεν σας αντέχει πλέον ούτε να σας ακούει, ούτε να σας βλέπει, κάντε μας την χάρη να μας απαλλάξετε με την παρουσία σας, τόσο εσείς προσωπικά, όσο και οι πολιτικές που μας κατάντησαν επαίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...