Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Επίδομα σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχουςΤο Περιστέρι, μια από τις λαϊκές γειτονιές της δυτικής Αθήνας, επέλεξε ο Γ. Παπανδρέου για να ανακοινώσει τη χορήγηση επιδόματος ενίσχυσης σε 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα που έρχονται. Το ύψος και οι δικαιούχοι θα καθοριστούν με απόφαση του οικονομικού επιτελείου, απόφαση που θα ληφθεί στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2011.


Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες των τοπικών εκλογών ο πρωθυπουργός επιχειρεί, με αυτόν τον τρόπο, να ενισχύσει το κοινωνικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ και να δείξει ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της. Γι' αυτό, χαρακτήρισε τη χειρονομία συμβολική, προς τα στρώματα που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Από το Περιστέρι, ο Γ. Παπανδρέου, θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη (αφού πρώτα συνομιλήσει με τον Τ. Ερντογάν που βρίσκεται στην Αθήνα) και τη Δευτέρα θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη. Η εμπλοκή του πρωθυπουργού στον προεκλογικό αγώνα συζητήθηκε χθες αναλυτικά στην επιτελική ομάδα σχεδιασμού, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του στο γραφείο του στη Βουλή.

Κλίμακια βουλευτών

Αμέσως μετά, ανακοινώθηκαν και τα κλιμάκια των βουλευτών που θα περιοδεύσουν το Σαββατοκύριακο στους δήμους της Αττικής, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και, κυρίως, το ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού. Σε κάθε περίπτωση, μιλώντας στο Περιστέρι, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να περάσει τρία μηνύματα:

Πρώτον, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για τα εισοδήματα.

Δεύτερον, πως οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τις αγορές θα συνεχιστούν.

Και, τρίτον, ότι οι εκλογές θα δώσουν το μήνυμα αν η Ελλάδα προχωρά μπροστά ή πίσω.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη γραμμή της πόλωσης με τη Ν.Δ. και γι' αυτό ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι άφησε στα χέρια του μια βόμβα έτοιμη να σκάσει. «Εβαλαν φωτιά και τώρα μας κατηγορούν για τον τρόπο που τη σβήνουμε» τόνισε. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους λέγοντας πως πρέπει να πάρουν την υπόθεση του μέλλοντός τους στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τη γνώμη σας...