Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Ακτινίδιο το μαγικό φρούτο του χειμώνα

Ακτινίδιο το μαγικό φρούτο του χειμώνα


Προσφέρει πλειάδα θρεπτικών συστατικώνΤο ακτινίδιο είναι ένα από τα αγαπημένα μας χειμερινά φρούτα και πολύ σωστά διότι οι διατροφική του αξία είναι πολύ μεγάλη. Είναι το φρούτο με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C παρ' όλο που ο περισσότερος κόσμος έχει τη λανθασμένη άποψη ότι είναι το πορτοκάλι. 

Ο καρπός του ακτινιδίου είναι πλούσιος σε κάλιο μαγνήσιο φώσφορο φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης το ακτινίδιο διασφαλίζει την σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. 

Σύμφωνα με διατροφική έρευνα η μέση κατανάλωση 2 ακτινιδίων ημερησίως, προλαμβάνει τον κίνδυνο θρομβώσεων δηλαδή έχει παρόμοια δράση με την ασπιρίνη. 

Λόγω της παρουσίας πολλών βιταμινών το ακτινίδιο ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του, παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών, του δέρματος, της καρδιάς και του αναπαραγωγικού συστήματος. 

Προσοχή όμως η κατανάλωση του ακτινιδίου πρέπει να γίνεται προσεχτικά από άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο του υπερευαίσθητου εντέρου, (προσοχή ιδιαίτερα απο τούς Παναθηναικούς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...