Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Παράταση για τη ρύθμιση ημιυπαίθριων εξετάζει το ΥΠΕΚΑ

Παράταση για τη ρύθμιση ημιυπαίθριων εξετάζει το ΥΠΕΚΑ


Μελετάται και το ενδεχόμενο επέκτασης του αριθμού των δόσεων

Σε σημερινή συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, ενημέρωσε ότι διερευνάται νομικά το ενδεχόμενο να δοθεί δίμηνη παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων για τη ρύθμιση χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, καθώς και της επέκτασης των δόσεων για την καταβολή προστίμων από όσους ενταχθούν στη ρύθμιση.

Αυτό σημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία (31 Οκτωβρίου) που προβλέπει ο νόμος, μετατίθεται για τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι «προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα παράτασης».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ είπε ότι εξετάζεται, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το ενδεχόμενο επέκτασης του αριθμού των δόσεων (ο νόμος προβλέπει έξι δόσεις) για την καταβολή των προστίμων που θα προκύψουν από τη ρύθμιση και τούτο για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, πανελλαδικά, ανέρχεται σε 147.000.

Ο ημερήσιος ρυθμός υποβολής αιτήσεων διαμορφώνεται σε 3.200, είπε ο κ. Σηφουνάκης.

Τόνισε, επίσης, ότι στην περίπτωση που συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, θα υπερβούμε τις 285.000 αιτήσεις. Διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ο αριθμός των χώρων που έχουν αλλάξει χρήση (εκτιμάται ότι πανελλαδικά ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο) για τη ρύθμιση των οποίων έχουν κατατεθεί αιτήσεις, καθώς μία αίτηση μπορεί να έχει περισσότερα του ενός σκέλη.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...